O le togalaau

Jujube - poʻo jujuba - aso Saina

Jujube, unabi, thoracic berry, aso Saina, jujuba - e tele igoa, ma o loʻo matou talanoa e uiga i le laau lava e tasi mai le ituaiga Jujube.

Jujube o se fualaau aina anamua lea ua salalau i le salafa o le lalolagi i nofoaga ma se mafanafana o le tau, atonu na tupu i le fitu i le valu afe tausaga talu ai. I Saina, ua leva ona aloaia le unabi o se tasi o fua o fualaau aina. I totonu o le Nikitsky Botanical Garden i Crimea, o se tuufaatasiga o vine lapopoʻa vine o jujube na faia.

Jujube, jujuba, jujuba, jujuba, aso Saina. © Yasuaki Kobayashi

Faamatalaga o le jujube

O laau toto e faʻamaonia e ala i le vave matua ma le faapaleʻaina o le lamala. O fua e lelei tele, mauoa i sugars, vitamini, o loʻo i ai ni vailaʻau faʻaleaga. Mo togafitiga faafomaʻi, aʻa ma paʻu o loʻo faʻaaogaina foi. E sili atu le taua nai lo isi ituaiga o jujube - jujube, poʻo Jujube.

Jujube, faia, unabi, jujuba, jujub, aso Saina (Ziziphus jujuba) - o se ituaiga o laau o le ituaiga Jujube (Ziziphus) o le aiga buckthorn (Rhamnaceae).

Laʻau vavao poʻo le jujuba 3-5 (10) mita le maualuga.ʻUa lalagaina, lanu, mumu-lanu enaena, i luga o pulu e oʻo atu i le 3 cm le umi ma le vevela, saʻo lauolaola lauolaola e pei o se laʻau lapopoa. O fua o le jujube e lautele, lautele pe foliga-foliga, 1.5 cm le umi, mai le lanu enaena i le enaena enaena, susulu, mamafa 1-20 (50) g.

Jujube, jujuba, jujuba, date chinese, jujube

Tuputupu ae jujube

O le laau e vevela, e le lelei i eleele. E ui lava i lona itu i saute, ae o le taumalulu-faigata lava i itulagi o Matu i Matu, lea e paʻu ifo ai le malulu o le ea i le taumalulu e 25 °. I le tulaga o le maalili, ua vave ona toe faʻaleleia le suasusu. O ituaiga muamua o le jujube e manaʻomia ai le aofaʻiga o le lelei o le vevela (sili atu ma le 10 °) mo le vaitau tuputupu aʻe 1600-1800 °.

Jujube i le amataga o togalaau vao i le masina o Aperila-Me, ma, e tusa ai ma lea, o le fuga o le fugalaau, lea e amata ia Iuni-Iulai ma e tasi le tolu i le tolu masina. Jujube cross-pollinated e iniseti. E mafai ona faʻamaonia le tagata lava ia i le jujube, ae e le taua.

Tuputupu aʻe jujuba mai fatu

O fua o ituaiga lapisi tetele o le jujube e maualalo le germination, o le mea lea, o fualaau laiti-fruited ua faʻaaogaina mo le totoina o laau. Ua fua lelei fua. O le suajube fatu e faʻamamaina mai le tino e faʻamafanafanaina i le la pe faʻapipiʻi foʻi i le vai i le 60 ° mo ni nai aso. Faaaoga ma mafanafana mafamafana i le vevela o le 20-35 ° mo le masina. Tui fatu ile eleele mafanafana. Faʻateleina Germination pe afai e te ufiufi mea totō i ata. O le lua-tolu-tausaga le matutua o le ulu e ulu atu i fualaau aina.

Jujube vine faʻatasi ma le uumi o le uʻumi o le 6-10 mm e fetaui mo le fuga. O loʻo faʻatinoina e se tamaʻi moe i le masina o Iulai-Aokuso pe, pe afai e le fetaui ia oloa, o se fatuga fatuga i Me. I le mataupu mulimuli, ia faʻaaoga pupu mai le faʻapipiʻiina o togalaau o jujube, na seleseleina aʻo leʻi amataina le vaitau tuputupu aʻe. I le masina o Me, e mafai ona e tosoina ma se misa paʻu i le itu i fafo, ma tua o le paʻu.

Fua o jujube. © groworganic

I le faaopoopo atu i le metotia o le fatu, e mafai ona totoina rootstocks o le jujube mai le aʻa o le 8-12 cm le umi. Ua totōina i luga i luga ma le eleele.

Afai ei ai se aʻa, e vavaeese ma tupu aʻe i le tautotogo.

Jujube e faʻalauteleina foi e ala i le taofiofi ma le faʻasaga.

Tausiga mo jujube

Mo le totoina o le tautotogo o le jujube, o vaega pito i luga ma lalo ifo o le itu i saute ma saute sisifo poʻo eria puipui foi ua filifilia. O le mamao o le tasi laau mai le tasi e 2-3 mita. O loʻo totoina ia laau i le 10 cm.

I eria e masani ona fai ai le malulu o le taumalulu, o laau e sili ona olaola i se yuyuba e pei o le vao.

Jujube e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Fua o jujube. © Webgarden

Jujube seleselega

Jujube fua na fua mai i le faaiuga o Setema-Oketopa. Mo le gaioiga, e aveesea i latou pe a aliali mai i luga o le tolu vaefa o le eleele le fefaʻatauaʻiga enaena, mo le taumafa fou - i le matua atoa. O fua Jujube e le mafai ona aveeseina mo se taimi umi, ma tuu ai ina ia sasaʻe saʻo i luga o le laau, ona lulu ai lea. Mo le aveeseina, o le "toso" ma nifo e faʻaaoga pe a uma le 1 cm. O fua o le jujube e faʻafefiloi i luga o le ata, ona vavaeese ai lea mai vine ma lau laʻau. Seleseleina e oo atu i le 30 kilokalama mai se laau. O fualaau mamago ua teuina mo le lua tausaga pe sili atu foi.

Lapataiga Aua le faʻasalaina lau o jujube. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se leiloloa le tumau o le iloa o se mea suamalie ma le tofo.

Tusitala: V.Mezhensky, Sui o Faʻasaienisi Faatoaga.