Laʻau

10 auala faigofie e teuteu ai fagu fugalaau

O le matagofie o totonu o laau toto e le faalagolago i luga o latou lava mea teuteu, ae faapena foi luga o le malosi latou te ola ai. O se ipu e tumu i lanu meamata ma fugalaau fugalaau e mafai ona faamamafa uma ai o latou malosiaga ma natia mea sese, ma le isi itu. Faʻamasalaina filifiliga o pusa mo vailaau matagofie, e mafai foi ona e liliu se inisiua matagofie i totonu o se laufanua manino ma le amanaia. O aso nei e sili atu nai lo le mea e maua ai ipu. Ae o le mauaina o se pusa e lelei mo laau uma e le faigofie, ma e le o taimi uma e mafai ai: o ituaiga sili ona lelei o ipu e aoga tele. Ae e oʻo lava i pusa faigofie poʻo sili ona matutua e mafai ona liua faʻapitoa e ala i le faʻaogaina oi latou i totonu ma faʻaopoopo faʻamaonia fou lea e faʻaalia ai le matagofie o laulaau po o faʻalavelave.

Teuga o se fagu fugalaau. © Stephanie Lynn

O le faʻatinoga e le o mea uma lava.

O pusa mo totonu ole vaomatua ua filifilia, muamua lava, e tusa ai ma mea e faatino ai: e tatau ona latou faia ni tulaga lelei mo le tuputupu ae, fetaui ma le tele o aʻa o fualaau aina, ia maua ai se aofaiga talafeagai o alavai mo le tafe fua o vai. I le tuʻuina atu o koneteina mo fagafao o loʻo i ai pusa palasitika ma fugalaau fugalaau. Ma i vaega taʻitasi o loʻo i ai pusa o vaega taʻitasi o tau ma galuega faʻatino, foliga ma le tele. Ma o le filifilia o le fua o le lautele ma le maualuga, ma mafaufau i le natura o le tuputupu ae o le laau, o voluma o le gafatia muamua, e masani lava ona galo ia i tatou se isi parakalafa taua tele o laau totō taʻitasi ma ipu - o ona foliga. O meaʻai ma mea masani, e le masani ai ma masani ai, ia na o se pusa e ola ai ma e le tuulafoaʻiina i latou lava - o mea ia e sili ona tele mo totonu o laau. Ae maise lava pe a faʻaaogaina "i le tofi", toe totoina laau fou ao latou ola ma toe faʻaaogaina se pusa e tasi mo ni mea totō eseese. Ae e mafai ma e tatau ona avea ma teuteuga sili o lanu meamata. O le mea moni, o loʻo i ai ni fugalaau fugalaau matagofie, atigi pusa muamua, faʻataʻitaʻiga, o mea taʻitasi e avea ma vaega o totonu. Ae o latou uma e manaʻomia le filifilia o tagata taʻitasi ma le tau tele. Ae oi latou o loʻo i ai meaʻai ma meaʻai e le tatau ona latou faʻatalale i mea faʻapitoa. E oo lava i pusa e sili ona manaia e mafai ona liua i se leo teuteu, ina ia sili atu ona talafeagai mo se laau faapitoa ma se siosiomaga patino.

O isi mea teuteu o fugalaau e faʻaaogaina i mataupu:

  • pe afai e le fetaui lelei pusa ma foliga teuteu o laau;
  • pe a le lava le atamai o pusa, pe, i se isi itu, e susulu tele mo laau totō o ola i totonu;
  • pe a faʻaaoga mea tuai, 'ato' fafo 'o ipu fafo;
  • i mea leaga (e pei o tupe meataalo po o vailaau) i luga o le tane;
  • pe afai o le ipu e le fetaui lelei ma isi laau totō poʻo totonu ole atoa (aemaise lava pe a fai o lona lanu, lanu e le fetaui ma le tulaga);
  • e teu ai tupe i luga o le faʻatau mai o fafie mamanu mamanu (faʻatasi ai ma le malosi e tasi o le faʻamalosia);
  • o se auala lelei e fatufatu ai se mea tulaga ese, matagofie o le tagata lava ia;
  • mo le faʻasilasilaga o faʻamatalaga lelei ma faʻamalosi i totonu o potu;
  • faʻapea foi ma i latou e fiafia e fatufatu ma vaʻavaʻai mo ni fofo faapitoa e oʻo lava i mea laiti.
Teuga o se fagu fugalaau. © Shauna Krantz

