Laʻau

Marshmallows - vevela i luga

O le tatau ai o le igoa "upstart" mo lona saoasaoa o le atinaʻe o galu, o le matagofie-lapisi marshmallow o se tasi lea o togafitiga aupito sili ona manaia i totonu o le fale. O Zephyranthes e manumalo i le mamā o lanu ma foliga, tele o fuālaʻau ma le faʻalelei. E le o le sipuni sili ona faigofie le ola, ae mautinoa lava o se tasi o le sili ona agaalofa ma le agaga faafetai. Paʻepaʻe, piniki, samasama, lua-leo - mo tagata uma i totonu o zephyrantes ei ai se mea e sili ona e fiafia i ai.

Zephyranthes

Manua matagofie ma le matagofie o marshmallows.

O sui o le ituaiga o Zephyranthes na tuputupu ae pei o le totoina o laau toto, e le o se mea na tupuga mai ai le latou igoa mai marshmallows - o le matagi i sisifo (i le gagana Eleni, o le igoa o le laau e pei o le "fugalaau matagi matagi"). Zephyranthes o se mea faʻapitoa, ma le faʻapitoa tele, ma i le taimi e tasi e iloa i totonu o se manava o le ea fou, o se fugalaau. O le laau e pei o se susulu matagofie, faʻamaonia atoatoa ai se faʻatusatusaga. O nofoaga pito i luga e foliga mai ua fou, mama, e pei o le maua o le malologa i le agaga ma mata. O le mamā ma le faigofie o le Zephyranthes e iloa moni e leai se tutusa. E oo lava i le talaaga o isi pusa i totonu - e seasea ma sili atu ona lauiloa - e foliga mai e faapitoa lava. Igoa Igoa Igoa o le laau o loʻo atagia atoa ai lona lalelei - lili fai feʻalo, lili fuʻu, fuga vine, marshmallow lily, fugalaau marshmallow ma naʻo le "marshmallow".

O lenei sui o le aiga o Amaryllis ei ai nai togi laiti, ma o le laau lava ia e le manaia i le tele. O laʻau Zephyranthes e lanu, lanu ma le paʻu, fusi poʻo le laina, mai le 25 i le 40 cm le umi.

Zephyranthes - laau toto, maofa i le saoasaoa o le atinaʻe o peduncles. O le mea moni, mo le toetoe o le "vave" o le tuputupu ae o fugalaau, na latou maua ai le igoa lauiloa "upstart". Mai le taimi e aliali aʻe i luga aʻe o le eleele e tupu ai, na o le 2-3 aso le pasi. E le pei o le tele o tagata tauva, ae le o ni fugalaau, ae o fugalaau e tasi e fuga mai i luga o laau o zephyranthes. O foliga faʻapitoa, e pei o le lily poʻo le crocus, o le fetu, latou te oʻo i le 2-8 cm le lautele. Ae paga lea, o le fugalaau o fugalaau taitasi e vave ona tupu mai pei o foliga vaaia - e na o le lua aso e gata ai.

O le vavalaʻau o zephyranthes e eseese i laau eseese: e mafai ona ola uma i le taumalulu, ma i le tautotogo, ma le taumafanafana.

O le lanu lanu o zephyrantes e aofia ai le piniki, paʻepaʻe, lanu samasama i le gagana sili ona mama.

Zephyranthes

Ituaiga o Zephyrantes

I le ituaiga o Zephyranthes, e tusa ma le 40 ituaiga o laau. O nei mea, e itiiti ifo ma le tasi le toʻasefulu o loʻo faʻaaogaina e pei o fualaau teuteu. I le natura, o lenei sisi motuhake e mafai ona maua i le Caribbean, i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. O lo latou tupuaga e afaina tele ai uiga o le totoina o nei laau toto.

E tele lava ina iloa e le lanu a latou lanu, faailogaina lanu samasama, lanu-paʻepaʻe ma le lanu piniki, faapea foi ma laau e iai lanu lanu moana e lua lanu. E ui lava i le mea moni o le ituaiga o ituaiga o Zephyranthes e masani ona le totogia, ae o ituaiga eseese o le bulbous ei ai ona lava uiga ma eseesega eseese i le fausaga o fugalaau.

