Fugalaau

Tausia o se akarava i le fale i le ata

Bocarnaea - Beaucarnea o le aiga asparagus. O le mamafa e fitu mita le mamafa, o le faʻalauiloaina o se fagu, o se fale e teu ai vai. O le paʻu e pei o le paʻu o le elefane ma puipuia ai le faʻaosooso. Faʻatoaga ma tausi i le fale, o le fale falaoa, e pei o le ata, na liua i totonu o le fale.

Aiga Tausi

Ua leai se tuputupu ae o le laau totō, o le ogalaau o ogalaau e pei o se fagu e afa mita le maualuga. O luga o se sultan o cirrus laulaau e tautau i lalo e pei o se pulu. Laʻau tuai, faʻamamago, aua le paʻu ese, faia se lanu enaena. O le laupepa e faʻamalosi, e pei o se fusi faʻatasi ma se pito faʻamau.

O iinei, o se fagu fagu. O le tele o taimi, e faʻapupula i le faamalama matala le turnaria. I le natura, o lona maualuga e oʻo atu i le 8 mita. O le umi o lau o laau i totonu e oʻo atu i le tasi ma le afa mita ma le lautele e 1 - 2 cm.

Bocarneya transplant pe a uma ona faatauina

E masani lava, e leai se laau e tasi e faʻatau atu, ae o ni kopi. I soʻo se tulaga, e manaʻomia le gaosiga, ae i lenei mea faapitoa. Muamua lava, e tatau i le fale ona faʻafetaui i tuutuuga o le taofia. O le tasi le vaiaso o le a faʻatagaina ai le faʻaalia o faʻamaoniga o faʻamaʻi poʻo le faʻasaina o manu. A maeʻa ona taofia, e manaʻomia ona totō laau.

O le tuufaatasiga o le eleele e aofia ai:

  • turf land - 2 itula;
  • fanua laupepa - 1 itula;
  • humus - 1 h;
  • peat - 1 itula;
  • oneone ma le vermiculite i luga o le 5 vaega.

Faʻaopopo le malala muʻa, sasaa se papa o le maama i luga.

Faʻaoga popo o le kiona mo le faʻavaivai. O le pesini e tatau ona lautele ma papaʻu, talu ai o le natura o loʻo ola le pama i luga o papa papa.

Pe a faʻapipiʻi le laau i totonu o se fagu fou, e tatau ona e alu ese mai le vaega mafiafia i le tulaga e tasi. O aʻa o le laau e leaga tele ma e manaʻomia le faʻaeteeteina o le taulimaina.

E le mafai ona e suʻeina le laau pe a faʻafetaui. O le a le mafai e se falemaʻi ona faʻaaoga lelei le susu ma o le a pala.

A maeʻa ona totoina, tuʻu se ato faʻatasi ma le ea i luga o le laau. Taofi seia oʻo ina tupu le tuputupu ae.

O laau laiti e tatau ona gaosia mo le tolu tausaga i tausaga uma, matauina le faasologa tutusa o gaoioiga, ae o taimi uma lava e tatau ai ona faateleina le tele o le pesini i le 4 cm. I le amataga, i totonu o se laau talavou, o le ogalaau e pei o se aniani. E manaʻomia e se tagata matua se mea e gaosia pe a faʻaaogaina atoa le voluma o le ulo.

Bokarneya auala e tausi ai?

I le tau mafanafana, e tatau ona faʻamaʻaina le laau pe a maeʻa faʻamago le palapala ile lalolagi. I le taumalulu, afai ua alu le fale e malolo, e le manaomia le suāsusu. E faʻaaoga le vai, e aunoa ma ni uiga o le chlorine. E mafai ona e faʻaaogaina le vai e pasi i se faʻasalalala.

I le taumalulu, pe a fausiaina le fafie, e mafai ona fufuluina laulaau i lalo o le vevela mafanafana, aveese le pefu ma iniseti iniseti.

O le faʻavaeina o le pale o le bokarneya e faalagolago i tuutuuga o le laau. E i ai i le laau le "mane" malie po o se "ele elefane" umi e faalagolago i le malamalama ma le faasusu. Afai o tuutuuga o le taofiga e masani lava, o le malamalama masani ma masani ona faasusu, o le auala o le ola o le a alu i le atinaʻeina o pepa laulaau. I lenei tulaga, o le ogalaau o le a faapaleni.