O le faʻaaogaina o pusa masani i mea faapitoa o le a fesoasoani i auala eseese o le teuteuina o pusa mo laau totō. O nisi oi latou e fautuaina le manatuaina o tomai taulima, o isi e faʻaaogaina le faʻaaogaina o meafaitino lelei, ma isi o fautua atu e filifili i suʻega e leʻi mafaufauina. O nisi taimi mo le fesuiaiga o fagu fugalaau e tatau ai ona faʻaopoopo se tasi faʻamatalaga, ma o nisi taimi e sili atu le natia uma o le fagu i lalo o le "ofu talaloa" muamua. Ua lava le vavaeina o sina taimi ma e le fefe e faʻaali mafaufauga - ma o le mea tulaga ese, "fasi" mea mo totonu o laau o le a avea ma "faʻalauiloa" i le mamanu o lou fale.

Metotia 1. Pusa faalua ma ipu i fafo

O le faigofie ma i le taimi lava e tasi e le o le mea aupito sili ona aoga, o le vave faʻafesuiaiga o se mea e le mafaufauina, tuai, fafo fafo, e le talafeagai, ae faigofie ma atoatoa ona faataunuuina ana galuega, tuu le ipu i totonu. O se fagu lua e fesoasoani e le gata ina e le fiafia i le fagu autu, ae pe afai foʻi:

  • O se mea alofa le "maua palapala" ma faʻaaogaina mo latou faamoemoega faamoemoeina (e ala i le totoina o se laau i totonu o se tamai fagu ma na o le tuʻuina atu i se mea e sili ona matagofie, o le ae faʻasaoina mea faʻapitoa ma le aoga e aunoa ma le faaopoopoina o se mea e tupu ai);
  • e te filifilia vailaau vailaʻau e tusa ai ma foliga matagofie, e leai ni pu vai, pe o se tasi ma e laʻititi lava, e leai se mea e sili ona lelei i le vai.
Faʻamamaina se fagu fugalaau faʻatasi ma se tagata teuteu teuteu

E le gata i lea, i le tulaga o le gafatia i fafo, e le mafai ona faʻaaogaina ni fagu fugalaau. O le galuega a le pusa i fafo e faigofie lava ona faia e:

  • mea tuai umukuka po o mea teuteu - mai ipu ma leapots i ipu uʻamea po o ipu uamea;
  • pusa o meafale teuteu ma ato mo le mea e tatau ai;
  • mea e le masani ai mai le numera o fafie ma umukuka umukuka - vai inu, pusa, pakete ma vases;
  • pulou, pulou ma e oʻo lava i seevae.

O le mea autu o le filifili lea o se pusa i fafo ina ia fetaui ma lelei i totonu o lou fale ma faʻaalia ai le matagofie o laau totő. Ma o le tuʻuina o se laau totōina i totonu o se vailaʻau faigofie i totonu, o se mataupu o ni nai sekone.

Metotia 2. Ata vali

O le auala pito sili ona faigofie e suia ai soo se atigipusa (pei o soʻo se meafale poʻo mea e faʻaaogaina) o le vali lea. Ma mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina faʻamatalaga masani ma sili ona taugofie, ma vali vali mai le kulimi i le suauu. O le lanu fou ma le maeʻa atoatoa e mafai ona faʻafiafiaina pe matte, multi-colored, ma se faʻagasologa o le aʻafiaga poʻo le taʻavale, susulu pe sili atu pastel. Filifili se lanu mo totonu (e masani lava i lalo o lanu lanu po o le lanu lanu). Afai e te manaʻo ai, e mafai foʻi ona e valiina laufanua i luga o le ulo poʻo le fatuina o ni ata vali mataʻutia. I le valiina, ua na o ou mafaufauga ma tomai e faʻamapulaʻaina.

