Fugalaau

Fugalaau ma mea teuteu teuteu. Vaega 1

Fugalaau ma mea teuteu teuteu.

  • Vaega 1. Faʻafefea ona tuʻu fugalaau. Fuafuaga: filifilia o laau totō, totoina.
  • Vaega 2. Heat, vai, malamalama mama. Tuʻua. Toe gaosia.
  • Vaega 3. Tausaga Faaletausaga. O mea lelei.
  • Vaega 4. Faʻatonu.
  • Vaega 5. Totoga teuteu.


© ScrapNancy

O le tuʻuina atu o le matagofie, atonu o le galuega autu lea o mea totino uma. Ioe, ei ai isi o latou faamoemoega. O le tele oi latou o vailaau faafomai, o nisi e fai jam, o mea manogi e faia. Ae ui i lea, o le mea autu o le teuteuina lea o le olaga o se tagata. E taua le matamata i le moega fugalaau, pe a oʻo vave le lagona, ma oʻo lava i luga o se aso timuga o le a le foliga mai e matua matautia tele le tau.

Na amata ona ola tagata i laau matagofie i se taimi umi lava. O fua muamua e mafai ona mafaufauina o se lotus ma se rosa. Sa faaaogaina i latou 5.5-6 afe tausaga ua mavae.

Fugalaau, lili, resida, popopies, daffodils, violets, irises, mallow, colchicum - o nei laau teuteu na tutupu i atunuu Europa i le XIV-XV seneturi.

E ala atu i togalaau aina i uluai iunivesite i le Vaitau Tutotonu, o isi ituaiga laau toto na amata ona ulu i totonu o togalaau: tulip, hyacinths.

I le seneturi lona 16, o "tagata faimalaga" mai Amerika na faʻaalia i Europa: nasturtium, marigolds. Ma mulimuli ane ua latou auai i le aquilegia, canna, rudbeckia, monarda ma isi.

I le senituri lona 18, o Amerika i Matu ma laau toto na malaga atu i Europa.

Talu mai le ogatotonu o le 19 seneturi, o loʻo suʻesuʻeina e tagata Samoa i Saina ma Iapani. Iapani japanone, uila, lili Iapani eo mai i Europa, o nisi ituaiga o camellias, spireas, ma rhododendron mai laau talatala.

I Rusia, o le muamua taʻua o laau teuteu ua taʻi i le seneturi lona 17. Laʻau e pei o peonies ma poppe e mafai ona maua i le faʻamatalaga o togalaau Kremlin. Terry peonies, lili paʻepaʻe, tulip, o meaʻai na tutupu i le togalaau o Tsar Alexei Mikhailovich e lata ane i Moscou, ma rosa ma "meaʻai manogi" na tupu mai laau teuteu.

E faigata ona mafaufau e leai ni fugalaau i luga o le togalaau aina. O le mea moni, i se vaega laitiiti o le eleele e faigata ona tupu uma laau sili ona manaia matagofie, ae peitai, afai e te saʻo lelei, o le a totogo le togalaau mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo.

O laau totō e aofia ai laau, vao, fugalaau, ma mutia.

I luga o se togalaau, mo mea teuteu, o ia laau e masani ona faaaoga e mafai pea ona fua mai ni fua, mo se faataitaiga, irgi.

E sili atu le vaʻaia o vaovao, talu ai o le tele oi latou e fuga ma le matagofie mo se taimi umi ma e mafai ona faʻaaogaina o se pa puipui. O le tele o taimi e tupu ai rosa, hydrangeas, togalaau vao, Forsythia, clematis.

Totogi fomu e ala i le mafiafia o le totoina o laau ma laau afu i se mamao o le 10-15 cm, e masani lava i le laina e tasi. Afai e tele laina, o le pa o le a lautele (o le a faigata ona faʻamautinoa i se tulaga lelei).

E tatau ona manatuaina o laau ma laau toto e totoina ai avanoa lanu meamata, ma fugalaau e aumaia ai le toe faaola.

E taua tele laʻau. O le faʻavae lenei e mafai ai ona e faʻatulagaina vaega o fugalaau, laau ma laau afu. Faʻalagolago i le fasi fanua, o le vao e mafai ona telē pe laiti.

