Laʻau

Liana hoya Tausiga i le fale Faʻapenaina e ala ile tipi Ata o meaola ma igoa o ituaiga

Hoya togafiti i le fale Ata pue ata Vaʻaia

Hoya - o se taʻi 10 m, e oʻo atu i le umi o le aiga o Dovnovye. O le Faatoaga Hoy o le tagata muamua lea na te puleaina le laau i Europa, o lona mamalu na tuuina atu ai le igoa liana. E taua foi o le ivy.

O aʻafiaga e maua ai aʻa. A o talavou, o le au e mafai ona fesuisuiai, faʻamaopoopoina i le taimi, ia tuʻuina atu le taʻiala manaʻomia mai lava i le amataga. Faaaoga faʻapitoa. O laulaau e tino, e susulu.

E matagofie le fuga o le laau i fugalaau manogi. Corollas i le foliga o fetu o loʻo faʻaputuina i ni mea faʻapitoa. Lanu e mafai ona sinasina, kulimi, piniki. I fua, o gaʻo e mafai ona pei o le fulu. E oo lava i le fale, e fuga tele ma mo se taimi umi. I le taimi o fugālaʻau, e le tatau ona faʻaaogaina le laau i se isi nofoaga pe fesuiaʻi - o le a toe faʻaleleia ma o le a le tupu i le tausaga lenei.

E mafai ona faia tali a le tino i fugalaau fugalaau.

Tausiga o Laau o Hoya

Hoya fale tausi ata

Filifiliga nofoaga ma le malamalama

O le laau o le malu puipuia, ae o le a fuga mai na o le susulu malamalama. O le nofoaga e sili ona lelei o le itu i sisifo po o sasaʻe. I le taumalulu, pe a manaʻomia, alu i le faamalama i saute. Pe a tuu i luga o le faamalama i matu, e manaʻomia le moli faʻaopoopo.

Feavega o le ea

O le laau e masani ona faapalepale le vevela o le potu, ae sili ona lagona i se ea vevela e tusa ma le 18 ° C. I le taumafanafana, ave i le ea fou, puipui mai le la susulu. Ina ia maua se fugalaau manaia i le vaitau Novema-Fepuari, nofo i le vevela ile 15-17 ° C.

Faʻasa

Suavai i le tau mafanafana, e seasea lava i le taumalulu, aemaise lava pe a malulu le taumalulu. Lafoa le laau i taimi uma, solo le laulaau ma se omomi pamu. Fai faalua i le tausaga i se taele mafanafana ma le faatofuina atoa mo le 30-40 minute. Ona faʻamago lea o le laau ma toe foi atu i le nofoaga o le tuputupu aʻe.

Laʻei pito sili

I le vaitau mai ia Mati e oʻo atu i le Setema, e tatau ona faʻaaogā faʻamaʻi faʻamalosi i le 3 vaiaso. O le faʻafefiloi e tatau ona aofia ai le fuaitau lenei: phosphorus - 11%, nitrogen - 10%, magnesium - 2%, Potassium - 18%.

Teuteu

Fugalaau fugalaau (o mea ia na fuga mai i ai fugalaau), e tusa lava pe a uma ona tupu, e leai se mea e mafai ona vavaeeseina. O le tausaga e sosoo ai, o fugalaau fugalaau o le a aliali mai i luga o laau lava e tasi, ma afai e vavaeina, o le a faatali se fua fou i se taimi umi lava.

'Otiʻoti pine e totoe o se toe mulimuli - e sili atu le afifiina i latou i le lagolago, aveese na o pine e umi tele.

Suiga

Faʻafefea ona suia se ata o Hoya

O laau laiti e tatau ona toe totoina i tausaga taʻitasi, tagata matutua - e taʻitasi 2-3 tausaga. E sili ona lelei lenei mea i le amataga o le tautotogo. Faʻasoa i se apa i totonu o se pusa e laʻititi le lautele. Lafoaga talafeagai mo suauu. E mafai ona e saunia se faʻafefiloi o le 2 vaega o le eleele elemene ma le faʻaopoopoga o le peat, faʻalautele le gaʻo, perlite. O le a tuputupu aʻe i luga o mea faʻapipiʻi.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi, ma isi faʻafitauli i le tausiga o Hoya

O le paʻu palapala e aafia ai le laau mai le suavai o le eleele. E tatau ona taofi le suāsusu, faia togafitiga o le fungicide, ona toe faʻafoʻi lea o vai ma faʻamautu.

Scaffolds e ono mafai ona maua ni meaola faalafua o le hoya. Faʻamau se cotton pad i le fasimoli ma le vai, aveese faʻamaʻi faʻamaʻi ma togafitia i se iniseti.

