Fugalaau

Jasmine nofofale: ituaiga ma ituaiga, togafiti fesoasoani

Jasmine (Jasminum) o le aiga Olive.

Homeland - itulagi ma tropical terrapical o Initia, Aferika ma Amerika. Jasmine o se faʻavavega o le vao, poʻo le liana. O le lamolemole lamolemole e ufiufi i laulaau tolu, lau o lanu lanumoana lanumoana, 2.5-5 cm le umi. Fugalaau tetele o foliga masani e fuga mai i pito o lala. O le avefeʻau e oʻo atu i le 4.5 mita.

O le fugalaau o le jasmine o loʻo i ai le faʻamatalaga lenei: i le ogatotonu o loʻo i ai se uumi umi, e tutusa ma se gaogao vaiti, i totonu lea e lua filo manifinifi e tutupu faʻatasi ma fausia ai se pusa. O le fua lenei o se laau e le mafai ona faʻaaogaina e fai ma meaai.

O le a le foliga o le jasmine: ata, igoa, faʻamatalaga o ituaiga ma ituaiga o fugalaau i totonu

E masani ona fesootaʻi le Jasmine ma le vao Chubushnik (Hortense family). E leai se aoga i lenei laau, ma na o le tutusa lava o le manogi o fugalaau.


Jasmine fugalaau e foliga tutusa i le fetu, papaʻe, piniki, samasama i lanu, ma se manogi manaia lelei. E i ai ituaiga o lenei laau e le manogi ai. Fugalaau fugalaau e fai ai ni meaola, o le itu i luga poʻo le faamalu, e faalagolago ile ituaiga.

Jasmine e fiafia tele i le laufanua ma eleele lelei. I lalo o le natura masani, o le laau o loʻo i ai se faʻamoemoega o le ola e oʻo atu i le 20 tausaga.

Vaʻai i le ata o le foliga o se fugalaau jasmine, ma o lona faamatalaga e fetaui ma le foliga:


Fugalaau, e pei o logo, e masani ona vali papaʻe ma fai ni pulumu.

O se mea manaia e faapea o le laau o loʻo i ai sima ma pistils, e ui i lea, ona o le mea moni latou te le o tutupu mai i le taimi e tasi, e le mafai e le jasmine ona faʻaleagaina. O le laau e eleelea e iniseti, ma o fugalaau pe a uma le palota e liliu atu i ni pogisa.

E i ai ituaiga o Jasmine e le fuga mai. I luga oo latou lālā o laʻau laʻau teuteu laiti, ma o ia tulaga e masani ona faʻaaogaina i le mamanu.


O le ituaiga o jasmine e sili atu ma le 300 ituaiga masani e masani ai i vailaʻau ma vailaau oona, o ia mea uma o loʻo faʻaalia i uiga o foliga ma manaʻoga mo le tausiga. E toaitiiti i latou e faʻaaogaina i totonu o le faʻatoʻaga.

Vaʻai i le ata o loʻo faʻaalia ai ituaiga o Jasmine i totonu:


E ese le eseesega oa latou fugalaau e mafai ona vaai i ai: terry ma ordinary, tetele ma laiti.

O ituaiga sili ona lauiloa:

Royal Jasmine (J. hech) - fugalaau tetele (5-7 cm le lautele) e leai se mea.


Jasmine sambac (J. sambac) - fugalaau paʻepaʻe matagofie ma se manogi manaia manaia, o le aʻei luga o laau.

Jasmine (J. grandiflorum) tele-flowered '.

Jasmine shrubby (J. fruticans).

Jasmine officinalis (J. officinale).

Jasmine multiflorum (J. polyanthum).

Primrose jasmine (J. primulinum) - fuga lanu samasama lua-lua.


O le fugalaau sili ona lauiloa i totonu o le le tupu o Jasmine. O le vine malosi lenei ma fugalaau lanu papaʻe e 5 cm le taamilosaga. E maitauina e leai se aoga o le laau, lea e sili ona lelei mo le faʻatoʻaga i totonu. E fuga tele, e masani lava i le taumalulu. Talisapaia mo lona maualuga mea teuteuina.


