Fugalaau

O le faʻaogaina o le totoina ma le tausiga i totonu o le malae vaʻaia mo le taʻitasi tausaga ma le faʻaauau

Alissum, e le pei o lili po o togalaau togalaau, o fugalaau fugalaau, ae e le taofia e le laau le mauaina o ni tagata fou. O se auala lelei, totoina ma le popole i totonu o le laufanua lea e mafai ai e se tagata amata ona gafatia, faʻanoanoa ma le le mautonu, fua o le fugalaau umi ma le manogi o le moli e susulu i luga o moega fugalaau.

I le avea ai o ni laau teuteu mo fanua tatala, o le tele o ituaiga o le alissum o loʻo faʻaaogaina. O i latou uma o loʻo paʻu poʻo aganuu fetolofi e oʻo i le 40 cm, laʻititi, o nisi taimi o lau laʻau ma fugalaau o lanu eseese e aoina mai i mea e le mafai ona maua. Talu ai o le alissum o se sui o le aiga o Kapustny, o lona laumei ma le limamita e oo i le 5 mm ua i ai se fausaga e tutusa ma laau e fesootai, ae e matua manaia lava.

O le manogi o fugalaau e faateleina i le vevela o le tau, lea e tosina ai le tele o iniseti pollinating i pa puipui alissum.

I le taʻitasi tausaga mo le avanoa e tatala ai le eleele, e faʻaaoga ai le alissum i le mamanu o le maualalo o tuaoi, i le mafanafana ma i le pito i luma o moega totō masani.

I le fale vevela, e mafai ona ola le alissum i le tele o auala:

  • lulu i le tautotogo vave i se nofoaga tumau;
  • e ala i laau totō ua ola i le fale ma faʻafeiloaʻi i le tautotogo i le fanua tatala;
  • e faʻaaoga ai le fufuluina o le eleele i le eleele mo le amataga o le tautotogo.

O le a le auala e sili ona lelei e totoina ai le alissum i le eleele pe a totoina fugalaau i se vaega o le tau?

Totoina o le alalaʻau i luga o le laufanua ma fatu

O le totoina o fatu alissum i le tautotogo e faia pe a pala le eleele ma vevela le ea i +15 ° C. I le ogatotonu o laina, o tulaga lelei e atiaeina i le ogatotonu o Aperila. I le itu i saute, o loʻo tulaʻi mai i le 7-10 aso muamua. I le itu i mātū, o se taimi tatau ona o le toe foʻi mai o le tau malulu atonu e tolopoina seia oʻo i le sefulu tausaga muamua o Me.

I le tautotogo, o le totoina o alalaʻau i le avanoa tatala ma le tausia o laau totō e muamua atu ile filifilia o nofoaga ma tapenaga o eleele. O ituaiga taʻitasi taʻitasi ma taʻamilosaga e filifilia ai le vaigogo, e le o se mea lelei, e faʻamautuina vaega e iai se moli malamalama:

  1. O le palapala e lūlūina aʻo lei luluina, aveese vao ma vavae pala.
  2. O le fasi fanua na atofaina mo le alissum e faʻafeinu.
  3. E tufatufaina fatu ile luga o le meaʻai ma faʻafefe faʻafefeteina i se palapala o le eleele.

Ina ia faʻamautinoa ai le faʻamalosia ma faafaigofie le tausiga pe a uma ona toto i le eleele i Siberia, e ufiufi le alissum i se ata tifaga poʻo ni mea e lei faia i luma o le germination. O laau laiti i totonu o moega fugalaau e aliali mai i le mavae ai o le 7-10 aso, ma e tusa lava pe a ma le 6-8 vaiaso, ona amata lea o le tupu. Seia oo mai i le taimi nei, e masani ona veleina ma faʻafefe le saite, ma faʻapipiʻiina ni laau malolosi, ma tuʻu ai se vaitaimi o le 15-20 cm i le va oi latou.

O lenei metotia o le totoina o le alissum e faigofie. Ae a oʻo mai le tautotogo, o le faʻaalia o fualaau ma fugalaau e faʻatuai. I totonu o itumalo pe a iai se tulaga lamatia, e aofia ai le ogatotonu, o le totoina o fatu toto e masani ona faʻaaogaina.

