Faatoaga

O le a le mea e fafaga ai pato: uiga o le faia o se meaai i le fale

Faatasi ai ma moa, o pelete ua manatu o ni meaola le lelei ma tino tutoatasi, ae e le mafai ona ausia le lelei o gaioiga ae naʻo meaai e maua i luga o se savaliga. E faʻafefea ona fafaga laʻau ina ia latou faʻaalia o latou pito sili ona vave i le vave e mafai ai, tuputupu ae maloloina ma faigata?

I le natura, faʻafefe o vai e faʻaaogaina ai mea taumafa manogi, e le faʻafefeina ai iniseti, iʻa laiti, aʻa ma cereals. O le lisi e tatau ona aofia ai ni afu momomo, oneone ma pebbles. O le taumafa o tamaʻi pato e tatau ona fesuisuiaʻi i le fale. I le taimi lava e tasi, e tatau i le faifaatoaga moa ona amanaia o le faamoemoega o le galueina o le fafagaina lea o manu fafagaina, maua ai le fua o le fuamoa ma maua mai ni pepe pato malolosi. O le mea lea, o le fafagaina o pato i tulaga o le tamaoaiga o loʻo tele, paleni i meaʻai ma le malosi o le malosi ma sili atu ona faamalieina.

O le a le mea e fafagaina ai se faletusi o le fale: meaʻai

O le fuainumera autu pe a tuufaatasia se talofa o pato i totonu o se fale tumaoti o loʻo faia i luga o cereals. O fatu o aganuu eseese e aofia ai:

  • o le tele o meaʻai e maua ai le manulele e lava lona malosi;
  • puipuiga, ia o le faavae o le fausaga o le maso maso;
  • fiber;
  • vitamini ma suauu minerale.

I luga o le fafagaina o le tele o cereals, ua vave ona maua le mamafa o le paʻu ma tupu, ma ua filifilia lelei le saito ma ua fiafia i ai tagata laiti ma matutua matutua.

Mai ituaiga eseese o meaʻai o le cereal, o faifaatoaga a le aufaifaatoaga e masani ona manaʻo i sana, lea e iai sina fiva, ae faigofie ona fetaui ma manaoga ole malosi o pato ma o loʻo i ai ni meaʻai. O le faʻatoʻaga e fafaga mo pato e mafai ona aofia ai le 50% o fatu o lenei fua. Afai e saunia mea e faʻafefiloi ai manu laiti, ona faʻaititia lea o le saito i le tusa ma le 10%.

I le saito, le lua sili ona lauiloa ma le taua tele, o loʻo i ai le tele o palatini ma le tele o vitamini B.I le taimi e mafai ai e le faifaatoaga ona maua le tasi vaetolu o meaai a le manulele i lenei cereal.

E le gata o le saito saito sa faaaoga, ae o le falaoamata laititi. E sili atu le faʻaopopo i le susu susu.

O Barley e le itiiti lona aoga nai lo le saito, ae o le atigi fatu o fatuga o lenei fualaau aina e matua leaga lava le nutimomoia ma e ono mafua ai le le lelei o pato. O le mea lea, e fautuaina le tiʻamea e tuʻuina atu i ai meaʻai ma le suamalie, ma i le taumafa o poulaʻau matutua e aoga le aofia ai fatu fatu, o le aoga ma le taua o meaʻai e sili atu le maualuga.

E mafai ona e faʻaopopo ni meaʻai i le meaʻai. O lenei aganuu e taʻitaʻia i totonu o le gaʻo o le gaʻo, o loʻo i ai le tele o vitamini ma amino acids o protein i totonu. Ae mo le manuia o ia ituaiga meaai, e tatau i le fagafao manu ona tausia le fufuluina o le saito mai le tele o siaki e le mafaamatalaina.

Legumes are famous for their high protein content, lea, mo se faataitaiga, i peas e tusa ma le 20%. Ae ui i lea, o le vao e le fiafia i sea ituaiga fafaga, o le mea lea, ua faʻafeiloai atu i totonu o le lisi o mea na nutimomoia ma e le silia le sefulu o le aofaiga atoa.

