O le togalaau

Mint medicinal or pepper growing in the garden

O le mint o se mea manogi manogi o le aiga clamaceae, e numera 25 ituaiga, o le 10 o ni vailaʻau masani. E manaia le tofo ma le manogi, aua o loʻo i ai le tele o menthol.

Faamatalaga lautele

O lenei aganuu e tele igoa. E taʻua o le pepa moli, Igilisi, malulu, pepa ma e taua o le malulu. Pepamint (le masani masani), mo se faʻataʻitaʻiga, na aveese mai le vai ma le taomume.

O lenei laau na talisapaia i Roma anamua, ma sapalai i meaafale o le maota ma totoina potu malolo. Na tuu e tagata Aikupito le mint i se sarcophagus, ma talitonu o laulaau o le laau o le a fesoasoani i tagata ua maliliu ina ia maua se lalolagi sili atu.

O loʻo i ai se tala faʻasolopito e faapea, o le vaomatua nymph Menta, lea na tapuaʻi i ai tagata faapaupau i le taimi ua teʻa, na liua i lenei aganuu manogi ma se manogi manogi.

Pepemint e faʻaaogaina i le kuka e fai ai sau sau, salati, meainu malulu ma pusa. E faʻaaoga foi i le fale talavai mo le gaosiga o vailaau eseese o le phytotherapeutics.

O le mint e mafai ona tupu uma i luga o le eleele ma luga o le windowsill. O le tausiga o lea mea e faigofie lava, e oʻo lava i se tagata fai togalaau e mafai ona maua lenei laau aoga e ala i le totoina i luga o lana nofoaga o togalaau.

Mint ituaiga ma ituaiga o ata ma igoa

Pepalama poʻo Fomaʻi - o le ituaiga sili ona lauiloa o le faʻaleleia o le tino, oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 1 mita. O laulaau laulaʻau e lanumeamata lanumeamata ma pito faʻamalosi. O inflorescences e laiti, lanu viole, spiky, o loʻo i le pito i luga o le ponuncle. O le taimi o le fugalaau e amata i le ogatotonu o le taumafanafana ma faaiʻu ia Setema. O le togi o le malulu. O le laau e faʻaaogaina i vailaau mo togafitiga, gaosiga o mea taumafa ma mea manogi.

Mint Field - o le laau toto e tupu i le toetoe o vaega uma o le kelope ma e maualuga lona maualuga e oʻo atu i le 70 simita. O laulaʻau laʻau e umi, lanumeamata. O inflorescences o loʻo i ai se fua e pei o le ulu ma le lanu piniki ma le paʻepaʻe. O le aganuu e manaia le tofo lelei. Faʻaaogaina mo le sauniuni o meainu eseese ma mea faʻafiafia.

Mint Swamp poʻo Flea - o se aganuu lauiloa. E toetoe lava a oʻo i Europa. E faʻaaogaina i le manogi, meaʻai ma vailaʻau faʻaleaganuʻu. I le maualuga, o le vao e ola i le 60 simetimita. Faʻafeiloaʻi ma sina tamaʻi susu, faʻalaʻau. Pepa pepa e laiti, tina-elliptical. O inflorescences e lanu piniki-lanu viole. Laʻau e lanu enaena, ovoid. Fuga laau mai le Iuni ia Setema.

Chocolate Mint - O le vāʻau e sili ona lauiloa ona o lana sukalati. Menti o laulaʻau lanumeamata ma se lanu ulaula. O le maualuga o le aganuu e oʻo atu i le 25 simita. E i ai ona aʻa ma e vave ona tupu. O le togi o le malulu. E fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu.

Mint Water - o se ituaiga o laʻau o loʻo ola e oʻo i le 70 simita. O laulaau o le laau e felelei ma mumu. O inflorescences e laiti, laʻau, lilac i lanu ma se manogi manaia. Faʻaaogaina masani i le kuka mo le sauniuni o sauʻai ma vaiinu.

Mint Fragrant

O se aganuu masani e ausia se maualuga e oʻo atu ile 50 simita. Laʻau o le lanu lanumeamata, o nisi taimi ma togitogi papaʻe ma le itu. Mint blooms mai ia Iulai ia Novema. O le togi o le malulu.