I le faaopoopo atu i le teuteuina o lawn, o loʻo i ai se isi mafuaaga. Latou te faʻaitiitia le nofoaga - punavai o le pefu, o lanu lanu meamata o le faʻafiafiaina o le faʻaaliga i le vaʻai a tagata.


© Neosnaps

Faʻafefea ona tuʻu fugalaau

Vaʻai lelei i moega o fugalaau. O latou faataamilo, oval, sikuea, faʻamaufaʻailoga, polygonal, ma e mafai foi ona faʻafesoʻotaʻi laina saʻo ma taʻamilomilo, e aofia ai le tasi ituaiga o fugalaau poʻo nisi o ituaiga meaola. O fugalaau o salvia, cannes, petunias, tau taʻutaʻua e matagofie, i le tautotogo o tulip, pansies, ma faʻagaloina aʻu-leai.

Ole tele o moega fugalaau e faalagolago i le tele ole togalaau (mai le 2 i le 8 m, ma o nisi taimi 10 m pe sili atu). Pe a faia ia mea, e tatau ai ona amanaʻia le umi o laau totō.

Faatulaga i le togalaau ma rabatki. O nei mea ua faʻaloloaina, e oʻo lava i taʻaloga ma le lautele o le 0.5 i le 3 m mai le fugala taʻitasi ma le faʻalelei. O le umi o lapiti e le mautonu, ae e le tatau ona sili atu ma le 3-4 taimi lautele. I le taimi umi, e tatau ona vaeluaina pe a uma le 10-20 m.

E mafai ona totōina tagata faigaluega i se tasi o ituaiga fugalaau poʻo nisi. Rabatki mai laau o le ituaiga e tasi e sili atu ona matagofie. Afai o le toesega e tasi le itu ma ua fausia i tafatafa o vaovao, ona mafai lea ona faia mai i ogaoga gaosi o laau maualuluga ma maualalo. Latou te foliga ma le matagofie na totoina i laina. I faʻasalaga faʻapitoa, e mafai foi ona e totoina ni ogalaau ma maualalo. I lenei tulaga, o ogalaau tetele e alu i le ogatotonu, ma laʻititi i tafatafa o le pito.

Fugalaau fugalaau

O pito i tua o laina laʻau e tasi-lua-laina o fualaʻau totogo 30-50 cm le lautele, fugalaau fugalaau, moega fuga, ala, laʻau. Aua o tuaoi e faʻaaogaina ai laau laugatasi laiti, lea e filifilia e fuafua i luga o laau tetele. Mo le vaʻaia, e tele ituaiga o taumafanafana vevela ma perennials e faʻaaogaina.

E mafai ona faia ni taʻavale, tautotogo ma tumau. Mo le tautotogo o le tautotogo, e masani ona faʻaleleia le faʻaleleia o le telefoni ma meaʻai. O laina o le taumafanafana e faia mai laau totō e ola i le taumafanafana. O ia tuaoi e tatau ona tuufaatasia i le lanu ma laau totō o fugalaau poo rabatka ma i tulaga o le fuga. Mo tuaoi tumau, o laau totő ma laʻau teuteu poʻo laau laʻau faʻamaina e faʻapipiʻi ai lapisi poʻo lapiti mo le taimi atoa e faʻaaogaina.

O laau totō e totoina i vaega. E mafai e laufanua ona fausia ni foliga masani faʻa-natura. (faʻatusatusa, sikuea, liʻo). E mafai ona aofia ai ituaiga o meaola tutusa - tulip, peony, ituaiga o le aiga e tasi - tapaa, petunia (filifili le ata lanu).

Faatulaga i togalaau ma togalaau. Papa papa - o se togalaau papago po o se slide.

O se tamaʻi papa papaʻe e mafai ona faia i poloka pipi, papa mafolafola, iliili ma isi mea. O faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻalelei, liʻo, faʻasolo. Mo le faia o se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e ave muamua se vaega o le eleele, ia faatulaga se alavai faʻavaivai mai fasi iliili, ona faia lea o se fausaga mai le eleele ma tuʻu ai maʻa. Ufiufi ufiufi ma vaeluaga o maʻa ma eleele ua saunia lelei. O laau toto ua totoina iinei, e le gata ina totoina, ae faapena foi ona olaola.

