Faatoaga

Faia e le tagata faila rabbit

Amataina o faifaatoaga lapopoa aʻo lei fausiaina ia meaola fagafao e tatau ona muai tausia uluga uma ma fafaga. O a mea e fafagaina ai le lapiti e fetaui ma manaʻoga o le sili atu le talafeagai i le faʻaleleia o mea taumafa e meaola ma e itiiti ifo e tusa ai ma a latou lava tau?

O ituaiga autu o feeders

Fafagaina o otaota i totonu oi latou lava o fetuutuunaiga faʻapitoa lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le taimi ma puipui ai malosiaga e tatau ai mo le faʻatino lelei o le tuua ma le fetuunaiga o se meaʻai o manu. E le gata i lea, o le a faʻapipiʻi faʻaleleia faʻaleleia o le a taofia le mama i le umi e mafai ai.

E i ai le tele o ituaiga lapisi o lapiti, lea e vaevaeina i ituaiga autu nei:

  1. Fagu sima. Tino matagofie fale gaosiga o oloa gaosi, vaai i sela i le maualuga maualuga. E fetaui lelei mo le moe, ae o lapiti e faʻafefe i latou, lea e mafua ai le lolovaia o meaai ma le faaleagaina o le fale.
  2. Fale fafaga pepe - faʻaaoga e fafaga ai vao. O i latou o ni mea aoga tele. Faʻaauau le puleaina o le tele o vaomatua o totoe i totonu o le fafaga ma o lona toe faʻaleleia o loʻo manaʻomia.
  3. O tagata e fafagaina le lapisi i le foliga o se gutter. E tele o latou tulaga lelei: faigofie le fafagaina o le moe, e mafai e tagata taʻitasi ona maua se tasi o fagafaʻau i le taimi e tasi. E faʻaaogaina mo taumafa faʻafefete ma aʻa.
  4. O fagafaʻi fagafaʻi mo lapiti e faʻaaogaina mo le tele o meaʻai fafaga. O le mea sili ona aoga i lenei ituaiga o fafagaina, o le sasaa lea o le meaʻai i totonu i aso uma lava, lea e sili ona talafeagai mo na faifaʻailoga e itiiti lava le taimi. E le gata i lea, o le a le faatagaina e le fafaga lapiti e faʻataʻapeʻapeina ma soli meaʻai i totonu o le potu, lea o le a teuina ai le paketi.
  5. Ipu fagu. E masani lava ona faʻaaogaina pusa gaogao, lea e mafai ona avea ma fafaga ma inu pusa mo lapiti, o lona uiga, e mafai ona liligi atu i ai meaʻai manogi, pe mafai ona sasaa vai.

Palu vaiinu mo lapiti e mafai ona eseese:

  • otometi
  • masini mimilo;
  • pepe;
  • ipu (soʻo ipu, ipu, fata e le o le alofa);
  • mai fagu (masani ona faʻaaogaina i le gaosia o lapiti).

O a mea e fafaga ai?

Mo le fausiaina o fafaga mo le fafagaina oa latou fagafao, ua fautuaina e faʻaaoga mea nei:

  • mumu lanu;
  • fausaga uʻamea;
  • laupapa (e mafai ona avea o se laupapa manifinifi, poo se pepa o plywood);
  • palasitika;
  • plexiglass;
  • tuusaʻo saʻo.

I le avea ai ma mea fesoasoani, o uaea felanulanuaʻi poʻo le uʻamea e masani ona faʻaaogaina.

Afai o ni pito mafiafia po o ni manoa na faia i le taimi o le faapipiiina o le feeder, ona tatau lea ona sulu, oneone, ina ia aloese mai le tipi i paʻu o lapiti.

Tulafono mo le fausiaina o se fafaga meaai

Aʻo leʻi amataina le fausiaina o fafaga mo lapiti i le fale, e tatau ona muamua faʻatusatusa le tele o le fale ma ata o le fafagaina i le lumanaʻi. Afai o le filifiliga o le faia lea o se meaʻai fagafaʻi, e fautuaina e mafaufau i auala sili ona aoga ma faigofie mo lona fausiaina.

