Isi

O le a le mea e fai pe afai o laʻau komepa e lanu samasama

E toetoe lava o taimi uma o le mafanafana o le mafanafana ma le fai togalaau ua sili atu ma le tasi taimi na latou fetaiai ma le mea moni o kukama ua amata ona liu samasama, vevela, mimiti, poo nisi ituaiga mea e iloa ai. O lenei masani masani e tele mafuaaga. Ina ia mafai ona lavea le fua o kukama, e tatau ona sailia le mafuaaga mautu ma fofoina ina ia oo i le tausaga a sau e le toe tupu lenei faafitauli.

Aisea e lanu ai lanu samasama i kukama: 6 mafuaaga

Le malamalama e le lava

Afai o laʻau pito maualalo i totonu o le vaomatua o vaomatua na amata ona liu samasama, ona mafua ai lea o le mafuaaga - e le lava le malamalama. O laau totō e totoina latalata vavalalata. I le aluga o taimi, na tupu aʻe ai luga ina ia le mafai e le la ona ulu i laulaau taʻitasi, ma sili atu i le pito sili ona maualalo. O lea latou te lanu samasama.

O lau lanu samasama o le a le afaina ai aganuu kukama. E le afaina ai foi le fualaau aina. O nisi taimi e asiasia moega ma aveese laulaau samasama ma le susu.

Faʻamasa le talafeagai

Kukama o se aganuu agaalofa. Ae o le tele o le susu e afaina ai i latou e pei o le lamala. I se tau le lelei i le tau mafanafana, e manaʻomia le fafagaina o vaomago pe tusa o le faatolu i le vaiaso. I le vevela ma le vevela o le tau, e tatau ona faia le suavai i aso uma.

Ole suavai i le taimi o le faʻavaivai e tatau ona pei o le eleele e loloto lona loloto, i aʻa totoma. Afai latou te le maua le susu, latou te amata ona suʻeina i luga o le palapala ma faʻagogo. O lenei mea o le a aofia ai le lafoaia o laulaau ma le ovate.

Lanu samasama e ono oʻo mai pe a maeʻa timuga timuga. O le maualuga o le susu e mafai ona mafua ai le pala o aʻa ma fatu ma, o se taunuuga, o le samasama e aliali i luga o lau.

Fungal maʻi

Lanu samasama o laulaau e afua mai i faʻafitauli faʻapitoa e pei o pitiosis ma fusarium. O faʻamaʻi faʻamaʻi e muamua lava e pei o ni selu e pei o lapisi i luga, ona malogo ai lea i luga o laulaau. Laʻau uma mago ma paʻu vave, ma o le a avea le laau atoa ma mea e leai se mea e ola ai ma leai se ola.

O le tele o taimi, o maʻi faʻaleagaina e aliali mai pe a uma suiga i le vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le malulu o le ea i le ao na sili atu i le tolusefulu pasene faailoga, ma o le vevela o le po na pa'ū i le 12-15 tikeri. Po o, nai lo le vevela o le taumafanafana, na sau faafuasei se timu malulu.

Pests

O fualaau o kukama e alofagia e le apogaleveleve mite ma le whitefly. A maeʻa foliga, o lau uma i luga o kukama e lanu samasama ma mama.

E tasi lava le auala e taulimaina ai lenei mea - o le faʻaleagaina o meaola faalafua. I le avea ai o se fofo mo le totoina, o togafitiga faʻa-tagata ma se sauniuniga faʻapitoa kemisi e talafeagai.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E seasea lava ona i luga o kukama ona lanu samasama ona o le leai o ni meaʻai. I ia tulaga, o laʻei pito i luga o le a sau e laveai. O le mea autu o le faʻamalamalama po o fea elemene e le o iai le laau. E mafai ona e fuafuaina lenei mea e le setete o laupepa:

  • E tatau ona iai le magnesium ma le potassium pe afai e naʻo mataʻusiʻu o le lau.
  • Manganese ma le uʻamea - pe a fai o lanu lanumeamata lanumoana e tumau pea i lau lanu samasama.
  • Maea - pe a na o lau pito i luga lanu samasama.

