Meaai

Laʻau eggplant mo le taumalulu: faʻasolosolo faʻatasi ma se laasaga taʻitasi i lea laasaga ma le ata

E matua lauiloa lava le eggplant mo le taumalulu. O salakeke eggplant, o fua masani faigofie o le a fesoasoani i le sauni mo le teuina o taimi uumi. E mafai ona faʻapipiʻiina le kuluga ile fualaau faisua: kāloti, seleni, tamato, pepa, kākalo ma isi. E manuia lelei ma soʻo se mea na lisiina. O le mea taua o le matauina o le tele o mea na tuʻuina atu ina ia maua ai sauniuniga matagofie i le taumalulu. E mafai ona tautua eseese sāmoa salalaʻau, pe tuʻuina i luga o se fasi falaoa pe faʻamaopoopo soʻo se ipu meaʻai.

Eggplant (blue) o se tasi lea o fualaau faisua e le masani ai e le mafai ona faʻaumatia. Ae e oʻo lava i le kukaina po o le faʻasalaga o le isalaʻelu, o nisi o ona mea aoga o loʻo faʻasaoina. E le mafai ona taʻua o se punavai faapitoa o vitamini, ae latou te maua vitamini A, B, C, P, ma le calcium, potassium, iron, sodium, magnesium, copper ma isi. O le taua o se fualaau manaia o lona tofo, o lea e tatau ai ona latou teuina mo le tausaga atoa. O fualaau o le eggplant salalau mo le taumalulu, o ona fua e matua ese lava, o le a sili ona manaia ma tamaoaiga e oo lava i le sili ona leaga o le vaitau. O le faʻaaogaina o le isalaʻelu e aʻafia ai galuega a le fatu, toto toto, faamama le manava, faʻaleleia galuega a fatugaʻo. O le mea autu o le tamaʻi violē o le aveesea o le cholesterol mai le tino.

Ina ia saunia se sapalai o le isalaʻelu lelei ma ola maloloina mo le taumalulu e tusa ai ma se fua faigofie, muamua, e tatau ona e gauai atu i foliga vaaia. O le lanu enaena lanu viole o se faailoga manino lea o lo latou fou. O le tino o ia ituaiga lanumoana e tatau ona aunoa ma ni fatu pupuʻu. Afai, e ui i lea, e te sau i fualaau faisua ma le tele o fatu ma faigata, e tatau ona e tipiina pe lafo ese atoa na fua. O le isalaʻelu tipitipi ma le tele o solanine e afaina ai le tino, o lea e matua fautuaina ai e le 'ai. O fualaau o le eggplant salalau mo le taumalulu o se mea manaia lea o le a tosina i soo se aiga ina ia mafai ai ona toe faasao pea i tausaga uma.

E i ai le oona o le ulumatua, lea e sili ona lelei e faʻaumatia ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faatumulia le isalaʻelu i le masima ma totoe mo le 4 itula. I le taimi lea, o le oona i foliga o se vai o le a magoto ifo i lalo o ipu o loʻo i ai fua.

Salamu Eggplant ma le Celery

O le uiga ese o lenei aoina o fualaau faisua e aofia ai le seleni, lea e maua ai le salatiga o se tofo vevela ma le vevela. O vaega nei o le a faʻaaogaina mo le seleselega: eggplanti, seleni, aniani, kerika, pepa suamalie. Saladi Eggplant mo le taumalulu e aunoa ma le faʻamalositino, o lona uiga o le a itiiti le taimi e faʻaalu e maua ai meaai lelei.

Tulaga o sauniuniga:

  1. Fufuluina ni uluniʻelu se lua, aua le pi, kuka uma. Suauu mo le 10 minute i sina vai masima. Aveese ma faʻaliliu. Otioti umi i vaega e fa.
  2. Mai le 3 fasi pepa suamalie logo e aveese le maʻau ma tipi i totonu o fasi pepa se fualaau faisua.
  3. Tasi se seleni seleni.
  4. Lili aniani e tolu i ni fasi fasi fasi pepa.
  5. 5 cloves o le kalaka e gaosia i luga o se masini eleka.
  6. Kuki le pusa faapaleni, lea e aofia ai le 150 kalama o le suauʻu fuālaʻau, tutusa le tele o le vinika, 3 tbsp. punetini o vai, 1 tbsp. sipuni masima o le masima ma le 2 tbsp. punetini o suka. O mea ua lisiina o loʻo faʻafefiloi ma faʻapala. Liligi i totonu o le paluga fualaʻau.
  7. Faʻatonu i fagu ma palu. Ua saunia le salati.