O le mea sili ona taatele e pei o se ogalaau fale, ua saʻo lelei lava ona avea o le Guatemalan faʻamaʻi - marshmallows laiti (Zephyranthes minutasa masani ona lauiloa Zephyranthes grandiflora - Zephyranthes grandiflora) O se tamaʻi laʻitiiti laʻitiiti (pulu faʻamafa i le 3 cm, faʻapupuu le ua) faʻatasi ma laʻau vavalalata e oʻo i le 30 cm le umi ma le 0.8 cm le lautele, e iloa e se lanu uliuli matagofie. Fugalaau e pei o ni fugalaau e oʻo i le 8 cm le lautele e fuga i luga o se pou e oʻo i le 30 cm le maualuga, e faʻafiafiaina i le mamā o se lanu piniki "candy" ma sulu moli matagofie. Lafulafuga o le Zephyranthes e tele-faʻapalaina mai ia Aperila ia Iulai.

Zephyranthes Lindley (Zephyranthes lindleyana) o se isi ituaiga lanu piniki piniki ma fugalaau e oʻo ile 7 cm le lautele. E fuga mai le leva, mai ia Iulai ia Aokuso. O pulu e oʻo i le 4 cm le lautele e maua ai laʻau lapoa e oʻo i le 1.5 cm le lautele. O fugalaau e lanu moli, e faasolosolo malie lava i le paʻu, ma faʻamalama ata ma susulu matagofie, lili-foliga, ma laʻau e pei o le laulaufaiva.

I lalo o le igoa "zephyranthes paʻepaʻe" e masani lava ona tupu Zephyranthes Atamasco poʻo Zephyranthes Atamas (Zephyranthes atamasco) O le mea lea o se laʻau mumu lanu lanumeamata ma lanu mananaia e oo i le 25 cm le umi, e faapaleina i fugalaau lanu paʻepaʻe e oʻo i le 8 cm le lautele. O puʻupuʻu e laiti, ova, e oʻo i le 2 cm le lautele, faʻatasi ma le ua faʻapupuu. O pulu taʻitasi e maua mai i le 6 lau. O le fuga o lenei ituaiga e amata mai ia Aperila e oo i le autumn.

Ae o le tele lava o mea e masani ai, e le o se mea faʻapitoa, ae leai ni meaola matagofie e maua mai i Atenitina, Paraguay ma Pasila - marshmallows paʻepaʻe (Zephyranthes candida) O se mea iloga o lenei mea e vaʻaia ai lau laititi e itiiti ifo i le 0.5 cm le lautele. E lalelei foliga ma tino, latou te ola e oo i le 40 cm le umi. O le pulu o lenei ituaiga o meaola, e iʻu i le 3 cm le umi, ma se ua umi, toeititi atoa le 5 cm. Pupuʻu e matua manifinifi, e amata mai ia Iulai ia Setema. O le fugalaau e pei o le fulufulu ma le crocus e oʻo i le 6-8 cm, e masani lava o laupepa i fafo e laʻititi lava le redden. O nei filosolo e faia ai le matagofie ma le matagofie o soda, lea e feeseeseaʻi ai laʻau i itu eseese.

Ae na o le pau lava le ituaiga lauiloa, faʻafefeteina fugalaau samasama - Zephyranthes Golden (Zephyranthes faaipoipo) i aso nei e toe faʻafoʻi i le tulaga o Gabantus umi (Habranthus longifolius) o le genus Gabrantus. O lenei laau ma lau lauusiusi lauusiusi ma fusi samu samasama fugalaau e oo i le 8 cm le lautele. O le pulou e lapotopoto, e oo i le 3 cm le lautele. O laulaau e laina, e oo atu i le 30 cm le umi. O le fuga mai o nei mea e masani ona masani ai le taumalulu.

