O le togalaau

Urea - faʻamalolo o le kulimi mo le eleele

O taumafanafana taʻitasi e ola i fualaau faisua ma fualaau 'aina ma fualaau aina i luga o lana lava fuafuaga, e tele mea e iloa e uiga i le faʻamalosi, lea e tatau ona faʻaaogaina ona o le ausia o fua maualuga. Faatasi ai ma le vaega o fugalaau mo le saunia o le tagata lava ia ma le gaosiga o fale gaosi oloa, o le faʻamaʻi faʻamaʻi o le vailaʻau e faapitoa le fiafia. O le Nitrogen e masani ona le lava mo le tele o laau totō mo le tuputupu aʻe o vao vao ma fua lelei.

O se tasi o fomaʻi sili ona lauiloa o le faʻasaina o le urea. O le mea lenei e taua o le urea i totonu o tagata, e aofia ai le limasefulu pasene o le nitrogen i lona tuufaatasiga. O le vailaau faʻasolosolo o le urea o loʻo mulimuli mai.

O le mea lea, e manatu o le suauʻu sili ona faʻalauteleina i totonu o le afi o le vailaʻau kemisi.

Urea e masani lava ona gaosia i foliga lanu. O le afifiina o granulini ua maua i le tele o mataupu e eseese, aua o fua o loʻo faʻaaogaina e masani ona fuafuaina mai eleele palapala. Afai e talafeagai le faʻaaogaina o le kulimi i le fale vevela, ona mafai loa lea ona e faʻatau se tasi pe tolu kilokalama.

Afai o loʻo faʻaleleia le fanua atoa, ona fautuaina lea e faʻatau le urea i taga palasitika.

Fertilizer urea o le mea sili lea ona faigata i le fausaga, lea e le mafai ona gauai atu ai le susu mai le siosiomaga, ma o lea ua i ai se ola umi, sili ona lelei mea totino, lea ua matua salalau solo i le taimi o le faatinoga.

O mea taua o le faʻaogaina o le Urea:

  • o le vailaʻau oona o loʻo i ai le meatotino o le faʻatonutonuina o le tupu aʻe o le tele o vegetative o soʻo se ituaiga o laau;
  • o le faʻaofiina o le Urea i le taimi o le totoina o fua o saito e faateleina ai le mea o le protein ma le kuluteni i fua o le gaosiga e maua ai;
  • o le maualuga o fua o laau toto uma lava e faalagolago i le lava o mea oona oona o loʻo i totonu o le eleele lea ua tupu ai.

Faʻaaoga talafeagai o Urea

Afai e te manaʻo e faʻapalapala le palapala i soʻo se faʻala, e tatau lava ona e iloa le fua faatatau o le talosaga ina ia le afaina ai, ae ia maua ai le tulaga sili ona lelei mo le atinaʻeina ma le tuputupu aʻe o laau totō totōina.

Urea e pei o se fuālaʻau e mafai ona faʻaaogaina i foliga laulaʻau poʻo i totonu o le suavai faʻavaivai.

O le fua o le talosaga urea mo ituaiga eseese e ese, o mea nei o fua faatatau o lafoga ao leʻi totoina:

  • talofa, karite, saito, rye - lua kilokalama i le sikuea sikuea mita o le eria o loʻo totoina i le lumanaʻi;
  • pateta, meaʻai ma suka suka - lua kilokalama i le sikuea sikuea;
  • aniani, tamato, kāloti ma kapisi - luasefulu tolu tolu kalama i le sikuea mita o le vaega toto.

Ina ia fafaga ma fafagaina mea totō ua totoina, o tulaga nei e faʻatatau:

  • mo le suamalie, faʻasalaga, saito ma karite, tasi ma le afa kilokalama o le Uro i le selau vaega ua faʻaofiina;
  • mo meaai o beets ma suka, faapea foi pateta - tasi ma le afa kilokalama i sikuea sikuea;
  • mo le sana, vine fualaau aina ma laau toto - e sefulu kalama i le sikuea mita.

Ina ia fafagaina laau vao ma fualaau faisua, o le a saunia se vaifofo faapitoa i mea e aofia ai: 90 kalama o le urea i le 10 lita o le vai malulu.

O le mea autu pe a faʻaaoga le faʻaaogaina o le eleele e le tatau ona faʻaaogaina i le tele o le eletise, talu ai ona o le sili atu e ono aʻafia ai laau totō ma fualaau ua amataina.

E tatau ona e iloa o le elemene nitrogen o le nitrogen e tatau ona faʻafefiloi i le palapala, talu ai o faʻaveiga faʻateʻi o elemene urea ma siama palapala e vave lava, o le urea i se taimi puupuu e liua i le ammonium, lea e vave faʻavaveina, ma o le mea lea e mafua ai le leiloa o le nitrogen, lea e matua talafeagai mo le eleele ina ia mafai ai ona tuʻuina atu faʻatoʻaga i mea aoga.

Afai o le toe faʻaleleia o loʻo faʻatinoina i le auala e faʻasalalau ai granul ma le lima poʻo se auala faʻainisinia, ona maeʻa ai lea o le faʻamalosia o le faʻamautuina o le faʻasusu o le faʻaaogaina o faʻatoʻaga faʻatoʻaga.

Urea e masani ona sese mo le masima masima. Ae ui i lea, o nei mea o fugalaau faʻasaina eseese. E le faʻatapulaʻaina le nitrate i tulaga malūlū, aʻo faʻamalieina lelei e Uurea lona faʻamoemoe i le tele o eleele eleele - e mago ma e susu tele.

I aso muamua o le talosaga, o le urea e faʻaali mai o ia o se faʻalaumalie faʻapalapala, lea e aoga tele mo le faʻamalolo ma sina palapala eleʻele.

O le fua o le Nitrogen fertilized in the soil can be fully absorbed by plants growing, and may remain in some percent in the soil, however, in the same, urea does not change its composition chemical and has a beneficial effect on the subsequent planting of plants.

Urea e faamaoni tele i aʻafiaga i luga o laʻau ma aʻa, e le mafai ona susunuina laau e pei o le suauu, o le mea lea e talafeagai uma mo le gaosia i fafo o mea totō ma mo laei.