Isi

Faatonuga auiliili mo le faaaogaina o fualaau faasaina Maxim

Faiga faiva o sauniuniga i le lotoifale Ua maeʻa ona fausia e le Maxim o ia lava o se meafaigaluega taua mo puipuiga mai le pala, pala ma le fuga o fugalaau, pateta ma laʻau masani. Maxim - o se tasi o mea e sili ona lelei ma teuteu nei fatu laau, paluga ma fatu mai maʻi masani. O faatonuga mo le faʻaogaina o lenei pese i lalo.

Le tuufaatasiga o le togafitiga fualaau faasaina Maxim

O le vailaʻau o le vailaʻau o le fludioxonil (25% fofo) - O se meaola masani e faʻamalo e siama siama e puipuia ai mai fatuga pathogenic. Talu ai ona o lenei mea, Maxim e taofia ai le tele o faʻamaʻi o fugalaau ma fualaau faisua, aʻo tausia le fausaga o le palapala.

Faʻafeiloaʻi o matilatila o fugalaau mai le pala Maxim

Umi o le gaoioiga puipuia - e oo i le 12 vaiaso, o lona uiga, toetoe lava o le vaitaimi atoa o le tuputupu ae o laau, lea e matua iloga ese ai mai isi auala taua (mo se faataitaiga, fofo o le manganese). I le faaopoopo atu i ai, Maxim e avatu ai aganuu puipui, ae fesoasoani foi e faʻamalosia i latou ma faʻateleina ai le tuputupu ae.

Faʻatinoga o gaioiga

O le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina e faavae i luga o le fatuina o se ata o le fungicidal puipuia i luga ole pulu po o fatu o le laau, ona o le leai o ni siama e ulu atu i totonu o le laau. Faʻapitoa foi o se pa puipuia e tulaʻi i luga o le laau lava ia e latalata i le rhizome.

O le fualaau faasaina e oʻo i le sili atu le lelei ma le faʻaaoga faʻalua.

Faatonuga mo le faʻaogaina o le fungicide Maxim

Aʻo leʻi faʻaaogaina, o le Maxim o loʻo faʻamaluluina i le vai i faʻasalaga o loʻo faʻaalia i le laulau.

Ituaiga laauMaʻi siliSauniuniga o fualaau faasainaFaagasologa
Fugalaau fugalaauFusarium, gutu pala, penicillosis, helminthosporiasisFofo Ampoule 2ml i le 1l vaiSook i le fofo aʻo leʻi totoina ma teuina mo le 30 minute.
O aʻa ma rhizomes o fugalaauFaʻaleleia aʻo lei totoina
Faamamaina eleeleSuʻa le Basal, Fusarium ma le verticillin, Rhizoctonia2 ml i le 2 l vai, 10 mita laina ole fanuaFaʻasaina o le eleele aʻo lei totoina fua o laau, faʻatasi ma se ata uliuli mo le 3-4 aso
2 mo le 1 lita o le vai, 50-100 ml o fofo i luga o laauFaʻasaina le palapala pe a iloa se maʻi, faʻapipiʻi ma se ata uliuli mo le 3-4 aso
LawnSnow, pala, pala2 ml i le 2 l vai, 20 sq.m o fanuaToto i le tautoulu pe a uma le moa. O le pusa na faaleagaina nofoaga pe a uma le kiona
Palu fatuLio i taimi o teuina2 ml i le 100 ml o le vai i le 10 kilokalama o fatuFaʻaleleia aʻo le i teuina
Rhizoctonia, Fusarium, scab2 ml i le 50 ml o le vai i le 50 kilokalama o fatuFaʻaleleia aʻo lei totoina

O le tali e talafeagai mo le faʻaaogaina i totonu o le aso talu ona maeʻa sauni. Ona pulu, fatu po o fatu e muamua ona susu i le fofo mo le 20-30 minute, a maeʻa lea e manaʻomia ona faʻamagoina ma faasolosolo ma totoina. E le gata i lea, e mafai ona gaosia le vailaʻau ma gaosia i luga o vailaau faʻasaina ao leʻi tuʻuina. E tatau ona fufulu lelei pusa i le vai, a maeʻa ona fufulu mamago ma auina atu mo le teuina. O le isi vaifofo e lelei i le faʻaleleia o le eleele, pe a faʻatulagaina le totoina mo le isi tausaga.

