Isi

Matou te lavea viburnum mai aphids

O se talavou viburnum o loo ola i tafatafa ane o lo matou fale. O lenei ua oʻo i le tausaga lona tolu, pe a amata ona vavalalata laʻau i le tau mafanafana i luga o se togavao e maloloina i le amataga o le tautotogo. Fai mai se tasi o tuaoi o ni aphids. Tau mai ia te au le auala e taulima ai aphids i viburnum? E i ai ni metotia faa-Iutaia?

Lush viburnum bushes o loʻo faʻaaoga lautele i le mamanu o le laufanua. E matagofie i latou i soo se taimi o le tausaga: ua ufitia i lanu lanu meamata, lanu papaʻe ma fualaau mumu, viburnum ua avea ma teuteuga o le saite. Peitai, e oʻo lava ia te ia e le puipuia mai le osofaʻiga o meaola faalafua e mafua ai le leaga tele o le vao. O le tele o taimi, e osofaʻia viburnum e aphids - o se iniseti laʻitiiti, ae matautia.

Faʻafefea ona iloa aphids?

O le aphid Black e fiafia tele i viburnum. O nei iniseti laʻitiiti o lanu uliuli enaena ma le lalelei tele. Latou te tuʻuina fuamoa i luga o le paʻu lata ane i fatugaʻo, mai le mea e aliali ai i le tautotogo. E amata ona 'aina e laʻau lau laulaau vaivai, ma ua le toe tupu le togavao. Afai e te le amataina se taua vave, i le tautoulu, o le a tuʻuina atu e tagata matutua le tele o fuamoa fou, ma i le tautotogo o mea uma o le a toe tupu.

Viburnum e aʻafia e aphids e mafai ona faigofie ona iloga i isi laau: muamua, o le faaputuputuina o iniseti e aliali mai i luga o ni aʻa laiti, ona paʻu ai lea o lau, ma o le vao e taofi le tuputupu ae.

Fofo faʻapitoa e faasaga i aphids

Aphids i luga o viburnum e tatau ona faʻaumatia i le amataga lava, aʻo le i amata amataina. I uluaʻi laʻasaga, o metotia a tagata e pei o le togavao o le a fesoasoani:

  1. Soap solution. Viliva 300 g suauu (fale) i se pakete vai ma ia faia ni togafitiga se tolu ile vaiaso. Fufulu ese iniseti mumu i lalo o le mamafa o le vai mai se pulupulu.
  2. Laʻau tapaa. Liligi le 250 g o le tapaa i le 5 l o le vai, tuu mo aso e lua. Lui ma faaopoopo se isi 5 lita o vai.
  3. Faʻamasinoga a Amoni. Sasaa le 20ml o le ava i totonu o se pakete vai. Faʻaauau faalua i se malologa o le lua vaiaso.

Aʻo le i faia le togafitiga, e tusa lava po o le a le metotia e faʻaaogaina, e tatau ona faʻaumatia aʻa aʻa aʻa i luga o viburnum, lea e fiafia le aphid e tuʻu fuamoa.

Lapataiga anti-aphid

Afai ua misi le taimi, ma o le aphid ua uma ona lolovaia uma le vaomatua, o le a sili atu ona aoga auala o le a manaomia. Faatasi ai ma fualaau faasaina mai meaola faalafua, ua latou faamaonia ai i latou lava:

  1. Akarin.
  2. Fufanon.
  3. Arrivo.

Taofiaga

Ina ia puipuia le foliga mai o aphids i viburnum, soo se tautotogo e tatau ai ona faamama le vao mai le paʻu o le exfoliating tuai, lea e ono iai ni pipiʻi, ma salu le pusa i le lime. E tatau foi ona e tipiina i taimi uma pufi ma luga.

Afai ei ai ni vavae i totonu o le togalaau e fesoasoani i le atinaʻeina o aphids, e tatau ona faʻaumatia, faʻafefe nofoaga o le faaputuputu i vai inu. Ae o nisi iniseti, e pei o tamaʻitaʻi, e tatau ona tosina i le togalaau, aua latou te 'ai i aphids.