Faatoaga

E faʻapefea ona toto le strawberries ma tausia le tipi?

Mo strawberries, o le togavao ua faateleina le filifili e le o ni laau laau e toe gaosia, ae o le tuputupu ae mai fatu. O le mea moni, e tele mea e mafai ona fai mo le filifilia o ituaiga fou fou e faʻalelei ai ma uiga lelei. Tanu suamalie ma lapoa o ituaiga sili ona lelei e toe faaleleia, tuuina atu o se seleselega o ni nai masina - o se mea taua. O le tuputupu aʻe o au fualaau o strawberries e mafai ai ona e maua atili le tele o togalaau aina ma fualaau lelei e leai se tau faaopoopo. Ua lava le usitai i tulafono faigofie mo le totoina o fatu laau ina ia mafai ai ona e fiafia i vine e sili ona e fiafia i ai mai le amataga o le taumafanafana seia oo i le amataga o le kiona i le tausaga a sau.

O le toe faʻaleleia o togalaau faʻasalalau o se faiga faʻalelei, ae faigata. Ma o tagata fai togalaau, fai togalaau, latou te le filifilia faafuasei le filifiliga o le faatauina mai o laau po o se lala vevela, ae o fatu maualuga. A o tuputupu aʻe mai fatu, o loʻo i ai se avanoa e le gata e toe faʻaleleia ai le aoina mai o oloa fou, ae ia tupu foi e faʻamautinoa le soifua maloloina ma le malosi. Ina ia maua se seleselega lelei o fualaau suamalie, manogi ma suamalie, e tatau ona e tuʻuina atu ni laau laiti ma tausiga lelei. Mai le lūlūina ma le filifilia o le taimi o le lolovaia ma le tuputupu aʻe, e totoina i luga o le togalaau - ola faʻatasi ma le tele o luitau. Ae o le auala sili lea ona taugofie ma faatuatuaina.

Aʻo tuputupu aʻe mai fatu, e le pei o togavao, e le mafai ona mauaina se seleselega atoa o togalaau faʻatoʻaga i le tausaga muamua. O fua muamua i le pito o le vaitau o togalaau o le a faʻamalieina ai na o le toe faʻaleleia, faʻalauteleina o ituaiga o fugalaau, ma e oʻo lava i le vave totoina. Ae i le tausaga na sosoo ai, o le a faʻafiafiaina oe i togafitiga maloloina ma malosi i se fua lelei o lau fualaau sili ona fiafia i ai.

Tulafono faigofie mo le totoina o togalaau vine mai fatu

O le fuafuaga mo le totoina o laau totō vine totogo tonu lava e faalagolago i le taimi o le a totoina ai laau i le palapala, ma pe mafai ona saunia ni laau totō ma faʻamalamalama lelei ma tausia i le amataga o le taumalulu. O togalaau togalaau ua toto i le eleele pe i le tautotogo po o le autumn. I le tulaga muamua, o loʻo i ai se avanoa e faʻataʻitaʻi ai fua i lenei tausaga. I le tausaga lona lua, o le seleselega o le a maeʻa ma maualuga.

E mafai ona totoina togalaau aina mo togalaau:

1. I le faaiuga o le taumalulu - mai le tolu sefulu tausaga o Ianuari i le sefulu tausaga mulimuli o Fepuari. O fualaau o le taumalulu e manaʻomia le faʻamalamalamaina ma le mataʻituina pea o tulaga, o laau e faigofie ona faʻaosooso, sili atu le faʻafefe, faʻalautele lemu. O nei strawberries e totoina i le tautotogo i le tautotogo, pe a maeʻa atoa le taufaʻataʻu o gutu o toe faafoi (mai le ogatotonu o Me i le itu i saute i Iuni i le vaeluagalemu).

2. I le ogatotonu poʻo le faaiuga o le tautotogo - ia Aperila poʻo Me. A aunoa ma le manaʻomia o le malamalama ma faʻaalia i le televave o le tuputupu aʻe, e vave ona vave fausia ai laau totō vine, ma i le taimi o le totoina i le paʻu i se nofoaga tumau, e sili mamao atu i latou i le vave toto. O le faʻaleleia o moega e faia i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautotogo, ma maua ai le taimi e maua ai le lelei o aʻafiaga i le amataga o le taumalulu.

