Laʻau

Tausia lelei ma le totoina o se fuga vine i le fale

Cannes o se laufanua matagofie e mafai ona oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga. E tele ituaiga eseese, o nisi o latou ola i totonu o le togalaau i luga o le eleele, o isi ua fafaga i le fale. O le tausia o fugalaau e le manaʻomia ai se poto faʻapitoa, e oʻo lava i le amataina e le au fai togalaau togafitiga lenei faiga.

Faʻaaliga

Kanna o se laau e iai sona foliga faapitoa o lau ma fugalaau. O le laau ei ai ni fugalaau pupula matagofie o loʻo i luga o se mea saʻo. O laʻau laʻau e tele tele, e foliga mai e foliga mai. E mafai ona oʻo atu lo latou umi e oʻo atu i le 80 cm, ma se lautele o le 10 i le 30 cm.

Lanu lanu faalagolago i le vasega. E lanu meamata, lanu ma ulaula ma paauli.

Lanu samasama samasama
Aiga
Pink

Fugalaau e tutusa lona foliga, o le lautele e mai i le 4 i le 8 cm. O le lanu lanu eseese e eseese. E mafai ona mumu, piniki, moli, lanu samasama, faʻataʻitaʻiga Initia. E seasea lava o le paina paʻepaʻe. Fugalaau tetele i foliga o panicles o loʻo aoina i totonu o faʻalavelave. E fuga mai ia Iulai ma, i lalo o tulaga lelei, e mafai ona faʻaauau seia oʻo i le malulu.

Aganuʻu e faʻapitoa ma e le manaʻomia le faʻavaeina o tulaga faʻapitoa mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻe.

Na o le pau le mea e tatau ona e gauai i ai o le faiga o le vevela. Cannes aua le faapalepale i le maualalo o le vevela. O le togalaau e puipuia i faʻamaʻi ma iniseti leaga. E mafai ona tupu le fugalaau e tusa lava pe palapala le eleele.

Totoina o se fuga vine i luga o le eleele

Cannes manuia le ola i eleele matala, ae mafai ona ola i greenhouses ma greenhouses. I le avanoa avanoa, e totoina ai se fugalaau i itulagi ma se mafanafana o le tau. Latou te teuteuina lelei le fasi fanua o le togalaau ma e faʻaaogaina lautele i le mamanu.

Fugalaau e tatau ona puipuia mai matagi, e mafai ona latou talepeina le laau. Ou te filifilia le eleele le mama ma le moli, e muaʻi faʻamalolo ma fafagaina. Fatu laau tupu aʻe i totonu o le fale lauʻeleʻele. E mafai ona e faia lenei mea i le fale. I lenei tulaga, o se nofoaga manaia mafanafana i totonu o le fale mautotogi ua atofaina mo fualaau.

O le totōina i le lauʻeleʻele e faia i le faaiuga o Me, ma amata ona fafagaina ia laau ia Aperila, aʻo leʻi amata ona tupu, ia suʻesuʻe ma le totoa aʻa ma vaevaeina i ni vaega. E tatau i vaega taʻitasi ona i ai ma le tasi le fatuga malosi. O le nofoaga na faia ai le teteʻaina o loʻo faʻaaogaina i le paluga faʻasalalau.

Fatuga o Cannes

Aʻa mago maeʻa. Ona tuʻuina lea i totonu o se atigipusa ma faʻasusu i le oneone paʻu. Mai lea taimi, o le suāvai e faia i isi aso uma. Lua vaiaso mulimuli ane, o le a totoina e le laau le toto muamua. A oʻo mai laulaʻau i luga o fualaau, o le a manaʻomia ona totoina i totonu o pusa eseese.

O le metotia o le totoina o nila i laau toto o le mea sili lea ona manuia. O le mea lea, e mafai ona e maua se malosi malosi o le a tuputupu ae manuia ma atiina ae.

O se nofoaga e susulu lelei e le la e talafeagai mo le tupu aʻe o fugalaau.

Pau lava le mea e manaʻomia o se tausiga faʻasusu, faʻasusu ma aveese vao. Fagaina i meaola ma meaʻai.

Totoina o mea

O le auala sili ona lauiloa o le faʻaleleia vaevaeina le rhizome i ni vaega. Mo lenei, o aʻa tetele e filifilia. E seleseleina i le faaiuga o Setema, pe a eliina se canna mai le eleele mo se malutaga mo le taumalulu.

I le vaitau o le taumalulu, o siaki gaselase e asiasia i se isi taimi e taofia ai lo latou pala. Ia Mati poʻo Aperila, ua saunia aʻa mo le totoina.

Cannes rhizome aʻo leʻi vaeluaina

E mafai ola mai fatu. O lenei auala e itiiti le lauiloa. O fatu e totoina i le amataga o Fepuari. O mea totō e saunia muamua. Talu ai ona o le fatu malosi o le fatu, e sasaa mai i le vai e fufulu, fufulu ile vai malulu ma tuu i totonu o le vai mafanafana e fula.

E mafai ona aoina fua fua. A uma ona tupu, o loʻo i ai se tamai atigipusa, o loʻo tuʻuina i totonu ia fatu lanu uliuli. O fua na aina mo le tusa ma le 40 aso.

Pusa ma fatu pe a uma ona fuga
Pine fatu

Totoina o toga

Totoina o laau toto i le faaiuga o le tautotogo. Saunia vave le palapala. E tatau ona lelei le mafanafana.

O le algorithm totoina o fatuga e faapenei:

  1. Ua aveeseina le uluai vaega o le eleele, ua eli se lua ma le tusa ma le 70 cm.
  2. I le pito i lalo o le lua o loʻo tuʻuina ai se vaega o vaomatua ma se laumei manifinifi o humus.
  3. Ona sau ai lea o se eleele, o le mafiafia o lenei vaega e 25 cm.
  4. O le togavao ua faʻapipiʻi i totonu o le togavao ma fufuluina i le eleele, aʻo le fua o le tuputupu ae e tatau ona tuʻu i luga.

Ina ua uma ona totoina Kanna i le eleele tatala, e susu. E tasi lava aso uma e 10 o le a lava. Pe a fuga le laau, e faʻaleleia pea le fausiaina.

Taumalulu ile falemaʻi

Winter canna manaʻomia se tausiga faapitoa. I le laufanua mo le taumalulu e le mafai ona toe. I le tautoulu, ao le i amataina muamua fulufulu, latou teliina, aveese le ala, tuu 15 cm mai ai, ma tuu i totonu o se fagu laau. Laʻu oneone, paʻu pe perlite ua faʻapipiʻi iina.

E fautuaina e le paʻi aʻa i le tasi ma le isi.

O se atigipusa e iai se fugalaau ua eliina e teuina i se vevela vevela e leai se maualuga e maualuga atu nai lo le 15.5 tikeri, o le pito i lalo ifo o le 8 tikeri. Ua siakiina le laau i le 2 taimi i le masina, ua faʻamamaina vaega o pala. O le maualuga o le susu o se mea e afaina ai, ae tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai e le malogo taʻalo. Ina ia faia lenei mea, e masani ona susu. O le potu taʻavale e le manaʻomia ni tulaga faapitoa mo le taumalulu.

Cannes o se fugalaau matagofie, ua teuteuina i fugalaau tetele ma laulaau. Laʻau teuteuina togalaau ma paka. Ma o ituaiga mea teuteu e mafai ona fafaga i le fale.