Jasmine multiflora - o se potu e masani ona maua i faleoloa fugalaau. O le vine lenei o loʻo i ai ni laʻau faʻafefeteina, e lamolemole, e manaʻomia le lagolago faaopoopo, laʻau lauusiusi ma le kiona-paʻepaʻe, fugalaau manogi. O fugalaau e pei o asterisks e toto mai mai le piniki piniki, e aoina i le 20 inflorescences lima lima ma maua ai se manogi malosi. E fuga i le tautotogo, ae o fugalaau e tasi e mafai ona tupu i le tausaga atoa. Ole vaeluaga o lenei ituaiga o laau i le fale e mafai ona 10 tausaga.


Sambac - O se ituaiga o le Jasmine, e foliga mai o se laau e taʻi 3 mita le umi. E le gaosia e le laau ni fatu, ae faʻalauteleina e ala i le vaʻaia poʻo isi metotia o le toe gaosia faʻasolosolo. O le fuga e umi ma tele, e mafai mai ia Me ia Oketopa. Jasmine sambac e mafai ona taumalulu i le vevela o le potu.

I le faatauina atu, e mafai ona e mauaina ni ituaiga o ituaiga ituaiga Jasmine, ma o le sili ona lauiloa o:

Jasmine "Orleans Virgin" - o fugalaau e lima pe sili atu meaola e pei o manu e faatulagaina i se laina.


Jasmine "Matagofie o Initia" - o petalini ua faʻafaoloaina o loʻo i totonu o le tasi poʻo le lua laulau.

Jasmine "Le Grand Duke o Tuscany."

Jasmine "Knights Arapi".

Jasmine "Mali Mat".

Vaʻai i le ata ma le faʻamatalaga o le jasmine o le ituaiga sili ona manaia o le Grand Duke o Tuscany:


O lona faaluaina o fugalaau e oo atu i le 5 cm le lautele, e foliga mai e pei o rosa po o peonies. O le televave o le ituaiga o ituaiga, ma e masani ona teuteuina, e faigofie ona tuʻuina atu le fugalaau le mea e manaʻomia.


I totonu o le jasmine o totonu o ituaiga sambac, e lauiloa tagata Arabian Knights. E talitutusa lava ma le Duke Duke o Tuscany, ae e ese mai i fugalaau laiti, e oʻo atu i le 2-3 cm. O se fale lelei totonu e fuga mai toetoe o le tausaga atoa ma e matua le lelei lava i tulaga o le taofia.

Vaʻai i le ata e faʻaalia ai le tele o tagata Jasmine Knights:


Ona o le mea moni e faapea o petals ua faatulagaina i ni laulau se lua, o le laau e foliga matagofie ma mataʻina.


O se isi laau e le masani ai - jasmine o se ituaiga fou Mali Chat. O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina e fugalaau fufolu e tele, e mafai ona sinasina pe piniki. O foliga o le fugalaau ua taʻua o le "puipui." O lenei jasmine e faasolosolo malie lava, e le lelei le tausiga, e mafai ona atiaʻe i luga o le mata o le la, ae lagona le lelei i le faapaologa. I totonu o le falemaʻi e mafai ona e faia se togavao pe totoina vine.


Gasa lapoa - o se vine maualuga e leai ni pine, e masani ona oʻo i le 10 mita le natura. Ua i ai le gasologa, pito i tua o loʻo i ai se pito pito i luma. E fuga mai le masina o Iuni ia Oketopa, faʻatoʻilaloina faamaluga malu, lea e aoina ai fugalaau sinasina e 10 manogi paʻepaʻe.


Jasmine shrubby - faʻatulaga vao, e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. E iai fualaʻau lanumeamata, lanu mūmū ma pupuʻu lauolaola, e felafoaʻi lua. Pepa o le Platinum e manaia, lanumoana lanumeamata, malamalama i lalo. O fugalaau samasama lanu samasama na aoina i inflorescences o le 5 vaega. Amataga o le fugaina: mai le faaiuga o Aukuso.