O le filifiliga sili ona vave ma sili ona taugata mo le gaosiga o se mea e maua ai le bunker o le a fausia lona 3-lita.

Faʻafefea ona fai se fafaga mo lapiti, laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. I le taimi muamua, e fautuaina e tusi se laina i luga o le mafai i se maualuga o le 1.5-2.5 cm mai le pito i lalo o le mafai.
  2. Ona tipi lea o le afa o le apa i luga o le laina e aunoa ma le alu i tala atu.
  3. A maeʻa lena mea, e tatau ona suʻe se tele o pu i le pito i lalo ma se vili.
  4. Mai le vaeluaina o le afa, e tatau ona e faia se pepa laugatasi (tutusa ma le puipui) ma faapipii i le fafaga.
  5. E tatau ona vili i le faitotoa o le fale o le lapiti e faʻatau ai le meaʻai.

E ui o lenei feeder e le foliga manaia lelei, e faigofie lava ona gaosia, taugofie (talu ai e mafai ona e fausia mai se fagu o loo i ai, mo se faataitaiga, pateta tumato) ma e faigofie ona faaaoga.

O tagata faʻatauvaʻa o loʻo i ai tomai e galulue ma le lalaga uʻamea e mafai ona fausiaina se suauʻu bunker sincoa e aunoa ma se popole tele. E oʻo lava i le leai o se poto masani i galuega faʻavae, o le a mafai e le au faifaatoaga ona fai se lisi mo a latou fagafao, i le noatia i faatonuga tonu ma fuafuaga mo lona gaosiga.

Faatonuga mo le gaosiga o fagu uila uamea

O le mea muamua lava e fai o le tipi ese uma o auiliiliga talafeagai e tusa ai ma le polokalame. Ona, faʻaaogaina lea o pipifana, faʻasaga le ie i luga o laina papaʻe o loʻo faʻaalia i le ata.

Ina ia faafaigofie le faapaleni o le ie, ua fautuaina e faia ni nai tipi i luga o le fola o le mafiafia o le pepa felanulanuaʻi, e faaaoga ai se naifi ma se pule.

A uma le gaosiga o vaega uma, e tusa ai ma le polokalame, e mafai ona e amata aoina mai fafaga. O tulimanu mata ma pito e tatau ona faʻalelei poʻo le oneone.

O le oloa maeʻa o le a pei foliga i le ata.

Fautuaga aoga mo le fausiaina o fafaga i le fale

Aʻo leʻi amataina le gaosiga o tagata e tausia le suauu mo lapiti e tusa ai ma ata, e tatau ona amanaia fautuaga nei:

  • vaega uma o le faatulagaga o sela, e aofia ai fafaga, e tatau ona faigofie i le mafai ona mama ma tumama;
  • pe afai o le fafaga e faia i mea lamolemole e mafai ona gaosia e lapiti, ona tatau ai lea ona ufiufi pito o le feeder ma le tin, mo lona umi o auaunaga auaunaga;
  • E fautuaina e faʻapipiʻi le meaʻai ina ia faʻapalapalaina le fafagaina (toso ni pu ile pito i lalo o le feeder, pe laina le pito i lalo ole fafaga);
  • o le tele o meaʻai e tatau ona le itiiti ifo nai lo le tele o aso masani o le fafagaina o lapiti, a le o lea o le a feʻaʻei atu manu i totonu ia i latou ma palapalaina;
  • o le faapipiiina o le fafaga i luga o pa e tatau ona malosi e mafai, e puipuia ai lo latou liliu ese.

O le faʻaogaina o le fausiaina o meaola o loʻo i totonu o le lafumanu mai le itu tauagafau o le a maua ai le faʻateleina o lapiti ma se galuega sili ona manaia. Afai e te fausiaina cages ma feeders mo lapiti ma ou lava lima mai meafaitino e le lelei, e mafai ona e faasaoina se aofaiga manaia, ao lei amataina le fausiaina o lapiti.