E faʻafefea ona fafaga leke i le fale? O a, e ese mai fatuga, o le a manuia ai lafumanu?

E le tatau ona galo ia i tatou le taumafataga ma le taumafataga. E aofia ai le tele o le suauʻu, potassium ma le fotuka o totoe pe a uma ona gaosia le fatu, faʻapea foʻi ma le protein e manaʻomia mo le tupu aʻe o pato. i luga o le lisi o moa, o nei oloa mai le tele o ituaiga o suauu e mafai ona maua ai se tupe maua e oo atu i le 10% o le tele o paluga na tuuina atu.

Mai le matua o le tolu vaiaso, e mafai ona maua ni pato pato i pene pipi. Paʻu laʻititi ma aoga. O lenei oloa e aofia ai le tele o palatini, ae talu ai ona o le pito i luga o le paʻu o le fiva lapoʻa, e taua le aua le faʻaalu. O lona tele i le taumafataga o taifau e taʻitaʻia ai faafitauli faʻaogalua.

Mai le 10 aso o le matua, tiʻetiʻe faaopoopo le fefete i le pato. O i latou, e pei ua faʻamago ma faʻafefiloi i le falaoa o le vai, o se punavai matagofie o le vitamini B.

Vailaʻau paipu fefiloi

O le meaʻai lanu meamata o se mea e sili ona fiafia i ai o ituaiga uma. I le natura ma i luga o le mafanafana, o le manulele na te 'ai ma le naunautai i fualaau' aina matagofie, lea e aofia ai le tele o elemene, proteins ma vitamini. E faʻafefea ona fafaga ni pato pe afai latou te le maua se tino masani o vai?

O manufelelei e ofoina atu muamua le seleselega ma isi mea totō, ma aua nei galo e uiga i aoga o laʻau, lea e toetoe lava o nofoaga uma lava. O lenei:

  • upega fagota, lea ao le i fafagaina tamaʻi fale e tatau ona faʻaaogaina i vai inu;
  • pito i luga o peas, alfalfa ma isi legumes;
  • ufiufi.

Ua fiafia letele e 'ai i fualaʻau suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, pene-richkinkin pumpkin ma kāloti, faʻapea foʻi ma ituaiga uma o kāpeti, letisi ma aniani uliuli.

Melo ma aʻa i le fafagaina o pato e tatau ona nutimomoia. Afai o le lisi e aofia ai pateta ma suka suka, ona latou muaʻi saunia lea.

Fafaga manu mo pato

I le fale, o le fafagaina o le pato e le mafai ona aunoa ma le faʻaopoopoga o meaola manu. O se punavai sili ona lelei o le polotini, calcium ma isi elemene e tatau ai mo le atinaʻe tatau o moa. O le aofia ai o iʻa ma aano o manufasi ma ponaivi i totonu o le taumafataga e lelei ona iloa e ala i le suavai. E mafai ona e faʻapipiʻi ni aano o manu mai iʻa tipi, otaota ma le vevela ile gaʻo ile menu.

Mai aso muamua o le olaga, e maua ai ni pato pepe i le susu, ona sosoo ai lea ma isi mea gaosi susu e aofia ai i le taumafataga. Latou te tuʻuina atu le tino o moa ma le calcium ma le palatini faigofie faigofie.

Mea faaopoopo o minerale i le taumafataga o pato

E taua tele le kesi mo ituaiga uma o moa. E le gata o se mea fale mo le skeletal system, ae o se elemene foi, i se aofaiga tele e faʻaaogaina e alalaupapa, e fausia ai se atigi malosi. E faʻafefea ona fafaga se tamaloa fale e toe faʻatumu ai nei tupe faʻaalu?

Ua ofoina atu le manulele:

  • fuamoa nutimomoia;
  • o se atigi laʻitiiti ma faʻapipiʻi i le mea faʻapalapala;
  • penisina;
  • ponaivi aano.

