O le togalaau

Masina masina Masini Kalama

O le apu atonu o le fua tele o fualaau aina. E masani lava i totonu o fanua taʻitasi e tupu ai se tasi pe lua o le apu. O le mea lea latou te ola ai na oi latou lava, avatu se seleselega, ma o nisi taimi e fiafia ai le fai togalaau i mea uma, pe a ia matauina o le tuaoi o le ituaiga lava lea e tasi i luga o le eleele tutusa, o le tutusa o le matua, ae e maua ai le tele o fua. E amata ona suʻesuʻe e le fai togalaau le mafuaaga ma maua mai ai o loʻo i ai se kalena faapitoa, o lona uiga, faigofie lava, se lisi lisi o fautuaga mo le tele o masina, lea e taʻu mai ai le taimi ma le mea e fai.

Masina masina Masini Kalama

Ianuari tausiga apu

Ia Ianuari, ua malolo laau ma o le mea muamua lava e mafai ona e faia i lenei masina malulu o le maua mai lea o faʻamaumauga o le apu mai le pito i lalo, vavae ese mai le vanu, ma ave se tui puipui i le taumalulu. E taʻua foi o se laulau poʻo se tui puipui faigofie: e te nofo i totonu o se potu mafanafana ma saunia ni fatu.

O le a le faʻalavelave i le togalaau ia Ianuari? O le mea moni, o lenei mea o le pipiiina o le kiona mūlū i luga o pupu, aemaise o tamaiti, o lea e tatau ai ona e alu i le togalaau ma tuʻituʻi lemu mai le kiona mai lala ma tuʻu ese le mea oona mai i roo, a faʻapea o lau apu o le a mate. E sili pe afai, talu mai le pa'ū, sa e tausia lelei ma puipuia auʻau mai ronge, ona sili atu lea ona faigofie mo oe ona fai lenei mea.

Afai e itiiti le kiona i le togalaau, ona e taumafai lea e soli ina ia le liusuavai, ma e le vave faʻavave i le tautotogo, ae faʻafefiloi ile eleele, faʻamaoaigaina le togalaau ile susu. E le gata i lea, o le kiona foi e solipalaina e afaina foi le gaioiga i luga o le nofoaga o le tootoo.

I ituaiga o apu o le a vevela, e manaʻomia e siaki ia siaki: pe o loʻo ufiufi, pe o le fale na vaʻaia le matagi, pe a manaʻomia, faasaʻo.

Ia Ianuari, e tatau ona sili atu lou gauai atu i le laau o le apu na totoina i le tautoulu. O latou laʻau e matua manifinifi ma e le lelei ma e oʻo lava i sina vaega o le kiona e mafai ona mafua ai le malepe. O le mea lea, savali i totonu o le togalaau ma tataʻi lemu mai le kiona mai pupu. O nisi taimi o tumutumu o fualaau aina laiti e pei o lalo ifo o le mamafa o le kiona - e tatau foi ona aveeseina laau toto mai luga o le kiona.

Fepuari le tausiga apu

Ia Fepuari, o loʻo faʻaauau pea le taofiofi o laau, ma faʻaauau pea ona faapipiiina fai togalaau. Ae mo le tui, o le mea moni, aua le galo e uiga i apu o le eria: susu, mamafa ma paʻu le kiona, ma e tatau foi ona lūlūina, ma e tatau ona toso mai ni paʻu oona fou mai roi.

I le masina o Fepuari, e faaopoopo atu i le kiona paʻu, e masani ona timu le aisa, e manaia - e tutu laau, e peiseai o se taleni talatala, ua fusifusia i le aisa, e peiseai ua lalagaina, ae o lenei vavega e sili ona matautia, ona o lala i lalo o le mamafa o le aisa mamafa e mafai ona vave faigofie.

E faigata ona e taulimaina se faʻalavelave faʻafuaseʻi - e mafai ona e taumafai e mama le lala i lala, e te tilotilo i se fasi aisa ma paʻuʻese, ae sili atu le faʻatali mo le susu, e ui lava i sina taimi puupuu, ae taumafai e lulu ia laau, atonu o le a mafai ona faasaolotoina le apu o le aisa mai le aisa.