E mafai ona lulu le fatu o togalaau faʻasalalau e aunoa ma le amataina muamua ma faʻamalosi. 5-6 aso i le vevela o le 2 i le 5 tikeri muamua pe a uma le lūlūina (o fatu i le taimi o le luluina e le lilofia ile eleele) faʻaleleia le faʻaleaina o togalaau vine.

O le luluina o fatu e mafai ona i ai i totonu o ni pusa laupepa papaʻu, selesa kaseti taitasi po o ni fualaau. O le faʻapipiʻi i le pito i lalo o le alavai lelei ma le maualuga o le tino ma le manava manaia, o fua uma ia o sauniuniga amata. O le fufuluina o meaʻai e faia i le susu, toto le palapala.

E leai se mea faigata i le lūlūina o fatu vine:

  1. O laʻau e tuʻuina i se mamao e 2 i le 5 cm mai le tasi ma le isi, lea e aloese ai manuʻa le talafeagai pe a paʻu le fatu.
  2. E le ufiufi fatu i le eleele, ae na o le susu susu mai le sprayer.
  3. Seʻi vagana ua tupu mai laau, latou te faatumauina se eleele malulu palapala, ma o pusa e ufiufi i tioata poʻo ata.

O le maualuga o le taumafanafana mo le germination o fatu o togalaau togalaau e mai le 22 i le 25 tikeri. O le malamalama i le taimi atoa aʻo lumanaʻi ma pe a maeʻa e tatau ona susulu pei ona mafai, ae aunoa ma le susulu o le la. O le taimi aupito sili ona lelei o aso o le ao e 15-16 itula.

I le averesi, e tatau ona e faatali mai le 2 i le 4 vaiaso mo ni fatu mai togalaau togalaau.

O laʻitiiti laʻitiiti e matua nofouta i le faʻamamaina o le eleele, ae o le suāsusu e tatau ona faʻatinoina e ala i le auala ma le faʻaeteete. E afaina ma e maaleale, e sili atu le tuʻuina o fatuga i lalo o se ata tifaga po o se tioata seia oʻo ina aliali mai le uluaʻi muamua o laulaau moni, ona faasolosolo malie lea ona masani i le ea masani. O le vevela mo le totoina o laau totō e faʻaititia i le 15-18 tikeri, ma a maeʻa ona aveese le fale mai laau - i le 10-15 tikeri. Afai e faʻalaʻau le laau, e tatau ona e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le palapala i le pito i lalo o le aʻa.

O fualaau o togalaau faʻasalaga e paʻu i le taimi lava e faʻatuina ai e le laau le lautusi moni lona tolu po o le fa. Afai e totogo laau, ola vave, ona mafai lea ona e faʻaaluina ni vaʻa se lua. E mafai ona faʻapipiʻiina laulaʻau i totonu o pusa taʻitasi ma i pusa lapoa poʻo kaseti, ma tuʻu ai se nofoaga e 8-10 square centimeters free mo laau taʻitasi.

Aʻo leʻi fagolo, o loʻo totoina ma le faaeteete. Pe a suia i vao vao, ia fautuaina e aua le paʻi atu i le aʻa ma fusi le aʻa tutotonu e faatelevave ai le faagasologa o le fausiaina o se punavai mamana ma sulu. O fualaau laiti e tuʻuina ma le faʻaeteete i totō totō totō, o le eleele e faʻapipiʻiina ma faʻafefe malie le suavai.

Tausia togalaau faʻatau vine e tatau ona faʻaogaina. Suavai lelei e puipuia ai le vai mai le faʻavae o laʻau ma laʻau, tausia le susulu ma le tumau o le eleele susu e aunoa ma le faʻafefe poʻo le faʻamagoina o le tulafono autu lea i le tausiga o togalaau faʻasalalau ua tupu mai fatu. Laʻei pito i luga e amata pe a uma ona amata le ola o le laau pe a uma ona tafe.

1-2 vaiaso ao le i fuafuaina le totoina, e amata ona faasolosolo faasolosolo malie, amata le taimi e faaaluina i le ea fou po o totonu o se potu malulu.

O se tasi o mea pito sili ona lelei i totonu o ituaiga toe teuteuina o strawberries

Talu ai nei, o ituaiga masani o togalaau o togalaau ua toetoe lava a suia ai ituaiga o le pastoral ua maea ona filifilia ma le faaeteete. Faafetai i le fugalaau le tumau, latou te faatagaina oe e maua se seleselega mo le tele o vaiaso, ae mo ni nai masina. O fualaʻau tetele ma vave i totonu o mea toe faʻaleleia o loʻo tumau pea ma le le masani. Ma i le tuʻufaʻatasia Agrofirm AELITA o loʻo i ai ituaiga matagofie o togavao vao lea i luga o le tele o tausaga ua faʻatuina i latou lava e avea o nisi o ituaiga sili ona lapopoa-fua, vave ma sili-gaosia o fugalaau faʻasalaga.