Jasmine primrose - O se laau faʻavavevave e ola ai ma moli matala e manaʻomia le lagolago. E fuga i le tautotogo - amataga o le taumafanafana ma fugalaau lanu samasama e masani lava e le manogi. O fugalaau o lenei ituaiga jasmine e foliga mai o se primrose (primrose), o le mea lea o le igoa.


Jasmine officinalis - O se meaola maualuga e maua i laʻau mumu ma le umi. Paʻu pepa matagofie o faʻatulagaina i paga. Le manogi, fugalaau paʻepaʻe e ola i luga o pedicels mole.

Vaʻai i le ata ma ni ituaiga o Jasene ma o latou igoa:


O lenei fugalaau mananaia e tatau ona fiafia i le alofa ma le gauai mai le au faifaatoaga alofa.

Tulaga tuputupu ae ma le tausiga lelei o se togavao i totonu o le Jasmine

O le faʻalauteleina o le laau e lelei tele mo le tuputupu ae i totonu o conservatories poʻo totonu o se fale mautotogi. O lona aoga o le mafai ona fuga i le taumalulu, pe a tele le fugalaau e malolo.

I le fale, e tele lava ina tupu fugalaau jasmine o ituaiga nei:

Jasmine Sambac.

Jasmine ua faʻafofogaina.

Jasmine e tele-fuga.

Jasmine officinalis.

Ona o foliga matagofie, manogi manaia ma le ola umi, o nei ituaiga o manu ua maua le lauiloa i le va o fugalaau.

O le laau e sili ona mataga ma e mafai ona oti e tusa lava pe sili atu le tausiga. O le mea lea, e matua taua lava le faʻamautuina o tulaga masani mo le galueaina o le Jasmine:

  1. Malamalama
  2. Tulaga o le vevela.
  3. Totogi
  4. Faʻasalaina ma faʻaleleia.
  5. Fertilizer application.
  6. Teuteu.
  7. Suiga
  8. Le faʻavaeina o le vao.

Mo le atinaʻeina o le jasmine, e manaʻomia e se tagata fugalaau fai fua se mea masani i le faʻatoʻaga, talu ai e le lava le totoina o se laau, e taua le ausia o le faʻalauteleina o le fugalaau. E fuga mai ia Iuni ia Setema. Ma le faʻaeteete lelei, e mafai ona olaola vave Jasmine i le taumalulu.


Jasmine e faʻapitoa, faʻafeiloaʻi le susulu o le la, ae e fiafia e faʻasalalau moli. I le faamalama i saute, o le fugalaau e tatau ona paolo i le pito i luga o le vevela o le taumafanafana. Afai e te tuʻu le jasmine i le faamalama i matu, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a leiloa lona malosi teuteu ma o le a le fuga. Afai e malolo Jasmine i le taumalulu, e le manaʻomia se malamalama atili, ma o ituaiga e fuga i le taumalulu e manaomia le 10 itula o le malamalama, o lea e fautuaina ai e faaopoopo atu ai faʻamalamalamaina laau ma moli.

I totonu o se potu susulu, lea e masani ona lalagaina, o le togalaau o le jasmine totonu ua tupu lelei, ua fuga mo se taimi umi ma tele. Faatasi ai ma le umi o le faʻaalia i le susulu o le la, o le gaʻo e magumago ma o lālā ua vevela.

Aʻo tausia le Jasmine i totonu o le fale, faʻaaoga le fautuaga i lalo.


O le mea sili ona lelei, o lenei fugalaau teuteu e tupu ma fuga i le vevela o le 20-22 ° C i le taumafanafana, ae lagona foi le masani i le vevela. I aso mafanafana, e lelei le tuʻuina atu i totonu o le ea, i luga o se faletusi poʻo totonu o le togalaau, ae tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga. I le mafanafana, ia mautinoa e faʻaosoosoina le potu. I le taumalulu, mo le toetoe o ituaiga uma o jasmine, o le vevela sili ona lelei e 7-13 ° C. O le pito i luga atonu e maualuga atu, ae o le a tatau ona e faʻafeinu ma faʻamalolo le laau i le tele o taimi. E le gata i lea, afai e te le maua le maualalo o le vevela i le taumalulu, ona oʻo lea i le tautotogo o le a tuʻuina atu i fafo e le lau laau lauusiusi, ma e le mafai ona tupu fua.