I le masina o Fepuari foi, e mafai ona e faia se gau o le paluga (o se pusa faamalosi o le kiona), lea o le a alu saoloto mai ai ia mai ai, mai le faʻata, o ata o le la e atagia ma susunuina ogalaau. O se gaoioiga aoga lenei, e mafai foi ona fesoasoani i le faatumauina o le kiona, pe a mafai ona solia. Ia Fepuari, afai e leai se faʻaaliga mo le timu timu, e mafai lava ona fai le fufuluina o ogalaau ma lala skeletal, filifili se aso lelei ma faia lenei galuega.

I le faaiuga o le masina, ua mafai ona e amata teuteuina apu. I le avea ai o se tulafono, i le taimi lenei e le malulu, e mafai ona faia ni mea mama ma teuteu teuteu, ae faʻatasi ai ma le faʻatagaina o le aveeseina o tipu i luga o le mama ma suluina le tipi ma se vevela vevela eseese.

I le vaitau foi lenei, e mafai ona e seleseleina seleseleina o apu aʻi le kopiina o punavai, tuu i totonu o le kiona po o le pusaaisa.

E mafai ona e faasaolotoina ia apu mai le atigi aisa pe a uma ona faatali mo le susu.

Mati tausiga o apu

E masani lava i lenei masina e malolo pea le apu, ae o le vavalalata vavalalata i le ogatotonu o le sefulu tausaga muamua o Mati, e amata ai le tafe, ma amata ona fulafula fatu. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona faʻaauau pea le faʻamaoniga o le taumalulu i totonu o se potu mafanafana, ma alu i totonu o le togalaau ma faia teuteu - faia e tusa ai ma tulafono uma.

I le masina o Mati, o le tele o fesuiaiga o le faaopoopo ma le vevela o le vevela e mafai ona avea ma se faafitauli, ma o le mea lea e mafai ona maua ai le palapala i tafatafa o le laau, lea e sili ona matautia mo fualaau laiti, aua i le po e mafai ona i ai se malulu matuia ma mafai ona malulu aʻa. Ina ia aloese mai lenei mea i le ao, e tatau ona e togi le kiona ma tuu i luga o vaega e leai ni vaega o fasi laau, e leai se mea e leaga pe afai tatou te toe faia.

Savalivali i totonu o le togalaau, ia suʻesuʻe ma le totoa ia apu laʻitiiti na e totoina i le tautoulu, atonu o loʻo i ai vaetogo, e manaʻomia ona vave aveese. Soʻo se mea e faaleagaina i ogalaau ma pine e tatau ona faʻafefeteina i le vali vali poʻo le togalaau.

Ia Mati, e masani ona matauina le vevela, o le mea lea e fautuaina ai le faʻamamaina o laʻau faʻamalama i selu. Taumafai mo le faʻamamaina e filifili ai se vaitau pe a leai se timu e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga, a le o lea, pe a uma le timu, e tatau ona toe faia le paʻu paʻu.

I le ogatotonu poʻo le faaiuga o Mati, lea e faalagolago i le taunuu mai o le tautotogo moni, e mafai ona amata le kiona snow tele ma, afai o lau togalaau e oʻo lava i luga o se tamai laugatasi, e mafai ona solo le aʻa i vai. Aumai lenei mea, e tatau ona fausia auala alavai, ma afai e le mafai e le saite ona mitamita i le tele o le susu i le taimi o le tuputupu ae, ona eli lea o lua i le loloto o le bayonet bayonet ina ia faʻafefe ai le vai iina.

Faʻalogo lelei i palealii o laau pe a fai e te leʻi faia lenei mea i le tautoulu ma le taumalulu: o fualaau uma ua faanatinati e manaʻomia ina ia aoina ma susunuina, aua o le a avea ma nofoaga e tupuga mai ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Ia Mati, e mafai ona e taitaia le totoina muamua o laau ma le 1% Bordeaux vai, e avea o se mea e puipuia ai.