Faʻafitauli o loʻo tuputupu aʻe hoya i le fale:

  • Afai e te faʻalavelaveina le laau i le taimi o fugālaʻau (suia le tulaga, tatala le faamalama, fai se pa'ū mataʻutia i le vevela), o le a pauu ese mai le taʻavale.
  • O mafuaʻaga mo le faʻaalia o laulaau i luga o laulaau atonu o le: malamalama mumū, susulu o le la, o le tele o le faʻafefiloi, faʻafeinu i vai malulu.
  • E le fuga le laau pe afai e utiuti le moli, o le palapala ua uma ona paʻu pe o le taumalulu na tupu i le mafanafana.
  • Mai le vevela o le ea e pauu lau lau.
  • I lalo o le aafiaga o le sola lelei poʻo le maualalo o le ea, o le laʻau e faʻafefe ma faʻagogo.
  • E mafai e le laau ona faʻafugaina fugalaau pe a le faʻafefeteina poʻo le maualuga o le ea.
  • Faatasi ai ma le le lava o le eletise i totonu o le palapala, o laulaau ua paʻu, o le tuputupu ae o le alualu i lalo.

Aisea e le fuga ai le hoya

E tele mafuaʻaga:

  • Fugalaau fugalaau na teuteuina
  • O le solo i totonu o se potu mafanafana e aunoa ma le faia o ni mea e malolo ai (manaʻomia le manava ma le masani ai ona inu)
  • Meaʻai faʻateleina (faʻaofuofu masani)

Faʻaleleia o le Hoya e ala i le vaʻaia

Laʻau o Hoya ata

O seleni o le auala taatele lea o le fafagaina o le hoya.

  • I le tautotogo po o le tautoulu, tipi ese le tipi mai le mama o le tausaga talu ai. E tatau ona aofia ai ia le itiiti ifo i le 2 paipa o lau.
  • Fai le tipi i ni nai inisi i lalo ifo o le lau o le lau.
  • Mo le 24 itula, taofiofi le tipi i se vaipuna e fofo ai aʻafiaga.

Hoya e mafai ona aʻa i totonu o le vai

  • E mafai ona tupu i le vai, oneone, se mea faʻapitoa.
  • Ia mautinoa o le vevela o le ea e 20 ° C ma o le maualuga o le faʻamamafana e tausia. E mafai ona faia lenei mea e ala i le ufiufi o le 'au ma se taga manino poʻo se fagu.

Vaʻaia o le Shank o le ata o Hoya

  • O le faagasologa o le a alu pe a ma le 1 le masina.
  • Ona totoina lea 2-3 laau i totonu o le ipu e tasi.
  • Ina ia faʻaleleia le vaʻaiga, faʻasalaga pito o pulou.

Hoya e mafai ona mauaa i totonu o le ata

  • Fugalaau o le a tutupu i le 4th tausaga.

Hoya aʻa i luga o le ata

Ia onosaʻi: ia tuʻuina atu e laau laiti se aʻa malosi e mafai ona ufiufi atoa le tioata. Ona mafai ai lea ona faigofie ona aveeseina le laau faatasi ai ma se apa eleelea e le maluelue ma tuu atu i totonu o se ipu tumau.

Faʻapenaina e ala i le taotoga

O le faʻapenaina e ala i le tuʻuina atu o meaʻai e faʻatagaina ai oe e tupu aʻe i le tausaga e tasi.

  • I luga o le fuʻa i totonu o le vaega, fai se mea faʻataunuʻu, afifiina i le moa susu, faʻapipiʻi i le pepa alumini, faʻasili tape poʻo le twine.
  • O Moss e tatau ona susu pea. I le aluga o taimi, o aʻa o le a aliali mai i le nofoaga faʻasaʻo.
  • Vavaeese le vavae ese mai le togavao pe a oo mai pine talavou ma toto eseese.

Ituaiga ma ituaiga o Hoya ma ata ma igoa

Hoya Kerra Hoya Kerrii

Hoya Kerra Hoya Kerrii ata

O pupu e oʻo atu i le umi e tusa ma le 2 m. O lau e lapoa, paʻu, i le foliga o se fatu liliu. I le uumi ma le lautele e 15 cm, valiina i lanumeamata lanumeamata. O malale o le faamalu e aofia ai le tele o fugalaau paepae, o le ogatotonu e pouliuli. E faasolosolo malie le alualu i luma o Liana, ma tumau pea ona fetuunai O loʻo i ai se fomu ma lanu lanu meamata.

Meaty Hoya Hoya carnosa

Meaty Hoya Hoya carnosa photo

Liana e oʻo ile 1 m le umi. O laʻau tino e valiina i lanu uliuli lanu meamata, susulu, lautele i foliga, ma se pito lima. O se laau vao e fai ai se laau tele. O loʻo i luga o ni pedicels pupuʻu le faʻalavelave o le malulu. E aofia ai fugalaau laiti i foliga o fetu. O le ogatotonu o le pale mumu, o le petals e paʻepaʻe.

