Fale taumafanafana

Ata ma ata o ituaiga lauiloa o bougainvillea

I totonu o tropics ma subtropics o Amerika i Saute, i le mea e tuputupu ae ai bougainvillea, e mafai e se aganuu ona aʻea i luga o mita mita mita ma puipuia le puipui o fale. O nisi o ituaiga o lenei laau mataina e maua ai le ituaiga o laau lauolaola, e ufitia i laau talatala o vine malosi po o laau laiti.

I le vevela mafana, ua ufitia tumutumu o tipu i fugalaau toetoe o le tausaga atoa. O le mea moni, o laʻau o fugalaau moni o le bougainvillea e mafai ona vaaia na o le latalata, ma o pulou lanu o loʻo tanumia ai le laʻau ma fatu ua mutia lau. O faʻamaoni e eseese i le lanu, foliga ma le tele. E lua ituaiga lanu, e pei o laau totō, o le lanu o mea faʻamalosi lea e suia le taimi i le malosi poʻo le leo.

O ituaiga natura o le bougainvillea i totonu o tagata fiafia i mea teuteu teuteu, o le sili ona lauiloa o le matagofie o le bougainvillea ma le faletua e le lavalava bougainvillea. I le faʻaopoopoga, e tele ni vailaʻau faʻapitoa, faʻapea foʻi ma aganuu ma ituaiga o lanu e sili ona ofoofogia.

Bougainvillea matagofie (Bougainvillea spectabilis)

O lenei ituaiga o laau ei ai lona tulaga tuputupu ae maoae ma e foliga mai e tele, e oʻo i le 15 mita le maualuga, liana. E pei o ituaiga uma o bougainvillea, o laulaau o lenei ituaiga o ituaiga o foliga e pei o le fatu. O le itu pito i tua e ufiufi i se faaputuga pulou, lapisi laʻau i le autumn e mamafa, umi. I le ata o le bougainvillea, e faaopoopo atu i laulaau ma vao tuitui, e manino lava le manino o le papa. O fugalaau Bougainvillea, e amata mai ia Aperila e oo i le ogatotonu o le autumn, e aoina i ni mea e paʻu ai i pito o paranesi. O se vaega o le lua poʻo le tolu o loʻo faʻataʻamilo i le 1 i le 3 fugalaau moni.

Bougainvillea nude (Bougainvillea glabra)

O lenei ituaiga o bougainvillea, i le ata, e laitiiti tele. O lona maualuga maualuga e na o le lima mita, lea e mafai ai ona faʻaaoga le laau e avea o se fualaau aina. O lenei mea e faʻamalosia e le mea moni o le laau e faʻatagaina le teuteuina e toetoe a leai se faʻaletonu ma e mafai ona faia i le talosaga a lē e ona.

O se faʻataʻitaʻiga o lenei mea o le bougainvillea Sanderian o loʻo faʻaalia i le ata, o se vailaau tuai na tofotofoina e tagata fai togalaau i le salafa o le lalolagi.

E le pei o le bougainvillea matagofie, o lenei ituaiga o laulaau e lamolemole laulaau lauulu, ma o lauolaola e tupu i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana. O le lanu o lanu e matua lautele lava, lea e faafaigofieina e ala i galuega filifilia. O le bougainvillea e le lavalava, na totoina i tua i le 1861, na avea ma faavae mo le mauaina o le tele o laau totō ma varietal i aso nei e teuteu ai togalaau, paka ma faamalama.

O le isi ituaiga o le bougainvillea a Alexander, lelei mo le tuufaatasiga o potu ma fausia ai se faʻatagata muamua o le togalaau. O le mea moni, i totonu o le gagana Rusia i le laufanua, o lenei lalelei matagofie e naʻo totonu lava o le itu i saute, e le mafai ona gafatia gutu i lalo -8 ° C.

Bougainvillea Peruvian (Bougainvillea peruviana)

O nei meaola e le masani ona maua i laau teuteu, ae o le bougainvillea na maua i le 1810 na lauiloa ai i hybrids ma isi ituaiga o laau. Na tosina tagata faʻatoʻa i le malosi masani o le aganuu e totogo i le tele o taimi i le tausaga pe a oʻo i le laʻau poʻo le laʻau.

I le natura, o laau toto o lenei ituaiga o meaola e matua mumusu lava i le paranesi, ma o le bougainvillea, e pei ona i ai i le ata, e masani lava ona faia ni pusa tetele.

O le tele o ituaiga o bougainvillea i aso nei e maua mai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi vaaia i le togalaau. O le laau na faaigoaina i le tagata e ona, Bougainvillea × buttiana, ma o loʻo faʻavasegaina o ni tagata o loʻo le lavalava ma Peruvian bougainvillea.

O ituaiga eseese o bougainvillea

Varietal bougainvilleas e ese le ese mai le tasi ma le isi i le lapopoa, foliga ma le lanu o le papa.

O le faigofie, ae sili ona aoga ma taʻutaʻua i le va o le fugalaau fugalaau e eseese ituaiga bougainvillea faʻatasi ma laumei mafolafola masani ma laʻau lanu meamata.

O se tasi o ituaiga e sili ona taatele, o le bougainvillea o Sanderian e fiafia i le mata i le lanu violē paʻu, e faʻaleleia lelei i le mamanu ma e sili ona lelei i le fale.