O le tausiga o le Apple i Aperila

Ua oʻo i le tautotogo, o le a fafagu malosi mai aʻau o le aʻai, o fatugaʻo ua faʻateleina le tele i aso uma. I le taimi lea, e mafai ona e amata saogalemu e totoina ituaiga eseese o apple o lau laau, leai se mea leaga e tupu ia i latou. Ae afai e te faʻamalosi i le totoina ma fatuga fatu fatu, faʻapipiʻi se laʻau lanumeamata, ona aʻafia ai lea o le fatuina pe maʻi mo se taimi umi.

I le faaiuga o Aperila, o le taimi e amata ai ona amataina, o lona uiga, o le faapipiiina o le apu ma le tipi, i le taimi lea o le a amata ai le suavai, ma afai e te faia se mea e tapunia i luga o le selu ma le faʻasoa, e mafai ona e lagonaina le tele o le susu e ala i le faʻaogaina o lou tamatamailima i luga o le tipi. O nei aso e mafai ai ona e faia ma le saogalemu se kopi. O le mea autu i le taimi e tasi e le o le tui i le malulu pe a lalo ifo +5°C ma pe a timu, ma o le pito i luga o le vaʻa e tatau ona ufiufi i le togalaau.

Afai e tumau pea le kiona i lala, ona mafai ai lea ona lafo ese, i lalo o le kiona ma laisene e mafai ona amata ona tupu, ma e matua le talafeagai lava mo le apu.

Afai e te faia le tumutumu o le alalaʻau, ma vevela mo le taumalulu, ona tatau lea ona totoina ma le faʻaeteete le eleele ina ia maua ai le ua i le maualuga o le palapala.

I le amataga o Aperila, o le seleseleina o laau apu o le taimi lea e fusifusia ai, ae afai e te maua le vaigogo, lala mamago ma i latou e ola loloto i totonu o le pale, lea o le a iu lava ina taitai atu ai, ma o le a mafai ona e aveesea. Tau lava ia mautinoa e tipi "i totonu o le mama" ma ia mautinoa e vavae ese fasi pepa i le togalaau.

E le gata i le tui, lea ua uma ona matou talanoa i ai, e mafai foi ona e toe tui. Faapea, o se laau apu tuai e tupu i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o ona fua e te le fiafia i ai, ae o lenei apu e maua mai ai aʻago masani. O le mea lea, i le faʻaaogaina o le auala e faʻaleleia ai le toto, ia totoina ni tumutumu o pito i luga ma se afifi mai le ituaiga e te manaʻo ai, aveese isi pito (faʻapipii i luga o le mama), faʻamavaeina le vaega ma se togalaau. O le a alu le taʻaleʻale mai le uʻamea i luga o laʻau, ma o le a le toe umi ni fua e tatau ai mo lou tofo.

Manatua ia asiasi faavaitaimi le togalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te vaʻai i se mea e le mumu, ona fai ai lea ma se naifi togalaau, ma sasaina i se mea maloloina, ona faʻamago ai lea ma o le a ola ma ola lelei le laau (o le a avea ma ituaiga o nifo).

I le masina o Aperila, e mafai ona fafagaina apu i le taimi e lava ai le susu i le eleele, e tolu auala taua e mafai ona tuufaatasi: Muamua, tatala le eleele e aveese le eleele o le mea e pala, lona lua, liligi le nitroammophoski i luga o se sipuni i lalo o laau taʻitasi e sili atu i le lima tausaga ma le afa o lenei aofaiga - i lalo o se laau i lalo o le lima tausaga le matua, ma lona tolu, e mulumulu le 'auta ma le humus i le lua sikimita.

O Aperila o se masina fausiaina: latou te matauina le faitau sefulu ma le lua o taamilosaga luga i luga o le apu, o lona uiga, o laau toto e ola pea, e le o faaaogaina, filifili ni lima se lima, tipi le isi i totonu o se mama, ma punou le toe vaega i pito e latalata i le 900 i itu eseese, ae ia aua neʻi malepe. E sili atu le faʻaogaina o twine mo lenei mea. I lalo o se masaga, tuu se fasi fua, ma faapipii le manoa i se lala o loʻo tuputupu ae pe laititi. I le faaiuga o le tausaga, o le pito i luga o le a tupu i le itu saʻo, ma o le tausaga a sau o le a maua ai le fua muamua.