Mint Thin - o se faʻatoʻaga faʻamaina i Aikupito. O fua saʻo o le tetrahedral ma lush leafy. O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 30 centimita ma e iai ni laupepa lapopoa-ovateva ma se pito pito i luga ma se lanu samasama lanumeamata. Inflorescences e pei o le totoa-e pei o le lanu piniki po o le lanu viole. Mint blooms mai ia Iulai ia Oketopa. E seasea fua fua.

Mint Corsican - o le pito sili ona maualalo o le alatele, e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 10 centimita, e tutusa ma laumeme. O laulaau laulaau e laiti, lanu meamata, e lapotopoto faʻatasi ma se manogi manaia. Inflorescences e lanu piniki. O le taimi e fuga ai e paʻu i le taumafanafana. O le fanau mai o aganuu o Corsica ma Sardinia.

Peppermint Cervina - O se tasi o ituaiga taatele o mint. E faʻaaogaina i vailaʻau mo togafitiga, kuka ma togafitiga. Laʻau meli, totoina i le laufanua. O le tele o meaʻai e maua mai i luga o le laina, e oʻo atu i le 1 mita le maualuga. E mafai ona le lavalava ma lauiloa. O laupepa o paʻu o loʻo i luga o le lanu meamata ma le mata. O inflorescences e foliga mai e tutusa lelei, violet. E toto le laau mai ia Iuni ia Setema.

Spearmint Long Leaf - tupu i Asia, Aferika ma Europa. O le togi o le malulu. O le laau e ola e oʻo i le 75 senitimita, ua faʻasaina, tafe ma faʻasolosolo, laupepa lanu paʻu lamolemole eleelea ma se manogi lelei. Inflorescences e laiti, racemose lanu viole. O le taimi o le fugalaau e mai ia Iulai ia Aokuso, ma o fatu e amataina seia oo i le ogatotonu o le autumn.

Spearmint

I le vao e tupu i Asia, Europa ma Aikupito. O le mint na i ai laina saʻo ma oʻo atu i se maualuga e oʻo atu ile 50 simita. O laupepa laʻau o ni fulufulu, alalaʻau, faʻasalalau, faʻapipiʻi i nifo i autafa. Inflorescences e pei o le toto, pei o le piniki pe paepae i lanu. E toto le laau i le afa lona lua o le taumafanafana.

Mint Common - o se mea faʻalelei, e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 50 senitimita ma se faʻamalo po o se fasi laau. E mafai ona tupu uma e pei o se vao ma pei o se vao. O laulaau lau lanu meamata lanu meamata, elliptical, medium in size. Inflorescences o se mea faʻapitoa, lanu piniki i lanu. Fuga o le aganuu mai ia Iulai ia Setema. O fualaau aina suamalie e foliga mai o nai fatu laiti.

Mint Curly - o le laau e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 90 centimita. Faʻasaʻo saʻo e aunoa ma le lauiloa. O laulaʻau e masani, faʻafefete, faʻamalosi, lanumeamata lanumeamata ma nifo o loʻo i luga o le pito. Inflorescences e pei o le totoa-e pei o le agavaʻa. O le fuga o le taimi e amata mai le ogatotonu o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu. Ua tupu le fatu i Oketopa.

Mint Apple - I totonu o le vao, moa le moa i Asia ma Aferika i matu. I Rusia, ua tupu aʻe e pei o se togalaau aina. O le laau e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 70 simita. E i ai le auala e aloese ai paʻu laulaʻau ma se vevela mafiafia, o se manogi manaia ma se lanumeamata lanumeamata po o se ata lafoia. Aganuʻu e afua mai i le ogatotonu o le taumafanafana i le amataga o le autumn.

Totoina laau toto ma tausi ile eleele

O le mint o se laufanua faʻapitoa, mo le faʻatoʻaga lea e tatau ai ona faia se microclimate lelei mo aganuu. E fautuaina e le Faatoaga le totoina o le mint i le eleele, lea na tupu ae ai i luma o ia. O nei faʻatoʻaga e faʻamalosia ai le palapala i le calcium, o le mint manaʻomia.