E fautuaina e faʻaitiitia le fualaau faʻasaina maualuga e tusa ai ma faatonuga i totonu o se isi pesini, lea o le a le faʻaaoga i le lumanaʻi mo le 'ai poʻo le kuka

Mo vaovao e faigofie ona faʻaogaina i fusarium ma le faʻamalosi (faʻatoʻaga togalaau faʻatoʻaga), o se meafaigaluega e faigofie. Maxim o se vailaʻau maʻoti e fautuaina e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina mo le faʻaaoga i totonu o fale o le taumafanafana mo le puipuia o le totoina o togalaau aina.

O mea taua ma le le lelei o le fualaau faasaina

Faʻapitoa:

  1. Tele le aoga (o mea faavae o le natura moni, o se fuainumera laitiiti o le taumafaina, umi umi, faateleina le puipuiga o laau toto);
  2. Uma (talafeagai mo le faʻaaogaina e tele faʻamaʻi);
  3. Faʻafaigofie ona faʻaaogaina (faʻapipiʻi faʻatasi ma isi meafaigaluega puipuia, faʻaaoga muamua le mafai);
  4. Saogalemu mo iniseti, isi ituaiga o invertebrates, faapea foi ma meaola laiti aoga.
O le fualaau faasaina Maxim o se vailaau matautia o mea matautia i tagata, e aofia ai le vasega lona tolu

Faʻafitauli:

  1. Faʻaauau ona faʻaaoga i luga o vaitau tetee atu i meaola niniio se taunuuga lea e le aoga ai le fungicide
  2. E leaga le fagota - faʻaeteete i le tuʻuina atu o fualaau faasaina i totonu o vai.

Fesoʻotaiga

Ole maualuga e le ogatasi ma puipuiga o loʻo faʻavae i luga o solventic organic. O le vailaau faʻasaina e mafai ona tuʻufaʻatasia e le ogatasi ma fomaʻi, iniseti ma micronutrient agents.

Sauniuniga saogalemu

I le faagasologa o le saunia o le fofo, aua nei faʻaaogaina ni ipu e te kuka ai meaai. O le talosaga e manaʻomia e gaosia pe a leai ni tamaiti ma ni manu. Fautuaga e faʻaaogaina ai le EPP: totigilima, matagi, respirator, pusa 'ie ma le ulu. A maeʻa uma laasaga ma le vailaʻau, fufulu ou lima ma le tele o le fasimoli ma le vai, faʻamama lou gutu ma lou faai, fufuluina ou laei i fafo pe a oʻo i totonu ole laʻau o le fualaau. Afai e maua le fofo i luga o lou paʻu, fufulu lelei le laufanua i le fasimoli ma le vai.

Ole maualuga e tatau ona togafitia i le fungicide e faʻaaoga ai mea puipui puipui

O le mea e tupu ai le fofo ile mata - fufulu i vai mamā, asiasi i se tagata o le vasega pe a manaʻomia. Afai na tupu le afaina o le fualaau faasaina, inu le tele o le vai ma le malala ua gaoioi pe a mafai, faia le vomiting, togafitiga fautuaina i le fomai i le tulaga o ni faailoga o le inisua.

A maeʻa ona faʻaaogaina, o le mea o loʻo totoe ma le pusa e faʻaaogaina ai le vailaau faʻatauina e tatau ona lafoaʻi i le auala masani. Afai e tumau le vaifofo, e sasaa atu i totonu o se lua faapalaga. Lavea o le teuina mai -10 i le +25 tikeri, taofiofia mai le aapa atu o tamaitiese mai oloa gaosi ma vailaʻau. Faʻaaoga le gaioiga i totonu o le 3 tausaga mai le aso na tuʻuina atu ai.