Alissum seedlings: totoina ma tausi ile eleele

Lauina o togalaau ia Mati po o Aperila i totonu o koneteina papaʻu ua faatumuina i le malamalama. O le palapala e amata sinamu sina susu, ma o fatu e tufatufa i luga ma faapipiiina i totonu o le palapala ua ufiufi i se fasi manifinifi o eleele poo oneone.

E sili atu le lelei o le Alyssum i le vevela i luga aʻe o le +15 ° C, i totonu o se lauʻeleʻele poʻo totonu o se lauʻeleʻele, aʻo tatau ona faʻaaogaina laau toto e puipuia ai le faʻasao.

E foliga mai e le itiiti ifo i le 2 vaiaso le ono tulaʻi. E oʻo mai i lenei tulaga, ua tuʻuina le pusa i totonu o se nofoaga lelei. Afai e totoina totō totō, e totogo laau. Ma pe a tele ni laulaau moni e faʻaalia i luga ia i latou, latou te lili le pito i luga ina ia mafai ai e le alissum i luga o le fugalaau ona gaogao togavao. O le totōina o meaʻai mo le tausiga i fafo e faia ia Me poʻo le afa muamua o Iuni faatasi ai ma le vaeluaga pe a ma le 20 cm.

A maeʻa le 2-3 vaiaso, faʻapupulaina ia laau ma, ma le tausiga lelei, aua nei faʻaumatia a latou mea teuteu seia oʻo lava i le malulu.

Alissum toto i le lauʻeleʻele matala i le tautotogo

O le luluina o le alissum i le muaʻi taumalulu e mafai ona faatagaina i lalo o le natura masani e faia ai le faamamaina o fatu ma i le tautotogo ina ia maua ai ni laau malolosi e fetuutuunai e tatala ai eleele.

O Stratification e faʻaleleia le faʻamaina, lea e taua pe a tupu aʻe ituaiga laau toto. O le totōina o alalaʻau i luga o le lauʻeleʻele i le tautotogo e faʻatinoina ina ia le maua ai e le fatu le taimi e faʻafefete ai. O le mea lea, ua fuafuaina mo le faaiuga o Oketopa poʻo Novema. O fatu mamago ua totoina i le eleele ua saunia muamua i le loloto e tusa ma le 2 cm.

Ina ia puipuia le fatu mai le pala, e mafai ona faia se oneone oneone i le pito i lalo o le uʻu. I le pito i luga o le fanua mulch.

Tausia le alissum pe a uma ona toto i le laufanua

Alyssum o se tasi o laau e sili ona lelei, o mea e aofia ai ma sina tausiga laiti. O ituaiga taʻitasi ma taʻamilosaga e olaola lelei i nofoaga tatala, tele itula i le la. I lenei tulaga, tausi le alissum i le malae vaʻaia pe a uma ona totoina le:

  • i le gaosia o le eleele i le loloto e le itiiti ifo i le 10-15 cm;
  • i le veleina ma le tatalaina o le eleele ile fugalaau;
  • i le 2-3 taimi faʻapipiʻiina o laau totō ma mea faʻafefiloi ma mea e maualalo i le nitrogen, e mafua ai le tuputupu ae o lauusiusi ma faʻaititia ai le malosi o le fuga;
  • i le aveʻesea o le faʻaaogaina o mea leaga.

A oʻo i le taimi o le faʻatoʻaga ua maeʻa, faʻaaogaina tekonolosi mo mea faʻapitoa ma faʻalauiloaina.

Ua aveeseina alissums faaletausaga mai le fugalaau, ua faamamaina le vaega ole otaota laau ma eliina. Afai e le faia lenei mea, o le a tatala pusa o pusa, ma i le tautotogo o le a nofo le tagata nofo i le taumafanafana i le tele o fatuga fatu.

A faʻapipiʻiina se faʻasalalau i luga o le 'upega tafaʻilagi, tausi i le avanoa mo le alissum o:

  • i se lauulu lauulu o ie pupuni, e aofia ai le aveeseina o fualaau mamago ma teuteuina le pine e sili atu i le afa;
  • i le taumalulu o le veleina ma le tatalaina o le palapala;
  • i le puipuiga o mea manogi mai le malulu.

Faʻapena mo le taumalulu e mafai ona paʻu i lalo laulaau, o nila poʻo se mea e leai se mea e lalagaina. Ua aveesea le vein mai le puipuiga, ua totoina le totoina. Laʻau e faʻafeinu ma fafaga.