I le faaiuga o Aperila, o laau laiti e mafai ona "paʻu" i lua totoga, o lenei faafitauli e tatau ona faʻailoaina atu ma le faʻanatinati: ia sii aʻe le laʻau ma tuʻu se palapala palapala palapala i lalo o le laau, ona faʻapena lea ma faʻaoga lelei mea uma.

Aua nei galo e uiga i manulele, ia Aperila e le o tele meaai ma fafagaina o le a le taofia ai i latou.

Ia Aperila, ao lei amataina, e mafai ona togafitia ia apu ma vailaau mai le vevela o pala.

O togafitiga faʻamalosi o apu i le tautotogo mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻataunuʻuina muamua aʻo leʻi tupu pe a maeʻa.

Talosia o le apu apu

E pele i le tele o masina, pe a ala mai moni lava mea, ola, fuga, fiafia i le ola, musumusu i pepa. O lenei masina, e taua tele le faʻafefeina o faʻamaʻi, mea faʻamaʻi ma siaki ma mea uma i le afiafi, e teu ai meafaigaluega puipui ma faia mea uma e tusa ai ma faatonuga i luga o le pusa, faʻaaoga na o na vailaau faʻasaina e faatagaina i le taimi nei.

I le masina o Me, a fuga mai le manulele, e le masani le toe foʻi mai o le apu, e fuga mai foʻi le apu i le taimi nei, e mafai e le kiona ona faʻaumatia le tele o fugalaau ma tuʻu ai oe e aunoa ma se fua. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻafefeteina o afi i tafatafa o tuaoi o le 'upega tafaʻilagi, ae e tatau ona e faia lenei mea i se maliega faʻamaonia ma ou tuaoi ma ia i ai oe lava e aunoa ma le sasaina o afi e le o faʻamoemoe.

Aua nei galo e uiga i le tatalaina o le laau lata ane o le apu, faasusu, aveese vao. E masani lava, muamua e te manaʻomia le inu o le laau, faʻaalu le lua pakete vai i vaiaso uma, sosoo ai ma le palapala susu, tataʻi saʻo vao ma lou lima, faʻamalo le palapala ma pe a maeʻaeʻa ona faia lea o le fugalaau. I lenei taimi, e mafai ona e faʻaaoga le superphosphate (10-15 g) ma le sulfate sulfate (8-10 g) mo laau taʻitasi. Ona tumau ai lea e mulumulu le palapala ma le fasi humus i totonu o le lua senetimita.

E fautuaina le tauaveina o se ulugalii nisi togafitiga ma le 1% Bordeaux vai i le taimi o le vevela ma i le taimi lava e uma ai le fugalaau, ma ni nai aso pe a maeʻa le togafitiga lona lua, ma le apple apple with fungicide - ae mulimuli ane ina ua maeʻa.

I nai vasega laiti, i le mea e na o le tele o laau, e mafai ona e faʻapipiʻi paʻu pheromone i poloka ma faʻapipiʻi fusi paʻu i le ogalaau (malogo, kelu, mea'ona - e le taua tele).

I le faaiuga o Me, e mafai foi ona faʻaauau le totoina o laau o le apu, ae na o laau apu e iai le aʻa e mafai ona totoina i lenei taimi o le tausaga, a leai o le a le aʻafia, e masani ona le maua ai ni vai.

I le ogatotonu o Mei, e mafai ona e fufuluina ia apu mai le paʻu tuai ma le laisa. Ina ia faia lenei mea, e tatau muamua ona e savali lelei i se mea vavae laau, ona togafitia lea o nofoaga na e fufuluina ai le paʻu ma le 1% Bordeaux vai, faʻatagaina e faʻagogo ma vaʻavaʻai ma ituaiga faʻatoʻaga.

Fusi paʻu feʻai - o se mailei lelei ma le saogalemu mo meaola faʻamaʻi

E tausia e le Apple i Iuni

I le masina o Iuni, e matauina ai le tele o meaola o le ovary, ma e le tatau ona e fefe i ai, ae afai e leai se susu o le apu, meaai, moli ma e le afaina i le moa, ona itiiti ifo lea nai lo le mea masani.