I taimi o le lāmala, o le laau na faʻapipiʻiina ina ia faamalieina i sina faʻapalapala o le susu i le ea. Laʻau tipi ua aoina mai matagi o le sau i le taeao ma lafo atu i le pusa vai.

Afai e te tuʻuina le laau i le faamalama i saute ma faʻafeinu ai pe a uma ona faʻamama le eleele, o le tulaga e faʻalavelaveina, toe mafaufau i le atunuʻu. I lenei tulaga, o le a foliga mai o se vae teuteu ma ni mata ma ni mea e le mafai ona tupu mai le faʻalauteleina o le tino. I le taimi lava e tasi, o le faʻamalo i le pito i luga o le a faʻaumatia ma vevela.

Ina ia mafai e le laau ona atiina ae i le tulaga teuteu teuteu, e tatau ona faatumauina paleni. I le taumafanafana, o le sunbathing e aunoa ma le timu ma le matagi e aoga mo pama. I le taumalulu, e manaʻomia le malamalama atili.

O le laau e faʻapupulaina lemu lemu lemu, e le manaʻomia le fuālaʻau. Faatasi ai ma le sili atu o le nitrogen, o laulaau e avea ma mea faamalūlūlū, o le a faʻaititia ai lau laʻau. Faʻatasi i le masina, e mafai ona e faʻaopoopoina se fuluʻi-masila i le afa o le fualaau. I le taumalulu, o le fafagaina e le tatau ona faia.

Totoga o Mea Tau Fale

O foliga mai o le bokarney o le a taʻu mai ai faafitauli. O laʻau o se laau e masani ona le aʻafia i faʻamaʻi. Ae ui i lea, e mafai ona faʻateleina e:

  • vaʻavavemele;
  • lapoʻa iniseti;
  • faʻasolosolo.

Ua aveeseina i latou i le fesoasoani mai o vailaau iniseti ua lauiloa, o le sili ona saogalemu o le Fitoverm.

Afai e te maitauina o leaves o Bokarney o loʻo faʻamago, e tatau ona e faia ni tuutuuga mo le alualu i luma lelei:

  • o le malamalama e le tatau ona tuusao, faasalalauina, ae tele;
  • aveese faʻataʻitaʻiga;
  • aveese le laau mai le afi afi;
  • fetuunai fetuutuunai.

I le taimi lava lea e tasi, o le vevela o lau lauulu o se gaioiga masani, ma o le ava o loʻo i luga o laau tuai. Ae e le tatau ona faʻamago le fautuaga, o le mea lea e mafua ona o le solia o tuutuuga o le taofia.

O lau e mafai ona mago pe a pala le ogalaau i le fale. Le lava o meaai paleni o le a aʻafia ai le laau e ositaulaga ai lauulu. E naʻo le vaʻaia o le vai e mafai ai ona faʻamalosi. E le mafai ona e fafagaina le laau e aunoa ma le faatali mo le magoina o se eleele. I le taumalulu, o le tele o le suāsusu e le manaʻomia pe afai e malulu le fale.

Mo mea laiti faʻaleagaina, e manaʻomia ona vavae ma faʻafefeteina i le malala. A maeʻa le faʻamamago, toe faʻaleleia le laau i le meaʻai. O se faailoga mo le toe iloiloga o aʻa o le a avea ma lau paʻu lamolemole ma le faamaluluina o le pipi, o se vaega mafiafia o le aʻa.

E mafai ona e faʻasaoina le fale pe a fai o le mea na faʻaleagaina. Afai o le tele o le ogalaau e mama, ona mate lea o le laau.

Palu lemu le pama pulu. I le 20-25 tausaga, o le a ia faia atoatoa le ogalaau. I le fale, e toetoe lava a le totogo le toto. I le natura, o se panicle matagofie e lafoina e tusa ma le mita le maualuga. I le fale, o le laau ua manatu e le lelei. E le manaʻomia se tausiga faapitoa.

O laau laiti e masani ona tausia mo ni nai tausaga i totonu o se pusa masani. O se faailoga o le tumu o laau totō o le a muta ai le tuputupu ae o le tuputupu ae lanumeamata. Afai e leʻi suia tuutuuga o le taofiga, ma o laʻau e gase, ona latou manaomia lea ona totoina i ni siama eseese.