Laʻau

Kufeya

O se fale e le masani ai ma sili ona manaia o le cafeteria. I le vao, e maua i Amerika, ma sili atu, i lona itu i saute ma totonugalemu. O se igoa uiga ese lea e sau mai le upu Eleni "kyphos", lea e faauigaina e pei o le paʻu, pupuni. Masalo o lenei fugalaau e maua ai se igoa e le masani ai ona o lona fua mai. I luga o laufanua o Amerika, e mafai ona e mauaina pe tusa ma le 250 ituaiga o meaʻai, o loʻo aofia ai foi ma tausaga taʻitasi ma vao.

O faifaatoaga e nonofo i le itu i matu e tutupu aʻe le kufei o se togalaau taʻitasi tausaga. Ae peitai, o lenei fugalaau ua tupu i totonu o aiaiga i totonu. O lenei laau e mafai ona taumalulu i le taumalulu i le itu i saute, ma e masani ona tupu aʻe iina e pei o se vao laʻau.

O le fugalaau i le falemaʻi e umi ma e amata ia Mati, ma e na o Oketopa e gata ai. A o faagasolo lenei vaitau, o ona togavao vao e matua matagofie lava ma faʻapitoa. O le tele lava o taimi, o lenei laau toto ua totōina i totonu o vailaʻau manogi suamalie poʻo pusa sima e faʻaaoga.

Mai fatu o le ituaiga o ituaiga o lenei laau, ua maua ai le acid laurel, o lona faʻaaogaina o loʻo maua i le gaosiga o vailaʻau. Faatoa amata ona ola le faatoʻaga i le 15 tausaga talu ai. O tagata faʻatoʻa faʻamavae e tusa ma le 10 ituaiga faʻataʻitaʻiga.

Cafeteria tausi ile fale

O le filifilia o se nofoaga mo le totoina o sukaʻai e tatau ona i ai i le mea o loʻo i ai se aofaiga tele o le malamalama. E tatau foi ona manatua i le mafaufau e faapea, mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻe, e na o le manaʻomia lava o ave saʻo o le la.

Filifiliga nofoa

I le itu i saute, e mafai ona totō saʻo lenei laau toto i totonu o le togalaau ma ola e pei o se tafu taʻitasi. O nei matagofie matagofie o le matagofie o le matagofie e mafai ona tupu i luga o le faapaologa po o le terrace, i le fugalaau, faapea foi i totonu o se ulo, fagu fugalaau, ma isi.

I le tulaga e tupu le falemai i totonu o se ulo, e mafai ona ave i fafo i le taumafanafana mafanafana masina ina ia mafai ona fiafia i le ea fou. Tuu le fagu i se mea lalelei o le a puipuia lelei mai le matagi. I le amataga o Oketopa, ua aumai ai le fugalaau i luga o se vela. Ma faatasi ai ma le amataga o le kiona, ua toe foi mai i lona nofoaga masani.

Ina ia mafai e le vaomatua ona lalelei ma lalelei, e tatau ona e fufuluina fua lau lau ma fugalaau, ma vaega oti.

Tulaga o le vevela

O lenei laau e tatau ona matua faasusuina i le tautotogo ma le taumafanafana. A amata le malulu, e tatau ona faaitiitia le tele o le faasusu, ae e tatau ona faia malie lenei mea.

O lenei togavao matagofie e lagona tele i le vevela o le potu. Ae i le taumalulu, e manaʻomia e ia se vevela e na o le 5 tikeri Celsius. I vaiaso mulimuli o le taumalulu e tatau ona e tipi. E tatau ona faapuupuuina paranesi e le 1/3. E faia lenei mea e toe faʻafou ai moli tuai.

Faʻasa

E masani ona faasūsū ma faʻaleleia i le tautotogo ma le taumafanafana, i le tautoulu latou te faʻaitiitia ai le faʻafeinu, ma aumaia i se mea maualalo i le taumalulu.

Faiga o Fafaga

Faʻamaʻoto i le palapala e tatau ona lava. E lelei tele Kafeia e uiga i fugalaʻau. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le faʻamafanafanaina e faia i taimi uma i le taimi o le faʻamafanafana. Mo lenei, i le 10 lita. vai e faʻafefe ai le 20 kalama o fugalaʻau faʻapitoa.

Afai e te manaʻo ai, e tasi lava le 1-2 vaiaso e mafai ai ona e gaosia le fugalaʻau ma se faʻalavelave faʻafefeteina vai e faʻaaoga ai le foliar. I lenei tulaga, o le vaifofo e maua ai e tatau ona liliuina i laʻau. Ma mo se suiga e mafai ona e fafagaina le laau ma le fugalaau mo le fuga.

Kafei totoina

E tatau ona totoina i tausaga taʻitasi. O le palapala mo lenei mea e tatau ona filifilia lelei atoatoa ma toleniina. Ina ia mafai ona faʻafefiloi oe lava, e tatau ona faʻafefiloi le palapala palapala (i le taimi muamua na faʻamaʻaina ai), oneone ma le peat i se fua faatatau o le 2: 1: 1.

Faʻaipoipo kufei

O lenei laau e masani lava ona faʻalauteleina e ala i tipi. Mo lenei mea, e le o ni faʻamaoniaina e filifilia. E sili ona lelei lenei mea i aso mafanafana mafanafana, ao le vevela o le aso i luga o le auala e tatau ona le itiiti ifo i le 18 tikeri.

Ina ia avea le vao ma foliga sili atu ona matagofie, e tatau ona e totoina ni nai meaʻai i le tasi ipu i le taimi e tasi. A maeʻa ona faaali mai le tolu o laʻau, e tatau ona e togi le pito i luga.

