Meaai

E faʻapefea ona fai le sua o le birch

O le Birch sap e mautinoa lava o se aoga taua lea e aoga i le tino atoa. E tele vitamini, meaʻai. I le faaopoopo atu i ai, o lenei oloa e maua ai se manogi manaia ma le tofo suamalie. Ina ia maua i taimi uma se vai inu lelei i totonu o le fale, e tatau ona e iloa le auala e faia ai le sua birch mo le lumanaʻi mo le tausaga atoa.

E manaia le inuina o le sua susu i le tautotogo! Ma o le sauniuniga o le a fesoasoani e faatumauina lenei tofo sei oʻo i le isi vaitau o le aoina mai o mea faʻamalosi.

O le a le taimi ma le auala e maua ai le talo

I le vaitau o le kiona mūlū, pe a le o fuga mai laʻau laiti i totonu o laau, e amata le taimi, lea e taua o le "tagi o birches." E masani lava o lenei vaitau e pau i le ogatotonu o Mati - Aperila. O le taimi lena e tatau ai ona e alu e aoina se vai taua ma se suamalie suamalie.

O le Birch sap e tatau ona aoina i na o vaomatua, mamao ese mai auala ma aai, a leai o le suavai e le aoga, ae e afaina ai le soifua maloloina.

O le aoina o le birch sap o se mea faigofie, ae e tele tulafono:

  1. Birch e le tatau ona talavou pe matua.
  2. Mai le tasi laau e le mafai ona e aoina mai le sili atu ile 1 lita o le sua ile 2-3 aso.
  3. O le faʻailoga ua faia ina ia aua neʻi afaina le birch.
  4. A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona faʻamaufaʻailogaina le tipi i le palasitini, solo, togalaau.

Mo le aoina o le sua, e tatau ona e faia se tipi laitiiti i le paʻu o le laau (i le va o le 25-30 cm mai le eleele) ma faʻamalo. Faʻaofi se togi o le uʻamea po o le palasitika i totonu o le lua, o le a tafe ai le vai. Mai i lalo, faʻapipiʻi se fagu, se palasitika po o se fagu tioata, i se tulaga masani, soʻo se fagu faigofie. E taua le mataʻituina ma le mataʻituina o le sua o loʻo tafe, ma a maeʻa ona faʻatumu ia apa, tapuni le tipi i totonu o le ogalaau ma le solo, faʻaoga le toga.

E taua le iloa o le timuga o le tau e "tagi" le birch nai lo le timuga.

Mea aoga

Birch sap, ma aemaise lava i totonu o nofoaga mamao mai tagata ma auala, e tele mea aoga. Fomaʻi fautuaina i le tautotogo e faʻaaoga ia le itiiti ifo ma le tasi le ipu tioata taua i aso taitasi. E fesoasoani lenei mea e taulima ai vaivaiga o le tautotogo, atuatuvale, faalavelave ma le vaivai.

"O loimata o le birch" e faʻaalia ai le malosi e faʻamalolo ai faʻamaʻi o le manava ma le ate, faʻavaivaia le ulu o le ulu ma le alofa e aʻafia ai le tino o le tino atoa. E le gata i lea, ua faʻamaonia mai e cosmetologists o le fufuluina i le birch sap ei ai sona aafiaga lelei i le foliga mai o le paʻu, e osofaia ai le vaitau o tausaga ma le tino. Ina ia faia lenei mea, e le gata ina e faʻaaogaina le elixir, ae ia fufulu foi.

Faia o le birch sap

O le faia o le birch juice i le fale o se mea faigofie ma sili ona manaia. O le tele lava o taimi, e mafai ai ona suamalie suamalie suamalie, ae o le toʻatele foi e tolotolo "loimata o birch." Faafetai i le auala lona lua o le teuina o le birch sap, e le maumau ai meatotino aoga, e pei ona tupu i le taimi o togafitiga vevela, ae peitai, tatou te mafaufau i auala uma o mea faigaluega.

