O le togalaau

Radish - mea e sili ona fiafia ile tautotogo

Snow ua uma ona paʻu i le fanua ma o aso muamua mafanafana? Lafo moli laau. O le mea moni, i luga o le eleele, e amata ona totoina fatu i le masina o Me, ae o le taimi nei i totonu o greenhouses o le taimi lea e totoina ai fualaau aina suamalie e sili ona tatou fiafia i ai. O mafanafana o le a fiafia ia te oe mo le toeitiiti atoa le vaitau, pe afai e te le paie ma o le a totoina ni moega fou i se vaeluaga o le 1-2 vaiaso.

Radisa

A filifilia fatu, e taua tele le mafaufau i le ituaiga (vave poʻo le taumafanafana). Afai e mafai, filifili ni ituaiga meaʻai. Aua e te faatauina ni fatu tuai tuai, aua atonu e le totogo, ma aua foi nei faatauina ni togalaau, e toetoe lava a leai ni aʻa mai le susulu. Afai e te manaʻo i le susulu ia i luga o lau laulau, e tatau ona e faʻatauina se aofaiga o fatu o le vave ma le ogatotonu o ituaiga meaʻai, e lava e selesele ai mo le fa vaiaso ma se vaeluaga o aso e fitu.

Radisa

Ia tatou taulai atu i le filifilia o se nofoaga mo le togalaau. I le tautotogo, e sili atu le lūlūina o susulu i totonu o se laufanua lafoaʻi, ae i le taumafanafana - i se paolo malulu. E tatau ona faʻafefe le eleele, mauoa i humus, malamalama. Mo le faʻaaogaina e tatau ona faʻaaoga humus. Afai e te le mananaʻo ia aʻafia lau fua ile 'auʻau o le kapisi, e tatau ona e faʻapipiʻi le pefu laupapa i le eleele i le amataga o le tautotogo.

Radisa

O le lūlūina ma le tausia o faʻamalama e le faigata tele, aua e le o se mafuaʻaga e manatu ai o se fualaau le lelei. Afai e leʻi masani ona faʻaaogaina le manu i le eleele, ia faʻalautele se mea faʻapipiʻi o le palapopo lelei i luga o le moega. Fufulu le palapala i se masini, faʻaaliga pe ua lava le suavai, ma galue i le pito i luga ma se fagu. Fua le fatu i le loloto o le 1 cm I lenei tulaga, o le mausali i le va o fatu e tatau ona tusa ma le 2-3 cm, ma le va o moega - 15-20 cm Afai o loo e lūlū ituaiga eseese o le taumafanafana, ona manatua lea latou te le o ese, ma le mamao i le va o laau e tatau 2 i le 5-10 cm O le vevela e faʻamalūlūina pe'ā tatau. I le faʻaopoopoga, e tatau ona e tatalaina le eleele ma vele ese. O le puipuia o le susulu mai slugs, e mulimulitaʻi i vaovao. E taua tele le seleseleina o le radisa i le taimi, aua o le mea e tupu ai, e avea ma mea sili ona afaina. I le faaopoopo atu i fua, o laulaau o laau laiti e mafai foi ona 'aina - e masani ona faaopoopo i salakeke ma soupeti.

Radisa

E mafai foi ona faʻaaogaina le ula e vaʻai ai moega i laau totō e totogo malie, e pei o kāloti ma parsipips. E vave ona tulaʻi, faailogaina nofoaga o le lūlūina, ma e oʻo lava i luma o faʻatoʻaga autu o loʻo totō i autafa o loʻo amata ona manaʻomia le tele o avanoa mo le tuputupu ae. E mafai foi ona faʻaaogaina le laisa e faʻatau ai mea totō, ma - ia aʻoaʻoina se tamaititi e tupu fualaʻau.