O lenei laau matagofie e mafai foi ona tupu mai fatu. Ina ia faia lenei mea, e sili atu ona lelei le faʻatau o fatu o ituaiga e pei o le caffeine lanceolate poʻo le lanu mumu Dutch. O masina o Aperila ma Me e lelei tele mo le lulu. Mo fualaau lelei, e manaʻomia le vevela o le 18-22 tikeri (e tutusa lava le faʻaogaina i le faʻaleleia e ala i tipi). O fatu e tatau ona tuʻuina i totonu o se atigipusa tele, ma luga o luga o le ufiufi ma se taga o le polyethylene. O lenei koneteina e tatau ona tuʻu i le windowsill, ma e tatau ona mafanafana. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona tumu le lalolagi. Pe a tupu totogo, o fatu e nonofo i ni tamai tioata. A uma ona ola le fugalaau, ona totoina lea i totonu o se isi atigi apa.

Maʻi

E mafai ona maua i luga o lau laau ni lanu pogisa, o ni mea e le o se mea o le pala o le ua poʻo isi vaega o le vao. Ma o lenei mea totino e mafai foi ona aafia i osofaiga papaʻe. E masani lava, o faʻamaʻi tufei e fesootaʻi ma le foliga mai o le lauulu enaena po o le foliga. Afai e maua ia faafitauli, o le a tatau ona togafitia le togavao ma se sauniuniga faapitoa mai lenei ituaiga o pala, faapea foi ma se fungicide.

E manaia

O loʻo i ai se manatu o le cafeteria e faʻateleina le faʻafetauiina o tagata. I lenei tulaga, e masani ona tupu i potu fono ma ofisa. Ae afai e te tuʻuina se fagu ma se manoa matagofie i totonu o le potu, ona sili atu lea ona lelei ma fiafia le siosiomaga i totonu o le potu.

Ituaiga o Kafei ma se ata

Faatasi ai ma faifaatoaga, ituaiga e pei o:

Tatala Tatala

O le vao o se tagata matua e oʻo atu i le maualuga o le afa mita. Ua teuteuina i lau laau matagofie, matagofie tele, faapea foi fugalaau matagofie ma se lanu paʻepaʻe po o le lanu violē. Ua tupu mai fatu, ae peitai, e faigata tele ona maua. I le avea ai o se tulafono, o fatu e matua ola lelei ma ua totoina i totonu o se fale lauʻeleʻele poo le avanoa tatala.

Cafe "Flaming bonfire"

I le mea tonu, o le "foafoaga" sili ona lelei a le au faifaatoʻaga. O se mea matagofie tele lea o le ampel, lea e fuga mai ai fugalaau lanumumu i le aofaʻi tele, o loʻo tafe i vaʻa. O nisi taimi e tupu aʻe e pei o se vao tele. O lona matagofie foliga vaaia o le a le taumateina e tosina i ai le vaʻaia e oʻo lava i le sami o isi lanu. O le mea moni, o fuga lanumumu mumu vavalalata ma le matagofie i lanu uliuli.

Koufea afi mumu

O lenei meaola e sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga, ma e tupu lelei i totonu o se fale. E taua foi o se "sikaleti", ma e mafua mai i fugalaau lanumumu (e pei lava o uaua) o le lanumumu lanumumu ma pito uʻamea, lea e talitutusa lava ma se sikaleti ulaula. O lenei ogalaau e mana tele le vevela ma e tatau ona ave i fafo i le auala i aso mulimuli o Me poʻo aso muamua o Iuni. E foliga mai o se tamai vaovao e susulu matagofie i fuga lanumumu mumu. O le a ia faʻalelei lau windowsill, loggia poʻo le faletusi.

Kofeya e paʻu

O lenei taʻamiloga taʻitasi e iloga i lona matagofie ma le matagofie. E i ai ona puaa, pouliuli, mafiafia, ma o ona fugalaau e laʻititi lava, ma se lanu mūmū mūmū. O le tele o taimi latou te ola ai i fugalaau fugalaau, i luga o se fugalaau poʻo totonu o se fagu. Ma o lenei foi laau e sili ona manaia i le totoina o vaega ma i le nofofua. Faʻapipiiina i le tipi, o le fugalaau e amata mai i aso muamua o le taumafanafana i le tausaga a sau.

Kofeya issopolistic

O se tamai vao lalelei lea e mamanuina lelei atoatoa ma e le pala ona o timuga mamafa poʻo le matagi. I le avea ai o se tulafono, faʻasalalau e le oti. Amata ia Me, o le vavaeina o lenei laau manaia ua mafai ona faatauina i se faleoloa fugalaau. E ui lava i le mea moni o fugalaau e laiti tele. O se fale faʻapitoa e sili ona manaia i le taimi o le fugalaau, talu ai o loʻo i ai le tele o fuiki piniki, paʻepaʻe poʻo le lilac i luga, ma latou pipii mau i le vao. O lenei ituaiga o meaola e matua vevela ma e manaʻomia tele le suavai. O le tele o taimi e ola ai i patios poʻo i luga o balconies.

Kofeya lanceolate

O le togavao e oʻo ile maualuga o le 0.9 mita. O ona fugalaau e valiina i le lanu uliuli ma maua ai se faʻalanuga uumi ma i le taimi e tasi o foliga matagofie matagofie. E fuga mai mo se taimi umi mai ia Iulai ia Oketopa. I le avea ai ma tulafono, o le toe gaosia e tupu ona o fatu.