I le masina o Iuni, e mafai foi ona maua i lalo o le tulafono le malosi o le toe faafoiina, o le maualuga o le malosi o le lauiloa e sili atu ona maualuga nai lo i latou ia Me, peitai, afai e le o manatu tuaoi, ona mafai ai lea ona fausiaina afi i luga o le itu o le upega tafaʻilagi.

I le masina o Iuni, e mafai ona matauina le afaina o faamai ma meaola faalafua, i ia tulaga e tatau ai ona galue e tusa ai ma le polokalama tuai na galue i luga o le tele o tausaga - i le afiafi, ofuina o le puipuiga, o laau apu e tatau ona togafitia - faasaga i siama afaina, meaola faalafua ma siaki.

Aʻo le i faia togafitiga, faʻalogo i le umi o fualaau, ona o nisi o ia mea e le mafai ona aoga ona o le umi o le gaioiga, o lona uiga, o nisi o mea oona e ono tumau pea i luga o le fua. E tatau ona e filifilia le sili ona saogalemu o latou.

I le masina o Iuni, o le oti o na mea na matou le totoina ma le le manuia e masani ona matauina. E mafua mai lenei mea mai le mea moni e le mafai ona tatou faʻapipiʻi le vaʻa ma le rootstock, e le o le gaosia o le pale i ituaiga togalaau, faʻamaʻi i le malulu po o le timu, ma faʻaaogā faʻamaʻi ma fugalaau. Ole taimi nei e te le manaʻomia le faʻanatinati ma toe ave se mea, faatali mo le taumafanafana ma faia le ituaiga o tui puipui sili ona lauiloa - fuga.

Galuega Green: o le mea muamua, muamua, tatou te faʻaauau pea ona tilotilo laulaʻau lanumeamata o le apu, lea, atonu o le a leai se taimi e faʻamalo ma le punouina o lala faʻaputu i pito e latalata i le 900.

Aphids e mafai foi ona foliga malosi; e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma le faʻaaogaina o iniseti, ae e sili atu le faʻaumatia faʻamaʻi e feaveai faʻatasi ma mea uma; e tele auala e faʻaumatia ai.

A iai se minute, toe savali faataamilo i le togalaau, masalo i se tasi taimi e te leʻi matauina se mea e manaʻomia ona ufiufi, o se lua e manaʻomia ona tapunia, poʻo se lala paʻu e tatau ona vaʻaia ma ufiufi i se togalaau.

Aua le galo e uiga i le veleina ma le faasusu, e ui lava e le vevela ia Iuni e pei o Iulai, e tatau lava ona sili atu ma le tasi i le vaiaso, e sasaa i le taimi nei se pakete vai i lalo o apu taitasi. E manaʻomia tele le susu i le vaitau pe'ā uma ona fuga, pe a iai se faʻaopoopoga o le ovary.

I le taimi nei, e mafai ona fafagaina laau i le sulfate sulfate, faʻasese ai le 15 g o lenei fuālaʻau i totonu o se pakete vai ma sasaa i lalo o laau taʻitasi, ae o le superphosphate, e le mafai ona suauu i totonu o le vai, e faigofie lava ona sasaa i le eleele na muaʻi vaʻaia i le 5-6 g mo laau taʻitasi laiti ifo i le lima tausaga ma faaluaina - i lalo o se laau tuai.

Aua nei galo e siaki ma faafesuiai paʻu pheromone fou ma fusi paʻu, a leai o le a matua faatumulia i latou ina ia latou le maua ai uiga uma mo meaola faalafua.

Tausia le togalaau i Iulai

O Iulai o le masina sili lea ona vevela o le taumafanafana, i le taimi nei e mafai ona faia le suavai ia le itiiti ifo i aso uma, pe a leai se timu, sasaa se pakete vai i lalo o apu taitasi i totonu o le eleele ua maeʻa.

