Meaai

Rhubarb compote: e oʻo lava i laau toto e mafai ona talafeagai

I luga o se aso susulu fiafia, o se compote o le rhubarb o le a laveaiina oe mai le vevela vevela. O le inu malulu suamalie e le gata ina manaia, ae e maloloina foi. I le taimi o le taumafanafana, e mafai ona e aoina le faalua faalua. O le togalaau muamua e aofia ai le malic acid, lea e sili atu ona taua. I le faʻasologa lona lua, o le malic acid o loʻo liliu i le acetic acid, o lea la e itiiti le aoga o lenei mea.

O le saunia o se avanoa i le rhubarb e le o se galuega faigata. O le fua mo le rhubarb compote e aofia ai ni laasaga e muamua ona tipi ai le rhubarb i ni fasipepa ona sasaa lea i le syrup simmering. Ae o soo se laasaga taʻitasi i luga o le laasaga o loʻo i ai a latou lava nuances o loʻo faʻaalia i lalo. E mafai ona tapunia Rhubarb e le gata i lona lava ala, ae ia tuufaatasia foi ma isi vaega, mo se faataitaiga, apu, lemoni, moli, o vine eseese ma mea manogi. O le faʻataʻitaʻiga e na o le tasi le itula e alu ai ma o le a matua ofoofogia. O le mea lea, e aoga le vavaeina o taimi taua pe afai ei ai sau laau totō i le togalaau, ma o auiliiliga auiliili ma se ata o le compote mai rhubarb o le a fesoasoani e iloa lenei elixir ola.

Rhubarb: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

Ae e te leʻi kukaina se mea mai le rhubarb, e tatau ona e faamasani ia oe i ona lelei i le ave ma le faʻasaina. Compote o rhubarb, o aoga ma faʻamaʻi e taua pe afai o le a faʻaopopo i lau meaʻai. Faatasi ai ma uiga lelei e aofia ai mea nei:

  • faʻamalosia le musika o le fatu, cardiovascular system, taʻitasi, faʻaitiitia le lamatiaga o le taʻavale ma le toilalo o le fatu;
  • faaitiitia ai le ono mafai ona maua mai ni maʻi mama;
  • faʻaleleia fuamalie;
  • e puipuia ai le malulu ona o le maualuga o le vaitamini C;
  • faamalosia le tino o le ponaivi, faaleleia le vaai i le vaitamini A;
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻamaonia le moe ona o le tele o le magnesium ma le uʻamea.

I totonu o le vai mai lenei fale laau e iai foi itu e le lelei, e aofia ai:

  • oeo loʻo iai ni faʻafitauli o le manava, o le tele o doses o le compote e mafai ona faʻateleina ai le faʻamaʻi;
  • e le mafai ona e inuina le tutusa, e faavae i luga o rhubarb, mafatia mai mai o gaʻo ma le vevela;
  • e taua le ave ma le faaeteete o le maʻisuka.

E na o rhubarb stalks e mafai ona 'aina, o laulaau e le fetaui mo le' ai.

Winter rhubarb compote ma le faʻamaʻi

O lenei fua mo le rhubarb compote o se vai inu suamalie mai i tamaʻi tulu, ua puipuia mo le taumalulu. O ia petioles e mafai ona ave e pei ona e fiafia i ai. E faʻavae i luga o le aofaʻi o meafaitino e aoina, o le mea autu o le faʻafefe lelei lea o le siva. Ma ua fuafuaina e pei ona taua i lalo: 1 kilokalama o le suka ua faʻaitiitia i le lita o vai. Rhubarb e aofia ai le malic acid, lea e suitulaga ai le citric poo le vineta, o lea e le manaʻomia ai mea faaopoopo e faʻasaoina ai aiaiga.

Laasaga o le kuka:

  1. Vaevae le laau i lau ma 'ie. Togi ese laulaʻau, tipi le pu i totonu o le 1 cm le umi.
  2. Faʻamau le tipi. O lenei faiga e mafai ona faʻatinoina aʻo lei tipiina ia atigipusa.
  3. Ufiufi se fagu vailaʻau ma fasi rhubarb.
  4. Salu le sipuni ma sasaa le masini fufulu i totonu o fagu.
  5. Auina atu mo le faʻamalositino, o lona taimi e faalagolago i le tele o apa. O le lita o le 0.5 lita e manaʻomia ai le 15 minute o togafitiga vevela, lita - 25 minute.
  6. Ave ese ma faʻapipiʻi le ufiufi. Faʻapipiʻi seʻia oʻo i le aso e sosoo ai, o le liliuina e le talafeagai.

