Meaai

Palani Farani Kish Loren: meaʻai ma meaʻai ma moa ma pulou

E mafai ona e kukaina le fusi Farani ma se pusa ma moa ma pulou i soo se laulau fiafia. O lenei mea e sili ona manaia, ao tuʻuina e le paipu se oneone poʻo se puff base ma se mea manogi e faʻamuina i totonu o le kulimi.

I le taimi muamua, na amata ona saunia sea keke i Lorraine, lea e tu i Farani. O lenei mea o se ipu faamalieloto, lea e oso ai manogi o Farani. O le taimi nei o loʻo i ai le tele o fualaʻau mo se piko e taʻua o le pusa. Latou te o mai faatasi ma eseesega tumu ma mea taua. Quiche e mafai ona saunia mai le puff pastry, ma o lenei tusiga o le a faʻamatalaina ai le fua mo le faia o se pai mai le pusa paʻu e leai ni meaʻai. O se fua e faʻaaoga ai le puff e le ese mai le tasi o loʻo faʻamatalaina i lalo. E le gata i lea, e sili atu ona faigofie le faʻatau mai o paluga faʻasalalau i totonu o se faleoloa nai lo le kukaina o se mea puupuu. A e sauniuni lenei ipu i le paluga falala, e mafai ona e manatu e le o se mea sili ona leaga. E tatau ona kuka i le faasologa e tasi o le kuka, sei vagana ai laasaga e faamatala ai tekinolosi mo le sauniaina o le paluga. O le paluga falaoamata mo le paʻu e tatau ona lamolemole tele.

O le fua mo Kis Loren ma moa ma pulou e aofia ai le 3 laasaga autu (o loʻo tuʻuina atu i lalo i se ata): o le filifiliga o meaʻai, sauniuniga o oloa mo le taoina ma le tuʻuina saʻo. O nei laasaga uma o le a mafaufau ese.

Filifiliga o mea e fai

O mea uma e fai mo le faia o pusi paʻu e tumu i moa ma pulou pulou e mafai ona vaevaeina i ni vaega laiti se tolu:

  • mo le paluga;
  • mo le sauniuniga o le faatumuina;
  • e saunia ai le faʻatumu.

O a mea e manaomia mo le kukaina o paluga:

  • 2 ipu falaoamata (pe tusa ma le 250 g);
  • 3/4 faaputuga o pata;
  • tasi fuamoa;
  • sina masima.

O a mea e manaʻomia mo le sauniuniga o le faʻatumu:

  • 1 aniani;
  • 0.3 kilokalama o moa;
  • 0.3 kilokalama o musika;
  • suauu kuka mo le vela;
  • nisi masima, pepa.

O a oloa e manaʻomia e saunia ai le faʻatumu:

  • 0.3 l o le kulimi (poʻo le gaʻo) gaʻo;
  • lua fuamoa moa.

O mea uma e fai mo le faia o se mea e faʻataʻamilo ai Kiʻi Saunia e Lorenzo Lorenoa ma moa ma musika ao le i amataina, e oʻo lava i le amataga o le faiga o kuka.

Sauniuniga o oloa mo le taoina

O le laasaga muamua e tatau ona saunia e saunia ai le paluga, aua a maeʻa ona kukaina e tatau ona tu i totonu o le pusaaisa mo le afa itula. Ina ia saunia le paluga, ia faʻafefiloi le pata ma le falaoamata. E fautuaina e sasau muamua. Lima falaoamata ma le pata ua olopalaina i le gaogao gaʻo. E le tatau ona e taumafai e fai se sipuni poʻo se faʻafefiloi. A maeʻa ona maua se kuliga tutusa, e tatau ona ave se fuamoa i totonu ma maeʻa le faagasologa o le kukaina o le paluga ma ou lima.

Afai e faaopoopo le masima i le paluga, e tatau ona fefiloi i le falaoamata, e oo lava i le amataga o le vaega.

Ufiufi le paluga i se ata ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le afa itula. O le ata e puipuia ai luga o le paluga mai le ea.

O le laasaga lona lua i le faia o piʻo paʻu o le saunia lea o moa ma pulo. O le faʻatumuga e tatau ona tuʻu i totonu o le pai i le pepa faʻatumu. O le mea lea, e tatau ona kuka le moa. Ina ia saunia ni puʻamuʻu, kuka ma fufulu lelei se siʻisi, ona fuga lea i totonu o le suāuʻu fualaʻau. Tipi le puʻamuʻu i fasi pepa ma faʻaopopo i le riki. Aʻo sauni sauniuni, faʻapipiʻi le moa moa ma tipi i totonu o le apa. Faʻaopopo le masima ma le pepa i le faʻatumu ma, a maeʻa sauni, aveese mai le vevela.

O le laasaga lona tolu o le saunia lea o le faʻatumu. Faʻafefiloi le kulimi ma fuamoa ma se paluga. E tatau ona latou fausia se masini tutusa.

Aua nei sasaina le kulimi seʻia oʻo i le pua. E tatau ona tumau le ola.

O le laasaga lona fa i le sauniuniga o pusi paʻu ma pulou o le sauniuniga lea o se mea tao tao. E mafai ona e faia uma se lapisi lapotopoto ma soʻo se itu. E tatau ona ufiufi i pepa pepa. E le gata i lea, e manaʻomia le gaosia o le pepa ma le foliga foliga i le suauʻu manogi. A maeʻa lena, tuʻu le paluga i luga o le moega i le pito i lalo ole pala. E le gata i lea, e tatau ona ufiufi atoatoa le pito i lalo o le pepa, ia fatuina ni itu laiti i ou lima. O itu e tatau ona le itiiti ifo i le 3 cm le maualuga ina ia le mafai ona tafe mai le paʻu mai le pai.

A salalau le paluga i luga o le paʻu, e tatau ona e tuʻiina i ni nofoaga ma se tui e aloese ai mai le poloka.

Faʻatoʻa

Tuu le mea manogi e aunoa ma le tumu mo le 10 minute i le ogaumu i le vevela o le 200 ° C. Ona tuu lea o le tumu i luga o le keke, sasaa i le kulimi sasa ma tao mo le 25 minute e aunoa ma le suia o le vevela.

E tusa ai ma le fua, e tatau ona tuu le paʻu o le Lorraine pulu ma moa ma pulou e faʻaliliu i foliga.

Aveese ma tipi ua maeʻa, aua i le vevela o le tino e matua vaivai tele ma e toetoe lava a le mafai ona alu ese mai le mea e aunoa ma se mea e faaleagaina.