E talafeagai le filifilia o se nofoaga mo lona tulaueleele mafanafana ma le vevela, ae puipuia mai le tuusaʻo atu o ave i laulaau. E matua fiafia lava le moa i le susu, o lea e tatau ai ona e mautinoa o le eleele i luga o le moega e masani ona susu.

O le eleele e tatau ona filifilia ma le gaogao ma le faʻaleleia o alavai i foliga o le oneone (mo fatu) ma le oneone laititi (mo vao laiti). E mafai ona e totoina le moa i le tautotogo ma le autumn, ae o lenei vaega e faalagolago pe o le a totoina - fatu poo laau talavou.

O fatu e totoina i totonu o le muaʻi toliina ma le faʻamalolo i le amataga o le tautotogo. O laau laiti e tatau ona totō i eleele lauusiusi ma se palapala faʻafefe o le eletise lautele i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana - amataga o le tautoulu, ina ia latou maua le taimi e maua ai aʻa aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. A uma ona totōina, e tatau ona faʻafeinu le vao ma mulimulu i le peat poo le vao.

O Melisa foi o se tasi o le aiga o Iasnatkovaya. Ua tupu i le taimi o le totoina ma le tausiga i le eleele e aunoa ma le tele o le afaina, pe afai e te mulimuli i tulafono o le tekinolosi. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Lafoaina o mint

O le talavou, faatoa totoina laau totō e tatau ona faʻafefe faalua i le vaiaso. O fua o tagata matutua e fafagaina i le tasi taimi i vaiaso uma i le taumafanafana, ma e le faʻafeinu uma pe a timuga.

O le moa mo le moega e tatau ona motusia i taimi uma mai vao leaga ma e tatau ona tatala le eleele ina ia mafai e le aʻa ona manava. E selesele ma seleseleina le seleselega pe a uma ona fafaga.

Peppermint Primer

O le eleele mo le moa e tatau ona faʻalelei ma tatala. A o lei totoina fatu poʻo le delenki, e manaʻomia le 'oloina o le moega ma faaopoopo i le togavao laupapa eleele, humus, oneone, superphosphate, potassium chloride ma le ammonium nitrate.

A maeʻa lenei mea, e totoina se fualaau aina, faʻafeinu ma mulimulitaʻi ma se moega malogo.

Pepelami le totoina

O le totoina o laau e tatau ona faia i le tautotogo, pe a mou atu le tau o le kiona. E tatau ona faia le faʻatinoga i le fa tausaga e faʻafou ai. O se moega i lalo o le moa e tatau ona saunia i le tautoulu, eliina ma faʻafefiloi laufanua faʻatoʻaga i falaoa ma fulufulu fugalaau, ma humus. O le toe faʻaleleiaina o loʻo toe faia i le amataga o le tautotogo, ae e leʻo loloto, ma o loʻo faʻaopoopoina le faʻavalava luga o le eletise i le palapala.

E tatau ona faʻatinoina le gaioiga seia oʻo ina le fuga lau o laau. O le faʻalelei o le pit e tatau ona 8 inisi le loloto. O oneone vevela poʻo le uamea lautele e tatau ona tuʻu i le pito i lalo e pei o le alavai. A uma ona totōina, faʻapipiʻiina le eleele, faʻamalūlūina ma mulimulitaʻi i solo.

Mint Fertilizer

Mint tole toleni luga luga. E mafai ona avea uma ma minerale ma mea faʻasalalau. O minerale minerale e tatau ona aofia ai le nitrogen ma fuamosa, ma le fugalaʻau masini eletise poʻo le faapalaga.

E tatau ona faʻaaogaina falalaʻau mineral i le vaitau o le tuputupu ae, faʻavalea i le masina ona faʻamavae le aofaiga tonu i le vai mo le faʻaleleia. O meaʻai e faʻaaogaina e pei o le mulch e ala i le faʻafefiloi o le faapalaga i le pefu laupapa ma faʻasalalau i lalo o vao.

Pelotifi fugalaau

Mint blooms mo ni nai masina. E masani ona tupu lenei mea mai ia Iulai ia Aokuso. O faʻalavelave faʻaleaganuʻu o le aganuʻu e tutusa, e aofia ai fugalaau laiti, paʻepaʻe, violiki-violet po o lanu violē.