Eggplant Three Salad

Mo tagata amataina, oe alolofa i le taofiofi mo le taumalulu, o se fua faigofie faigofie e ofoina mai: "tolu salakeke isalaelu." Faigofie, aua o mea uma e faʻaaogaina o loʻo faia i ni vaega se tolu (eggplanti, aniani, ata logo). O iinei, e oʻo lava i se tagata amata e le sese i le tele. I le avea o se mea faʻapitoa, o le pepa vevela e gaosia.

Tulaga o sauniuniga:

  1. E tatau ona fufuluina ma faʻagogo fualaau faisua.
  2. 'Otiʻoti i ni vaega tetele. Laititi e le fautuaina, seisi o le caviar o le a aliaʻe.
  3. Saunia se apa e fafaguina, sasaa le 90 kalama o le suauu sulu i le pito i lalo ma faaopoopo i ai le laukalo gaosi e tofo ai.
  4. Liligi le suauu na muamua i totonu o le apa ma faʻafefete, faʻaosooso, mo le 30 minute. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo mea e sili ona e fiafia i ai ma masima masima - 1 sipuni. A maeʻa le 30 minute o le vaivai, sasaa le 20 kalama o le vineta ma faʻavela mo le isi 10 minute.
  5. Faʻatulagaina faletupe ma vavalalata faʻatasi ma faʻavaa. Tatala ma afifi i se palanikeke mafanafana. Faatali se aso mo le mafanafana ma auina atu i le faleoloa.
  6. I le taumalulu, fiafia i le salati sa saunia!

E tatau ona ave le suāuʻu suauu faamamaina, e mafai e le isi ona tuʻuina atu se taimi e le fiafia i le salati.

Eggplant Five Salad

Laʻau suamalie suamalie mo le Pyaterochka taumalulu. I totonu o lenei salati, o mea uma o loʻo faʻaaogaina e 5 vaega - o le isalaʻelu, kāloti, aniani, kelisi ma le talo. O se vaega o le salati o le i ai o karati i totonu, e faapena foi mo e fiafia i lenei fuamoa moli. Afai e te fiafia i le aofaʻi kilokalama e manaʻomia ai mea uma e manaʻomia, o le mea lea o le tele: o lanu uliuli - 0.5 kilokalama, tutusa le aofaʻi o le pepa, aniani - 300 grams ma le aofaʻi tutusa o kālati.

Tulaga o sauniuniga:

  1. E le tatau ona faʻamamaina le suka, ae tipi i totonu o fasi pepa i le taimi lava lena.
  2. Vaevae le pepa suamalie e aunoa ma le autu ile 8 vaega.
  3. Onigi tipi i afa mama.
  4. E mafai ona tiʻetiʻoti Karoti i luga o se laʻau pe tipi i ni fasipepa ma se naifi, pei ona e manaʻo ai.
  5. Liligi le suka i totonu o le fualaau faisua - 4 tbsp. punetini, masima - 2 tbsp. sipuni ma le pepa e tofo ai. Faʻafefiloi lelei mea uma ma sasaa i le afa ipu ipu suauu. Tuu le apa i luga o le ogaumu ma amata le faiga o le suʻa, lea o le a 35 minute le umi.
  6. Faʻatulaga le vevela vevela i totonu o fagu. Ua saunia le salati. Le fiafia tele!

O lenei salati e le maua ai le vineta, o lea o le a le teuina mo se taimi umi ma sili atu le tuʻuina o fagu i totonu o se pulou poʻo se pusaaisa.

Fuamoa Eggplant Salad Recipes

Fualaau Eggplant Sefulu

E pei ona taʻu mai e le igoa - "sela mafolafola eggplant", o mea uma o le a avea ma vaega e 10, ma o le: eggplantal, aʻano, taloni pepa, tamato ma le karika (nifo). Mo lenei ipu, o loʻo faʻaaogaina fualaau 'aina.

