Fugalaau

Faamatalaga auiliili o le Abraham Derby Rose Variety

O Rose, o le mea moni, o le teuteuga o soo se togalaau ma o se tasi o sui lauiloa o lenei aganuu o le Igilisi ituaiga Abraham Derby. O lenei laau toto e masani lava ona maua i ituaiga eseese o le eleele.

Faamatalaga o Aperaamo Derby Rose

Rosa Abraham Derby ua faaigoa i le tagata faifaatoaga na teuina le ituaiga laau e ala i le sopoia o se lanu samasama Yellow Cushion ma se fugalaau fetolofi o le ituaiga o Aloha.

O le vao e matua mamana ma manaia, o lona maualuga maualuga e 1.5 mita, ae i le i ai o tulaga lelei, o lenei fuainumera e faateleina i le 2.5 mita. O le pale o le mafiafia ma le pulupulu, ua liʻo foliga, o laulaau e lanumumu lanumeamata ma se lanu matagofie.

Rose bushes Abraham Derby

O fugalaau latou te foliga matagofie tele ma i ai foliga matagofie, tasi ipu e mafai ona oʻo atu i le lautele o le 14-15 centimita. O le lanu o le pua e faʻatatau tonu i le vevela ma le susu ma e mafai ona fesuisuiai mai le pusi pale i le lanu piniki. I tulaga o le totonugalemu o Rusia, o le fugalaau muamua e valivali samasama, o lea la, ao amataina le pua, o le petals e avea ma piniki, ae o le ogatotonu o le rosa e tumau pea.

O le fuga o le fuga o lenei ituaiga o le terry.

O le taimi o le fugalaau o roses Aperaamo Derby e mafai ona faʻamalieina soʻo se fai togalaau, o pulapula pupula e aliali i le amataga o le taumafanafana, ma tumau i nofoaga seia oʻo i le faaiuga o Setema.

O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le lelei o le malulu ma le le mautonu i le tau., o le mafuaʻaga lea e mafai ona ola ai na rosa i le toetoe o soo se itulagi ma le tausiga lelei.

Le lelei ma le le lelei

  • matagofie, matagofie foliga vaaia;
  • tulaga ese valivali;
  • lelei faʻamafanafana;
  • umi vaitau fugalaau.
Tele Aperaamo Derby Rose Flowers
  • umi le lisi o faʻaaliga faamai ma meaola faalafua;
  • vevela vevela ma le tele o le susu.

Totoina ma le tausiga

Le fiafia o le laau i lona matagofie i le umi e mafai ai e tatau ona saʻo le tuʻuina i luga o le togalaau togalaau, ma ia amanaʻia uma mea e fiafia i ai lenei ituaiga:

  1. Aua e te totoina se togavao i se ata, e sili ona lelei le filifilia o se la, malu mai le matagi;
  2. Aua le tuʻuina le laau i fanua laugatasipe a faaputuputu le timu ma le malulu;
  3. E sili atu foi aua e te totoina le mea na tupu muamua ai le aganuu tutusa, ona o meaola faalafua ma pathogens e mafai ona sopoia i ai.
Ua fautuaina e le au fai togalaau togafiti le faatauina o laau toto i totonu o fale tausiusi tausi faatuatuaina lea e faatau ai mea totino e totoina.

O le tele o le lua mo laau toto i le averesi e 70 centimita le loloto ma lautele. I le pito i lalo, e tatau ona faia le alavai mai le tele o le oneone poʻo isi auala faʻaleleia, ona avea lea o se faʻafefiloi eleele e aofia ai:

  • 3 vaega humus po o le pala;
  • 1 fasi pepa oneone;
  • 2 vaega aoga (luga) laulau o le lalolagi;
  • 200 kalama fomaʻi faʻapitoa mo roses;
  • 400 kalama laupapa fafie.
A o leʻi totoina se fatu, e tatau ona fafagaina Aperaamo Derby i le vai

A o lei totoina, e tatau ona saunia le fatu, e pei o le susu mo le tele o itula i le vai, aveese uma aʻa ua faaleagaina ma pipiʻi le mea autu. O lenei faiga e faʻaolaina ai le laau ina ia vave ona tuputupu aʻe ma maua ai.

I le taimi o le totoina, ua tuu le vao i luga o se faaputuga sa saunia muamua ma sausau lemu i le eleele. A maeʻa le galuega atoa, ona faʻafeinuina lea o le rosa.

Faʻasa

O le tausiga lelei o le rosa o le masani lava lea i taimi uma e fafagaina ai le suavai. Ina ia fausia se punavai mamana ma faʻalauteleina, e faʻafefea ona faʻasaina se laau i le vaiaso, e faʻaaoga ai le 10-15 lita o le vai. Afai e te lafoaʻia lenei faiga, o le a tulaʻi aʻa o le togavao ma e faigofie lava ona faaleagaina. E taofi le fale i le amataga o le tautotogo.

Mo le togavao e maua ai le aofaiga talafeagai o le okesene, o le palapala o loʻo siomia ai e masani ona faʻamamāina vao ma vevela.