Pe a mou atu le laau, e amata ona amata fatu, ma amata ona selesele i le faaiuga o Oketopa ma faaaoga e faalauiloa ai le fua.

Pepalama

O le teuteu vevela o le laau o loʻo faʻatino i le tautotogo ina ia tupu ma ola lelei.

I le vaitau o le tuputupu ae, e mafai ona e aveese ia pito i luga ina ia le faʻalauteleina le moa ma ola malosi i lālā lanu. O le teuteuina foi e faia pe a selesele, lea e mafai ona faia i le tele o taimi i le vaitau.

Pepa mint picking

E mafai ona seleseleina le moa i le tolu vaiaso talu ona aliali mai pine muamua. I le taimi lenei, e ola le laau i le 30 senitimita, ma afai ua teuteuina, e amata ona ola ma vave le lala.

Afai e aoina le pulu mumu mo le faamoemoe o le faʻamago, ona tatau ai lea ona faʻatali seʻi oʻo mai se aofaiga tele o suauu taua i totonu o le laau. O lenei taimi e faʻatasi ma le amataga o le fuga.

Ina ia faʻamago le laau, e tatau ona tuʻuina i totonu o se nusipepa lamolemole i luga o se nusipepa ma tuʻu ai e faʻamago atoa. A mimiti le moa, e tatau ona e vavae ese laulaau mai laumei ma teu i totonu o se koneteina tioata, tuu i totonu o se nofoaga malulu ina ia tumau ai lona manogi manogi manaia seia oʻo i le tautotogo.

Mint preparation mo le taumalulu

O le puipuia o le moa mai le maalili i le taumalulu, e tatau ona ufiufi lelei i se laumei malulu o le sawdust aʻo lei amataina le tau malulu, ma ni nila o loʻo taoto poʻo ni lala laʻau i luga.

I le tautotogo, a maeʻa maeʻa matagi, ona aveeseina lea o le fale ma teuteuina e faaosofia ai le tuputupu ae o ni vaovao fou.

Mint tupu mai fatu

O le tuputupu ae o le mint mai fatu e matua faigata lava. O fualaau toto e tupu tele le leaga, o lea ua fautuaina ai e lulu le tele o poloka i le taimi e tasi, talu mai le tasi e mafai ona ola ae i le vao, ma i le isi, leai se mea.

E tatau ona lūlūina le moa i le tautotogo, pe a oʻo atu gutu i le eleele ua saunia mai le autumn. O le moega ua vaevaeina i ni fausaga ma se loloto o le 0.5 senitimita ma ua lulu ai le fatu iina. I le pipiʻiina o fatu i le eleele, o loʻo faʻafefete, faʻafeinu ma ufiufi i ata tifaga, fatuina o ni lauʻeleʻele mo le laau.

O le vevela i totonu o le greenhouse e le tatau ona pau i lalo +20. E tolu vaiaso mulimuli ane, o le a aliali mai pine. I le tuputupu ae o manu laiti, e tatau ona teu le palapala, mai lea taimi i lea taimi e fufulu ma fetogi ai laau.

A oʻo mai ni laʻau se lua i luga o le moa, e tatau ona sua, ma tuʻu ai le 15-20 inisi i le va o vao. A maua le aʻa o laau, e tatau ona mulimulu ma tausia lelei e pei ona masani ai.

Pepa mint vegetative propagation

E sili atu ona faigofie le faʻalauteleina o le fasi pepa moli. E mafai ona faia lea mea e ala i le vavaeina o vao poʻo le aʻa poʻo le faʻasolosolo mea e seleseleina.

Pe a faʻaleleia e alalaʻau, e tatau ona faʻaaoga le aʻa o le laau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tipiina se paranesi 10 senitimita le umi mai se toeaina matua ma tuu i totonu o le vai. Ona tatau lea ona aveese i se nofoaga mafanafana ma susulu ina ia aʻafia ai.

A faʻaalia le aʻa, e mafai ona toe faʻavasegaina le gaioiga i le eleele. E le gata i lea, o le vai e mafai ona faʻaaogaina oneone susu, ma o le aʻafiaga e manuia pei o le vai.

