Laʻau

Haemanthus

Haemanthus - O se fale e masani ona masani ai fale na maua mai ia i matou mai le Aferika o le taumafataga. Ua taʻua o ia e tagata "taliga elefonipoʻolaulaufaiva"O se vaega o le laau o le Amaryllis, o se tasi o sui o le aiga o Amaryllis, o le tele o laulaau paʻu ma le faamalu o le faamalu, o loo siomia e ni mea lamolemole matagofie, o lona igoa ua faaliliuina o le" fugalaau toto ", e ui i le mea moni o loo i ai ituaiga ma fugalaau papaʻe. E i ai laau faʻatasi ma se vaitaimi malolo faʻapitoa ma mea faʻapitoa mo le va. E iai le taimi muamua na faʻamatala ai e le Karl Linney le laau.

Hemanthus tausi ile fale

Hemanthus e le o se mea e manaʻomia. E fetaui lelei i tulaga o potu. O le tausia o ia e faigofie ma faigofie.

Malamalama

Mo le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻeina, e manaʻomia e le fale le malamalama ma le malamalama. Hemanthus e tatau ona puipuia mai le la susulu. O laau vao e ola lelei i totonu o le paolo. I le amataina o le taotoga, o le mea na vavae ese ai laau. I le taimi lea, ua siitia atu o ia i se potu malulu ma pouliuli.

Lulu

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei mo le mea o le hemanthus e 18-22 ° C. I le vaitau malulu, e manaʻomia le faʻamautinoa o le taimi malolo, faʻaitiitia le vevela i le 10-15 ° C. E le taliaina e Hemanthus suiga vave i le vevela, o lona uiga e le fautuaina e faʻatau i le maeʻa o le autumn ma le taumalulu.

Faʻasa

A o faagasolo se vaitau o le tuputupu ae malosi, e manaomia tele e le fale le suāsusu. E faʻamalūlūina pe'ā uma ona taʻe le pito i luga o le eleele. O le vai o totoe i totonu o le fagu pe a uma le suāsusu e tatau ona faʻafefe. I le taimi o loʻo moe ai, lea e amata mai ia Oketopa e oʻo ia Fepuari, o le palapala e susu sina susu pe a manaʻomia.

Totogi

Hemanthus e leai ni mea faʻapitoa e manaʻomia mo le falemaʻi. E le manaʻomia e ia le suʻeina masani.

Laʻei pito sili

E le mafai ona fafagaina le laau i fugalaʻau. E sili ona fiafia i ai faʻamalaʻau.

Suiga

Ina ia vave ona fuga le limasela, e tatau ona totoina i le 2-3 tausaga i le tautotogo. O se potu lautele ma lautele e filifilia mo ia. O le pulou mai le pito o le ulo e tatau ona tuu i se mamao e 3-5 cm mai le pito o le ulo. E le tatau ona tanumia atoatoa le pulu i le taimi o le totoina. E manaomia e le laau se alavai lelei ina ia leai ni aʻa mai aʻa mai le susu. Hemanthus e talafeagai mo soʻo se faʻafefiloi eleele o loʻo faʻatauina i se faleoloa. Ae o se vaega eleele mo se laau e mafai foi ona saunia i se tulaga tutoatasi e ala i le aofia ai i totonu o le lua vaega eleele eleele, o le tasi vaega o eleele lanu, oneone ma peat ma le afa o humus.

Tofiga

O le laau e totoina i le tele o auala - fatu, laʻau lauulu ma tamaʻi tama teine. E le faigata ona maua ni fanau fou a hemanthus. Aniani laʻitiiti e latalata i le pusa autu. E vavaeese ma totoina i totonu o ipu kuka. A maeʻa le 3-4 tausaga, o le a amata le fuga o le hemanthus.

O le faʻapenaina o fatu o le hemanthus, e tatau ona tuʻuina atu i le seleselega fou, aua e vave ona latou le maua le germination.

Pe a faʻaleleia e ala i laulaʻau, e vavae ese le laʻau i fafo ma se meaʻai, lea e faʻapipiʻi i le pito i lalo, togafitia le nofoaga na tipi i le malala. E tatau ona totō le laʻau malogo i se mea e maua mai i le faʻafefiloi o peat ma oneone. A maeʻa sina taimi, o le a aliaʻe nai tamai pulu i lalo. I le tuueseese ai, ua totoina ma tupu atili ai.

Faamai, meaola faalafua

O le mea aupito sili ona lamatia i le laau o le paʻu ma le moli mumu mite. Afai e maualuga le vevela i totonu, o le a vave ona latou tupu. Ina ia aloese mai faʻafitauli, e tatau ona asiasia soo le hemanthus. Scabies e lalafi i lalo o laulaau, suʻe le sua o le laau. O se taunuuga, o laʻau mago ma pa'ū. E mafai ona e faʻaumatia nei meaʻai ma se pulumu vaivai. I le taua faasaga i iniseti, o le a fesoasoani le pu ma le kalbofos.

O le miti mumu miti, o le tuiina o laulaau o le laau, e faatelevave vave. Ona o lea mea, o laulaau e lilofia i lanu enaena, lanu samasama, ona malogo. O laulaau o le hemanthus ua pipisi ua fufuluina i le vai mafanafana, ona togafitia lea ma iniseti.

O 'aphids ma thrips e mafai ona mafua ai le faʻaogaina o vaega eletise o le laau. O aʻafiaga o meaʻai i luga o lālā e faʻaalia ai le faaleagaina i le pala. Afai e pala le pulou o le hemanthus, e le mafai ona lavea le laau.