Po o le a lava le taimi o le tausaga, o le laʻititi aupito maualalo o le fugalaau o le a toleniina e 8 tikeri Celsius.


Vaavaai i le ata o se fugalaau fugalaau o le jasmine ao fauina le potu i se vevela talafeagai. E taua le mafaufau o le laau e le faʻafeiloaʻi ata ma vevela vevela. Faʻatasi ai ma se suiga tele o le nofoaga i se moli, e mafai ona mumu mumu i luga o laulaau.

Ina ia tausia se fugalaau i totonu o le Jasmine i totonu, e tatau ona susu le potu. O le maualalo o le suamalie e afaina ai le laau, e mafai ona faaosofia ai foliga vaaia o meaola faalafua ma faʻamaʻi, faʻalavelaveina le fugalaau. E mafai ona e faʻaogaina mea e faʻamaualalo ile fale. E lelei le tali a le laau i le totoina. Afai o le potu e matutu, ona tatau lea ona vela lau laʻau i aso uma, ma ufiufi fugalaau ma 'alo mai le susu. E taua le faʻamautinoa o le vai e faʻaaogaina mo le susunuina e mafanafana ma faʻamalieina. E mafai foi ona e tuu le fugalaau i totonu o se fagu ma laumei susu ma aveese mai i le susulu.

I le vaitau o le tuputupu ae ma le fugalaau, o le tele o le susu i le vevela o le potu e manaʻomia, sina vevela nai lo le vevela o le palapala. I le taumafanafana, e manaʻomia e le Jasmine i le fale se tausiga faʻapitoa: o le fugalaau e fafagaina 3-4 taimi i le vaiaso, e tatau ona susu le kulimi eleele, ae le susu. Pe a faʻafefe le vai, e vave ona alu le aʻa. I le taumalulu, i le taimi o fugālaʻau, e tatau ona faʻaitiitia le fausua i le tasi taimi i le 4-5 aso, ae ia faʻamautu le eleele i se tulaga susu susu. A oʻo i taimi e taofiofi ai, o le eleele e manaʻomia na o sina susu susu pe a magoto.


Mo le totoina ma le tausiga, o laau o le jasmine e manaʻomia le palapala eleelea ma le paleni paleni ole pH e le taofia ai le susu. O le pito sili ona lelei o le eleele ma le lau lau, peat (1: 1: 1), pH 5.8-6.5. E mafai ona e faʻaaogaina se paluga faʻapena e fai i le mea e fai mo laʻau i totonu. A toto i le pito i lalo o le ulo, ia mautinoa e faataatia se papa mafiafia o alavai.

Mai le ogatotonu o le tautotogo e oo atu i le faaiuga o Aokuso, e tupu malosi ai le fugalaau, o lea la pe ae tausia togafitiga teuteu i le fale, e tatau ona e faʻafefeteina e le aunoa. Ua faia lenei mea mo le atinaʻeina o le soifua maloloina ma le tele o fugalaau. O laʻei pito sili e faia i le tasi aso i le 10 i le 15 aso faatasi ma le faʻaaogaina o minerale atoa ma faʻatasi i le masina - faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi. E mafai ona faʻaaoga faʻalavelave mo laau totō (potas-phosphorus). E mafai ona faaopoopo ni laei suamalie i le vai mo le fausiaina. A maeʻa le vaitau o le tuputupu aʻe, e taofia le faʻaaogaina o fugalaau seia oʻo i le isi fugalaau.

E manaomia e le laau le lagolago ma le pa. Ina ia totoina le Jasmine ma tausia lelei, e mafai ona e faia se fagu eletise poʻo le faʻaaogaina o se palasitika ua saunia. I le tasi itu o le arc e te manaʻomia e faʻasaga ai le meaʻai, ia afifi lelei i le lagolago ma faʻapipiʻi i le twine poʻo se kilipa.