O le maualuga o le faʻamalieina o le tofo oona o le mea faigaluega e faalagolago i le tele o rhubarb ua sasaaina i totonu o le fagu.

Rhubarb faʻamalosi mo le taumalulu e aunoa ma le faʻamalositino

E faigofie ma faʻavave ona faʻamalosi rhubarb mo le taumalulu e aunoa ma le faʻamalositino, e mafai ona e kuka, ae naʻo le 350-400 g kalama. 60-70 kalama o le suka ma pe tusa ma le 1.5 lita o le vai o le a faʻaaogaina i le siva.

Laasaga o le kuka:

  1. Fufulu mamā mama.
  2. Faatulaga i totonu o se fagu ma sasaa vai inu. Alu mo le 20 minute ina ia amata ai e le rhubarb ona faʻafefe le vai ile vai.
  3. Liligi le suavai i totonu o le apa, faaopoopo le suka ma faʻavela le sipuni.
  4. Liligi le meaʻai i le lumanai ma le siva ma vave faʻapipiʻi le faʻavaa. Ua faia!

Ina ia faʻamalosi le gaʻo, e mafai ona e faʻaopopo le lime po o le sua o le tipolo i le sipuni.

Rhubarb ma le apple compote

E mafai ona e maua se vai inu suamalie ma se manogi manaia e ala i le faaopoopoina o fasi falalaau. O le Stewed rhubarb ma apu e matua manaia lava i le tofo, ma o le mea e sili ona taua. E manaʻomia ona saunia 300 kalama o le rhubarb ma le 200 kalama o apu. O i latou e mananao e tuʻuina atu se lanu ese i le compote e manaʻomia ona faʻaopopo fatu fatu rimoni. 45 kalama o le meli o le a faʻaputuina ai le seleselega o le taumalulu ma se manogi vevela ma le suamalie uiga ese. Mo le teu malu, faaopoopo 45 grams o le sua o le lemon.

Laasaga o le kuka:

  1. I le 1.2 lita o vai, tui le sua o le lemon ma le meli. Faʻafefiloi mea e fai ma iloilo le tofo. Afai e fetaui ia te oe, ona mafai lea ona e tuu i luga o se ogaumu ma le kuka.
  2. Oti le rhubarb i ni fasi.
  3. Tuu i totonu o se mea faʻafefe ma faʻafefete mo le 5 minute.
  4. ◊Oti le apu i fasi pepa manaomia.
  5. Liligi le suamalie o le syrup i le apu ma le rimoni. Cook mo le 10 minute.
  6. Liligi i totonu o faletupe ma taʻavale mo le taumalulu.

Rhubarb faʻatasi ma le moli

Ina ia faia se mea faʻapitoa o rhubarb mo le taumalulu ma se faʻaopoopoga moli, e tatau ona e ave 200-300 g kalama o rhubarb ma se moli tele. Mo meaʻai, e mafai ona e faʻaopopoina se lala o le rosemary. 200 kalama o le suka ua faʻafefeteina ma le 500 kalama o le vai ma le 200 kalama o le vai moli o le a alu i le siva.

Laasaga o le kuka:

  1. Liligi le suka i le vai malulu masani, lafo le rosemary ma le kuka.
  2. Faʻatasi ma se moli, ona tipi ai lea o le vevela, lea e lafoina i le sua sua sua. Liligi le sua moli i totonu o le faʻafefiloi tutusa.
  3. Grind rhubarb i ni vaega laiti ma tuu i totonu o fagu vailaau. Le lafoina o se moli.
  4. Liligi le suauu manogi suamalie i fasi keke i totonu o fagu ma vave ona manaʻomia e faʻafeiloaʻi faʻatasi. Lau tapenapena mo le taumalulu i lau laulau!

Rhubarb compote, faafetai i lona malamalama o le tofo suamalie, o le fia inu i le fiainu e tusa lava pe sili atu le tau. O fualaau aoga i totonu e faatumulia ai le tino i vitamini, faʻamalosia ma faaosofia ai le faia o faiʻai. Cook rhubarb compote e tusa ai ma fualaau lelei ma ata ma e lelei lau aso!