Laʻau

Heteropanax

Heteropanax (Heteropanax) o se sui o laau tipi teuteu ma o le aiga o Araliev. O le nofoaga na afua mai ai le heteropanax o le teritori o Asia i sasaʻe.

O le Heteropanax o se tamai laau faʻatasi ma se ogalaau manifinifi, o lona pale o loʻo i ai lau lau. Lea lanu lanumeamata lanumoana, lanu, lapopoa tele. O le laau e sili atu le mafanafana i potu ma malamalama susulu.

Le tausiga o le Heteropanax i le fale

Nofoaga ma moli

E ui i le mea moni o le heteropanax e fiafia i le malamalama susulu, e sili atu le puipuia mai le la susulu. O le a ola lelei le laau pe afai o loʻo i luga o le faamalama sisifo poʻo sasaʻe. I le taumalulu, o aso o le ao e tatau ona tutusa ma le tau mafanafana, e faʻaaoga ai moli faʻapitoa ma mea faigaluega mo moli faʻaopoopo. O le lelei o le taumalulu e matua taua lava i luga o le vevela i totonu.

Lulu

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le vevela mo mea e maua i le heteropanax e le tatau ona sili atu ma le 25 tikeri. E fiafia le laau i le tele o eseesega i le va o le ao ma le po. I le taumalulu, e mafai ona teuina i le 14-15 tikeri Celsius. E taua le aua nei tuʻuina le fale laau i tafatafa o masini eletise i le vevela ma vevela vevela.

Faʻamamaga o le ea

O le a faʻapupulaina atoa le fua o le Heteropanax i le maualuga ma le maualuga. Ina ia faia lenei mea, o laulaau o le laau e masani ona sosolo i le vai mafanafana. E mafai foi ona e faʻaaogā pusa i le oneone susu po o le uamea lautele, tuʻu i tafatafa o le laau.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taumafanafana, faʻafefe o le heteropanax e tatau ona faʻalelei. Mai le taimi e faʻamago ai le pito i luga o le meaʻai e tatau ona pasia pe a ma le 3-4 aso. I le taumalulu ma le autumn, e faʻaitiitia le faʻafeinu, aemaise lava pe a maualalo le vevela o le potu.

Soo

E mafai ona e faʻatauina le paluga o le eleele mo le totoina o le heteropanax i se faleoloa faʻapitoa pe saunia foi oe lava ia. E tatau ona aofia ai le 2 vaega o le eleele turf, 1 le vaega o le humus ma le 1 vaega o le oneone.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E manaʻomia e Heteropanax le laʻei pito i luga mai Mati ia Setema. Fertilizer mo laau laʻau teuteu teuteu e talafeagai mo lenei mea. I le taumalulu ma le autumn, e le manaʻomia ona fafagaina le heteropanax.

Suiga

E manaomia e se laau talavou se totoina o le tautotogo faaletausaga, ma se tagata matua - e le silia ma le tasi i le tolu tausaga. O le sui e tatau ona mama, lelei le susu-ma manava. O vai inu i totonu o se ulo e afaina ai le aʻa o le heteropanax. Mai le tele o le susu, o le a amata ona pala ma mate le laau. O le mea lea, e aloese mai ai, o le pito i lalo o le ulo e ufiufi i se alavai lelei.

Faʻaleleia o le Heteropanax

E tolu auala e faʻaleleia ai le heteropanax: e ala i fatu, vaʻa ma vavae.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

  • Lea lanu samasama ma pau - le lava le malamalama, vevela maualuga i le taumafanafana, vevela i le taumalulu i le taumalulu, faʻaleleia o le eleele.
  • Lea leiloloa le leai o se vai.
  • O laʻau ua leai se tauvaga ma avea ma pale pe faʻafefe - faʻafeinu tele.
  • O lālā na liu pale, faʻapala - leai se malamalama.
  • E i luga o lālā laulaʻe malamalama - malamalama tele, vevela.
  • O lanu enaena o laulaau o le ea malulu tele.
  • Vaevave o le vavao - le lava le malamalama, le lava le fuga.

Maʻi ma meaʻai

E iai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le heteropanax, iniseti iniseti, aphids, ma spider mites e mafai ona maua.