Faʻamamaina se fagu fugalaau i le valivali

Mai se vaaiga talafeagai, o ata vali e faigofie lava. O le mea autu o le mafaufau lea i le mea o loʻo i totonu o le koneteina lava ia ma pe o le a le mea e tatau ona fai mo le galue ma se tino faapitoa. Ma 'aua neʻi galo e manaʻomia ona e galue naʻo fafo o pusa: i totonu o le vali e le aoga. A o lei valiina, e tatau ona fufuluina ipu, pe a tatau ai, faʻamamaina i ni fasipepapepa poʻo se fasi pepa ma faʻaititia mo le atoatoa lelei o le fusia o le vali i luga.

Metotia 3. Savali i luga o le ulo

O potopotoga vali e mafai ona faitalia. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaaogaina e avea o se "paʻu laupapa" - teu ai faʻamatalaga taua poʻo tala malie, savali, fasifuaitau, teuteuina o puipui faʻamaumauga eseese ma uiga. Mo totonu o laau toto e ola i totonu o le umukuka, e mafai ona e tusitusi i totonu o le pata le fua o fua o oloa, lisi o mea manogi mo au mea e fiafia i ai, faʻamatalaga i le tele o mea e aofia ai poʻo faʻamanatuga foi. O savali musuia e masani lava ona talafeagai i totonu o le faletaele, lagona fiafia i totonu o le potumoe, tele o laulau ma isi mea laiti i le vasega pepe, ma fuaitau faaosofia i totonu o le suesuega. E mafai ona avea ma ipu ma se ala sili ona lelei mo le fatufatuaʻi o tamaiti.

Faʻamamaga o se fagu fugalaau ma tusi. © faʻapipiʻi

E mafai ona e faia ni tusi i le vali, faʻatasi ai ma se fuʻa vai e le masani ai, pe tusa foi ma peni solo. Afai e te le manaʻo e fai igoa faʻamaonia ma le lima, e mafai lava ona e faʻatau pepa taʻavale faapitoa, faʻailoga pe lolomi lau upusii e sili ona e fiafia i ai. O luga ma le varnish e manaʻomia na o mea e leai ni vai.

Metotia 4. Suiga tolu-tolu

I aso nei, o filifiliga mo le faʻaogaina atoa o le fagu i mea fou e le faʻatapulaʻaina na o atavali. Ua lava lea e faʻatau ai se kalu faʻamaoni e leai se vai poʻo se kelu faʻaputu ma filifili mea e te manaʻo e ufiufi ai le fagu ma faapipii ma le maelega.

E mafai ona teuteuina fugalaau fugalaau:

  • sisal;
  • ufiufi;
  • otaota;
  • tioata teuteu po o maa;
  • pātini
  • pasta po o cereals;
  • tamai lala, fasi laau poo peni vali;
  • nati ma pusi;
  • sequins ma rhinestones.
Faʻataʻiaina se fugalaau fugalaau ma pulou. © Martha Stewart

O na mea e faigofie lava ona "ufiufi" le pito i luga o se vaega lona lua poʻo le ufiufi atoa o ala, faʻasaʻo puipui poʻo le faia o se fesoasoani fou. Ae e tusa lava po o le a le tulaga patino, o se pusa ua uma ona faapipiiina i luga o le pusa e foliga mai e sili atu nai lo le uluai, uluai, tulaga ese ma le emo. E foliga lelei lava le faʻapipii i luga o ipu lapopoa, ma pe afai foi e te lagona le faanoanoa mo le togiina o koneteina ma ni pusa po o ni meataalo e leiloa ai le latou galuega.