Teu ma le toe totoina o se ogalaau Jasmine (faatasi ai ma le vitio)

E manaʻomia e le fugalaau vao vao e manaʻomia le teuteuina e fai ai se pale matagofie ma le matagofie. E lelei le tali a le laau i le teuteu, i se faaopoopoga, e tatau ona faapuupuuina le itu laau ina ia taofia ai le tuputupu ae ma le tele o fugalaau. I tausaga taʻitasi ao leʻi amataina le vaitau tuputupu aʻe, e manaʻomia lou faʻapuupuuina o lālā uma e tusa ma le afa o latou uumi, e tatau ona vavae ese uma lava lala vaivai. I totonu o se laʻititi talavou, faʻapipiʻi laʻitiiti laʻitiiti i le masina talu ona fausia le 6-8 paila o laʻau - e faʻamalosia ai le faʻalautele.

O na ituaiga o Jasina e fuga mai i le taumalulu - e tatau ona vavae i le tautoulu, pe a amata ona tuputupu aʻe ola. O meaola e ola vave ma vave ona ola e tatau ona tipi faalua i le tausaga: aʻo lei tupu ae pe a uma le tuputupu ae o le vaitau. Jasmine sambac e mafai ona gauai i lenei faiga e sili atu ona masani: ao tuputupu ae le pale, e tatau ona e faapuupuuina lala ma fausia se togavao teuteu.

Matamata i se vitio auiliili i le teuteuina o Jasmine. Ina ia faapuupuuina pupu, e tatau ona e faʻaaogaina ni seleulu faʻamaʻi pipisi poʻo se naifi:

O laau laiti e manaomia ona toe totoina i tausaga taʻitasi. E sili ona lelei lenei mea i le tautotogo pe a uma ona fuga ma teuteuina. O se fugalaau fou e tatau ona filifilia ni nai centimita lautele ma maualuga atu nai lo le muamua. Afai e te vaʻaia se atigi pusa, e mafai e le laau ona taofi le atiaʻeina o le eletise, ma o le a alu uma lava le malosi e fausia le aʻa. E fiafia tele Jasmine e toetoe o le tumu atoa ua tumu i aʻa. E le gata i lea, i le tele o se fugalaau e faigofie lava ona faʻaleleia le eleele, lea e mafai ona taʻitaʻia ai lona faʻamalolo.

Vaʻai i le ata pe faʻapefea ona suia le Jasmine ma faitau le faʻamatalaga o laasaga autu:


Mo le toe gaosi e te manaʻomia:

  1. Filifili se pusa talafeagai.
  2. Saunia le le faʻaituau poʻo le eleele eleʻele.
  3. Tuu se alavai faʻavai i lalo.
  4. Faʻaliliuina le fugalaau i totonu o se fagu fou ma se paluga o eleele tuai.
  5. Faatumu le vavao i eleele fou.

Mo le totoina ma le tausia o se laau gaosia i le Jasmine, o se mea e fai i totonu o mea uma mo totonu o laau e talafeagai, ae e mafai foi ona e saunia le eleele mai:

  1. Sod lau.
  2. Peat.
  3. Taga le lau.
  4. Greenhouse fanua.

O nei vaega e tatau ona faia i tutusa tutusa ma faaopoopo i ai le afa o le oneone.

Faʻatoʻa toe totoina laau totō matutua matutua, 3-4 tausaga uma.

Faʻapenaina o se togalaau i totonu o le jasele i tafatafa o le tipi

E mafai ona e faʻatau se toeaina matua o le Jasmine i le faleoloa, peitaʻi, afai o le fale ua uma ona i ai le tasi laau, ona mafai lea ona faʻasaʻo faʻapitoa.

O le faʻaleleia sili ona lelei o le fugalaau jasmine teuteu i totonu i ni auala se lua:

  1. Laʻau.
  2. Tuʻu.

O le mea moni, e mafai ona faʻasalalau le jasmine e fatu, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a leiloloa uiga eseese o le laau. O lenei metotia e faʻaaogaina mo na o le faʻalauteleina o vao vao.