Toe totogi le vasega o togalaau vao vao "Lyubasha" - eseʻese o fualaau 'eseʻese ma le vave gaosia o vine. O lenei togalaau togafiti e maofa ma le maualuga o le gaosiga ma e mafai ai ona e oʻo i le 1.5 kilokalama o vine mai le tasi togavao. Winter-hardy and hardy, strawberries o ituaiga eseese o Lyubasha e maaleale i le le lava o le malamalama ma le sili atu luga o laei, aemaise i le taimi o le fatu. Ae o le a faʻaalia ai se gafatia malosi e fuga mai toetoe lava o faʻaauau. I totonu o itulagi ma ogaoga malo, o le fuaina o lenei ituaiga o loʻo faʻalautele mo le tolu masina, ma i le itu i saute e mafai ona seleseleina le seleselega mo le lima masina i le laina.

Laʻau malosi o le togalaau o le togalaau o le "Lyubasha" mai AELITA faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻamolemole faʻapitoa i ona foliga laugatasi, laʻau matagofie ma le le lava o le musika. O 'au e malosi tele ma malolosi. O vine o lenei ituaiga e matagofie tele, mamafa e oo i le 25 g Lanu mumu, ma le lanu samasama lanu, latou te le maofa i se lapoa lapopoa, ae faapena foi ma se foliga matagofie. O le manogi manogi o vine o loʻo faʻapipiʻiina ma se paleni paleni, o le felagolagomaʻi lea ua maua ai faʻataʻitaʻiga aupito sili ona tofo. O le maualuga o le vaitamini C ma le suka e mafua ai lenei ituaiga o mea sili ona lelei. O pipi e lelei mo le faʻasaoina ma le faʻamaisa, sili ona suamalie.

Toe totogi le fua o togalaau togalaau "Coquette" - o se tasi o ituaiga sili ona lelei o le aoina o le AELITA Agrofirm, ma o le mea e ofo ai vave vave ma maualuga le gaosiga. O se vateatea lautele o togalaau faʻatoʻaga ma le malulu o le lamala ma le maualuga o le faapalepale i le taumalulu. Mai le tasi togavao o lenei togalaau vao, e mafai ona e aoina i le 1 kilokalama o vine manogi. O le seleselega mai ia Iuni seia oʻo i le oʻo mai o le malulu, o le laau e fuga mai i le tele o taimi ma mafai ai ona e fiafia i vine mai le tolu masina.

O le laʻau lauolaola o le faʻalauteleina o le eleele, e faʻapipiʻiina ai vao vao i le "Coquette" ma le leai atoatoa o se musika. O ogalaau umi e lapopoʻa, mai le 17 i le 23 g o vine, e maofa i lona foliga faʻatasi ma se ua tautau. O le moli lanumeamata o lanu olive e foliga mai e faapitoa, ae e sili atu foi le maofa o le matagofie ma le manaia o le sua. O se mea manogi tele ma maualuga le gaosiga.

O le malosi, fua mo le tele o masina, o ituaiga eseese o togalaau fou o togalaau faʻasalalau e maofa ma o latou uiga. Ma latou faʻamaopoopo atoatoa le aoina o fatu o AELITA Agrofirm, lea e ofoina atu e maua ai ituaiga fou o togalaau o togalaau.

Ua matou saunia foi mo oe se vitio faapitoa lea o le a taʻu atu ai e le Polofesa Mamedov Boris Isaevich ia te oe le ala e saunia ai ma taitaia le luluina o fatu o vine, faapea foi ma le tausiga atili o fualaau.

Matou te moomoo ia manuia lau seleselega ma le soifua maloloina!

E mafai ona maua se faʻatoaga o ituaiga o vine o Agrofirm AELITA iinei.

Fesili atu i faleoloa o lou aai !!!

Ma matou te valaauliaina tagata uma i la matou vaega o fesoʻotaiga vavave faʻatasi, lea e mafai ai ona e aoaoina le tele o mea manaia e uiga i mea na ausia e le kamupani:

VKontakte
Facebook
Instagram
YouTube