Laʻau

Pots ma alavai

Toeitiiti lava o fale uma ma aiga uma ei ai totonu o laau e teuteu ai le potu ma faʻalelei. Ae na o le tausiga lelei ma tulaga lelei o le tausia o le aganuu o le a fiafia i ona foliga vaaia ma lanu susulu o lau ma fugalaau. O le mea moni, e taua tele le vai ma fafagaina laau i le taimi, ae o le fugalaau o loʻo tutupu aʻe ai ma o loʻo lelei tele le faʻafefiloi ole eleele.

O nisi taimi e le faigofie ona filifili le aofaʻi talafeagai o le vai e faʻavaivai ma le tele o faʻavaivai mo fugalaau i totonu. O le le lava ma le tele o le susu e afaina ai le teuteuina o le laau, o lona faʻamatalaga mai fafo. Ma o le faafitauli e i ai taimi e taoto i totonu o se fagu fualaau e le lelei tele poʻo se pusa faʻaaoga e faia i fagu palasitika. E fetaui lelei mo le totoina o fatu, ae le o meaʻai i le fale. O pusa fugalaau e mafai ona faia i soo se mea (faʻataʻitaʻiga, palasitika, laupapa, uʻamea, laumei), ae tatau ona aofia ai le aofaʻi tatau o le meaʻai ma faʻamautinoa le lelei o le ea ma vai.

A totō laau totō, e tatau ona tuʻuina se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le tane, lea e puipuia ai le fua mai le susu ma faʻamalosia le felelei o vaalele talafeagai. Faʻalauteleina o le kele, perlite, tamai laʻau vaitafe po o fasi pulu e faʻafefe uma ai le vai e faʻafefe ai le vai ma puipuia ai le suavai o le eleele i totonu o se fagu ma se laau. O le mea moni, i le aluga o taimi, o le aʻafia o aʻa e pipiʻi le mea e faʻaleleia ai le alavai, o se mea e matua tele pe a suia le fugalaau potu. O le faʻafefeina o aʻa mai le uamea lautele poʻo le maamaa, e mafai ona e faʻaleagaina faʻaletonu la latou fausaga fulafula.

Afai o le suavai e faasaoina ai fagafao mai le tele o vai, ona sili atu lea ona faigata ona faia lenei mea mai le lamala i le umi o le toesea o au. A aunoa ma le eleele masani, e naʻo le cacti e mafai ona ola. Ina ia foia lenei faafitauli, ua maua nei fofo fou.

O fugalaau fugalaau faʻapitoa ma se faʻaaogaina o alavai e faafaigofie ai ona tausia soʻo se meaola ma ituaiga o laau. O le fausaga atoa e foliga faigofie ma e aofia ai ni koneteina pusa pipi poʻo ni atigipusa fugalaau ua faʻaofiina i le tasi ma le isi. O le ipu o le laʻititi laʻititi ma le loloto o loʻo i ai ni pitonuʻu papaʻu i le pito i lalo ma nai fusi laiti e puipuia ai mai le alu ifo atoa. O le fagu e tumau pea e pei o le limbo. E tuʻuina se faʻapaʻu alavai i le va o le pito i lalo o le tasi ma le fagu lona lua. O vai uma e faʻafefe ai vai e tafe atu i le vaeluaga o vaomatua ma e le mafai ai ona susu le susu, ma pala le aʻa. Afai e leai ni vaiinu mo ni nai aso, o le fugalaau o le a amata ona faʻaaogaina nei tupe faasili.

O se tau sili atu ona taugata ma faʻaleleia mo le tausiga o totonu o fale o ni atigipusa fugalaau faʻamaʻi.

Le lelei o ipu e iai le alavai

O ia koneteina e sili ona aoga mo le au fai togalaau e leai ni poto masani o loʻo aʻoaʻoina pe faʻapefea ona tausia fale o le aiga, poʻo tagata e fiafia i totonu o vaomatua o loʻo masani ona faimalaga ma tuua a latou fagafao i le fale mo se taimi umi. O se '' atamai '' oloʻo puipuia ai laau mai le faʻamamago poʻo le fesuiaʻi mai le tafe o le vai, ma maua ai foʻi isi faʻalelei:

Avanoa mo le faʻavalea o le faasusu. I le i ai o le autofatering ma se faiga faʻapitoa faapitoa e fai ma faʻamatalaga, e le tatau ona e popole i le susuina o le eleele i totonu o se fagu. O le le i ai i totonu o le fale mo ni nai aso poʻo ni vaiaso e mafai ona e mautinoa o mea uma o le a faasolosolo lelei ma totonu o laau.

Faʻaitiitia le manaʻoga mo le faʻaaogaina faifaipea. E le mafai e se tasi ona mafaufau e uiga i se mea e faʻaaogaina mo le faʻafouina o le eleele mativa i se faiga faapena. Ua lava lea e faʻaopoopo ai faʻamaʻi faʻamaʻi i le alavai faʻavaivai poʻo le vai faʻavaivai, ma o aʻa o laau totō lava o le a amata ona fafagaina.

Faʻateleina le faʻaaogaina o le faʻatulagaga. Afai e manaʻomia le toe faʻaleleia, o le a fesoasoani lenei faiga e faigofie ai ona maua mai le laau faʻatasi ma le paʻu eleele e aunoa ma le faaleagaina o le vaega o solofanua.

Tuʻu se avanoa mo lalo ifo o le susu. O pupuni i le pito i lalo o le ulo ma le faʻaaogaina o alavai e le gata ina mafai ai e oe ona faʻamalosia le lelei o le ea ma faʻafefe tele vai faʻafefe, ae mafai ai foi ona faʻatino vai inu maualalo. O lenei metotia o le faʻaleleia o vai e fesoasoani e faatumauina le mama ma le friability o le palapala.

Le aoga o ipu ma alavai

Ole lapisi tele o le tau maualuga. Afai e le sili atu le taugata o pamu ma le faʻaleleia o le alavai, o le faʻaaogaina o le vai faʻamautu faʻatasi ma se faailo o le a taugata ai se penny penisina.

E leai se auala e pulea ai le tele o le vai tele. Mai i se paʻu masani, o le a na o le lofia i luga o le mata, ma i totonu o sea ipu o le maualuga o le vai atonu e maualuga atu nai lo le alavai ma mafai ai ona fesuiaʻi aʻa. O se tuusaunoaga atonu o se fugalaau manino.

O le fufulu vave o le "mea vavalalata" i le va o ipu e manaʻomia, e pei o se fulufulu poʻo se manogi manogi mai le faʻaleagaina o le vai ma le pala ona o le le mafai ona faʻaaloalo.