O le tipiina o le auala sili lea ona aoga, ae i le taimi lava e tasi o loʻo galue ma manaʻomia ni tomai faapitoa. Faʻaaoga le jasmine e ala ile tipi, lelei i le tautotogo. Latou te maua aʻa i totonu o le vai vevela ma maua aʻa i totonu o le oneone. E sili ona lelei le faia o tafaoga faaletausaga: a maeʻa le teuteuina o tausaga, o le a tele naua.

E tatau ona e faia laasaga nei:

  1. Filifili se matua matua malosi ma sola ese.
  2. Faʻasolo lona ape i fatugaʻo e lua (10-15 cm).
  3. O le tipi e tatau ona faia i se pito i luga.
  4. Tausia le paʻu ma le biostimulator Kornevin.
  5. Lauina o togalaau ile oneone susu.
  6. Ufiufi i pepa alumini.
  7. Faʻalu le palapala i aso uma.

E tusa o le masina mulimuli ane, pe a oʻo mai aʻa, e manaʻomia ona totō laau i ni ipu mafolafola eseese ma tuʻuina i se nofoaga pupula. A aunoa ma le faʻaaogaina o se faʻaleleia, o le aʻafiaga e mafai ona umi, e oo atu i le 2 masina.

Afai e leai se togatohormone-o loʻo totoina i totonu o le afi o le fafie, ona mafai ai lea ona faʻaaogaina le meli e faʻaleleia ai le togavao jasmine teuteu. E tasi le sipuniti o le meli e tatau ona solo i totonu o le vai ma teuina i totonu mo le 24 itula, ona tuu lea i le oneone.

O le meaʻai e tatau ona faʻamaluluina i aso uma ina ia le malogo aʻa. O le faʻaaogaina o ipu manino e faigofie lava ina ia mafai ai ona matauina le atinaʻe o aʻa. A oʻo le avanoa atoa i le aʻafia o aʻa, e mafai ona e faʻapipiʻi le fugalaau i totonu o se fugalaau tele (tusa ma le 10 cm le lautele). O le isi faailoilo o le manuia o le taina o le tipi o le foliga mai o laulaau fou.

A maeʻa ona faʻapipiʻi le vavae, e tatau ona tausia le fatuina o se fatu matua.

Faʻapenaina o se ogalaau jasmine aiga e ala i le taoto

O le auala lona lua e faʻailoa ai se fugalaau o le jasmine e ala i le taoto. E sili atu le faia o lenei mea i le taufaʻaiʻuiʻuga o le tautotogo, pe a tulaʻi mai se tamaʻi talavou. E talafeagai le saunia o se ipu ma le mea e tasi e pei o le lagoina o laʻau ma tuu i autafa o le laau. Ona filifilia ai lea o se fana umi o le tina. I le mea e maua mai ai le fana, e tatau ona fai ni nai tipi i se naifi malosi, ona punou lea i le eleele, uu, faapipii i se lauulu ma ufiufi i se ata tifaga. E tatau ona tataina le pito o le pupuʻu ina ia tele ni laʻau mumu i luga o le palapala.

O le taoto e tatau ona siakiina i lenei auala: vai ma mataʻituina le maualuga o le vevela. A maeʻa lau laulaau ma aʻa, e mafai ona e vavaeeseina le vavae ese mai le vao vao e faʻaaoga ai se aufaʻataʻitaʻi ma tausi ia i latou o se jasmine matua tutoʻatasi. Pe a mavae sina taimi, pe a malosi le fugalaau, e mafai ona totoina i le eleele paleni.

Mealilo mai tagata fai togalaau: O le faʻaitiitia o le mafanafana e afaina ai le aʻafia o tipi ma tipi, o lea e sili atu ai le tuʻuina i luga o faʻamalama i luga atu o maʻa.

O le mea e sili ona lelei le totoina o le ki lea i le mauaina o se togalaau ola lelei.