Laʻau

O le a le igoa talafeagai: laufofoga solo poo le mea faʻapitoa?

Meadowsweet poʻo le pulu fua oona - o se laufanua faʻalauiloa, o se punavai o mea e maua ai le gaioiga maualuga. Ona o lona tulaga tulaga ese, o le meaʻai o se tasi lea o nofoaga muamua i laau toto.

Fugalaau fugalaau fualaau faisua

O le laau e manaia, lauusiusi, mai le aiga lanu piniki, ei ai se manogi matagofie o fugalaau matagofie. Faʻasologa o meaola faʻapitoa:

  • O le rhizome o loʻo sosolo, e matua malosi, ma e tanu itiiti i le eleele. O le tele o fatuga o loʻo i ai i luga, e tupuga mai ai lau fugalaau i le ogatotonu o le taumafanafana;
  • O le 'au e faʻasaʻo, e ufiufi i se paʻu paʻu mumu-lanu enaena.
  • O lapopoa, laʻau masani, lanu-lanu meamata, lafoaʻi, lobedi poʻo lapotopoto, ua lagona le susu i le pito i tua. I le pito i lalo o le petiole o loʻo i ai laupepa lapopoa lapopoa-o faʻapipiʻi. O se vaega o le faʻasolosolo vavalo o le lapisi o laʻau lapopoa ma se veto tutotonu, faʻafetaui ma mea laiti;
  • O pito i luga o fugalaau fugalaau i le ogatotonu o le taumafanafana e lafo ese ai le tele o meaola mai le tele o tamaiti, e tusa ma le 8 mm le lautele, fugalaau paʻepaʻe; o se tasi corolla i le lautele e le sili atu i le 1 cm, e aofia ai peti e 5 ma umi uumi, lea e maua ai le faʻaogaina o se foliga mai.
  • A maeʻa le palotaina o fugalaau, enaena, toetoe lava uliuli, foliga o le manulele, fatu lanu o le fatu nutupi. O le umi o le fetus e 1-2 mm;
  • Taimi vavalalata taimi o taumafanafana mai ia Iulai ia Aokuso. I le faaiuga o le taumafanafana o loʻo i ai se avanoa e toe fai lau fugalaau.

O le manogi o le fugalaau fualaau aina e aofia ai almond, vanilla, manogi o le meli.

Nofoaga

Tufatufaina i le natura o Europa, Asia Minor, Kazakhstan, Caucasus, Siberia, Mongolia. O le fiafia i nofoaga malulu, o loʻo i totonu o nofoaga vaʻaia lelei: faletupe o vaitafe, vaituloto, vaitafe, vaitafe, eleele malulu ma vaovao vao.

Vaʻalaʻau o le meaʻai i luga o lauʻeleʻele susu malu, vao vao.

O le nofoaga e nofo ai meaola - fanua ma laufanua

Mea aoga

O le togafitiga faafomaʻi o le togafiti ua taʻua o se togafitiga aloaia i le seneturi talu ai. O vailaau aoga i le tuufaatasiga o le laau ua lelei ona suʻesuʻeina ma o le laau ua aloaia e tulaga ese:

  • O le mea autu i totonu o le laau o le salicylic aldehyde ma ona fua. O le suauu taua o fugalaau laʻau e maua ai se faʻalavelave faʻapipiʻi lea e iloa ai aldehydes ma suauu ma esters. O nei meaola o loʻo faʻaaogā faʻasolosolo o loʻo i ai le malosi e faʻafefe ai le toto, aveese faʻamalositino, faʻaleagaina vailaʻau vailaʻau;
  • Laʻau ma lau o loʻo mauʻoa i le carotene ma le ascorbic acid, lea e mafai ai ona faʻaaogaina le laau mo le sauniuni o fuamato o fualaʻau;
  • I totonu o le lauusiusi o le fugalaau e aofia ai tannins, polyphenols vai-soluble vai, o loʻo i ai antibacterial, anti-inflammatory, mea pito sili ona maualuga, lea e masani ona faʻaaogaina i togafitiga faʻale-malo;
  • O aʻa o le fanua o loʻo ola i le flavonoids, antioxidants. O nei mea faʻapitoa e mafai ona fegalegaleai ma le vaitamini C, faʻamalosia ana faatinoga i le faʻamalosia o puipuiga;
  • O fatu ma aʻa o loʻo aofia ai alkaloids faʻapitoa i vispasmodic ma mea faʻaleaganuʻu faʻapitonuʻu, ua manatu ai o a latou gaioiga e faʻamoemoe i le puipuia o le faiʻai mai le matelaina o le okesene.
O vaega taʻitasi o le laau e faʻamaonia ai se taua faapitoa i lona vailaʻau faʻasolosolo ma e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi.