Canning

O le fua muamua o le sua o le birch e faavae ile togafitiga o vevela. Ae paga lea, faatasi ai ma lenei metotia o le saunia o se suavai suamalie, o meaʻai uma ma meaʻai e leiloa, ae o loʻo faaauau pea ona lelei le inu.

Mo le faia o le palach sap i le fale, tatou te manaʻomia:

  • 7 lita o le pachch sap;
  • 1 lemoni
  • 1 moli
  • se moa o le mint moa (faaopoopo i le tofo, ae o lenei mea e inu ai le vai ona o se taunuuga o le a maua ai se manogi sili ona manaia);
  • 1 le ipu suka gaosia.

Liligi le sua i totonu o se lapisi lapoa, faaopoopo le suka. Tuu le vai inu vevela vevela. O le taimi lava e amata ai ona faʻafefiloi le vai, ia aoina uma le fulu mai le sua ma se sipuni ma aveese. Afai e le faia lenei mea, o se mea e faʻaaogaina i totonu o se fagu faʻamaufaʻailogaina ma se mea inu suamalie. A uma le kuka, faʻaopopo le afa o lemoni, afa o le moli (sili ona lelei le tipiina o le lemon ma le moli i liʻo) ma se faʻagogogogo o le mint, ona faʻaitiitia ai lea o le vevela ma maua ai mo le 10-12 minute.

Aʻo le i saunia le sua oona, faʻamalo le ipu. E taua tele le faia o lenei mea ma le faʻaeteete ina ia le faʻaitiitia le inu. Matou te faʻamamaina le fagu ma se sipuni mama i lalo o le vai vevela ma le suauu, ona faʻamaonia lea o pusa tioata i soo se auala talafeagai mo oe. Palu, afai e te filifili e teuina le birch sap i totonu ia i latou, ia faʻamama faʻatasi ma vai vevela ma suasusu.

O le taimi lava na oʻo mai ai le taimi atofaina, ua saunia ai le "loimata o birch," ma faamamaina lelei.

I le pito i lalo o ipu ua saunia, tuu le afa o totoe o le lemoni ma le moli (tipi i liʻo). Liligi le paluga birch, saunia i le fale, i totonu o le pusa, olo i luga o se tapuni uʻamea ma tuu i lalo i se nofoaga malulu.

Afai e te teuina le sua i totonu o fagu, ona mafai lea ona e saunia le lemon ma le moli mo le tuʻuina atu mulimuli ane ile pito i lalo ole ipu ma ni kopa, kapuni poʻo soʻo se isi metotia o le slicing-medium.

Sulu

O le isi auala e saunia ai ma teu ai le birch sap o le faʻafefe lea. E faigofie ma aoga. O le mea lea, o le meainu e le faʻaumatia mea taua ma vitamini e aoga mo le tino.

Mo lenei auala, e naʻo lou manaomia o le keke birch mama ma taga, poʻo fagu palasitika.

O le suamalie fou ole birch ua sasaaina i totonu o fagu ma ua pipii, tuu i totonu o le pusaaisa.

Afai e te faʻaaoga afifi, ona tatau lea ona mama, fou. Liligi le suavai ia i latou sili atu i ni vaega laiti, 2 ipu o le vai i totonu o se ato. E taua tele le tuʻuina atu o le ea uma, tapuni le taga ma tuʻu i le pusaaisa.

"E faʻapefea ona fai le palach sap i le fale?" - i taimi uma lava o lenei lomiga e talafeagai. E i ai le tele o auala ma fualaau mo le faia o se mea inu suamalie, ma o latou uma e tulaga ese ma fiafia i la latou lava auala. O le mea moni, e sili le manaia o le talo birch sap i ituaiga uma, ae e tatau ona amata i se faigofie ma i le taimi e tasi o le fua lelei.

E aoga ma manaia le faʻaaogaina o le birch juice, aua o le mea inu e le gata o le tamaoaiga i fua taua mo le soifua maloloina, ae o loʻo i ai foi se aafiaga o le fia inu ma se tofo lelei.