Tausaga

Lanu lanu samasama e aliali i le pito o le vaomago, pe a faʻaputuina le tele o le seleselega ma ua amata ona matua ma uaua.

O le a le mea e fai pe afai e lanu samasama lau o le kukama: o se fofo i le faafitauli

O le tele o togafitiga puipuia ua manatu i ai o le togafitiga sili ona aoga. Ina ia puipuia faafitauli i luga o moega kukumba, e tatau ai:

Mulimuli i tulafono o suiga o fua o fua

O tausaga taʻitasi mo kukama e manaʻomia ona e filifilia se togalaau fou. Talu ai o le pauka ma le zucchini o loʻo i ai faʻafitauli tutusa lava, e le aoga le totoina o kukama pe a maeʻa nei fua - o le avanoa e maua ai le maʻi e faateleina i taimi.

Mulimuli i tulafono faʻavalea

O kukume e fiafia tele i vaiinu ma masani. Afai e le mafai ona faʻaleleia le moega i se taimi talafeagai, ona mulching lea o le eleele e laveaʻi, lea o le a taofia ai le susu i le palapala mo se taimi umi. Faʻaaoga soʻo se laau totō (e oo lava i vao) e pei o mulch. O le mulching layer will not only protect against drought, but will also provide additional heat and nutrients.

Faʻaaogā ofu pito i luga

O se gasegase sili ona lelei i meaola faalafua ma faamaʻi, faapea foi ma se puna o le potassium, o le ova laupapa. E sasaa saʻo atu i totonu o le pu o se fualaau faisua. Ma e pei o se faʻasusu vai, e sili atu le faʻaaogaina o fualaʻau. Afai e manaʻo ai, e mafai foi ona faʻaaoga mea faaopoopo o minerale.

Fai togafitiga puipuia ma le faʻavaivai

Fua 1. O nei vai e tatau ona amata i le amataga o le atinaʻeina o laau, pe a oʻo mai lau laʻau muamua e fa i luga o fualaau laiti. Ona toe fai faatolu lea i le masina. I luga o se pakete tele lita e tasi, e tatau ona e faaopoopo le 1 lita o le susu, 30 gogo o le iodine ma le 20 kalama o le soapkins masani masani. Faaaoga mo le susunuina.

Fua 2. I totonu o se pakete lita e sefulu lita, tuʻu le falaoa mo le galo i le po. Pe tusa o le 10-12 itula, o le a faigofie ona tatala le falaoa. I lenei paluga e tatau ona e faaopoopo i ai se tamai fagu o le iodine. E mafai ona faʻaleleia le fufuluina ile faalua i le masina i le vaitau o taumafanafana.

Totoga 3. Ina ia taofia le tupu mai o faʻamaʻi faʻaleagaina, ia faʻaaoga se vaifofo mo le faʻafefiloi - faaopoopo 1 sipuni sipuni o le soda i se pakete tele o le vai. Faʻamatalaga i lenei fofo o loʻo faia i le amataga o le taumafanafana.

Fua 4. O se fofo lautele e talafeagai mo le faʻaleleia ma le faʻaleleia:

10 lita o le vai e tatau ona sasaa pe tusa ma le 100 kalama o le suka o le sipuni, lanu ma tuu e tu i le po i lalo o le tapuni tapuni. E tatau ona faʻafefete le susu ile suavai aʻo leʻi faʻaaogaina: 400 g o le vai e faʻaopoopoina i le 100 kalama o fofo. O lenei fofo o le a faʻafefe ese ai iniseti leaga.

Fua 5. O se fofo mo le lelei o le ovary formation ma mai laulaau samasama: faʻafefiloi 2 lita o kefir poʻo le uʻu ma le 10 lita o le vai ma se ipu malamalama e leʻi maeʻa. Faaaoga mo le susunuina.

Fua 6. E tatau ona liligiina le suka i le vai mafanafana (tutusa i vaega tutusa) ma totoe mo le 2 aso mo le faʻamalosi. Faʻaaogā mo le susunuina e le silia ma le 3 taimi i le masina. O le afu e faaumiumi ai le vaitau o le fuaina.