Hoya le lalelei Hoya bella

Hoya ata matagofie Hoya bella ata

Laʻau vao. Laʻau o se foliga o le ovaliga e oʻo atu i le 3 cm, o loʻo faʻasolo atu le moto. O le tele o fugalaau o loo i ai se lanu ulaula.

Mamalu Hoya Hoya imperialis

O le mamalu mamalu o Hoya Hoya imperialis photo

Faʻasusu i laʻau tetele e oʻo atu i le 20 cm le umi. O le pito i lalo o le laulau laulau o loʻo faʻasolosolo, o le pito i luga o loʻo faʻasolo. O le malulu o le malulu e aofia ai a latou fuga lanumumu-mumu, o le pale o le falemaʻi.

Hoya multiflora Hoya multiflora

Hoya multiflora Hoya multiflora photo

O se laau faʻatautaia ma laʻau e tusa ma le 14 cm le uumi. O latou vevela, vevela e tuʻu ese. O fugalaau e samasama-e papaʻe, o le pito i fafo e fai si pisi, e aoina i se tulaga e 40 pcs. E i ai sona manogi manogi.

Hoya Australian poʻo South Hoya australis

Hoya Australian poʻo South Hoya australis ata

Liana, e oʻo atu i le umi e oo i le 10 m. O lapisi laulaʻau e lautele, matagofie, e iai le lanu ulaula. O fugalaau laiti e vali paʻepaʻe, faʻaalu se manogi manogi.

Eseesega:

  • Auala - ei ai fugalaau sili i ituaiga eseese a Ausetalia;
  • Forester et Liddle - fugalaau kulimi;
  • Bailey Hill - o laulaau o lanu samasama, lanu samasama, sinasina-papaʻe ma lanu mumu;
  • Toga - o le tele tele o fugalaau i ituaiga o Ausetalia;
  • Paxtoni, Paxtoni Variegata - ua fesuiai laulaau.

Hoya longifolia Hoya longifolia

Hoya longifolia Hoya longifolia ata

Lalagaina vine. O laʻau e tiʻetiʻe, o laʻau e foliga lelei, e leʻo. O le inflorescence o le faamalu e aofia ai le 15-20 corolla e faʻaleleia ai se manogi manogi.

Hoya lacunosa Hoya lacunosa

Hoya Lacunosa Hoya Lacunosa ata

Faaulu laau. O laulaau ua punou, i le ogatotonu o loʻo i ai se moli. E i ai se lanu mumu. O fugalaau fugalaau e fuga mai ia Me ma faamolemole na o le 5 aso. I le ao, latou te momoli ese le manogi o cloves, i le afiafi ma le po - mea manogi.

Na faʻafeiloai e Hoya Hoya retusa

Hoya ata lafoia Hoya retusa photo

O laʻau e pei o ni pine o le pine. A oʻo ina tupu aʻe ile fale, o le liana e oʻo ile umi pe a ma le 3 m. O le faʻasalalau e aofia ai le 1-3 lanu paʻepaʻe lanu paʻepaʻe ma le pale mumu. O le manogi e toetoe lava a leai.

Hoya fluffy cup Hoya pubicalyx

Hoya Fuffy cup Hoya pubicalyx grade silver pink pink

O le vao vevela e ufiufi i laulaau lanumeamata ma fasi, o lanu o le siliva siliva. O le inflorescence o le faamalu e aofia ai le 40 fugalaau. O le lanu lanu e eseese: mai le lanu piniki mumu i le paʻu paʻu. Le manogi manogi, faʻateleina i le afiafi.

O le tele o ituaiga o nei ituaiga na gaosia: Philippine Black, Royal Hawaiian Purple, Silver Prince, Leenie, Dark Red, Chimera, Fresno Beauty, Silver Pink, Red Button, ma isi.

Hoya laititi Hoya compacta

Hoya compact grade Hoya compacta 'Hiniga Hindu'

Faʻasologa liana. Vaega - o le aʻa e toetoe lava a le mafai ona vaaia i lalo o laʻau uʻamea. Faʻafeiloaʻi fugalaau lanu piniki i se tuuga, faʻasili se manogi meli-kofi.

Uya numera numera o le Hoya Hoya poʻo le faʻafiafiaina

Hoya tupe siliva-pei o le lau lapisi Hoya nummularioides photo

Fuga foliga ma lau lanu matagofie ma lau fugalaau tele.

Hoya: faailoga ma talitonuga taufaasese

E talitonuina o le malosi o le fale o loʻo faʻaumatia atalii ma tane mai le fale. E le gata i lea, o faafitauli tau tupe e mafai. E tusa ai ma se isi faaupuga, o le mea e ese mai ai, o le a fesoasoani e puipuia le fiafia o le aiga, e faʻamalosia le lotovale.

O le mea moni, o le laau e le afaina ma sili ona lauiloa i le tuputupu ae o le aiga.