Tulaga o sauniuniga:

  1. Muamua, fuga o aniani. E mafai ona faia lenei mea i se isi apa, pe mafai foi ona e gaʻo vave i totonu o se fafie, lea o le a toe i ai isi fualaau faisua. Ina ia faia lenei mea, sasaa le 200 kalama o le suauu manogi i lalo. Tisi le aniani ma tatipi i totonu o le pata. Malamalama lelei.
  2. Otioti le isalaʻelu i poloka tutusa.
  3. Tuu le anelu matala i aniani i le apa.
  4. Faʻaopopo i ai laʻau lava e tasi o le pepa suamalie i le aniani ma le isalaʻelu.
  5. Tomato, e aunoa ma le paʻu, liliu i totonu o vavao ma tuʻu atu i isi fualaau faisua.
  6. Faʻasolo fualaau faisua. Salt 2 tbsp. sipuni tele o le masima, pepa 1 teaspoon o le pepa lanu moana, suamalie i le 100 kalama o le suka. Toe faʻaosooso, faʻaosooso ma amata ona faʻatalanoa. O lenei faiga e faia mo le 30 minute, sasaa 100 kalama o le vineta ma faʻapala mo le 10 minute. Ona faaopoopo ai lea o le karika gaosi.
  7. Tuu le mea vevela vevela i totonu o fagu vailaʻau ma faʻamalosi le faʻavaa. Liliu i lalo ma ufiufi i se palanikeke seia malulu. Ua saunia le salati.

Salati o le tina ole laʻau eggplant

O fusi o meaʻai vevela o le a fiafia i le salati o le laʻau eggplant i totonu o le tulafono mo le taumalulu. E masani ona selesele le laau o le eggplant i se taimi umi e pei o se laulaufaiva. O le faataitaiga e faaalia ai e masani lava ona tipi i totonu o mama, o le tofo e le suia, ae o le uiga faafaatusa ua suia.

Tulaga o sauniuniga:

  1. Fufulu ma vili 4 kilokalama o le isalaʻelu i mama poʻo le.
  2. E lelei le fufuluina i le masima ma tuʻu ese mo ni nai itula ina ia oʻo ai le oona mai mata tioata.
  3. Otioti pepa suamalie (10 fasi pepa) i afa mama, ia faia foi i le vevela vevela (5 vaega).
  4. Pe 5 ulu o garlic ma auina atu i se lola eleni.
  5. 10 fasi tamato malati ma olo. Faʻaofi fasi pepa Bulgarian ma vevela i totonu o le mea e fai ai meaʻai ma faʻatau. E fesuiaʻi le kulimi ma le pepa.
  6. Tuu le tomato maeʻa i luga o le afi, sasaa le 150 kalama o le vilika i totonu, tutusa le tele o le suauʻu manogi ma le suka, 2 tbsp. punetipi o masima. Amata i le kuka.
  7. A uma le fufuluina o le tomato mama, faaopoopo le garlic ma le isalaʻelu ma faʻafefete, faʻavevesi, faʻaosooso mo le afa itula ile vevela vevela.
  8. Tuu le masini i faletupe ma palu.

O fualaʻau matou te teuina i le taumafanafana e faʻaaogaina i le taumalulu. E mafai ona e faʻataunuʻuina i latou, liliu mea uma i salata. Faʻataʻitaʻiga faigofie mo fuamoa o le isalaʻelu o le a fesoasoani ia te oe e fuafua ai le kukaina o lenei ituaiga sauniuniga mo le taumalulu. E masani lava o sea ituaiga gaioiga e matua faigata tele, taimi e faʻaaoga ma taimi e faʻaaoga ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifili i vaiaso ole aso malolo poʻo aso malolo e te tuʻuina atu i la latou foafoaga o mea matagofie mo le taumalulu. E faʻapefea la ona manaia le fiafia i fua o au galuega i le taumalulu, pe a lelei le salati tipi i lau laulau. Le fiafia ma manaia fiafia!