Fugalaau

Cleoma - fuga uila

O laʻu masani muamua i le kelu prickly e lima tausaga talu ai. O lenei vaitau malosi malolosi o le laau na tosina atu i ai tagata lautele, o tagata asiasi mai ma le natura masani o ona faʻalavelave. Sa i ai soʻu faanaunauga mumū e totoina nei fugalaau muamua, ma na ou manuia - mo ni nai tausaga i le taimi nei, o se prickly cleom ua faaali mai i laʻu togalaau. I le taimi lea, o nisi o aafiaga ua faaputuputuina, ma ou te manao e faasoa atu.

I kleoma o mea uma e le masani ai. Ole laulaʻau (e oʻo i le 3 cm le lautele) faʻapipiʻiina le 'upega tafailagi e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. prickly). E faapitoa le fiafia i le tele o fugalaau i luga o uumi uumi - matagofie, lapopoa (e oʻo i le 8 cm le lautele), e le masani ai foliga, e tutusa ma vaʻavave ona o uumi umi. O tagata Siamani ma le Peretania e igoa ia Cleome - "puao vavave". O fugalaau e faʻaputuina i lalo o le 20 cm, e maua ai se manogi manogi lelei.

Cleome

O le mama o le Cleoma i le amataga o Iulai ma fesuisuiai lelei i le malulu. A oʻo ina faʻafefeteina fugalaau i lalo, o fatu pipi i luga o vae uumi e fausia i lo latou nofoaga, ona o le tutusa o le kleoma i le apogaleveleve e faateleina tele, ma fugalaau fugalaau i le pito i luga o le tulaga.

Eseesega o lenei laau ma le paʻepaʻe, lilac, lanu piniki, ma fugalala o fugalaau eseese eseese. I luga o le faʻatau o le tele o fatu o se paluga o lanu.

E tatau ona tupu le kulupu i fualaau, aua e umi se taimi mai le totoina e tupu ai. Ou te lūlū fatu i le ogatotonu o Mati i se mea laʻititi i totonu o se tamai atigi apa. E foliga mai e le mafai ona tupu, pe a mavae le 10-18 aso. O le totoina o fatu mo le 12 itula i se vaifofo o le faatonutonuina o le tuputupu aʻe o le zircon (2 pata i le 200 ml o vai vevela mafanafana) e matua faatelevave ai le faagasologa o le germination. Pe a aliali mai se tasi poʻo le lua laulaau saʻo, o loʻo totoina ai laau toto i ni ipu eseese ma se malosi e le itiiti ifo i le 0.3 l, tanumia e toetoe lava o le cotyledon leaves.

Cleome

O fualaau e masani ona tupu vave. Afai e tupu le lelei laau, o laulaau e vaivai, moli lanumeamata, e mafai ona e fafagaina le vaomatua 1-2 taimi ma se suauu e mafai ona sosolo vai (I le sipuniti i le 3 l vai). E masani ona ou totoina fua o laau toto, e puipuia uma ai le soona inu ma le tele o le suavai. O nisi taimi mo le puipuia o faʻamaʻi aʻa E faʻaaogaina laʻu vaivaiga vaivai o le potassium i taimi uma pe a faʻafeinu.

O Cleoma o se mea faʻapitoa, faʻapitoa ma le malulu, ona e sau mai Amerika i Saute, o lea ou te totoina ai i luga o le eleele i le faaiuga o Me. pe a oʻo atu le taufaamatau o le kiona. O le nofoaga ou te filifilia e susulu, susulu, maualuga, e aunoa ma ni tusi malosi. E le taliaina e le laau le timuga faaumiumi - e leiloa lona malosi teuteuina.

Cleome

Mo se malosi, vave vave tuputupu ae ma fua tele, e manaomia ai e Cleome se eleele lafulemu, o lea ou te aumaia ai le pakete e 1 o le palapaluina ma le 2 tbsp. sipuni o fualaau faʻasaina 1 m2. Mo le lelei o le totoina o fatu aʻo leʻi totoina i le eleele, ou te lūlūina le fofo faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ma le faʻamaʻi faʻataunuʻu microfertilizer e tusa ai ma faatonuga. A uma ona totoina, ou te suaina le vaifofo malie i lalo o le aʻa.