Pe a filifilia laau toto, e tatau ona mafaufau i le faʻaauau pea o le fugalaau ma foliga teuteu. I le vaeluagalemu o lo tatou atunuu, o le sipuni o gala - galanthus ma crocuses - o le muamua e fuga. O tulip, daffodils, muscari, primrose, lily o le vanu, galo-au-leai. I le faaiuga o Me - peonies, ia Iuni - iris, lupine, nyvyanik, lilies, carnations, logo, rudbeckia, gaylardii, mallow, daylils, peʻa suamalie, nasturtium, tagetes, salvia, gladioli, dahlias, cannes, phlox, i le faaiuga o le taumafanafana - aconites, lili laumei, montbrecia, asters, crocuses e fuga i le autumn.

O le ituaiga togalaau fugalaau e faalagolago i le ala e filifilia ai laau i lanu, maualuga, foliga o fugalaau.


© Coy!

Pe a filifilia laau mo le valivali, pe o se tuufaatasiga o leo eseese poʻo se suiga fesuisuiaʻi o le tasi le leo i le isi o loʻo faʻaaogaina.

Lanu mumu, samasama ma moli e pei o le tiotio. E manino le vaaia i se mea mamao (salvia, tulips, marigolds).

Green, lanu violē ma lanumoana e sosolo. Latou te tilotilo i le vavalalata, ma i le mamao - fefiloi.

Lanu paʻepaʻe ma uliuli e le mautonu. E tuʻuina faʻatasi ma leo uma, faʻaolaina i latou, ma faʻasoa foʻi laau totō ma lanu e le fetaui lelei.

Pe a filifilia laau, o la latou lanu e faʻalagolago i le moli - uila, leaga le tau. I lenei tulaga, o le lanu mumu o le a sili ona susulu.

O iinei e mafai ona faʻafefiloi ai le lanumumu ma le lanumeamata, samasama ma le lanumoana, violē ma samasama, uliuli (o se lanu enaena uliuli) e lelei lava ma le malamalama.


© Neil T

E sili le lelei le totoina o lanumoana, violē, mumu ma moli, samasama ma moli.

Plot: filifili laau, totoina

E manino lava le tāua o le filifiliga sao o le 'upega tafaʻilagi latou te fuafua e ola ai fugalaau ma mea teuteu. O le mea moni o le i ai i itu eseese ma manaoga mo ia mea e matua ese lava.

I totonu o le itu i mātū, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le le lava o le vevela, o le palapala o loʻo sulu lemu i le tautotogo. Ma o le mea e tupu mai iinei e pau, e pei o se tulafono, i se aofaiga talafeagai. O lona uiga o le itu i mātū e sili atu ona talafeagai le taʻuina atu o vaega ma sina faʻaituau i fugalaau-teuteu fua. E le gata i lea, e tatau ona faasino atu le tau i le itu i saute: south, southwest, south-east. E manino lava o le a maua e le aitema le tele o vevela ma le faʻaleleia lelei.

Ma o a faafitauli e lamatia ai laau totoina i vaega o loʻo iai i isi nofoaga?

Afai o le taupulega o loʻo i totonu o se eleele maualalo, o le a malulu laau i le po ona o pulu po. I ia tulaga, e le gata o na tagata nonofo i le togalaau e pei o se rosa po o se gladiolus e afaina ai, ae o se lilac foi e foliga mai e taulia. O togavao e afaina ai foi mai faʻamaʻi faʻaleagaina - e oʻo lava i le oti o se vaega taua o le totoga e le masani ai.


© joanna8555

Afai o oe o le a galueaiina le siʻisi ma le sipuni o le riki, ona tatau lea ona tatou manatua e sili atu lo latou lelei oneone oneone e lelei ona totoina ma le tele o mea ola. O ia eleele e mamago vave, ae mafanafana.