Ina ia faʻaaogaina le laau e faʻaaoga ai aʻa, e tatau ona e vavaeeseina mai le tagata matutua ma totoina i totonu o se nofoaga malulu, susulu, faʻafefe faʻafefe ma faʻamalosi. A oʻo mai aʻa, o le a foliga mai o pulumu ma nisi o laupepa. O lenei metotia e mafai ai ona e faʻasaoina le tele o le tina.

Toe faʻaleleia e ala i le fesoasoani a le vaomatua e aofia ai le eliina o se matua matua, faamamaina mai le eleele ma vaevaeina i ni vaega, o ia mea uma o le a manaʻomia ona totoina eseese mo le fai togalaau.

Ina ia mafai e le delenki ona mauaa, e tatau ia i latou taitoatasi ona i ai ni nai tumutumu ma lala. Mo le sili atu o aʻafiaga, totō laau totō e tipiina i le vao. I totonu o le lua vaiaso o le a latou mauaa ma ola.

Maʻi ma meaʻai

O meaola tuga o le mint ua manatu o le mint flea, o le palasi, peni mint, aphids ma ticks.

  • O le moa flea e fafaga i luga o lau o aʻa. Ina ia aloese mai i le vaitau e sosoo ai, a uma ona seleseleina le seleselega, o le moega i lalo o le moa e tatau ona eliina ma faʻaleleia i se sauniuniga tuʻufaʻatasiga "Karbofos".
  • Le faʻafefeteina o le peʻa i le maualuga o le timuga, o le mea lea, e mafai ona faʻaumatia na o le faia o se microclimate lea e le mafai ai ona ola.
  • Faʻapipiʻi penisini e faʻapipiʻi i laulaʻau laulaʻau ma laʻau lauolaola, e mafua ai le leaga o laʻau. E mafai ona faʻaumatia e ala i le pulupuluina o le iniseti o le Decis. Mai i aphids ma ticks, o le togafitiga ma Actellic o le a fesoasoani.

O faʻamaʻi mo le laau, o le mea sili ona matautia o le:

  • Malosiaga malosi - O lenei maʻi e aliali mai o ia lava i foliga o papaʻe paʻepaʻe, lea e aafia ai laulau pepa. E tupu ona o le mafiafia o moega ma le vele vao. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi, e tatau ona togafitia le moega ma se vaifofo o le sulfur colloidal;
  • Roto - pe a oʻo mai le papa i luga o laupepa laʻau, o le a tatau ona lafoaia laau totō, ona o le faʻamaʻi e aafia ai le laau e amata mai le aʻa.

Ma o nei faamaʻi ma meaola faalafua e le afaina ai lenei aganuu malie, e tatau ona faatino le galala, aua o le togafitia o le laau ma soo se meaola e le talafeagai mo le seleseleina o mea e faaaoga ma meaʻai.

Mint medicinal properties ma contraindications

Pepa o le laupepa, fatuga ma suauu o le mint o loʻo mauʻoa i meaʻai ma meaola faʻamalosi, gaʻo, sugars, vailaʻau, vitamini P ma C, suauu meli, carotene, menthol ma suauu tāua.

I le vailaau, e faʻaaogaina le fasi pepa mimiti i togafitiga o le fatu ma maʻi faʻavavelavaia, faʻafitauli o le neurology, faʻafitauli o le moe, migraines, neuralgia, toothache, faiga o le inflammatory o le gastrointestinal tract, asthma, colds, bronchitis, the ENT diseases, atherosclerotic changes and others. O le migala o se faʻafitauli faʻapitoa, antispasmodic ma le analgesic.

Ina ia mafai ona faʻaitiitia le pipisi o vailaʻau faʻasolosolo faʻatasi ma le angina pectoris, faʻapena foi ma le vaʻaia i totonu o le manava ma le manava, e tatau ona faʻaaogaina ni mea faʻapipiʻi. O faʻamaumauga mo le faʻaaogaina i fafo e faʻataʻitaʻiina mo le neuragia, tootai ma le bronchitis. I le falemaʻi, e faʻaaogaina le mumu pepa e faʻapipii ai le nifo ma le fatu, mea manogi mo malulu, ma lafoaʻi.

