O le togalaau

Honeysuckle - vitamini bench

O le tele o ituaiga o honeysuckle e masani ona totoina i togalaau e pei o laau teuteu matagofie, e fetaui lelei mo vaega, alalafaga ma uta; O ituaiga Rusia ua totogo i le amataga o le taumafanafana, o lona uiga, i le faaiuga o Me ma seia oo i le ogatotonu o Iuni. Matou te talanoa ma oe Honeysuckle blue (Lonicera caerulea), lea e tele igoa, ae sili atu ona telefoni Laʻau suamalie suamalie.

Laʻau o se honeyuckle blue. © Opiola Jerzy

O le honeysuckle o se faʻataʻitaʻiga saʻo, o le ogalaau maualuga e oʻo i le 2 mita le maualuga ma le lanu enaena ma laulaʻau lauulu. Ua i ai i le amataga o Me, o lanu samasama matagofie e aliali i luga o vao, ma toso mai ai iniseti ma a latou manogi. O le taimi o le fugalaau e faʻalautele mo le masina atoa, lea e mafai ai e le tele o fugalaau ona faʻaleagaina e le malulu ma maua ai se faʻatoʻaga faʻaleleia taʻitasi. O laʻau e paʻuuli uliuli i le fuga o le puaʻa, ei ai se lanu paʻu lanu, lea e faamanatu ai le laumei, ae o la latou lapopoa ma foliga i luga o vao e ese, e pei o se tulafono, e sili atu. O le tofo o le suamalie e suamalie ma suamalie, e fuafua i le tikeri o le gaosiga.

Laʻau o se honeyuckle blue. © Aleksandra M.

Laʻau suamalie

Mo honeysuckle suamalie, e matala ma susulu, ae e malu mai le matagi, e filifilia le nofoaga. E faigofie le totoina o vao i autafa o le fanua ma le mamao i le va o laau toto mai le 0.5 (paluga pala) i le 1.5 mita. O le eleele e tatau ona malupuipuia, ae aunoa ma le faʻavaivai. Ituaiga o palapala - toeitiiti lava.

O le totōina o honeysuckle e lelei i le tautoulu. Laʻau totō e totōina i le tautotogo e tupu ai le leaga, ma e tatau ona vave faia - ia Aperila, aʻo lei tupu.

O le tele o ituaiga o meaʻai e leai se tino, ina ia mautinoa le faʻafefe, e tatau ona e manaʻomia ni ituaiga eseese e lua, e fuga mai i le taimi e tasi, ma e sili atu i le tolu i le lima. O mea totō (2-3-tausaga-matua) e tatau ona foliga pei o lenei: o le vaega o le eletise e aofia ai le 4-5 skeletal shoots 25-35 cm le umi ma a itiiti ifo i le 5 mm le loloto i le faavae, aʻa e le itiiti ifo i le 25 cm, ma le 4-5 lala.

Blooming Honeysuckle blue, edife. © Basik07

I le taimi lava lea aʻo leʻi tulaʻi, ua saunia pits (40x5040 cm). E faʻaaogaina fugalaʻau i latou (e oʻo i le lua pakete, faʻalagolago i le ituaiga o palapala), faapea foi le superphosphate (e oo i le 200 g) ma le masima (35-40 g).

Honeysuckle Faatupulaia Manaoga

Nofoaga: Ua totogo Bushes ma ua sili atu ona lelei i nofoaga susulu ma i lalo o le paolo. Faatasi ai ma le malulu malosi, latou te totogo vaivai. O le tele o meli, aemaise lava o le aʻei luga o meaola, e sili atu le faʻapitoa ma sili ona fiafia e tatala nofoaga la. Ae ui i lea, o meaola o le vaomatua e mafai ona faʻafeiloaʻi foliga paʻu ma o le a ola lelei i totonu o le togalaau i lalo o se faʻavao o laau. I lalo o ia tulaga, o le maualuga o le maualuga o le ea e tumau, lea e sili ona taua mo nei laau toto

Soo: O le suavai suamalie e tupu lelei i luga o soʻo se eleele, ae e faʻaleleia atili i luga o le gaogao ma faʻafefe. E le talafeagai mo lona tulaueleele e manatu o ni nofoaga matutu, e pei foi o pusa tapuni. O le faʻafefiloi o le eleele e aofia ai le eleʻele, humus poʻo le peʻa ma le oneone, e tusa ma le 3: 1: 1. O le suamalie aupito maualuga o le eleele e 7.5 - 8.5. I luga o eleele malulu, faapea foi i luga o oneone laiti, e le lelei le ola lelei o honeysuckles. Manavai manaomia o brick piliki po o le iliili ma se laulau 5-7 cm.

Sauniga o le taumalulu: sauniuniga faapitoa mo le taumalulu e le manaʻomia. E na o nisi taimi o pito o fuʻa e faʻaleagaina e le kiona, e le faʻaitiitia ai le teuteuina o laau totō.

