Fugalaau

Cannes Viral and Fungal Diseases: The Deliverance Deliverance

Laʻau e pei o tagata. A latou maloloina, latou te fiafia i isi, ae o le taimi lava e oʻo atu ai se maʻi ia i latou, e pau uma mea uma. O le faʻamaʻi o le Cannes e faʻaalia ai ia lava i auala eseese. O le mafuaʻaga o lo latou tupuga o le tausiga le talafeagai o le moega fugalaau. O le mea lea, o le tiute autu o le tagata galue vine o le fatuina lea o tulaga talafeagai mo le totoina o fualaau aina. Ona oʻo mai lea o ona tiute e iloa ai faʻamaoniga muamua o le lamatiaga. A maeʻa ona ia amataina lea o se faʻataʻitaʻiga maeʻaeʻa e faʻaumatia ai le ave faʻatagataotauaina o meaola ninii.

Aʻo leʻi faʻafeiloaʻi le vaega toto i luga o le eleele, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le fafagu ma le faʻamaʻi. A leai, o le a le faatali le galue o le faatoaga mo le tele o pulupulu i le togalaau.

I le taimi lava e tasi, e tatau i le faifaatoʻaga ona mataʻituina lelei le puleaina o le vevela, faʻaleleia ma le fafagaina, faʻaleleia o le ea, faʻapea foi le avanoa i le susulu o le la. Ae ui i lea, o nei mea faigata e le avea ma faʻamaoniga o fugalaau fugalaau. I le pito i luga o lena mea, e mafai ona amata faʻagogo lau. O le a la le mea e fai?

Tetele Cannes Maʻi

O lenei ituaiga o laau e sili atu ona afaina i siama, parasite ma siama. Ae ui i lea, afai e tupu lenei mea, ona tatau loa lea ona e aveese ona susunuina lea o vaega na aafia o le vao. I lenei iloiloga, e lua ituaiga o faʻamaʻi masani e faʻatulagaina.

Vailaau matautia

O le tasi oi latou o le mosaic kukama. O soa i le salalau o faʻamaʻi pipisi o aphids. Iniseti e tosina atu i vaʻa na faʻatuina e faʻamaʻi maʻi. O le agai i luga o laau ola maloloina, latou te tauaveina ma i latou se siama matautia o le a avea o ni mea felauai i luga o papatusi. E mafai ona e taulimaina i auala nei:

  • aveese le aphids / larvae mechanically poʻo le faʻaogaina o se fasimoli, i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi - faʻatasi ai ma vailaʻau;
  • vavae ese laulaau ua afaina;
  • faamama le moega o vao, aemaise lava le totoina o le vao;
  • ia tauaveina ni puipuiga.

O le fufuluina o laʻau faʻatasi ai ma se faʻaoga fasimoli e matua faʻaeteete lava. Pe a oʻo le vai i le eleele, o le aʻa e maua ai le mu.

O le mea mulimuli e aofia ai foi suʻesuʻega faifaipea o le totoina ma le faʻaaogaina o meafaigaluega i le togalaau. E taua le iloa e totoina laau toto i laau toto:

  • zinnias
  • Gioiolus;
  • phlox;
  • dahlias.

O le isi mafuaaga na mafua ai ona malogo laulaau o le canna, o se masini mimiti ma le leai o se susu. Afai o le palapala e tele naua, e le mafai ona tatalaina, ona tatau lea ona fesuiaʻi le fugalaau i se isi nofoaga.

Ae ui i lea, o nei faailoga e le tatau ona fenumiai ma fesuiaiga. E faʻaalia lava ia i foliga o ni uliuli uliuli, lea e iu lava ina tuputupu ae i ni lanu enaena ma ni mea matautia. O lenei faʻamaʻi le alofa faʻamaʻi e oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia, faʻapea foʻi ma se faʻaitiitia o le tele o le aganuʻu. O le vaega ua faaleagaina ua vavae ese ma se vaega lelei.

Mai sina peti spores i le kolone, na o le tasi le laasaga

O manu niniʻi faʻapitoa e manuia ai le tele o ituaiga o aganuu. O le mea e faanoanoa ai, e le mafai ona faʻamalolo maʻi mama. O le auala sili e taulimaina ai, o le taofia lea oi latou mai le faʻaalia.

E fautuaina e le aufaʻataʻitaʻiga le eliina o moega mo le taumalulu ma le veleina vao lea e salalau ai le fungal spores. A maeʻa ona mu le otaota. I le faʻaopoopoga, e tatau ona lūlūina le mutia lanumeamata - sinapi paʻepaʻe poʻo le lupine.