E tutusa ma Vera Deep Purple bougainvillea o loʻo faʻaalia i le ata. O le laau e iloga i fasi faʻasalaga vine, faʻafefiloi le pito i tua o le mama. Leai se mea e sili ona faagaeetia le foliga mai o fugalaau o le bougainvillea cultivar Glabra Donker ma le New Violet, o loʻo faʻaalia foi le lanu violē lanu violē.

Eseesega o bougainvillea Cypheri, Australian Pink ma Donya - o se mea alofa mo le tagata e teu vine e sili ona fiafia i laau totoa ma piniki. E le gata i lea, i le mataupu mulimuli, o le fugalaau e le toe taofia toetoe o le tausaga atoa.

O ata uma o lanu mumu, lanu viole, fugalaau ma paʻu oona e lauiloa i tafatafa o le Lake Crimson, Black India Red ma Tomato Red eseese o loʻo faʻatusalia i le ata.

O le susulu e foliga mai e le masani ona susulu mai i se lanu lanu meamata eGolden Tango solemville ma lapisi samasama lapoa ma fugalaau moni moni.

O se vaega o le bougainvilleas ma paʻu papaʻe paʻepaʻe o loʻo faʻatusalia e le ituaiga Jamaica White, e faʻaalia i le tele ma le umi o le fuga, pei o Mrs. Alice ma Penelope.

O le ituaiga muamua o le Bougainvillea Lateritia e le mafai ona le amanaiaina ona o le lanu susulu o le papa, e susulu i le la ma ata uma o le moli ma le piniki.

Terry ituaiga o bougainvillea

O ituaiga o Terry e lauiloa mo faapitoa pulou pupula i pito o vine ma ese atu le teuteu. O se ata o le bougainvilleas mai le vaega Double varietal, e aofia ai laau totino papaʻe, samasama, lanu piniki, lanu viole, mumu ma moli, o se taimi masani lava mo le faamemelo ma le matauʻa o le tele o fai togalaau.

O le ituaiga lua o le Lilarose bougainvillea o se ata lafoia o le lanu piniki, salmon ma le lilac faatasi ai ma se vaitau umi o le fugalaau ma le vavalalata aiga. O le lua Pink bougherville e manaia foi, e ese mai i le sui muamua o le vaega i leo sili atu lemu ma sina lanu meamata.

O pulou matagofie o fugalaau suamalie i luga o le bougainvillea Double Red o le a avea ma se avanoa mo le amataina o faifaatoaga ma o le a le tuua ai ni tagata e le masani ai i lenei aganuu vevela.

O le fugalaau o Terry e le o le tapulaa o avanoa o se fugalaau ese.

Ata o le bougainvillea ma mea lanu lanu

I aso nei, o tagata fiafia i totonu o togalaau ma togalaau o loʻo i ai a latou ituaiga eseese o loʻo faʻaalia lelei ai le mafai gaogao o lenei laau e suia ai le lanu i le taimi.

O meaʻai o le bougainvillea ituaiga Bois De Roses o le moli muamua, ae faasolosolo malie le suia o le lanu, ma avea ma piniki mafiafia. O se mamanu talitutusa e mataituina i le taimi o le totoina o le Talani Thai. O lenei, o loo faaalia i le ata o le bougainvillea i le popo fou, e foliga mai o le auro-lanu moli, ae i le taimi e mamae ai le papa, latou te liliu uma ai le lanu piniki.

E tutusa foi metamorphoses e tutupu ma le tele o laau toto ma hybrids. I le taimi muamua, o paʻepaʻe paʻepaʻe e maua ai ni piniki piniki, lanumumu-lanu moli e ulaula pe lanu viole. O le tuufaatasia lelei o tulaga faʻatasi ai ma ni mea faʻapitoa, e mafai ona e liua le togalaau i se mea e fesuisuiai pea, ae e matagofie i taimi uma.

E sili atu foi le maofa o momo o le bougainvillea, lea e foliga mai ai i le taimi e tasi o le bicolor bracts po o luga o paranesi eseese o latou lanu eseese eseese.

Strawberry Lace o se laau ma lanu paʻepaʻe ma le piniki lea e mafai ona faʻatusatusa i fualaau fou ma kulimi. I luga o le tautinoga a Mary Palmer bougainvillea, o ata e sili atu ona maaleale ma palasi. I luga o le paʻepaʻe papaʻe autu, o le solo o le lilac ma le lavender lanu e foliga matagofie.

Vaʻaia eseese o le bougainvillea

O se nofoaga faapitoa e nofoia e ituaiga eseese, e faaopoopo atu i le susulu, ma o nisi taimi o ni mea lapopoa lanu eseese, e lua ata e tuufaatasia i luga o lau laau.

O le tele o nei laau totõ o le taunuuga lea o suiga e le masani ai, o le mea lea, e na o tamaiti lava e mafai ona maua mai i le laau e faʻaaoga ai mea e momotu ai ma taoto.

O le bougainvillea San Diego Red Variegata e lanu mumu, lea e foliga mai e sili atu ona vevela ma le fiafia le lanu lanumeamata lanumoana.

Salmon po o mea auro o le bougainvillea Delta Lawn ituaiga e foliga mai o le auro moni i luga o se lanu o le lanu-lanumeamata ma se lanu paepae susulu o laʻau.

I le faʻaopoopoga i fasi auro poʻo le paʻepaʻe i laulaau o le bougainvillea, e mafai foi ona iloa le lanu piniki. O se faʻataʻitaʻiga o lenei mea o le fugalaau matagofie o le Raspberry Ice e pei o le carmine bracts ma le teuteuina o laʻau, e pei o le enaena i luga o le pito.