O le tea mint ua faʻaaogaina i le dietetics mo le gau o le mamafa, aua o le a faʻapupula atili ai le metabolism ma faʻaleleia faiga faʻavae i le tino. E le gata i lea, o le lauti pepa o le pepa e faaleleia ai le faʻalaumalieina ma faʻaumatia ai le vomiting ma le gaioiga.

Tomai faʻavae

I vailaau faʻapitoa, o sauniuniga o loʻo i ai le mint ua faʻamatalaina o se vailaʻau faʻapitoa mo le faʻasologa o le hepatic ma le tino, i le avea ai o se sui filifilia, mo le vaeluaina o maa i le gallbladder ma faʻamalosia ai galuega a le loto ao faʻaitiitia le fatu.

I Siamani, o loʻo iai le moa i tapenapenaga o togalaau, lea e faʻamaonia mo le faʻamaʻi ma gasegase gastrointestinal. Phytotherapists foi e faatonuina mint baths mo tagata mamaʻi ua i ai ni faaletonu popole i iina. Fomaʻi Polani latou te togafitia faʻamaʻi mint o sooga, neuralgia, insomnia ma totoga ENT. E aofia i totonu o totogifuapauina ina ia faʻaleleia ai o latou tofo ma sogisogi.

Vailaau faʻapitoa

I tala faʻasolopito, mint decoctions e faʻaaogaina e avea o se faʻafouga, faʻasolosolo ma le sui filifilia. Mai le moa vao, ua saunia le suavai lea e faʻaaogaina mo maʻa fatugaʻo ma o se diuretic e ala i le faʻafefiloi i sina fasi uaina paʻepaʻe.

Teas, decoctions mo vai taele ma fofo e saunia mai ai. O le fasi pepa e faʻaaoga i mea manogi ma kuka.

Contraindications

E ui i lea, e ui lava i ona faamanuiaga faʻapitoa, o le moa o loʻo i ai le tele o faʻasolega, e aofia ai le le lava o le tagata, faʻamaʻi mai, maitaga ma lactation, tausaga o tamaiti.

E le tatau i tagata ona inu i le pinemint teas i taimi uma, a leai o le a latou aʻafia ai le malosi. I le tulaga o le televave o fualaau o mint, o tachycardia, spasm bronchial and insomnia e mafai ona tupu.

Mint Recipes

Mint foi e faʻaaogaina i le kuka. E faʻaaogaina mo le taoina, agaga, suamalie, sipuni ma sauga mo aano o manu ma salati.

O suʻega sili ona lauiloa e mafai ona manatu o mint jam, syrups ma lemonades e faʻavae i luga o lea mea e maua ai foi le mint moonshine. E faʻapefea ona saunia nei meainu ma mea suamalie e sili ona fiafia i ai, matou te taʻu atu ia te oe i lalo.

Pepa mint jam

O le mint jam e le masani ai, ma le mafanafana ua vave saunia vave ma ua foliga mai o se mea lelei e tusa lava pe o le a le mea na tupu.

Meaʻai

  • Suavai - 0.5 lita;
  • Laʻau ma lau o le mint - 300 grams;
  • Citric acid - ia tofo;
  • Suga - 1 kilokalama.

Jamina kulupu:

Matou te ave le moa, fufulu ma faʻafefea i le vai ma le kulimi citric mo le 10 minute. Ona tatou tuua ai lea e fai se aso mo se aso.

A maeʻa le aso, faʻapipiʻi le mint masini, faamama le mea e faʻafefete, faaopoopo i ai le suka ma kuka seia faʻamalulu. Liligi le siaki maeʻa i totonu o fagu ma taʻavale le faʻavaa.

Pepemati Syrup

E mafai ona faʻaaoga le sipuni o le Peppermint mo le faia o meainu, pusa ma faaopoopo i ni sau suamalie. O lona sauniuniga e tusa ma le itula, ma e mafai ona faʻaaogaina le oloa maeʻa i le taimi lava e uma ai le mafanafana.

Meaʻai

  • Laʻau mimiti mumu - 50 kalama;
  • Suavai - 500 kalama;
  • Suga - 650 kalama.