Ma o le mamafa o laʻau manogi o loʻo malulu mo se taimi umi - e tele a latou susu. O le mea lea, o nisi taimi e tatau ai ona tolopo mo le lua vaiaso e le gata o le totoina o laau toto, ae o le luluina foi o fualaau o fugalaau taʻitasi.

O le itu i saute e iai o latou lava tulaga. O timuga iinei i le taumafanafana e paʻu lava i se tulaga le lelei pe laiti foi, ma o le mea lea e tatau ona filifilia ai poloka i luga o laufanua laugatasi, ma e tatau ona tuʻuina atu i eleele eleelea lea e tele ai le susu. E tatau ona maitauina e faapea, mo fugalaau fugalaau, o nofoaga e maualuga ai le maualuga o le palapala eleele e le talafeagai - pe a mavae timuga mamafa latou te oʻo mai i luga ma umi umi.

E le mafai ona togafitia eleele tafe e aunoa ma se alavai. E le gata i lea, i le faaopoopo atu i le galue mama, o fuafuaga e pei o le tulaʻi mai i luga o latou e mafai ona fesoasoani i le faʻaleleia o alavai pine pine, ma i le No-Black Earth Region - birch treesi saute - Eucalyptus.


© alexindigo

O vaomatua e mafai ona puipuia lelei nofoaga mai matagi ma matagi malulu e faʻamago le eleele. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona manatuaina o le vaomatua e le tatau ona faʻalavelave i fesuiaiga masani o le ea ma laʻititi sina laʻau e le o manino: o le tele o fugalaau-teuteu o laau faʻapitoa.

O le mea moni, i atunuu o Asia Tutotonu, o lologa moni i le susulu o le la, e mafai ona matauina i luga o le ogaeleele laau toto ma le eleele palapala luga. O le mea lea, e tatau ona faʻaleleia le suavai o laau ma mo lenei faamoemoe laau toto i tafatafa ane ina ia puipuia e le malu o laau i itula aupito sili ona manaia i le aoauli.

I nei itu i saute, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le itu i matu e totoina ai le fiafia. E tatau ona manatuaina pe afai e maua le vai e ala i le faʻaaogaina o alavai - pe a faʻaleleia le palapala ile malosi atoatoa o le susu, e lelei tele le filifilia o se nofoaga i lalo ifo o le malulu, e le mafai ona iloa, ma o le a faʻafefe ai le susu. A leai, i nisi nofoaga o le a tolopo le vai, ma o le tele o le susu e afaina mo laau. Ma le isi itu, o lona sola ese mai le eleele palapala e tatau ona faaitiitia e ala i le galueaiina ma le galueaina.


© turtlemom4bacon

I le sone i saute, pe a faʻatupulaʻia le tele o togalaau, e taua tele le faʻaaogaina o mulching. Mo lenei mea, gaosi vao, ato meataalo, gaogao gaosia e talafeagai. Ina ia atagia ai le tele o le susulu o le la, o le mea e gaosia, e tatau ona i ai se foliga susulu.

Ma o lenei, i le faaiuga, o le faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma le 'upega tafaʻilagi, o nisi faʻamatalaga lautele.

I le tautotogo, pe a maeʻa le palapala eleele, e tatau ona tapunia le susu i le eria. Afai o le eleele e mama, lelei ona totoina, e na o le eleele e faʻaleleia ai le tautotogo pe afai o le eleele e matua faʻamautuina i lalo o le aʻafiaga o le kiona poʻo le timu muamua. A leai, galue. I luga o le mamafa o laʻau eleelea, pe a faʻaaogaina se faʻalautele tele o le fugalaʻau, o le totoina o le tautotogo e faia i le loloto e 20 centimita. O togafitiga loloto atu o le a taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o fugalaʻau faʻasaina na faʻafeiloaia i le tautoulu o le a faʻafefe i luga.

O lea, ua oʻo i le taimi e amata ai ona tau.

Fualaau e pei o taloni, lili, maualuga, tupu e aunoa ma se gaioiga mai le 4 i le 10 tausaga. Ma le lilac, jasmine, cherries decorative ma plums mo le tele o le sefulu o tausaga. Ina ia totoina, e tatau ona faasaoloto le saite mai vao vao, e faaopoopo ai fugalaʻau, lemu i le palapala.