E lua lanu lapopoa lauiloa - Zephyranthes e lanu tele (Zephyranthes versicolor) O le mea e gata mai, pogisa e oʻo i le 3 cm le lautele e maua mai ai le tolu-senitimita laina laulaʻau ma fugalaau e tasi i luga o le faʻavaeina o ni gafa. O le lanu paʻepaʻe tuʻufaʻatasia ma se lanu pogisa i le pito i lalo o petals ma sili ona lelei veins, ma fatuina ai le lagona o le nofoaga autu o cherry e fesuisuiai i le taele i luga o le fugalaau. O fafo lanu e lanu mumu. O Ianuari Zephyranthes o loʻo fuga mai i le ogatotonu o le taumalulu.

Zephyranthes tiny (Zephyranthes minuta).

Zephyranthes paʻepaʻe (Zephyranthes candida).

Zephyranthes atamasco.

Zephyrantes Care

E ui lava i le mea moni e faapea o le tele o le tausaga e foliga mai e le mafaamatalaina, o le matagofie o lo latou totoga e matua totogi atoatoa mo laulaau le talafeagai, ae le o se vaitaimi umi o le fugalaau. O le mea moni, o mea uma e manaʻomia mo upstarts o se malamalama lelei ma se taimi malolo i le mago ma malulu, faʻaeteete ma le faʻaeteete.

Taimi e malolo ai

E pei o isi uma togi, e le tatau ona tupu aʻe ia marshmallows ma vaʻaiga o vaomatua masani ma se vaega moe. O le taumalulu o le laau e mafai ona suia e pei ona e manaʻo ai. I taimi o le taotoga, e tolu mea e taua mo zephyranthes:

  • malulu vevela;
  • malamalama susulu pe a faasaoina laulaau ma se nofoaga pogisa i lo latou toesea;
  • toetoe lava o le masini malo.

O le taimi aupito sili ona lelei o le taimi malologa o le 2-3 masina, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaosoina atili. E tusa lava pe matutua le Zephyranthes mo le tele o masina i lalo o tulaga mafanafana, atonu e le fuga laau pe a fesiitai i tulaga masani. Mo lenei pulou, e taua tele le faatali mo se amataga tutoʻatasi o le tuputupu aʻe, ma na ona suia ai tuutuuga o le taofia i le masani.

O le suiga i se taimi malolo e tatau foi ona masani: o le laau lava ia e tatau ona amata lafoai laʻau, ma pe a maeʻa samasama vaega o le laʻau, faʻafefe faʻasaina ma na o le taimi lava e faʻaaogaina ai le laau ile tulaga fou. Lafoaʻi i le fogafale i luga pe a maeʻa le faʻamago tutoatasi, pe afai o le laau e taofi (ia le itiiti ifo i le vaega), ona le maeʻa atoa lea o le meaʻai ma faʻafeinu, e itiiti, ae o laʻau lagolago.

Malamalama mo Zephyrantes

O nei tamaʻi puʻupuʻu e aofia ai aganuʻu photophilous ma e le faʻafeiloaʻi sina mea itiiti. Zephyranthes e sili atu ona lelei le susulu malamalama. Aʻo faʻapipiʻi le lafoaʻi o mata, e mafai foʻi ona latou nofo i luga o le windowsill ma saute.

Mo le vaitaimi o loʻo moe, pe a fai o le fiva e taofi le vaega o laʻau, e tatau foi ona susulu le malamalama e pei ona mafai ai. I le maeʻa faʻamagoina o lau, e mafai ona tuʻuina laau i le pogisa.

O le filifiliga sili mo le tuputupu aʻe o zephyranthes o le itu i sasaʻe ma sisifo.

Zephyranthes

Faʻamafanafana mafanafana

I le vaitau o le atinaʻe malosi, soʻo se vevela o le potu o le a fetaui ma sulu. O le vaʻaiga sili ona lelei e mai i le 18 i le 25 tikeri. Pelu e le fiafia i le vevela vevela, o le fuga i le maualuga o le vevela e faʻaitiitia ma e vave ona maeʻa. I le tau mafanafana, e mafai ona ave i luga i luga o le ea fou, tuʻu i nofoaga la, ae puipuia i taimi uma mai vaʻa ma matagi.