E mafai ona ola Clark i togalaau teuteuina, e pei o se fale nofofua (tasi), ma faʻaaoga foi e fausia ai le puipui faaletausaga. I loʻu manatu, o nei fugalaau sili atu ona foliga lelei i le totoina i se vaega toaitiiti. E masani lava ona ou totoina laau e 6-8 ma lanu eseese o fugalaau i luga o se fasi fanua e tusa ma le 1 m2 ma se mamao e 35 cm i le va oi latou.

Cleome

O le lanu lanu o fugalaau i le lumanaʻi e mafai ona faʻamoemoeina e le paolo o le aʻa: o le pogisa o le aʻa, o le a faʻapouliuli ai fugalaau. Ma afai o le au e mama aʻiaʻi, o le a sinasina. I tafatafa o le pito o le totoga o le kulupu o Cleoma, e masani lava ona ou tosoina le tala.

O Cleoma o se togafiti ma o se mea e toto ai, o le mea lea, i tulimanu o le vaega tele ou te tietie ai i siteki (ia le itiiti ifo ma le 1 m le maualuga) ma toso le masaga faatapulaa. O le matagofie, tele tele le totoina o laau e mafai ona maua pe afai e masani, aemaise lava aʻo lei tupu, e faʻaaoga i lalo o le kelu faʻatasi ma se vaifofo o se mea faʻapitoa e faʻaaogaina ai minerale, e sili atu i laʻau eleʻele (Kemira Lux, Kemira Combi, Sodium, ma isi mea) - 1-2 tbsp. punetuni i le 10 lita o le vai. O laau vaivai e mafai ona fafaga saʻo i luga o laulaʻau ma fomaʻi tutusa, ae i lalo ifo (1 sipuni i le 3 l). Ina ia vave ona tupu aʻe, aʻo leʻi amataina le gaʻo, ou te lūlūina laau ma se vaifofo o le zircon (1 ml i le 1 lita o le vai). I tulaga faigata (o le kiona, vevela, le lava o le malamalama, maʻi, ma isi) Ou te faʻaaogaina se vaifofo e tasi (1 ml i le 5 l o le vai) mo le susunuina.

Cleome

E manaʻomia e Cleome le faʻafefe faʻafefe e pei o le palapala ile palapala, aemaise i le vevela, faʻapea foʻi le veleina ma le susulu o le palapala poʻo le mulching.

I le tautoulu ou te aoina ai fatu. Afai o le lulu sa faia i le masina o Mati, o fua muamua mai i na mea na fuga mai muamua nai lo mea uma ua i ai le taimi e toe fua lelei ai. O fatu o kleoma e sinasina mafiafia, lapotopoto, ma le lapotopoto o le 1-1.5 mm, i totonu o le umi (oʻo i le 5 cm) pulu, lea, pe a oʻo i le paʻu, liliu lanu samasama po o le pogisa (faʻalagolago i le lanu o le fugalaau) ma tatala pe a mama. A oʻo i luga o le pipiʻi, ona palu ai lea o palu ma fufulu fatu i luga o le palapala, o lea e le mafai ona faʻataunuʻuina le suʻega i le laau. A maeʻa le mafanafana o le taumalulu, e mafai e le cleoma ona totoina ia lava, e pei ona tupu i le tautotogo o le 2002.

Cleome

E i ai le manatu o le cleoma e tu i totonu o se fuga mo le sili atu ma le vaiaso. E tatau ona tipi i le afiafi, ma ave uma vao tuitui ma tuu i totonu o le vai malulu i se nofoaga malulu. Ou te ioe, ou te lei taumafai e faapipii i le vai, ou te fia vaai tonu i nei fugalaau matagofie i le togalaau.