O le togalaau

Yarrow teuteuga teuteu ma tausia togafiti teuteu

O le genus Yarrow o le aiga o Astrovian ma e aofia ai le sili atu i le selau ituaiga. O le nofoaga e nofo ai i Asia, o le vaega o ituaiga o ituaiga Amerika i Matu. E i ai feeseeseaiga i saienitisi e uiga i nisi o meaola - e aofia i le ituaiga o Yarrow poʻo Tansy.

O sui o lenei ituaiga o aganuu masani, i se tulaga e le masani ai, laau toto. Faiga saʻo, laʻau faʻamalosi, isi, fugalaau fuga, fuga, lanu o fugalaau e faalagolago i ituaiga, ae tele lava piniki, samasama poʻo papaʻe.

Ituaiga o ituaiga ma ituaiga eseese

O le atinaʻe e tusa ma le 30 ituaiga o le genus Yarrow. Faatasi ai ma i latou, o laʻau masani e masani ona masani ai o:

Yarrow agaristifolia - o se mea laʻau mumu e na o le 10 cm le fua o lana pupu. E lalagaina ona laʻau i se lanu paʻepaʻe, e fetaui lelei mo le fatuina o pamu faʻamau i totonu o le togalaau.

Yarrow - o se meaola e tupu lona lau, e oʻo ile afa mita, lau fulufulu lauulu, fugalaau o se lanu samasama samasama.

Yarrow Meadowsweet - meaola umi, e oʻo i le mita le umi. Vailaʻau manaia, laʻau lanu, cirrus, faʻalavelave tetele o lanu samasama.

Yarrow ptarmika - e lauiloa foʻi o le vao vao. O le fana e malosi tele, e mafai ona ola i luga aʻe o le mita, o le lanu e manifinifi, vavalalata, fugalaau paʻepaʻe. Fiafia tele Peninamaua ni fugalaau faalua.

Yarrow poʻo vailaau - meaola e ola e oʻo atu i le 80 cm. O laulaau e manifinifi, laʻau lauolaola, laʻau lafoaʻi, o faʻaupuga o talipupuni o le paʻepaʻe poʻo le lanu piniki. O ituaiga masani masani Lanu mumu ma fugalaau mumu ma Terracotta - i le lanu moli.

Yarrow Asia - o le maualuga o le ogaumu e tusa ma le 85 cm, o le lanu e lanu enaena ona o le mea moni o loo ufiufiina i se fulufulu, o le lanu e fulufulu, o le eleelea e piniki pe lanu viole.

Yarrow Felt - o se laau laititi e fetaui lelei mo togalaau papa. O laʻau e ufiufi i fuga, o laulaau e fulufulu ma vevela, o fugalaau e lanu samasama i lanu. O nisi taimi e mafai ona e feiloai i se mea ese Aureao latou vao e sili atu ona vaivai.

Yarrow teuteuga teuteu ma tausi

O le tausiaina o se yarrow o se gaoioiga e leai se mamafa. I le vaomatua, e masani ona tupu i tulaga faigata ma ona o lenei mea e le lelei foi i aganuu.

O le tuufaatasiga o le palapala e le taua tele mo le yarrow. E toetoe lava o eleele, e aofia ai le mativa, oneone, o le a faia, ae o le a sili atu le lelei pe afai o le meaʻai e lava lona lelei, tatala ma aofia ai le lime, o lona uiga o loʻo i ai se tali alkaline.

E taua foi le i ai o se alavai faʻavaivai. Ae mo le yarrow o le ptarmik, o loams e fetaui lelei i ai, talu ai o le natura masani o lenei ituaiga o se eleele eleele.

Mo le totoina, e tatau ona e filifilia ni nofoaga susulu, i lenei tulaga o le a malosi pamu ma o le a latou le manaʻomia ni lagolago; e manaʻomia e leai ni isi laau vavalalata lata ane, talu ai o le yarrow o se mea faʻamalosi lea e faigofie ona maua ai oganuu ma ola ai i isi mea totō.

O Calendula o se sui foi o le aiga o Astro, e mafai ona tupu pe a toto ma tausi ile eleele. O le laau e tele mea aoga, e faʻaaoga foi i le gaosia o vailaʻau. Afai e te manaʻo e toto calendula i lau togalaau, o la matou fautuaga i le tuputupu ae ma le tausiga, lea e mafai ona maua i lenei tusiga, o le a fesoasoani ia te oe.

Yarrow Watering

E manaʻomia le faʻasaga ile tasi pe a tasi i le vaiaso pe a faʻatulaga le tau vevela. Afai e le vevela tele le auala, ae leai se timu, ona manaʻomia lea o le suāsusu, ae faʻaitiitia le tele. E mafai ona faʻafeteina e ituaiga o le vao le maualalo o le susu nai lo le maualuga.

Galulue vao

E tasi le taimi mo le 4-6 tausaga, o le yarrow e totoina, aʻo tufaina le togavao. Fai masani i le tautotogo. O tagata tuai na eliina ma vavae ese mai ia i latou ma o vaega malolosi o le rhizome, lea e totogo mai ai lala talavou, ua totoina.

Yarrow Fertilizer

E le manaʻomia tele e le Yarrow le faʻaaogaina o fomaʻi. E le manaomia le fafagaina e sili atu ile faalua i le tausaga. E masani lava, o le tasi fafaga faʻatasi ma se faʻaaogaina o minerale atoa i le tautotogo e lava. E sili atu le le toe faʻaaogaina o mea faʻaseʻe - o lenei aganuʻu e le taliaina lelei.