I le taimi o loʻo moe ai, e tusa lava pe pa'ū i le tautoulu, taumalulu, pe oe fesuiaiga i isi tulaga, e manaʻomia le tuʻuina atu o se fale malulu. E sili atu ona lelei sauniuniga mo le fugaina i le vevela mai le 8 i le 12 tikeri, ae afai o le eleele e matutu, ona mafai lea e toleniva ona faʻafefe le faʻaitiitia o le vevela i le zero. O le maualuga o le aofaʻi o le vevela i le taimi malolo e 15 tikeri.

I le tau mafanafana, e le gata ina ave i totonu o le ea fou, faʻaalia i totonu o le togalaau, ae oʻo lava i le totoina i eleele palapala (e tatau ona faia le taʻavale ao leʻi muamua fulufulu muamua). A totoina i le taumafanafana i totonu o le palapala, e totoina e laau tetele ni pusa tetele, ma o lea e totogo atili ai le matagofie i le tausaga a sau.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O zephyrins e oo lava i le pito i luga o le vavao e manaomia le faʻafefeteina masani. O lenei pulu e faʻafeinu lelei, e mafai ai ona faʻamago le eleele i le va o vai i le pito i luga. Zephyrantes e le faʻapitoa i le faʻafefeteina, faʻamagalo mea sese, ae e sili atu le aloese mai le faʻamago atoatoa o le palapala poʻo le paʻu.

Mo le taotoga po o le maualalo o le vevela, o masima e manaʻomia ai sina faʻafeinu, na o le lagolagoina o le ola i totonu o le fale. O a latou taimi masani e faalagolago i le tuulafoaʻia poʻo le leiloa o zephyranthes. Afai e le uma le lau o le laau, ona fai lea o le suavai e le masani ai, ona fai lea, ma afai o le lau e liu samasama ma mama, ona taofi lea o le vai. A uma ona toe totoina pe totoina folasia fou i le tautotogo, e fautuaina e nisi o fai togalaau ni nai vai tetele ina ia ala vave ai marshmallows. Ae e sili atu le faʻagaloina le faʻaauau pea o le fafaga seia oʻo i faailoga muamua o le tuputupu aʻe.

O le faʻateleina o le faʻaleleia o le ea e le o se fua faʻatatau. Ae afai o le ea i totonu o le potu e matua matutu, e sili atu le manaia o le marshmallows e puipui ai lau laau teuteu.

Zephyranthes

Marshmallow dressings

Fertilizers mo marshmallows e faʻaaogaina i le taimi e tasi i le 1 le 2 i le 2 vaiaso, ae na o le vaitau mai le amataga o le tuputupu ae o lau laititi seia oʻo i le iuga o le fuga. Mo lenei faʻatoʻaga, e sili atu le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa mo fua o laau toto. E le faʻaitiitia le faʻaogaina o le faʻamalositino, faʻaaogaina i le aofaiga ua fautuaina e le kamupanī. O lenei sipuni e tali lelei i le laei o meaʻai, ae naʻo le tautotogo.

Zephyranthes faʻapipiʻi ma le mea faʻapipiʻi

E pei o le tele o pepe-pulufana, o zephyrinhes o laau "aiga". Latou te fausiaina o nuʻu uma ma faʻatupulaia le ola o tamaʻitaʻi afafine, faʻatumu faʻatoʻaga mea ofoofogia. O le fuga o laau taʻitoatasi e le mafaamatalaina: e mafua ona o le fausiaina o nusi ma kolone e foliga mai e susulu tele ia zephyranthes, ae o le mea moni e tofu lava le laʻau ma le fugalaau e tasi. Ma o le telē tele o le kolone, o le sili atu foi lea o le tutupu ae o nei togi ma o le tele foi o le fuga o latou. O lenei mea e iloa saʻo ai le tele o taimi e faʻaaogaina ai: o masima e "toe faʻaleleia" i se koneteina fou pe afai latou te faʻatumu uma avanoa avanoa i totonu o le ulo.

Taimi e gaoioi ai mo zephyranthes e matua faʻamalamalamaina: e le o faia i luma, ae i le faaiuga o le taimi e moe ai.