I le ala, ia Iulai, o vao e tatau ona faʻaumatia, aua o nei mea moni o tauva, ma afai e sili atu i le lima tausaga le mafai ona vavaeina vao, o le a sili atu ona lelei le vevelaina o laau laiti i totonu o le pusa tafatafa.

E tatau ona e iloa o Iulai, o laau apu e tutupu malosi, o le mea lea, o fatu gaosi ua faia, lea o le a maua ai le seleselega o le tausaga e sosoo ai, o le mea lea, e le tatau ona paʻu laau i le susu po o meaʻai, ae leai ni vailaʻau mama. O le maualuga o le nitroammophosk i le aofaiga o le 15 g vai ua solo i totonu o se pakete mo laau taʻitasi uma e silia ma le lima tausaga le matua ma le afa sili atu mo se laau talavou.

A oʻo i le aso 15 o Iulai, o se tagata e le toaga mai, ae o le galu lona lua o le gap flow e amata, pe a amata e tagata uma ona toto fatuga o ituaiga eseese i luga o se faʻatau.O le mea lea e mafai ona e faʻaogaina ai le taimi: afai e leai ni aʻa o le faapipiiina o le apu o le apu, ona faia lea o se fuga. O le auala pito sili ona faigofie - i totonu o le "T" faʻasologa o foliga, i le mea e tuu ai le fatu, pei o se taga.

I le masina o Iulai, o faʻamaʻi ma meaola faalafua e toe faʻaleleia i luga o apu, ma le isi, e tatau ona faʻaoga le puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pe afai o loʻo avanoa pea le taimi, ona o Iulai o ituaiga vave o apu o le a amata ona pala.

O isi, e pei o Iuni: matou te faafouina le fusi o le sailiga, vaavaai ma aveese mea totoa, otaota, vai, ma lalo o lala o le apu ma se avega mamafa mai fualaau aina matou te faaputuina e faatumauina lala mamafa i fua.

O le lagolago i lalo o vaomatua e sili ona mamafa, e taua mo le apu i le taimi e fua ai

E tausia e le Apple i Aokuso

A o le aso e teʻa ai, o Aukuso i fafo atu o pupuni ma e vave lava ona faanoanoa: e faʻafefea, ona o le masina atoa o vevela o loʻo i luma, ae leai, ma ua maeʻa le malulu, ma o le tagata na paʻu i timuga o le a le uma i ni nai minute, e pei o Iulai.

I Aokuso, o le tuputupu ae o le apu o le a taofi, ma ua amata ona latou faapipii. O pamu uma e ola pea e tatau ona fusi, a leai o le a latou le vevela aʻo lei oʻo i le taumalulu ma le malolo.

I luga o le laau, o fua e amata ona matua malosi. Toe siaki pe o loʻo lagolago i lalo o paʻu sili ona mamafa - e foliga mai o se mea faatauvaa, ae taua tele.

I le taimi lea, o le togafitiga o laau o le apu mai faʻamaʻi ma meaola faalafua o loʻo i ai le kemisi ogaoga e tatau ona lafoaia, aua o nei oloa e umi se taimi faatalitali mai le gaioiga e 'aina ai fua, e ui o togafitiga faʻatasi ai ma mea ola-pepe-insecticides e mafai pea. Aua nei galo e sui paʻu o pheromone ma fusi mama mama e masani ai.

O fua muamua o apu ua matua, ma ua oo i le taimi e selesele ai, e pei o se tulafono, e le o teuina mo se taimi umi, ae ina ia taoto i lalo mo sina taimi, ia mautinoa ia tapole faatasi faatasi ma le au, ma ia fesuiaʻi ma tuu ai, nai lo le tuu i lalo, i le palasitika se pakete. Faaaoga totigilima pe a vaʻaia.

A maeʻa ona e ave uma togalaau mai le apu o le amataga o le laʻau, faʻamalo le palapala i lalo ifo, aveese vao uma ma fafagaina i le masima sulfate i se aofaiga o le 12-15 g ma le superphosphate i se aofaiga e 18-20 g.

Setema tausiga o le apu

O fua eseese o apu na amataina i lenei masina, o le mea moni, o galuega uma ia Setema e toe faʻafoʻiina le galuega ia Aokuso ma na o le pau lava le eseesega o apu na seleseleina ia Setema, o se tulafono, e umi, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete pe a togi.