Metotia 5. Faʻasalalau, poʻo le faʻafefe i ipu

O le asō o loʻo i totonu o le laʻau ma mea teuteu faalenatura ua toe maua ai lo latou mamalu muamua. Ma o le faʻavae mo teuga-teuga, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o faʻailoga, ata o ata ma mea eseese i totonu, ae faʻapea foʻi ma fagu fugalaau. O le mea moni, o se mea manaia ma le manogi mea teuteu e talafeagai i luga o ipu mo na o totonu o laau o loʻo tu i nofoaga sili ona lauiloa pe faʻaaogaina i le laulau: o galuega lelei e tatau ona faʻailoaina.

Faʻamamaina se fagu fugalaau i le paʻu masani

O fugalaau fugalaau, fualaau aina, lala laau, vine, lau, fualaau aina, tipi ma isi mea masani faalenatura o loo aoina i tamai "bouquets" ma faapipii i luga o se pusa na muai valiina pe faigofie foi i se pulu faapipii, ona varnished mo le saogalemu. O le teuteuga e tatau ona itiiti, laitiiti: e le o le lomiga sili lea ona umi o le teuteuga, e le tatau ona faalavelaveina le felauaiga o le ulo ma piki i luga.

Metotia 6. Tausaga lapoa pe laiti

E le pei o le teuteu o lauʻau, o le tele o tusi mai mea e sili atu ona puipuia e sili atu ona aoga ma umi. E mafai foi ona e faapipii i luga ni iliva, maa, tioata, fetu, puʻupuʻu, pepa paʻu pepa poʻo ata laiti o le augami, fugalaau, laulaʻau, fuainumera e faia i le suka, faia faʻamautu volumetric ma teuteuga i ipu e faʻaaoga ai le kelu poʻo le pulou. O le filifiliga pito sili ona faigofie o le faʻatau lea o mea faʻataʻitaʻi faʻapitoa (i le aso e le mafai ona e faatauina i latou i totonu o seti, ae o le fasi pepa) ma fatuina mai se sekeli se pito i luga o le fagu, ma faʻafeiloaʻi i luga o le ulo, ma faʻaalia ai se fesoasoani. E mafai foi ona e faʻaaogaina fuainumera mai paluga masima.

Laeiina o le fagu fugalaau i clothespins. © Angie Barrett

O le matagofie o le volumetric e sili atu ona foliga lelei i fugalaau e faia i mea masani - omea poʻo le terracotta - ma e le lelei le palasitika.

Metotia 7. Aveesea i lona mamalu uma

O se tasi o ituaiga sili ona teuteu o le teuteuga, o le faʻaaogaina e sili atu nai lo le na o se mea faʻapipiʻi - faʻavae. Faatasi ai ma le fesoasoani o motuga e tipi ese mai le solosolo poʻo le kiliaina o kata, e mafai ona e teuteuina soʻo se pito i luga o se vali. Faʻafetai i nai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e mafai ona fuga fugalaau fuga i luga o fagu fugalaau, o ata matagofie po o ata atoa e aliali mai. Ma mo le gluing e na o le pau lava le mea e manaʻomia ai le paʻu ma le kelu faapitoa ma le varnish. Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi, e mafai ona e teuteuina le fagu ma ona aʻafiaga o le artina, faʻasalaga, faʻapipiʻi ma ni mea e le i mafaufauina. O le lafoaʻiina e faapitoa lava le lelei mo totonu o le tino, le baroque, classicism, style Mediterranean ma Provence, e ui o nei teuteuga e mafai ona faʻaaogaina e tuʻuina atu ai le tagata lava ia i fugalaau i isi sitaili totonu.

Faʻamamaina se fagu fugalaau ma faʻaumatia. © jenniferhazard

Ae o le faʻamavaeina na o oe lava e mafai ona tuʻu ai motuga taʻitasi i luga o ipu. Afai e te manaʻo e ufiufi atoatoa le faʻafanua, e mafai ona e faʻaogaina pepuni, ata vali, lanu lanu po o chintz, soʻo se taʻaloga ma mea teuteu e lolomiina i luga o se pepa lolomi i luga o pepa araisa poʻo pepa pepa. O le a le pei o ata vali ata, ae o le a tuʻuina atu foi i le tane le uluai faʻailoga. Ae ui i lea, o le kelu ma le varnish mo le vavaeina i lenei mataupu e le mafai ona faia: e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le matagaluega o galuega mo mea.

