Fugalaau

E faapefea ona ola perovskia mai fatu?

O le perovskia matagofie e foliga mai o se lilac haze o se laau faapitoa. E iloa i Sisifo i lalo o le igoa o le saito Rusia, e ofo atu e Perovskiy e faʻapipiʻi ma faʻailoa atu le matagofie o lona lanu moana-violet. O le aoga sili o lenei aganuu ua manatu e faigofie i le galueaina. E faʻaalia lava ia aofia ai le faigofie o le toe gaosia. O le sili atu ona lelei ma sili ona faigofie le filifili o le tupu aʻe lea o le Perovian lava ia.

Fatuga o Perovian Lebedos.

Perovy (Saini Rusia, igoa tau fatu - Peekkia) - laʻau oona, ia e talisapaia mo le matagofie o le lanu, ma le greens, ma le umi o le fuga. O latou nei e maualuga, 60 i le 100 cm laau ma le manogi, faʻi lua, poʻo le laʻau atoa ma isi mea e sili ona manogi manogi. I le vaeluaga lona lua o le vaitau o le togalaau, talu mai Iulai, o le vao Perovian e ufiufi i le puao o le tele o lacy elongated panicle inflorescences. Perose fugalaau e laiti, ae e tele naua. O le fuga mai o lenei lalelei i lanu violē-violet e mafai ona faʻafiafiaina seia oʻo mai le toʻa.

Perovskia o loʻo faʻalauteleina i le va o le vegetatively. O le auala pito sili ona faigofie - tosoina, aʻafia o moli. Ae e mafai ona e mauaina se fuainumera tele o fualaau mai fatu. O le tau o nei mea totō totoga o le pito sili lea ona maualalo, ma o taumafaiga e totoina laau e totogia i taimi uma. O le mea moni, pe a tupu mai i le penera fatu, e fuga mai i se tasi i le lima tausaga, ae o laau toto o le a fetaui lelei i tulaga o se togalaau faapitoa ma o le a sili atu le faigata o le taumalulu. E mafai ona latou oʻo atu i le maualuga o le maualuga i le tausaga muamua, faʻatasi lelei ma isi mea totō.

E uiga i ituaiga ma ituaiga o Perovsky, pe faapefea ona ola ma tausia se fale teuteu, faitau i totonu oa tatou mea: Perovskia - o se togafitiga faavalevalea ma faigata a Rusia

Faʻaletagata lava ia o fatu ma a latou filifiliga mo le luluina

A maeʻa le fufuluina o Perovskia, e faigata tele ona matauina fua o fua o fualaau oona. O nati e pei o le fala e pei o nai millimeters le umi o loo fusifusia i le tautoulu, ma i le ogatotonu ole fatu e le masani ona fufulu, o lea e lelei ai le faatauina o fatu o le Perovian.

Pe a filifilia fatu o lenei mea faʻapitoa, e taua le taulaʻi atu i le atoaga o faʻamatalaga e uiga ia i latou. Aoao le igoa o le fatu, e pei o fatu o isi laau toto e masani ona faatauina atu i lalo o le tulaga o Perovskii. O le faʻamalosia o uiga o le ituaiga, o le maua o faʻamatalaga i luga o le auala fautuaina o le lūlūina o le a mafai ai e oe ona filifili fatu lelei e te manaʻomia. Perovskia e le o se lauiloa aupito sili ona lauiloa mo le tuputupu ae mai fatu, o lea e sili atu ai le tuuina atu o le fiafia i tagata e talitonuina ma le lelei le igoa. O le tau maualalo e tatau ona mataala, aua o fatu o Perovskia e manatu e seasea ma e le masani i faʻamaumauga.

O le fatu fatu Perovskian e maualalo. O fatu e masani lava ona totogo lemu ona o lo latou uiga lelei e faalagolago i luga o le tau.

Fuafuaga mo le tuputupu ae perovskia mai fatu:

  1. Laʻau tuusaʻo i totonu o le eleele i fualaau.
  2. Toto i le taumalulu.
  3. Lauina o laau.

I soo se auala, o le luluina o Perovskia e faia i totonu o le palapala - pe a uma ona mafanafana. Pehangy e malulu, o lea e le mafai ai ona e faatali mo le taufaamataʻu o fulufulu faifai pea e mou atu. I le ogatotonu, o le luluina o loʻo faʻatinoina ia Aperila poʻo le amataga o Me.

I taimi o le vevela mafanafana, o fatu laau a Perovskiy latou te tuʻuina atu ia i latou lava fatuga, ma e mafai ona faʻaaoga fualaau laiti e fai ma tipu, ae manaʻomia ona suʻeina ma toe totoina ma le faaeteete. I totonu o itulagi o loʻo i ai ogaoga malulu, o le ola pea o le fatuina o le tagata lava ia o se mea faigata.

Lauina o le eleele Perovian

Mo le tuputupu ae o talavou Perovsky e sili atu ona lelei le filifilia o se nofoaga tumau, nai lo se moega pepe. E tatau ona totogo laau toto mo le tele o tausaga, ae le fiafia le Perovskis i le gaosiga, latou te fausia ai se aʻa malosi, ma i le tausaga muamua latou te ola malosi ai. O le mea lea, e lelei tele mai le amataga e luluina i laina i se mamao mamao i se nofoaga tumau ma "aua nei paʻi" i le lumanaʻi.