Le faʻaaogaina o meaʻai i vailaʻau faʻapitoa

O le suʻesuʻega o le fugalaau e faʻamoemoe i le mauaina o fualaau. Faʻataʻitaʻiga faʻakomepiuta faasaienitisi o loʻo faʻatusalia e pateni mo le faʻaaogaina o meaʻai e pei ole:

  • O fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • Faʻatonuina;
  • Anetioxidant;
  • Vailaʻau faʻamaʻi pipisi;

Faʻaaoga tele i mea tau vailaʻau faʻasolosolo mai vaega eseese o laufanua, e maua ai se aafiaga lelei i le tino i mataupu nei:

Fugalaau vao
  • O faʻamaʻi Catarrhal e togafitia i le suka mai le aʻa o le fasi meaʻai, faʻamalosia ai se aafiaga faʻaleagaina i le tino;
  • O le teuteu o le vao vao e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto;
  • Faʻaaogaina o se mea teuteu o meaʻai, i vailaʻau faʻafefesa latou te faʻamalolo ai le tiga i taimi o togafitiga faʻapitoa o maʻi mama;
  • O le aʻafiaga o le meaʻai e faʻaogaina e puipui ai puipui o le manava, faʻamautinoa ai le masani lelei o le 'aiʻona;
  • Mo le puipuia o le kanesa, o loʻo faʻaaogaina ai meatotino faʻaleagaina o meaʻai. O lenei mea totino ei ai sona faʻamalosiaga lautele i le tino o le tagata maʻi i le taimi atoa o le faamai;
  • Aneti-inflammatory ma astringent meatotino o le pulusad broths e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi epidermal;
O sauniuniga uma e sauniuni i luga o le meaʻai e maualalo le toʻila. Ae o ona natura natura e tatau ona mafaufauina mo tagata e maualalo le toto.

A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, e le tatau ona e alu ese vave mai le potu e aloese mai le malulu. Faʻaaogā togafiti e togafitia ai soʻo se faʻamaʻi, ia mataʻituina ma le totoa le toto.

Contraindications

E pei lava o soʻo se vailaʻau, o le faʻaaogaina o le meaʻai e faʻatapulaʻaina ona o le tele o lona faʻamalosi toto ma le toto. E le mafai ona faʻaaoga i mataupu nei:

  • Le i ai o le masaniga masani;
  • Toto maualuga o le toto (masalosalo);
  • Totoina o le toto i le toto;

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o tupe i luga o le faʻavae o meaʻai, e tatau ona e asiasi atu i lau fomaʻi ma maua fautuaga talafeagai mai ia te ia.

Faatoaga i le fugaina o lau laau

Faʻaaogaina o le maʻitaga

O tapenapenaga ma mea e maua mai le meaʻai e taua o le maualalo-toʻila. O le laau e faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi; o mea faʻaputu e faʻavae i luga o lenei vao e faʻaaogaina e togafitia ai le le faʻaleleia. Ae ui i lea, o le maitaga o le mataupu pe a faasaina le faʻaaogaina o le laau.

Aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai mo tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

Laulaʻau agavaʻa i vailaʻau faʻapitoa

I fua o togafitiga masani, o vaega uma o le laau e faʻaogaina: eleele ma lalo. O recipes ua faʻaaogaina mo le tele o seneturi ma maua ai se taunuuga lelei, e ui i le faigofie ma le gafatia o le faʻatulagaga. Sei o tatou vaai po o le a se togafitiga maloloina mo togafitiga mo:

  1. Hepatitis togafitiga

O se mea e vevela mago e ave i fafo ma se sipuni sipuni, tuʻu i totonu o se fagu e sasaa ai le 1 ipu vai malulu. E vevela le vai i se vevela ma faʻafei mo le 3 minute.

O le gaʻo ua maeʻa ona tausia mo le lua itula. Ave le vaifofo ao lei faia le taeao, le aoauli ma le aiga o le afiafi.

  1. Fuʻa

Faatasi ai ma le faʻafefeteina e fesootaʻi ma faʻamaʻi o le cardiovascular system, o le faʻafefeteina o mea faʻavave mago ua tumu i se ipu vai inu. E faʻaaogaina le mea faigaluega pe'ā maeʻa le itula, pe a uma le filiga muamua. E tatau ona faʻatolu faʻatolu i le aso ao leʻi 'aʻai.

  1. Psoriasis

Ina ia saunia le oloa, e faʻaaogaina ai le paʻu o le faʻaaogaina o meaola. Ina ia faia lenei mea, 4 sipuni tele o le pelo o le suauʻu pe o le pepe pepe e tatau ona faʻamafu i le paʻu mai mea e faʻaogaina ai meaʻai i le tutusa lelei. Lubricate nofoaga e aʻafia ai ma se kuka kuka seia maeʻa faʻamalolo.

Meadowsweet - o se meafaigaluega faʻapitoa mo togafitiga o le tele o pathologies o le tino. Iloa meatotino ma uiga o le laau, e mafai ona e fesoasoani ia te oe lava. I le faʻafoʻiaina o faʻafitauli o le soifua maloloina, e le tatau ona e suʻeina au oe fua. Ua leva ona lauiloa ma faamaonia. O le fesoasoani a tagata tomai faapitoa o le a laveaʻiina oe mai i mea sese.

O le isi tulaga: aua neʻi faʻaumatia togalaau faʻamaʻi i le natura. Aoina i latou i le numera manaomia.