E tatau ona faʻamoemoe le sili o le paʻu mai le afu oona. O laulaau e ufiufi i se mata o le mata i se lanu enaena e pei o le ele. O le iʻuga, o le togavao na mūmū atoa ma vavaeese lau. E le mafai ona e faatuai i ia tulaga:

  1. O le laasaga muamua o le tipiina o lau o loʻo aʻafia.
  2. Faʻaauau le togafitiga o le eria ma se mafanafana mafanafana o le potassium. I luga o se pakete vai faʻasaʻo i le 4-5 g paʻu.
  3. Toe faia le faʻataʻaloga ina ua mavae ni nai aso.

Lamepa samasamanoa o uluai taofiofi o le i ai o malo nofoia. E tatau ona e iloa o loʻo alu le faʻamaʻi ma le faʻalauteleina o le faʻamamafana, faʻapea foʻi ma le faʻavaivaia o le vai, aemaise lava i tafatafa o le ua.

Ina ia aloese mai le suavai i luga o le eleele, e fautuaina e matau le tekinolosi masani o le gaosiga. A maeʻa le timu poʻo le faʻavaivai, o le moega e tatalaina lelei, e fesoasoani i le susu e ulu atu i lalo o le palapala.

Mataga leaga

O le lamatiaga lona lua o le taifau ua taufaamatau mai le pala. O tulaga lelei mo le atinaʻeina o le gaosiga o meaola o le faateleina o le suamalie e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le vevela. O faʻamatalaga muamua i le foliga o se mea lanu enaena e matauina i luga o pu, fugalaau ma tumutumu. I le aluga o taimi, o nei vaega e faʻamaluluina ma faʻapogisa. Ae o le lagolagosua o laulaau e maua mai ai le brownish ma e masani ona maliu. E mafai ona puipuia le atinaʻe o spores spores pe afai:

  • pulea le mea oona i totonu o le eleele (o se vaega o mea faʻapipiʻi e faia ai le aganuʻu e ono mafai ona aʻafia ai);
  • aoina vao vao;
  • tauaveina vai inu i le aʻa;
  • pe a tulaueleele, mataituina le mamao maoti, ma aloese ai mai le mafiafia;
  • faia le faʻamalolo i le taimi, faʻaaloalo i le metotia fuafuaina.

O le fufuluina o fatu laau i vaifofo faapitoa, e mafai ona e faʻamalosia le puipuiga o le laau. I le taimi o le faʻatulagaga / faʻavaeina o le fuga, e taua le suʻeina o le totōina faʻatasi ai ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae poo sauniuniga puipui.

Ma e leai lava se fugalaau

I le pitonuu i saute e le faigata le tupu o fugalaau matagofie. E ui i lea, e tusa lava pe i totonu o se siosiomaga matagofie, e toʻatele ua fenumiai pe aisea e le fuga ai le canna. O le mafuaʻaga atoa lava o loʻo iai i tulaga tau fesuiaiga, lea e masani ona le fetaui ma ia. O mea uma e mafai e le fai togalaau ona faia o le tuʻuina atu lea o le laau ma se tausiga lelei:

  1. Totoina i nofoaga lafulemu, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga. O nofoaga malulu e faʻavaivaia ai aganuu.
  2. Faʻasalalauina palasisi po o le faapalaga ile atigi toto. I le vaitau o le tuputupu ae, fafaga faatasi ma le mutia vao poo le potassium-phosphorus complexes.
  3. O le eleele e piki ese ma le leʻo. Faʻasolosolo, ma sili atu ona tāua, ia faʻafeʻesea lelei.
  4. Faʻafoʻi togafitiga mai faʻamaʻi, talu mai faʻamaʻi maʻi e le toe tupu.

O le tausisia o le fausiaina o tulaga faatonuina, tausia o le vevela ma le susu e taua tele le tuu i luma. E le gata i lea, o le fugalaau e le mafai ona faʻamoemoeina e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga muamua o le faʻavevega ma mulimuli ane aʻafia. Afai e te totoina se aganuu vave i luga o se moega fugalaau, o lona uiga, e ese mai le lanu vevela, o le a leai se isi mea.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o faʻamaʻi o Cannes e matautia ma fesuisuiai, ae e le mafai ona taʻua i latou e le mafaamatalaina. O se auala faʻatauvaʻa i pisinisi, faʻapea foʻi ma mata mata o le tagata siaki o le a fesoa- soani i le fai togalaau ina ia iloa le matautia i le amataga.