Ole fua ole fua ole fua o le suavai pe a maeʻa le seleseleina ole ituaiga ole ituaiga, ae mafai ona faʻaluaina le tele o vai faʻavaivai e ala i le faʻaleleia o le suavai, ona o loʻo latalata mai le taumalulu ma e manaʻomia le vai i le eleele ina ia mafai ai e laau apu ona ola lelei.

I le faaopoopo atu i le seleselega, Setema o se taimi sili lea e piki ai ma totō laau tipu. Matou te fautua atu ia te oe e faʻatau i na o le vasega pepe o lau eria ma totoina e tusa ai ma tulafono uma, ma o le a mautinoa lava e leai ni faafitauli i le tupuina o laau o lau laau.

Oketopa apple care

Matou te aveeseina ituaiga tuai o laau o le apu, e tatau ona e faʻaeteete lelei, o soʻo se mea leaga o le a mafua ai le faaleagaina o apu, ma o le a amata ona pala, ae ua maitauina o ituaiga o apu o mulimuli mai na latou iloa pe a maeʻa le taimi e teu ai.

I le taimi lava e tasi, o le a amata le laʻau agavaʻa, ina ia aloese mai faʻamaʻi i le palapala mai lau paʻu'ū, e tatau ona aoina ma susunuina i fafo atu o le 'upega tafaʻilagi.

I le faaiuga o Oketopa, taumafai e asiasia uma palealii o laau aina o loʻo i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e le tatau ona i ai ni fua i luga o lau' upega tafaʻilagi - aveese fualaau taitasi ma afai e vevela, ona susunuina lea - o se vailaau manino o siama.

E tutusa lava le mea e tasi ma otaota uma i luga o le saite - i le tautotogo atonu e leai sou taimi e faia ai mea uma i le lelei, aua o se taimi puupuu lenei, e sili atu ona lelei le faia i le taimi nei pe a tele atu taimi avanoa, e le malulu ma e leai se kiona.

I le faaiuga o Oketopa, i lalo o apu taitasi, e tatau ona e faaopoopo se sipuniti o le sulfate sulfate ma superphosphate i le eleele lea na muai tatalaina ma sasaa i se pakete vai, ona ufiufi ai lea i se vaega o humus e lua senitimita le mafiafia.

O fua uma mai ituaiga o le taumalulu o laau apu e tatau ona aveeseina aʻo lei litaea

E tausia e le Apple i Novema

O laau Apple e amata ona paʻu i le filemu, iinei ma iina, o lau o le a pau, e mafai ona aoina ma susunuina. Afai e te leʻi faʻapipiʻi upega laveaʻi mai i roi, o lea e mafai ona e faia. E faaopoopo atu i upega, e mafai ona e fausia se pa malosi pe faʻasese le mea oona.

E mafai ona e faia le aveeseina o lagolago uma e faʻaaogaina e le togalaau. I le ala, o le a umi se umi pe afai o le a ufiufiina i latou i le varnish vai.

I le faaiuga o Novema, e mafai ona faʻamalamalamaina laau i le muamua sululetisi ma le faʻamalosi e gaosia.

Tesema o togalaau apu

Na o laau Apple, i le taimi nei e mafai ona afaina i latou e roi, o lea o le a alu i le togalaau ma taoto ai paʻu oona. E mafai ona e fufuluina le tele o kiona i luga o fualaau laiti ina ia faʻamafanafana pe afifiina ai i lālā paʻu e puipui ai i latou mai le timu malulu. Ia Tesema, pe a iai se taimi avanoa, e mafai ona e solia le kiona, o le a taofia ai mai le salalau atu i luga o le nofoaga e le matagi ma taofi le susu i le palapala.

Faaiuga O le taamilosaga atoa o le apu. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o masina taitasi e mafai ona e maua ai se ituaiga o galuega, alu i totonu o le togalaau ma ofoina atu ni nai itula i mea aoga, ona avatu ai lea e lau laau o apu ia te oe se fualaau aina.