Yarrow Pruning

A oʻo ina faʻauʻu faʻamaʻi, e tatau ona teuteuina ia mea leaga, o le ae faʻaleleia le teuteu ma puipuia oe lava mai le tele o le puʻeina o teritori e se laau e faigofie ona faʻaleleia e le totoina o le tagata lava ia.

Faatasi ai ma le amataina o le mafanafana, o le tipi e tipi i le 15 cm le umi. Faʻapitoa mo le tau malulu e manaʻomia naʻo mo laau talavou, ma pe afai foi e te nofo i se eria ma malulu malulu. I le avea ai o se malutaga, e mafai ona e faʻaaogaina lau lauʻeleʻele masani.

O le aoina o fugalaau laurowone, lea e lauiloa mo a latou mea tau vailaau, e faia i se taimi faigofie i le taimi o le fugalaau. O le inflorescences ua tipi mai le tumutumu o le laau ma ua mamago. Teuina fugalaau mamago i ni ie po o pepa pepa i ni nofoaga e le o manava ai.

Yarrow e tupu mai fatu

O le toe gaosia o yarrow e ala i le vaevaeina o le rhizome ua uma ona taʻua i luga. E le gata i lea, o lenei aganuu e mafai ona faʻaleleia e fatu ma mea e seleseleina.

Faamolemole ia maitauina, a o le fatuina o fatu kopi varietal o laau e le o faasaoina, o lenei foi e faatatau i hybrids mai ituaiga eseese. O fualaau suamalie o loʻo salalau solo i luga o le eleele ma fufuluina i sina palapala ile luga.

Mo le totoina i luga o fatuga, e mafai ona e ave se mea masani ma faʻafefiloi i le oneone mafiafia i le fua o le tasi i le tasi. Pe a 3-4 laulaau moni e tupu i luga o le totogo, latou te galu, ae ia faia ma le faaeteete, talu ai o le aʻa i totonu o laau laiti e matua vaivai lava.

Faatasi ai ma le fatuina o le 4 paila o laulaau i luga o le totogo, e mafai ona totoina i eleele matala, ae le galo le agavaivai o le rhizome. E le gata i lea, o fatu e mafai ona totoina tuusao i luga o le fugalaau, ae le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo o le yarrow e faigofie ona totoina.

Talosaga a Yarrow e ala i le vavae

O faʻataunuʻu e faia i le taumafanafana, e faʻaaoga ai lanu meamata mo lenei mea. O loʻo faʻafefiloi le meaʻai i le vai ma se sauniuniga e faʻaleleia ai le aʻa, ma vave ona aliaʻe aʻa, pe a maeʻa ona faʻaaogaina i le eleele.

Maʻi ma meaʻai

Yarrow e seasea lava ona maʻi, ma o ona mea faʻamaʻi e masani lava e le aʻafia i ai - e faʻateleina ai foi le tele oi latou, talu ai o se mea e leaga.

I se tulaga e le masani ai, e ono tupu se liona. fasi pepa tafe. O lenei iniseti e fafaga i luga o le laʻau o le laau, ma o ona alo e faʻamalosi ai le meaʻai. I le vevela mafanafana, e televave le faatelevave. Afai e maua lenei pest, e fautuaina e faʻanofo i chlorophos, ma faʻaumatia ia aʻaʻo, i le vailaʻau o le pesticide hexachloran.

Yarrow aoga aoga

O Yarrow e lauiloa i ona faʻamalologa. E i ai sona aafiaga lelei i le gastrointestinal tract - faʻaleleia le foliga mai o kulupu ma faʻaitiitia le aofaʻi o le kesi, fesoasoani i le le lava o le puleaina o le pancreas.

Ona o lona aʻafiaga o le antibacterial, o lenei aganuu e fesoasoani i le mu ma manuʻa. Ona o le faateleina o le toto coagulation, e mafai ona faʻaaogaina mo le tafe toto ma le faʻaogaina o gaioiga.

Yarrow Broth

O loʻo faʻaaogaina foi le gaogao o le gaogao mo le maʻisuka. O le sipuni sipuni o le mutia e tipi ma 200 ml o le vai inu ua sasaa, ona aumaia lea o laulaau ma le vai i se vevela, ma aveese mai le ogaumu, tuu mo le 30 minute.

A maeʻa lenei mea, e vavae ese le vai mai laulaʻau ma inu le afa afa i le aso pe a uma taumafa.

Yarrow Tincture

O le tinrow tincture e faia mai pine mamago ma fugalaau. E lua laulau punetini o mea matutu e sasaa atu i le 200 ml o vodka ma tausia mo le 7 aso i le pogisa ma mafanafana.

Ma le isi, o le mea na vavaeeseina e vavaeese mai fugalaau ma laau afu ma faʻaaoga ai le 20 pa'ū faalua i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E masani lava o le tincture o le yarrow i luga o le vodka o loʻo faʻaaogaina mo spasms, angina pectoris, mo faafitauli o le tamaʻi tama, aemaise lava mo le faʻasologa o mea e le masani ai.

O le vai toto e faʻaaoga mo maʻi pipili, paʻu o le paʻu, ma pei foi o se auala e maua ai se aafiaga lelei i le tino.

Yarrow contraindications

E le mafai ona faʻaaogaina vailaʻau o le vao i le taimi o maitaga, thrombosis; O le faʻaaogaina umi o le yarrow e le o fautuaina foi, talu ai o se taunuuga o lenei mea, o le fulafula i luga o le paʻu ma le ulu ma le vevela ua aliali mai.

E tusa lava po o le a le tele o le fofo o tagata e foliga mai, e masani lava ona e faafesootai muamua se fomaʻi, aua o le inu o le tagata lava ia e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga sili ona leaga nai lo na o le amataga o le faamai.