© Librarianguish

E masani lava ona totō laau i le totoina o lua, ma o lua e saunia i le taimi muamua, ma e tatau ona totogia le tele o mea i lenei mea. O lua e tatau ona eli i luga 2-3 masina aʻo leʻi oʻo i le aso e tu ai.. E manino lava e tusa lava pe e te manaʻomia muamua le faʻatulagaina o nofoaga e te manaʻo e toto ai laau.

Pits mo perennials, o mea manogi e masani ona faia faataamilo ma i luga o puipui. Afai o le palapala i luga o le saite e mamafa, faʻafiafia, e taua le faʻatulagaina o se alavai faʻavaivai o piliki pa'ū, maa i le pito i lalo o le lua.

O le maualuga o le pa ua fuafuaina foi. Latou te faalagolago i le aganuu latou te sauniuni e toto, ma i le taimi tutusa i le telē, tausaga o le fatuina, faapea foi ma le totoina o le palapala.

Afai o le eleele e lelei, lelei ona totoina, mo meaʻai e mafai ona e ave se lua o le lautele o le 60 cm i le loloto o le 40. I luga o le eleele le lelei o eleele, faʻaleleia le maualuga i le 70 ma le 50 cm, i le faasologa o laina. -70 cm Mo eleele e le taua, o le lautele o le lua mo laau toto ua faateleina i le 100-150 senitimita, ma le loloto i le 80.


© normanack

O le eleele e matua suavai, e le mafanafana mo se taimi umi - o lona uiga o le itu i mātū - e masani ona faʻaputu le vai i totonu o lua, o le pito i lalo o lua o loʻo tafe. I lalo o nei tuutuuga, e le tatau ona faateleina le loloto o lua, e sili atu le faateleina o le lautele. O lenei mea o le a mafai ai ona avea se vaega taua o le aʻa i le amataga o tausaga talu ona totoina ile atinaʻe i luga o le eleele, lea na muamua ma amata lelei ona mafanafana.

O fualaau fugalaau e totoina i le autumn po o le tautotogo, i le taimi sili mo i latou taitoatasi.. O laau totō ma laau toto e sili ona lelei le totoina e aunoa ma ni laulaau, e ui i lea, e totoina le lilac i le taumafanafana ma lau. Afai tatou te talanoa e uiga i le le lava o togalaau ma fua eseese, o le mea lea i le vaega ole nonno cherememem ma le itu i matu e totoina i le amataga o le tautotogo, pe a pala le palapala ma o le a le toe i ai le lamatiaga o le kiona "popole". O le taimi sili e totō ai o se vaitau o le fatu o fatugao. I le taimi lea, ua saunia le laau mo le tuputupu aʻe ma le faʻavaeina o aʻa fou. Faatasi ai ma le tuai ona totoina, pe a oo mai laulaau laiti i luga o lala o le laau, e manaomia pea le tele o vaiinu, ae e ui lava i le tausiga faifaipea latou te masani ona faasolosolo lemu, ma mamaʻi ma oti.

I nofoaga e faʻasaʻo ai le kiona, o loʻo totōina fualaau aina ma ituaiga eseese i le tautoulu. I tulaga o le ogatotonu tutotonu o le sone o le non-chernozem, o le taimi sili ona lelei mai le ogatotonu o le lau lauʻeleʻele (Setema 20-25) i le amataga o gutu malulu (Oketopa 20-25). O aso ia mo laau toto ma laau. O fualaau aina e totoina i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema. Laʻau e sili atu ona aʻafia pe afai e tele se taimi e totoe seʻia oʻo ina leai se eleele. E moni, i le vave totoina, e manaʻomia tele le tele o vaiinu.

I nofoaga o loʻo i ai le mafanafana ma le umi o le tautoulu - i le itu i saute - e sili atu le faʻaleleia o se tau lauʻeleʻele, faʻatautaia ia Oketopa-Novema. Ae o le totoina o le taumalulu e mafai foi pe a fai e le o le aisa le palapala ma o le ea vevela e le pa'ū ile 0 ° C.