Laʻei pito sili

Fertilize amata i le 2 tausaga o le ola o le laaufaʻaaoga le polokalame lenei:

VaitaimiFertilizer
I le amataga o le tautotogo, vave pe a uma le kionaManulele manu i se vaega o le 1 i le 20 po o le povi paʻu i se vaega o le 1 i le 10
I le oʻo mai o uluaʻi faʻagasologa ma seia oʻo i le faʻauʻuga o le fuga ma se faʻagasologa 2-3 2-3 vaiasoFaʻasologa o minerale fugalaau mo rosa
Faaiuga o le matagiUa togafitia le rosa ma le sulfate sulfate
E sili ona lelei le faʻaleʻeleina o le laau i le afiafi, i le taimi lava e uma ai le fafaga.

Teuteuga tulafono

Aperaamo Derby Bush Trimming Scheme

Faʻalagolago i le faʻamoemoega o le faʻaaogaina rose o lenei ituaiga e manaʻomia ituaiga eseese o teuteu:

  1. E mafai ona tuʻuina atu i luga o laʻau vao e le toe faʻaogaina ma aveese na o lala ua faaleagaina;
  2. Mo se lala vao o le pito o le sasa e fai sina pisi i le amataga o vaitau taʻitasi;
  3. Afai o le vao e foliga mai e manaia ma faʻalelei o pupuʻu uma e vaeluaina i le 2/3.
O galuega uma e faia i le amataga o le tautotogo, ae o le kesi e tatau ona 45 tikeri.

Faʻamatagā faafitauli ma Aperaamo Darby

I le taimi o Rose Growing Abraham Darby e mafai ona e feagai ma faafitauli nei:

  • lafoaia tali le lelei i timuga, i lenei tulaga, e mafai pea ona tapunia pea le tumutumu;
  • ma e aafia ai le vevela o le laaufugalaau fugalaau e mafai ona mou ese ma fufū i luma o le taimi.

Sauniga o le taumalulu

O lea e mafai ai e le rose ona ola i ni malulu malulu e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa, e tatau ona saunia lelei mo i latou:

  1. I le maeʻa ai o le muamua kiona o le vao e ufiufi i eleele matutu po o le oneone;
O le kulupu ma le peat o loʻo i ai le malosi e faʻafefe ai le susu, o lea la o la latou faʻaoga e mafua ai le pala o aʻa ma fafie.
  1. A o le i ai le kiona ua aveese uma lau laau mai le laau;
  2. Ona fausia se faavaa i luga o le rosa ma ufiufi i lala laʻau po o mea e leʻi faʻaaogā;
Sapalai o Winter mo Aperaamo Darby Rose
  1. Afai ua tupu le laau e pei o se sasa, o aveese mai le lagolago ma tuʻuina atu ile eleelemuamua na ufitia i lapnik, a faʻapea o le faʻatulagaga e tutusa ma se vao masani.

Maʻi ma meaʻai

Ina ia totoina se laau maloloina ma matagofie, e tatau ona e iloa uma taufaamataʻu e mafai ona e feagai.

Le faʻamaʻiFaʻamatalagaPuipuigaTogafitiga
Malosiaga malosiO se paʻepaʻe paʻepaʻe ma paʻu e foliga mai i laulaʻau ma amata ai ona suia o latou foliga.I le amataga o Mati, e togafitia ai le laau i le copper sulfate poo le Oxychom.O le taimi lava e aliali mai ai uluaʻi faailoga, o le rose o le a faʻapipiʻiina i vailaʻau o Topaz poʻo le Prognosis
RotoI luga o laulaau ma pupu, o le mea e foliga mai o se lanu e foliga mai, o le a mulimuli ane liua i totonu o fausagaFaʻaleleia ma le suavaiAveesea o vaega ua faaleagaina, ona susunuina lea
Nofoaga lanu uliuliMuamua, e mafai ona maua ni laulaau paʻepaʻe po o le lanu violē i laulaau, lea e faasolosolo malie lava ona liu uliuliTogafitiga o Roses i le El, Immunocytophyte poo le FaamemeloFufulu le vao mai lala mamai
Rust on Abraham Derby Rose Leaves
Lafoaʻi Abraham Derby faʻamaʻiina i le paʻu uliuli
Aperaamo Derby na taia e le paʻu palapala

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi, o lenei meaola e mafai ona mafatia mai le gaioiga o meaola faalafua, masani lava i luga o vao e mafai ona e mauaina iniseti nei:

  • lanumeamata lanumeamata aphids;
  • vaʻavave mite;
  • laupepa rosette;
  • rose pupula;
  • faʻasolosolo.
O malaga i luga o se rosa Abraham Derby
Rose seefly
Aperaamo Derby ua afaina e se laulaau laulaau
Green rose aphid

Afai e iloa muamua faailoga muamua o meaola faalafua, e tatau ona fai le vao i le vai mai le pulumu ma fufulu le aʻa. E le gata i lea, e tasi i aso uma 7-10, e togafitia i fualaau:

  • Aktana;
  • Fufanon;
  • Taitai
  • Spark etc.

Afai o le i ai o iniseti na iloa i le taimi, o le taofi o la latou osofaiga e faigofie lavaa leai o le taua e mafai ona toso mai mo se taimi umi.

Eseese Abraham Derby e le o se mea le aoga i le maualuga o le manaomia i totonu o faifaatoaga, o lenei laau toto e matua faigata ma manaia, lea e mafai ai ona faaaoga i ni fatuga eseese.