Isi

Matou te ola i Brugmansia: vaaiga faʻaleleia ma auala faʻaleleia

Na tuʻuina mai ia te aʻu se tagata matua Brugmansia i totonu o le ogaumu. Ou te le iloa pe o le a le mea e fai i ai, aua ou te vaai i se vavega faapena mo le taimi muamua, ona talosaga lea o loʻu tina mo se "fasipepa". Taʻu mai ia te aʻu pe faapefea ona lelei le tausiga o Brugmansia ma pe faʻapefea ona faʻaleleia?

O le matagofie o Brugmansia o se ogalaau tele i foliga o se laau mai le aiga o le nightshade. O le laau e mafua mai lona lauiloa i ni mea matagofie matagofie e le mafai ai ona maua le vao, e toetoe lava a ufiufi i le laʻau. Ole tele, afa-mita gramophones e tautau i fuifui vine mai lala ma faʻalauteleina se mea manogi ma le mamafa e siomia ai i latou.

O le lauʻeleʻele o Brugmansia o se vai malulu ma mafanafana, ae i totonu o le lotoifale e le faigata ona totoina se laau matagofie. Ona o le natura o le chic Tropicana, e oʻo lava i se tagata e leai se poto masani e mafai ona feagai ma le tausiga ma le toe gaosia o le Brugmansia.

E faʻapefea ona tausia le Brugmansia?

Ina ia mafai e le manaia ona lagona le lelei ma fiafia i le totoina vave, e tatau ona tuuina atu ni tulaga talafeagai mo atinae, e aofia ai:

  1. Faʻamafanafana mafanafana. I le taumafanafana, e lagona e le fugalaau le lelei i fafo, ae mo le taumalulu e tatau ona aumai le ulo i totonu o le potu. O le tau maualalo o le vevela mo le taumalulu o Brugmansia e 5-8 tikeri Celsius, i le tau maualalo, e faʻaumatia.
  2. Le malamalama lelei. I totonu o se paolo malulu, o le a ola ai le vao, ae o lona teuteuga autu - fuga, e le mafai ona e faatali.
  3. Faʻaleleia palapala. O Brugmansia e fiafia i le susulu ma le malamalama o le eleele, o le mea lea, o le tuufaatasiga o le mea e sui ai e tatau ona avea ma humus, faapea foi ma peat.
  4. Faʻateleina le suāsusu. I le taumafanafana, aemaise lava i le taimi e te nofo ai i luga o le auala, e tatau ona e faʻamamaina le eleele i le taimi lava e maeʻa ai le pito i luga. I le afiafi, sulu le laʻau, puipui le vai mai le fugalaau. A oʻo i le taumalulu i totonu o se potu malulu, faʻaitiitia le fafagaina i se mea maualalo, ae afai o le ipu o loʻo i totonu o se potu mafanafana, alu i le tulaga muamua.
  5. Laʻei masani i luga. Mai le amataga o le tautotogo seia oo i le tau o le autumn, e manaomia e le fugalaau ni fomaʻi faigata i le sili atu ma le faalua i le masina. I le tautotogo, e lelei i le vai Brugmansia ma le mullein solution, ma i le taimi o fugālaʻau, faʻamafaʻailo le fugalaʻau-fugalaʻau. I le taumalulu, e tasi le taumafataga e tasi i le taimi o le masina, ae na o le pau lava lea o le togavao i luga o le potu vevela.
  6. Lauina o le tautotogo. Amata mai le tausaga lona lua o le olaga, o le vao i le masina o Mati e tatau ona tipiina i tausaga taʻitasi. Aveese vai mamago mama ma faaleagaina, ma tipi ese lala lalata i luga o le tolu, ma faʻaleleia ai le tele o fugalaau.

Ina ia puipuia lala mai le talepe i lalo o le mamafa o le tele o fugalaau, ia tuu mea i lalo o latou. E le gata i lea, e tatau ona aloese mai nofoaga e lelea e le matagi.

Faʻatauga auala

Brugmansia e faateleina i auala e tolu:

  1. Fatu. I le amataga o le tautotogo, toto fatu i lalo o le ata, ma pe a fua le 5 laulaau moni i luga o laau, totoina i totonu o ipu eseese.
  2. Laʻau. Ia Mati poʻo Setema, tipi ese se paranesi faaletausaga ma se fatugaʻo, ave lau lau mai le fale ma tuʻu i totonu o se ipu vai. Aʻo faʻapipiʻi laʻau paʻepaʻe (aʻa aʻa) i luga o le auʻau, aʻa i le eleele.
  3. Vaalele i luga o le ea. Ina ia mafai ona aʻafia aʻa i luga o le ata, e tatau ona e filifilia le lala o le tausaga ua mavae ma tipi i le pepa V. Fausia le vaega ma Kornevin ma faʻaaogaina le moa susu, afifiina i se ata i luga. Mosu faʻagasolo susu. Pe a ma le 2 masina, o le a aliali mai aʻa, ona tipi lea o le lala, aveese laulaʻau ma totō ile palapala.