© alexindigo

I lalo o le tulaga o le totoina o le autumn, o laau toto o loo i ai i tulaga sili ona lelei. O le maualuga lea o le maualalo o le eleele ma le ea, ma se mafanafana lelei. O aʻa fou e vave ona tupu. I le tautotogo, e amata ona toto muamua laau i le taimi muamua ma atiina ae lelei i le togavao muamua.

Aua nei galo o soo se mea, ma e sili lava le saʻo, o le totoina o laau e tiga. A eliina, o aʻa tetele ma aʻa laiti ua faaleagaina, ma e taua tele mo le ola o laau. Pe a totoina le togavao i le taimi lava e uma ai le tuʻuina atu o fualaʻau, e pei o fuataga faasao, ua lava lea e ufiufi ai o latou aʻa ma se fala poʻo se meaola. Ae afai ei ai se tuai i le totoina, e tatau ona eliina ma faʻafeinu vai. O le totoina o ia lava o se taimi sili ona taua, lea e manaʻomia ai tomai ma tomai mai le fai togalaau. A o lei totoina, o le vaega ua faaleagaina o le aʻa o le a vavaeina, o se naifi togalaau po o se pulu e faaaoga mo lenei mea.

O le aʻa, aemaise lava i taimi vevela, ua faʻafefiloi i totonu o se faʻafefiloi o le eleele ma mullein aʻo lei totoina.

O le taʻaloga lava ia e tupu faʻapenei. Ua uma ona saunia le lua mo se taimi umi, ua faʻafeiloaʻi ai i totonu ia fagotaga, lea na mafai ai ona latou gaogao, ma faʻalelei le palapala. I le ogatotonu o lana pusa tioata ia eli se malologa. E talafeagai mo le faʻaaogaina saoloto o le aʻa. Ma le mea mulimuli, o aʻa o le seedling e faʻamaʻoina ma ufiufi i eleele lelei saunia.

Afai e le ufiufi lua lua i eleele palapala aʻo le i totoina, ona muamua lea ona totoina i latou i le afa ma tusa lava pe faʻatulagaina. Ona, i le ogatotonu o le lua, ua sasaa mai ai se faaputuga eleele e toetoe lava a fefiloi ma le pito i luga o le lua. Ae o lenei tumutumu foi e tuu ai le aʻa, faatonutonuina aʻa i itu eseese. Taofi le laau i le lima e tasi ina ia maua ai le ua i le 5-10 cm i luga ae o le palapala, ma o le ogalaau e saʻo tonu. I le isi itu, latou te faʻatumu aʻa i palapala. A maeʻaeʻa ma faʻapipiʻi le palapala, o le a oʻo le ua i le maualuga o le pito i luga. O le tele o le loloto o le togalaau e puipuia ai le tafe lelei o le ea i le aʻa, ma o laau toto e tuputupu ae le lelei, aua nei fuga mo se taimi umi ma masani ona oti. O le maualuga o le tulaʻi mai e afaina foi, aua e oʻo atu ai i se alavai vavalavai o le aʻa, ma o lenei mea e mafua ai le le puipuia ma le oti o laau.


© janetmck

Pe a ufiufi le fatu, e tatau ona lūlūina i lea taimi ma lea taimi - ina ia faʻatumu uma vaega o le eleele avanoa uma i le va o aʻa. A le o lena, o loʻo taʻua i luga o ato vaʻalele i le va o aʻa taʻitasi, faʻavaivaia le masaniga masani o le aʻa. O le totoina o le aʻa i le eleele lelei, e tatau ona faamautinoa o le eleele e fefiloi ma fugalaau e le o sao atu i aʻa. O le saluina o le aʻa i le eleele lelei ma se vaega o le 3-5 cm, ua sasaa le lua i luga o le eleele o totoe. O lea e tatau ona faʻamaufaʻailogaina i ou vae, amata mai le pito, ae ia faia ma le faʻaeteete, a leai o le a mafai ona faaleagaina aʻa. Ma le mea mulimuli, o se uila 15-20 cm le maualuga ua sasaa faataamilo i le laau ua totōina. O lea ua sauni se pu mo le gataifale, ma e tatau ona faasusu le fatu, e faaaluina mai le 5 i le 25 lita o le vai.