Honeysuckle o le lanumoana, faila. © Doronenko

Honeysuckle Care

I le muamua 3-4 tausaga talu ona totoina, e faʻagesegese lemu le meli. I le taimi lea, na o oe e manaʻomia le vela ma faʻamalo le palapala - ae ia faia ma le faʻaeteete, talu ai o loʻo i ai le aʻa o le laau. E sili atu le vave mulch le liʻo basal i humus, peat or ground dry. Ona o lenei mea, o le a tumau pea le susu, aemaise lava le talafeagai mo le suamalie i le afa muamua o le taumafanafana, i le taimi o le tuputupu ae malosi o vine. I le le lava o le suāsusu, e oo lava i fua o mea taumafa suamalie o le a vevela.

Mai le 6-8 tausaga le matua, e teu ai laau, ave ese lala tuai ma faaleagaina i lalo o le faavae. O le pale e le mamafa tele, aveese le tele o aʻa tetele. O pito pito i luga o weni, lea e maua ai le numera pito i luga o fua o fuālaʻau, e le o vavaeina.

I le autumn, e fafagaina le honeysuckle i le phosphorus ma le faʻamalolo faʻamalolo - e oo atu i le 30 g superphosphate ma oʻo atu i le 20 g masima masima i le 1 sq. Kilomita. m. I le tautotogo, e mafai ona e faʻaaogaina le fomaʻi (30 g o Uria i le eria lava).

O fua muamua o le suamalie o uluaʻi ituaiga e aliali mai ua i ai i le faaiuga o Me, ma o le tele o le tino e tupu mai i le ono i le fitu aso. E tele lava, ma sili atu le le tolopoina o le aoina, aua o le tele o ituaiga o vine e faigofie ona sasaa.

O fualaau e amata ona fua mai i le lua poʻo le tolu tausaga talu ona totoina, o le fuainumera aupito maualuga o vine o loʻo tuʻuina atu i le fa poʻo le lima tausaga. Faʻasoa lelei, o le honeysuckle e mafai ona maua ai le maualuga o le 20-25 tausaga.

Honeysuckle vao lanu moana. © Opiola Jerzy

Honeysuckle fausiaina

Honeysuckle e mafai ona faʻaleleia e fatu ma fualaau vegetative.

Le tele auala aoga lanu meamata. A maeʻaeʻa poʻo le taimi o foliga mai o uluaʻi fualaau aina mai le malosi malosi o tausaga taʻitasi o le tausaga nei, e seleseleina le vaeluaga o le pusa. O se 'auʻau e umi le 8-12 cm e tatau ona lua poʻo le tolu' aulaʻau ma se pea o laupepa ile pito i luga. O le tipi ese o togafitiga e togafitia i meaola e tuputupu aʻe. O le faʻafefiloi eleele ua saunia mai le peat ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 3. O le seleselega ua totoina lelei e tusa ai ma le 5x5 cm le mamanu i greenhouses masani poʻo greenhouses. E taua le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le masini ma le ea (e oo i le 85%) ma le vevela ile 20-25 ° C. O lea e faʻaitiitia ai le susu, o le ata e ufiufi i le paʻu. I lalo o ia tuutuuga, pe a uma le lua i le lua ma le afa vaiaso, o le aʻa o le a amataina i le vavae, ma i le amataga o Setema o le a atoatoa ona fausia ma mafai ona totoina mo le ola ae i le togalaau.

E faigofie le faʻalauteleina o laau laiti ma lala e latalata ile eleele. faʻatalanoa taʻitasi. I le faaiuga o Aperila - amataga o Me, o popo taʻitasi e punou i le eleele ma fusi le pito i luga, ona solo ai lea ma le susu poʻo le humus. Ma i le taimi o le tuputupu aʻe o le vaitau, o le palapala e teu susu. E oʻo i le tautoulu, e aʻafia aʻa i le vaʻaiga - e vavae ese laau ma faʻafefeteina.

E mafai foi ona e faʻaaoga faʻatoʻaga. I le amataga o le tautotogo po o le tautoulu, pe a uma le pau o lau lau laau, e taʻi 3-5-tausaga le matua ma se pale pupula ua eli ma vaevaeina i ni vaega se lua pe tolu

Maʻi ma meaʻai

Honeysuckle aphid

Pe a aliali mai i luga o weni laiti le pulupulu o le honeysuckle-cereal, o laulaau e lanu samasama atoa poo ni laulaau, pe gagau i luga po o se laina. Laʻau samasama-lanu samasama e alu atu i fualaʻau, ma i le tautoulu latou te toe foi mai ma taoto ai fuamoa. Mai i le honeyicil apical aphid, o laulaau apical e punou i le afa, mimilo ma feoti, faʻatapulaʻa le tuputupu ae.

I le tau mafanafana, e felafolafoaʻiina ai i latou i meaʻai o kalama, tapaa, pepa. O togafitiga o le amataga o le tautotogo e sili atu le aoga i le 0.2% o mea e gaosi, gaioiga, mea faʻatautaia, "Aktara", tapenaga "Eleksar".

