Isi

Lulu matagofie i lau fugalaau - Iapani Spirea Darts Red

Taʻu mai ia te aʻu, o le a le mea a le Iapani o le Red spirea? E mafai ona totoina i lalo o le paolo ma e tatau ai ona tipi le laau? Na ou vaaia se laau matagofie mai se uo i le taimi o le fugalaau ma sa ou manao foi i lea mea mo au lava ia.

Faatasi ai ma le eseese o ituaiga ituaiga o Iapani, o le Darts Red eseese atonu o se tasi o mea sili ona matagofie, ma e tatau foi ona gauai ona o lona matagofie o le fugalaau: o le tele o meaola e fuga mai le tasi ma le isi ma o le mea mulimuli lava lenei. O le mafuaʻaga lea e faʻaalia ai le tele o fugalaau i fugalaau, ma e le faigata ona tupu le ola, ona o lona uiga e faigofie ma e matua le faʻaleagaina lava.

Faailoga o le vasega

Darts Red o se ogalaau faʻamaunuʻu ma le tele o laʻau talafeagai:

  • maualuga le maualuga e le sili atu i le 1 mita (sili ona maua mai i le 60 i le 80 cm le maualuga i luga o moega fugalaau);
  • Laʻau faʻatoʻaga e tusa ma le tutusa.

E saʻo laʻau, ae lelei la latou lala, o le pale i le vaomatua e matua tele lava ma toetoe lava leai ni va. I luga o lala, i le itu, o laulaau lapopoa ua lapopoa, faatasi ai ma se pito maoaʻe ma nifoʻamea i tafatafa o le pito o le laulaau lau. O le Spirea e le ola vave - e siitia e le maualuga o le 15 cm i le tausaga.

E mataʻina e valiina lala ma laulaau i se lanu mumu. I le aluga o taimi, ua mou atu le paolo.

I le amataga o le tau vevela, ua suia ai le laufanua: o le vao atoa e ufiufi i ni mea tetele, e aofia ai fugalaau laiti mai le piniki uliuli i le mumu lanumumu. O loʻo faia i tumutumu o lālā talavou na faʻaalia i le vaitau o loʻo iai nei. Faʻataʻoto le uila Mumu mo se taimi umi, seia oʻo lava i le faaiuga o le taumafanafana.

O nisi taimi e mafai ona fugalaau le Iapani mo le taimi lona lua, teuteuina o le fugalaau seia oo ia Oketopa, ao le lanu mumu lanu mumu e le muta i le faaiuga o le fuga, ma tumau pea e tumu.

Tulaga Tutupu

E pei o le tele o ituaiga o spireas, o le Dart Red eseese e fiafia i nofoaga lafulemu: o iina o lona lanu tele ua faaalia lona malosi atoatoa. Pe a totoina i totonu o le paolo o le fugalaau, o le a ola le vao ma oʻo lava ina fuga, ae o le leai o se malamalama o le a mou atu ai mea leaga, ma o le a faalautele atu foi lala.

Ae o le palapala, e sili ona lelei le ola i le eleele lafulemu ma susu, ae i se eleele e le lelei meaʻai ma le susu, e mafai ona ola, e ui lava o le a tuputupu ae lemu.

Talu ai ona o le vao ua totogo, pe a totoina i le va oi latou, e tatau ona e tuua se mamao pe a ma le 40 cm.

I le amataga o le tautotogo, e faaosofia ai le fugalaau galue, e fautuaina e teuteuina le laufanua, ma tuu ai le paʻu e oo i le 30 cm le maualuga.