O le faʻasusu pe a uma le totoina o se mea e tatau ai, ma e faia lava e tusa lava pe sili atu le susu o le eleele. O le mea moni, o le suāvai e fesoasoani e faʻatusatusa le palapala ile aʻa. Pe a faʻafefe le vai i le palapala, e faʻafefete le palapala ile fatuga, lea e mulimulita ma peat 3-5 cm le mafiafia.

I le mea e tupu i le taimi lava e uma ai le faʻamamaina o le palapala, e faʻapipiʻi le malosi, faʻaopopo le eleele mai laina i le va o laina. I le tautoulu matutu, e lelei le faia o le 1-2 faaopoopo vai inu, faʻaalu mai le 5 i le 20 lita o le vai mo laau taʻitasi.


© alexindigo

Afai o le totoina o se mea itiiti i le tau o le tautoulu, e tatau ona e lueina laau ma se faaputuga eleele poo le peʻa 15-20 cm le maualuga. A oʻo mai le maualalo o le vevela o le a oʻo mai, e tatau ona faʻamamaina lala autu o laau totō. I lenei tulaga, o le a leai se laʻau i le amataga o le tautotogo.

O le taimi nei, i le amataga o le tuputupu ae o le vaitau ina ua uma ona totōina, o le popolega autu o le fai fanua o le fausiaina.

Fautuaga o loʻo iai iinei e ono. I le mafanafana o le tau i le tautotogo ma le taumafanafana, ma afai e timu lemu, i le luasefulu aso lua o Me, e fafagaina i latou i le va o le 3-4 aso. Ma, i le faaiuga o Me ma le afa muamua o Iuni - i le lima aso. Ia Iuni - Iulai, e tele atu taimi e faʻaopopoina ai - e tasi i le vaiaso. E le gata i lea, e tatau ona maitauina e tusa lava pe i le tulaga o vevela vevela ma le vevela, e tumau lava le vaeluaga, ae na o le fua o le faʻavaivai. Lelei i lenei taimi e fai le taeao ma le afiafi faʻavave faʻavave mai pulu ma ni upega lelei.

I le avea ai o se tulafono, ia Aokuso, e le toe faia le suavai masani, ae i le faaiuga o le taumafanafana ma Setema, afai e vevela le tau, o nisi taimi e faʻamamaina ai laau. Ma pe a oo mai le "autumn autumn," i tulaga o le ogatotonu tutotonu o le No-Black Earth Region, o le tele o vai inu e tatau ona faia i aso aso muamua o Oketopa.

I lalo o le aafiaga o le faʻaleleia o le vai, o le eleele ua faʻapipiʻiina, o lona uiga e tatau ona faʻaaogaina pea. E manaʻomia foi le faʻaleleia, lea e fesoasoani e puipuia ai le susu ile palapala.


© quinn.anya

O iinei, i se tulaga lautele, o fautuaga faavae e faatatau i le filifilia o se laupepa mo fugalaau ma togalaau teuteu, saunia mo le totoina, totoina ma le tausia o laau toto. E tumau pea e faaopoopo i le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ai ona aveese pea vao vao. E le mafai ona fai le fertilizing, ona o loʻo aʻafia pea le aʻa o le aʻa ma maua ai le lelei mai le totoina o lua, pe afai na saunia e pei ona tatau ai.

Afai e te faia le tausiga saʻo, o le a mautinoa ai le atinaʻe malosi o aʻa ma le tuputupu ae faaletausaga i le tausaga muamua, faʻapea foi le aʻafiaina o aa i totonu o vaʻa loloto o eleele. I le tulaga o laau totō o loʻo i ai se aʻa e puipuia lelei i le taimi o le gafa, ona leai lea o se mea e manaʻomia e faia ai le teuteuina malosi o tipu.

Mea e faaaogaina:

  • O le togalaau. Fualaau aina. Homestead: Toeitiiti o se encyclopedia mo amataga. T.I. Golovanova, G.P. Rudakov.