Le fatugaina a le Perovian Lebedosum.

O le luluina o Perovskia e mafai ona faia i le taumalulu ma le tautotogo.

E leai se mea faigata i le faagasologa o le luluina:

  1. Ua totoina Perovskiy i laina papaʻu i se mamao pe a ma le 60-70 cm mai le tasi.
  2. O le veleina o loʻo faʻaaogaina, e taumafai e faaitiitia le leiloa o fualaau aina i le taimi o le vevela.
  3. O fatu na totōina o loʻo ufiufi lelei ma se faʻapaʻu o le eleele, ma taumafai e faatumauina le maualuga o le 2-3 cm.
  4. Faʻalu le palapala ile suavai malulu.

A maeʻa le faʻaalia o fua muamua, e vevela laau, ma tuʻu ai le malosi pito i luga ma se mamao taua i le va o aganuu. O Perovskis Pepa o loʻo tuʻuina atu ma le faʻaeteete le tausiga, masani ona veleina, ma le timu faʻamafanafana.

Afai o le lūlūina sa faia i luga o fualaau aina, ona tatau loa lea ona siitia le Perovskii i se nofoaga tumau ma se lapisi lapoa e le sili atu nai lo le tausaga na sosoo ai pe a uma ona lulu.

Lauina o perovskii mo tipu

Perovskian e le fiafia mo le totoina o laau e manaʻomia tele le tausiga pe a tutupu ni fatu. Ona o le lamatiaga o le leiloa o laau pe a fesiitai i le eleele, itiiti le faigata o le taumalulu pe a faatusatusa i laau toto i le palapala, o lenei metotia e manatu e le sili ona lelei ma le seasea. Perovsky fualaau e masani ona faʻatau nai lo le tuputupu ae tutoʻatasi, e pei o le le faʻatali mo ni nai tausaga o lona tupu. Ae ma le maelega, e mafai ona e totoina se laau i lenei auala.

Muamua togafitiga o fatu e faʻateleina ai le germination. E fautuaina le tausia o fatu o Perovskii mo se masina i le malulu, i le vevela pe a ma le 5 tikeri Celsius. Pe a faʻatau mai fatu o Perovskia, e tatau ona faʻalogo i fautuaga a le kamupanī: o le fatu e masani ona faʻatau atu ua uma ona pasia le faʻaoga talafeagai.

O le luluina o loʻo faia i le masina o Mati poʻo le faaiuga o Fepuari. I totonu o pusa paʻu taitasi, o fatu e totoina i vaieli papaʻu. Faatasi ai ma le mausali o le malamalama o le eleele ma le ufiufi i se ata tifaga po o se tioata, e vave ona tutupu mai laau i lalo o le tulaga o le malulu malulu. I le averesi, o le faagasologa o le faʻaleleia o fualaau i Perovskia e faʻalautele mo se vaitaimi e 3 vaiaso i le 3 masina. O laau i totonu o ipu taitasi, o le tasi e sili ona malosi e totoe.

O talavou Perovskians e nofouta i le suavai. O fualaau e le fafagaina, tuʻu i totonu o le susulu malamalama. Muamua faʻamalosia le faʻaleleia o le vailaau.

Perovskian Lebedosum (Perovskia atriplicifolia)

Totoina o fatu o Perovskia

I se nofoaga tumau mo fualaau, e taua tele le filifilia o le malamalama saʻo. Perovskia e sili atu le fiafia i le la, susulu malamalama i nofoaga ma malamalama, susulu, eleele suamalie. O lenei tulaga masani e le mafai ona faapaleni eleele palapala ma e sili atu ona lelei ona maua i sina pulu alkaline po o se mea e puipuia. Aʻo lei totoina, faʻaleleia le eleele i meaola ma meaʻai faʻamalaʻau, e faʻavasegaina le fua i le faaopoopoina o le oneone, lime, ma isi mea faʻapipiʻi e faʻamalo ma faʻamautuina le tali o le palapala.

O le Perovskian seedlings e siitia atu i se nofoaga tumau i totino taʻitasi, e na o le faʻafefeteina ma se paluga atoa. Le maualuga o le maualuga o le laau e totoe e le suia.

A uma ona totoina aʻo lei toe amataina le tuputupu ae, e sili atu le lelei o le Perovskis talavou i le fafagaina masani. I le lumanaʻi, e faʻamaʻaina laau toto pe afai e faʻalauteleina le lāmala i le vevela maualuga. O le fugaina o le laau mo le tele o tausaga e mafai ona faʻaaogaina; i le lumanaʻi, naʻo fugalaʻau faʻasaina ua tuʻuina i totonu o le eleele i le amataga o le tautotogo poʻo le faʻaaoga mo le mulching e lava. I le taumalulu muamua, Perovskiy mulch ma se maualuga maualuga o soʻo se mea e maua. I le lumanaʻi, e leai se mea e manaʻomia mo le puipuiga mo le taumalulu, ae ia faʻamautuina tulaga ma sili atu lauolaola matagofie, e sili atu ona lelei le faʻaauau pea ona ufiufi laau. O le faʻaaogaina o vaega eleʻele malulu o loʻo faia i le amataga o le tautotogo, ma tuʻu ai ni salu e tusa ma le 10 cm le maualuga.