Afai e le o aofia i totonu o le keke le meaai mama, ona tuʻuina lea o le masima, lea o se punavai o le sodium ma le chlorine.

E le gata i lea, o le oneone vevela, o le oneone vevela poʻo le kalaupapa lelei e tatau ona ofoina atu i moa o se faʻaopoopoga o minerale e le manaʻomia. O nei mea e foliga mai e le mafaamatalaina e taua tele mo pato, aua latou te vave faʻaleleia otaota ma saito.

E le o faʻafefiloi meamea i le vao, ae sasaa i totonu o pusa eseese, o le faatumuina o mea e tatau ona mataʻitu i taimi uma.

Fafagaina o pato o aiga e tusa ai ma le vaitau

Mai le ogatotonu o le tautotogo, i le taimi atoa o le taumafanafana ma le tele o le tautoulu, o le fafagaina o pato i totonu o aiga e eseese lava pe a mafai. Afai e mafai e le manulele ona alu i totonu o se faatanoa, ona maua lea e aunoa ma se sao i le aofaʻiga o fafaga manaomia.

Ae ui i lea, e le aveesea le noataga mai le faifaatoʻaga. O le tulafono masani e manaʻomia. E faʻafefea ona fafaga ulugalu e toe foi mai i le fale mai le togavao?

O pusi sa taofi i totonu o le peni e fa taimi i le aso. E lua fafagaina o feinu susu e fefiloi ma gela, ma isi meaʻai e lua e faʻafefiloi ai fatu ma faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia mo pepe. O le manulele, lea e maua ai se vaega o ana meaʻai na o ia lava, e tatau ona maua mai ai fatu ma popo o mea taumafa.

O le tulaga ese o le fafagaina o le pato i le taumafanafana o le mataituina ma le mataʻituina o le taumafa meaai. Auaunaga ua fuafuaina ina ia mavae le tasi auala, e gaogao le au fafaga, pe a faʻamaʻaʻaina mea totoe o le a mafua ai faʻamaʻi tuga i totonu o lafumanu.

Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, o le lisi o "ipu" i le lisi o taifau o fale ua matua faaitiitia. O le a le mea e 'ai e pato i lenei taimi faigata? O lea e le maua ai e le manulele vitamini ma suauu minerale, ua ofoina mai ia i latou se silasila o laau afu ma fufuluina fualaau faisua, faapea foi ma le mutia ma le togavao. I le taumafataga o taifau e tatau ona aofia ai meaai a manu, kuka pateta ma mea faʻafefiloi o meaʻai.

I le malulu, o le fafagaina o pato o fale ua fuafuaina i se auala e mafai ai e meaai ona ufiufi malosiaga o le tino e le gata mo le tuputupu ae, ae mo le mafanafana foi.

Faia o se meaʻai mo le tuʻuina o ni oona ma pato

Ole lapoʻa o le aano o le aano o manufasi e amata vave ma mo le maualuga o le gaosiga pe afai e manaʻomia se meaai faʻapitoa e toetoe lava mai le fanau mai.

O le saoasaoa o le manulele e maua ai le fasi fasiga, o le a sili atu ona vaivai le aano. O le mea lea, o le lisi mo fattening ducks e tatau ona faapaleniina ma fesuiaʻi pei ona mafaia, e aofia uma ai palatini mo le fausiaina o maso maso, ma gaʻo, gaʻo ma vitamini.

O laumei e manaʻomia a latou lava "meaʻai," lea e feaveaʻi ai manulele i le 20 aso ao leʻi tuʻuina fuamoa. I le taumafataga o lenei vaega, manulele e faʻalauteleina faʻalautelega ma le protein-tamaoaiga o loʻo fafaga. O le taulaiga faapitoa e totogi i le toe faʻaleleia o le tino ma le calcium, tuʻuina atu o le pato ma le faʻatupulaia o manaoga o le susu, ma faʻaititia ai le tele o mea lanu meamata, meaʻai ma meaʻai.

O tane faʻatonuina e aofia ai fatugala ma le fefete ua i ai le tele o mea amino ma vailaau faʻasaina.