Tusi a Honeysuckle

E amata ona atinaʻe samisi i tulaga susu, aemaise lava ile vao mafiafia. Honeysuckle e aafia i le tele o ituaiga o siama. Afai o le "misi" le pulapula lanu i luga ifo o laulaau, ma i le faaiuga o le taumafanafana o laulaau uma i luga o le vao e foliga mai e enaena, mago ma pala, ona mafua mai lea i le foliga mai o le microwiping honeysuckle rhinaphytoptus.

Mai faʻamaʻi ma se faʻamaufaʻailoga o le honeysuckle, o le pito i tua o laʻau e faʻaaogaina, o lau e paʻu vave. I le faʻaaogaina o laau vaivai, o le itu pito i luga o laulaau e ufiufi i le sooty maigi i le foliga o le lanu uliuli. E aoga tele le vevelaina o togavao, togafiti ma acaricides (omait, tedion, Mauritius), ma i le faaiuga o Iuni faatasi ai ma se tamaitai e 0.257 le matua, rotor, faʻatautaia.

Shield

O nei meaola faalafua, e ufiufi i le talipupuni i luga, e pipii mau i le paʻu ma suʻe le sua mai lala ma lala. Acacia pseudoscutis, opu apu, ma le seleselega paʻu e tele ma e ono mafua ai le oti laau. Feteenaʻiga - faʻalua faʻaluaina le vaeluaina o vao vao i le faaiuga o Iuni - Iulai ma se vaeluaga o le 10-15 aso ma se pu poʻo se gaioiga. O lala ia na nofoia ai le paʻu i luga o le ea i luga aʻe o le 0 ° C e mafai ona faʻaaogaina ma le kerosene.

Vaʻaia manu fasi

O nisi ituaiga o iniseti e fafagaina i luga o laulaau paʻu, e aunoa ma le afaina tele, ae faʻaitiitia ai mea teuteu teuteu. O le anufe o le paʻu o le honeysuckle le laʻau e 'aina ni pu o ituaiga eseese. E masani ona 'ai e anufe ia mea o le lau lau, aua nei paʻi atu i le petiole ma vela lapoa. Talu ai o faʻamaʻi pipisi i luga o le honeysuckle e toʻaitiiti, o loʻo faʻaaogaina le masini, e aoina i le lima. Afai o lau palanua e aliali mai i luga o le totoina o pine i le amataga o le taumafanafana, o le taunuuga lea o le ola o se fualaau fuamoa po o le rose. O le tele o fuaitau umi e faia i ni vaega o le honeyiesle mineral ma honeysuckle moth-mottled. Sawlogs, moths, ma talofa e faifaʻailoga i luga o laulaau. I le vaitaimi o le tele o meaola faalafua, 0.05% decis, faʻaaogaina Inta-Vir, ma Eleksar.

Honeysuckle Faatautau

O le anufe o le ufiufi o le honeysuckle e fafaga i luga o le fua o le tino ma fatu. Ona o lea mea, o fualaau e le mafaamatalaina ua faapogisaina, ua mou ese ma nutimomoia. O le fualaau faasaina "Inta-Vir", infusions o tumato ma pateta.

E leai ni meaʻai suamalie e maua i fualaau aina suamalie e le tatau ona faʻasalalauina i vailaau faʻasaina i le amataga o Iuni seia oʻo ina maeʻa ona seleseleina.

Fungal maʻi

Faatasi ai ma le faateleina o le susu, o tulaga sili ona lelei e faia mo le faʻaalia o lanu eseese i luga o laulaau o le honeysuckle, lea e faʻaleagaina ai ma faasolosolo malie lava. Faʻatasi ai ma ramulariosis, e mafai ona iloa ai lanu enaena; cercosporosis - mea lanu enaena e paʻu i le taimi. I ni nai tausaga, o le paʻu paʻu ma le fuga o le fugalaau e tupu, aemaise lava ile pito i lalo ole lau. O le amataga o le tautotogo totoina o vao i le 0.2% fundozole, copper-soap liquid (100 g suauu sulfate i le 10 l). Mai le paʻu palapala - tapenaga o Topaz, 0,57-aunite vaifofo o le elefusi soda, faʻafefiloi ma le sulfur colloidal po o le fafie laupapa.

Phytoviruses

O fomaʻi o pateta ma kukosa mosaic, lautele e salalau i luga o aganuu, e mafai ona aafia ai le honeysuckle i ni nai tausaga. O lanu lanumeamata lanumeamata ma motugalega e aliali i luga o laʻau i luga o vemini tutotonu. I nisi o meaʻai suamalie, i le taimi nei i tulaga vavalalata, ua faamauina le mosaic masiiki i se laʻau ma se mosaic mumu-lanu mumu i luga o se lau.

O le faatumauina o le maualuga o tulaga faatekonolosi o mea taufaatoaga ma le mauaina o mea totino o le totoina o togafitiga o le pulea lelei lea. O laau ua pisia na eliina ma susunuina.

Faʻatoʻa fua mai vine o honeysuckle blue. © Basik07

E tusa ma le 180 ituaiga o honeysuckle e masani lava i itu uma o le itu i mātū o le lalolagi, ae o le tele o le Himalaya ma East Asia.