Faʻavave sauniuniga:

Matou te ave laulaau mama masi, sasaa i le vai inu ma tumau i se vevela mo le itula, ona faamama lea o le fua na tupu.

E faʻamaʻa le suka ile mint infusion ma faʻapipiʻi ile vevela vevela mo le 15 minute, faʻaosoosoina pea. Faʻafiafia le kuluga ua saunia ma faʻaaoga e pei ona faʻamoemoeina.

Moonshine i luga o le moa

O le au pele o mea inu ava malosi na faia i le fale, e mautinoa lava e pei o le talomu mumu. E fesuisuiai, maloloina ma o se faʻataʻitaʻiga lelei ao le i fafagaina meaai o aano o manu.

Meaʻai

  • Palani falaoa - 12 lita;
  • Mint - 20 kalama;
  • Cardamom ma lenamon - 10 kalama taitasi;
  • Wormwood ma sage - 25 grams taʻitasi;
  • Clove - 10 kalama;
  • Anise - 25 kalama;
  • Rosemary - 12 kalama.

Sauniuniga o le pepa mumu moonshine:

Matou te ave mea manogi, totoina ma le faaeteete, fefiloi ma sasaa i totonu o le talo.

Tuu le faʻaaogaina mo le 4 itula, ona faʻafefe, pasia le faamama ma fagu. Ua saunia le ava malosi.

O le lomonade faʻatasi ma le mint ma le lemoni

Faʻafiafia lemonade ma le faʻamalolo o le mint ma le sua o le tipolo o se filifiliga sili lea mo se tafaoga o le taumafanafana ma le fia inu i aso vevela vevela.

Meaʻai

  • Lanu mint e tofo;
  • Lemon juice - 100 grams;
  • Lemon - 1 vaega;
  • Galu faʻamalosi e tofo ai;
  • Lemu syrup - 30 kalama;
  • Pelomila sipuni - 20 kalama.

Sauniuniga o le lemonade:

Matou te ave ipu tioata ma le aisa, faaopoopo le sua o le tipolo, mite ma le simon sipuni i ipu taitasi. A maeʻa lena mea, faʻafefiloi meaʻai ma se sipuni.

O ipu tioata e tuʻuina atu i le laulau, pe a uma ona teuteuina i launi o lemoni, fasi vaomago ma mint.

Mint i se miti

Mint vaaia i se miti e faʻaalia ai le toe faʻaleleia, tafaoga ma faafiafiaga. Afai e te moemiti i le faagasologa o le suʻeina ma le inu o le lauti, o lona uiga o se aso fiafia ma tagata e le masani ai.

Afai i se miti, e siaki e se tagata le laumei, ona oʻo mai lea o le taimi mo ia e mafaufau ai e uiga i le malologa, e alu ese mai le taulaga ma ia nofo toatasi ma le natura. O le manogi ma le tofo o le mint na lagona i se miti o se faailoga lea o le filemu ma le toafilemu, lea e tatau ona oo mai i le olaga o le miti.

Afai e te moemiti i le moa i le pito i luma o le togalaau po o se tagata e totoina pe aoina mai, ua folafola atu ia te ia e aveese ia faafitauli o le soifua maloloina ma le lagolago mai luga. Luga ma le mint, vaaia i se miti, faʻaleleia se aiga vavalalata vave, faʻaleleia sootaga faaleaiga ma mea na ausia.

Faaiuga

E mafai ona maua le moa i le tele o togalaau. O le laau e le gata ina faʻaleleia ai le togalaau ma faʻatinoina ana galuega teuteu, ae faʻatumu ai foi i se manogi fou ma manaia. E mafai ona togafitia le mint, faʻaaoga e faia ai le teas, lemonade, syrup ma meaʻai matagofie.

E mafai ona faaopoopo ni lala moa i le susu, e le gata ina faatumuina le ea i totonu o le potu vevela ma le fou, ae mafai foi ona e faamama le tino o toxins. O le totoina o le mint i lana togalaau, o le a mafai e le fai togalaau ona lagona le fusi atoa o ana mea aoga ma teuteuina le nofoaga i lau lanumeamata lanumeamata, mea manaia matagofie.