Metotia 8. Laei mo se fagu

E tatau ona e vaʻaia ni seti matagofie o "ofu" mo taʻavale ma teapots i faleoloa mafaufau ma fale teu oloa e faʻaaogaina ai mea faigofie i totonu o se fale laititi. O "ofu" faapena foi mo ni fugalaau. O le mea moni, e faigofie mea uma ma i latou: ua lava le suisui poʻo le nonoa o se sooga laʻititi i le telē o le ulo, lea o le a fusi faʻataʻamilo i puipui. O ia "ofu" e tanu pe suisui mai ie. Patchwork, patchwork, chintz matagofie, cotton, brocade ma isi mea e totonu ma mea teuteu e faʻafeiloaʻi ai mea lanu i totonu o le potu poʻo le tele o filifiliga mo le taulimaina o lima ma le faʻaogaina - e tele naua e filifili mai ai.

Faʻamamaina se fagu fugalaau i ona ofu

A aunoa ma le solia o foliga o le fagu ma faʻafiafia atili ai le visa, o le a e aumaia ni faʻaoga fou fou i le potu o le potu ma i le taimi lava e tasi o le ea fou. O lenei filifiliga e sili ona lelei mo le teuteuina o fugalaau mo le taumalulu, aua e faaopoopoina se taimi faapitoa i le fale. Ioe, ma se pusa manaia - puipuia le mea mai le maalili, malulu malulu, malulu ma luga o ata - o le a mautinoa lava o le a talosaga i le sili ona vevela lanu meamata.

Metotia 9. Sue i filo

Faʻamamaina se fagu fugalaau i le fulufulu

O le tuai, poʻo le felelei faataamilo i filo ma maea o se metotia muamua, o se mea i le va o le teuteuga volumetric ma le faʻamaufaʻailoga faigofie. Lubricating the surface of the container for inland plants with reliable colle (for example, PVA), e mafai ona e fusifusia lelei ni filo lanu eseese i itu uma, sisal, maea o vaʻaiga eseese po o masini, faia o se toomaga, foliga matagofie matagofie e tutusa ma ato wicker. O filo ma se uʻu poʻo se mea faʻapipiʻi mea e sili ona lelei, faʻapea foʻi ma se uʻamea teuteu ma se filo metallisa. Afai e manaʻo ai, e mafai ona lalagaina faʻamaʻi mai filo, suiga i le itu, faʻafesoʻotaʻi le tele o filo mo se mea taʻavale. O lenei faiga teuteu e fetaui lelei mo potopotoga fugalaau masani ma ato tautau.

Faʻasologa 10. Manoa faʻatau ma lipine

Faʻataʻituina se ulo fugalaau ma lipine. © Catherine Woram

E taʻua i latou o taufaʻailoga e le o se mea mo a latou taleni faʻapitoa, ae mo la latou faigofiegofie o le faʻaaogaina. Faafetai i lipine e nonoa i ipu, ie teuteu, twine ma isi "ofu", e mafai ona sui le foliga vaaia o le fugalaau i le itiiti ifo ma le minute ma tuuina atu le agaga faaalia ma le lalelei. O lenei metotia o teuteuga e lelei mo i latou e le tele se taimi (po o le naunau e auai i lima ma gaioiga). Faʻamolemole alu i soʻo se faleoloa faleoloa ma faʻatau se maea e fetaui ma lou lava fale poʻo le maea e te manaʻo i ai, maea poʻo lipine o lautele lautele. I le noatia ai i totonu o le ulo, e te faaopoopo atu i ai faʻamaufaʻailoga matagofie ma le manaia. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e nonoa se pine i le igoa o le laau poʻo le faasologa o le fafaga ma le fafagaina, o se filifili poʻo se pusi, nonoa faʻamau poʻo le tuʻufaʻatasia o lipine eseese mo le sili atu ona aʻafiaga.