Soo se mea e sui ai le zephyrines e talafeagai pe afai e lava le vai, lanu, ma le maualuga. Mo laau toto, e mafai ona e faʻaogaina mea uma o le lalolagi. O le tali lelei ile palapala mai le 5.8 i le 6.0 pH. Afai e te faʻafefiloi le palapala ia oe lava, ona e ave lea i le tutusa vaega eleele eleʻele, humus ma le oneone ma faʻaopopo se vaega o fugalaisa.

O le tele o ipu mo marshmallows e le faʻaititia. O le laau e tatau ona i ai se nofoaga e atiae ai atili, faʻaleleia pepe fou, ae o le tele foi o le gafatia o le a faʻatali ai oe mo le tele o tausaga: o le fuga o le fugalaau e na o le taimi lava e matua lelei ai le masini, i le vavao. E tatau ona tuʻuina atu i le lautele, ae papaʻu pusa.

O le faʻagasolo mo le totoina o marshmallows e faigofie. Afai e te manaʻo e faʻaleleia le laau, o le a vavaeeseina nisi o tamaiti, ma tuu ai sina tamai "nest" o 6-8 laau ma totō atigi pusa i le auala lava e tasi ao latou ola i totonu o le koneteina talu ai, toe loloto loloto i totonu o le meaʻai (sili atu, faaloloto le pulu i luga o le ua - Zephyranthes e umi, ona tatau lea ona faʻafefete le ua i luga o le palapala). O le mea autu e le o le suavai toto toto faatoa totoina i le taimi lava e uma ona totō ma faʻatali mo ni nai aso e faʻamamaina ai le palapala seia oʻo ina faʻafetaui le maualuga (faʻasusu pe a uma le faʻafeiloaʻi ma se maualuga maualuga o le fesuiaiga o pusa).

Bulbs o Zephyranthes.

Maʻi ma meaʻai o Zephyranthes

O Zephyranthes e tele lava ina afaina i mea faʻamaʻi - o anufe taʻutaʻu taʻitasi ma le masani ai i totonu o le apogaleveleve i totonu ma le iniseti iniseti. I luga o lenei pupuʻu, e lelei tele le tau faʻatasi ma iniseti (inisite pe sili atu ona vaʻaia) i iniseti. I le tulaga o le ogaoga o le faaleagaina o le anufe moa, e lelei tele le lafo ese o laau.

Tau masani i le tuputupu aʻe o marshmallows:

  • leai se fugalaau i se potua tele, solia o tuutuuga o le vevela, le faʻamalosia lelei i le taimi o le taotoga, mimiti matilatila poʻo le faʻafefe;
  • toesea o laulaau ma vave vave samasama o le laau i le tautotogo ma le mafanafana ona o le faamamaina o le meaʻai;
  • mativa le lelei i le taimi o le vevela, lamala, vevela vevela.

Faʻafouina o Zephyranthes

O le upstart o loʻo faʻaleleia e ala i le vavaeeseina o tamaʻitaʻi teine, ma le ola mai fatu.

O le vaeluaina o mea e nonofo ai ma le vavaeeseina o pulu o le auala pito sili ona faigofie. I le taimi lava e tasi, latou te le faʻaaogaina se anisi: masini marshmallows toto pe tusa o le 3-4 aniani i se tasi o ipu.

Mai fatu o se laau e sili atu ona faigata ona maua. Muamua, e manaʻomia e le filosolo se mea e faʻafefeteina ai. Ma le lona lua, o laau totō e matua nofouta lava i le pala ma fuga i le sili i le tolu poʻo le fa tausaga. O fatu o le upstart vave vave ona leai o latou germination ma e tatau ona faʻaaoga fou. O le veleina o loʻo faia i totonu o se mea faʻapipiʻi lautele, faʻalauteleina le fatu, i se mamao o le 2.5-3 cm mai le tasi ma le isi ae le ufiufi le eleele. I lalo o se ata tifaga po o se tioata latou te faʻaalia i le mafanafana, mai le 22 tikeri nofoaga susulu ma faʻamautu ai meaʻai mautu. E manaomia e le laau ni nai pi (muamua i pusa lapoa, sosoo ai ma ni nai ipu laiti).