Berries

E faʻafefea ona fafaga fugalaau pe a uma ona fua ma teuteuina Fertilizing i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn

E faʻafefea ona fafaga fugalaau mo se seleselega lelei pe a uma ona fua ma teuteuina i le tautoulu

E foliga mai, e le mafai ona e maua se togalaau e aunoa ma se tulimanu e faʻapolopolo mo fugalaau. O fua e suamalie ma maloloina, ma e tusa ai ma le tausiga, e le lelei le aganuu. E toʻatele e talitonu e leai se manaʻoga e fafaga fualaau aina, e ola lelei na o ia. Ae peitai, pe a faʻaaogaina le fugalaʻau, o le a e ofo pe fia ni fua na maua, pe faapefea ona faateleina i le lapopoa, o le faagasologa o le gaosiga e faʻateleina foi.

O le totoina o fualaau aina e taua mo le fuaina i le vaitau, e mafai lava ona e fafaga i le taumafanafana ma le autumn. Sei o tatou mafaufau i auiliiliga auiliili nai lo le fafagaina o fugalaau i le tautotogo ma isi vaitaimi.

E faʻafefea ona fafaga fugalaau i le taimi o le gafa

E faʻafefea ona fafaga fugalaau pe a uma ona faʻavasegaina i fualaau o le autumn

O le tele o taimi, e totoina vine i le tautotogo (aemaise lava i itu i mātū, e moni foi lenei mea mo Rusia tutotonu).

E le talafeagai le faʻaaogaina o le fugalaau pe'ā lelei le palapala ma o loʻo eliina mo le taimi muamua. I le faʻafeagai, ia faʻatumu ni fagu po o ni pu i paluga o meaola ma minerale, lea o le a fafagaina mo le tele o tausaga. O fualaau toto e mauaʻa, ma o le a manuia le atinaʻeina e aunoa ma le faaopoopoina o le faʻamaʻiina mo le 2-3 tausaga, faʻaauau ona faʻaaogaina se sapalai o meaʻai.

Fualaau aina pe a toto i le tautoulu i le 1 mita o fanua e pei o:

  • 6 kilokalama o le humus;
  • e tusa ma le 10 kilokalama o le faapalaga poo le paluga-peat mixture;
  • afa afa lita o fafie papago;
  • 80 g o le superphosphate;
  • 25 g le masima masima.

Mai le tau o le autumn, eli le palapala i le loloto o le 30-40 cm, faʻaaogaina faʻamaʻi, aveese aʻa, maʻa, otaota mai le saite. Afai o le eleele o loʻo i ai se gaioiga o le eletise, faʻaitiitia le manaʻomia, lea e ausia e ala i le faaopoopoina 1 le ipu o le lime lili poʻo le falaoamata o le dolomite i le 1 sq.

Lisi se nofoaga i le tautotogo. Fafaga i le totoina o le tautotogo i pu taʻitasi taʻitasi, faʻapipiʻi faʻasalalauina o meaola ma minerale:

  • O le a faia 1-2 suo o compost poo humus,
  • 2 sipuni tele o le superphosphate ma le masima masima (po o le vao vao).

E faʻafefiloi uma vaega i le vaieli. Faatasi ai ma se solo malosi, o le a le manaomia ni faʻamaʻi mo 2-3 vaitau.

E faʻafefea ona fafaga fugalaau pe a uma le gafa

Afai e totōina fugalaau e aunoa ma le tuʻuina o fugalaʻau i le eleele, fafaga i latou pe a uma ona totō faʻatasi ma fomaʻi tutusa ia o loʻo lisiina i luga: faʻamalosi mea faʻasusu faʻamalolo ma mulch mea faʻalepole i luga.

O afea ma pe faapefea ona fafaga fugalaau

I le lumanaʻi, e fautuaina le totoina o fugalaau totoina i le tele o vaitau:

  • I le amataga o le tautotogo mo se amataga manuia i le vaitau tuputupu ae;
  • I le taumafanafana i le taimi o le fuga ma le faʻatutumu (fua) o vine;
  • Autumn (i le taimi lea, o le faapipiiina o fualaau aina mo le tausaga e sosoo ai).

E tatau ona faʻaaoga tatau faʻamaʻi:

  • O le eleele e tatau ona faʻamaua muamua. O lea la e sili atu le lelei o laei e sili atu ma e leai se lamatiaga o le faaleagaina o aʻa.
  • Ia mautinoa e matau le fua.
  • Afai e oʻo atu le fofo faʻalautele i laulaau, e tatau ona fufulu i vai mama (o lona uiga e aunoa ma le faʻamalosi).
  • Faʻamamā faʻamafanafana faʻamalosi i totonu o le palapala, faʻamalo le eleele palapala, faʻaeteete ina ia le faʻaumatia le aʻa ma faʻaleagaina aʻa.
  • E sili atu le fafagaina i le taeao po o le afiafi, o le a faia ai se aso puaoa. Ma o le la e le o toe malosi, ma o se tali e mafai ona tupu mai le faʻaalia i ona avega faʻatasi ai ma fugalaisa, lea o le a mafua ai le mumu i le laau.

E tatau ona ou fafaga fugalaau: e faapefea ona malamalama?

O le a le meaʻai e manaomia e se laau, e faigofie ona fuafua e ala i ona foliga vaaia:

  • Afai e le lava le malosi o le eletise, ona tupu lea o laulaau, i se tulaga lautele, o le tuputupu ae o le alualu i lalo.
  • Faatasi ai ma le le lava o le potassium, o le pito i lalo o laʻau e faʻamago, o lau laupepa e mafai ona fusi uma pe fai se lanu enaena.
  • Vailaau mata ma le vaivai - e leai ni phosphorus.
  • Mai le faaletonu o le magnesium, o le ogatotonu o le lau e liua samasama, o le tuputupu ae o le vao e telegese.
  • Na matou matauina o laulaau e lanu samasama, ma o loʻo tumau pea laumei - o le leai lea o le uʻamea.

E faʻafefea ona fafaga fugalaau i le tautotogo mo se seleselega lelei

O le taimi mo le laei pito i luga i le tautotogo e faalagolago i tulaga o le tau o lau eria. O le palapala e tatau ona vevela ma mafanafana lelei (i le ogatotonu o Rusia o loʻo tupu lea i le faaiuga o Aperila-amataga o Me).

Vaʻavaʻai ile fatu, tipi ma faʻamaina lala laau, aveese lau paʻu mai le laufanua ma vela mai vao leaga.

O le afifi o luga o le tautotogo e tatau ona aofia ai se vaega tele o le eletise e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o le pikiapu, o le potassium ma le phosphorus o le a manaʻomia foi.

Superphosphate O se punavai o magnesium soluble vai, potassium ma fulukalama. Fertilizer ei ai lona aoga aoga i le atinaʻeina o aʻa, o le tuputupu ae o nila ma pulu, faateleina ai le gaosiga, faaleleia le tofo o vine. O aʻafiaga o aʻafiaga e afaina ai le faateleina o le tetee atu i faʻamaʻi pipisi ma siama.

  • I le tautotogo e lelei tele le faʻaaogaina o fugalaisa i se mea malogo.
  • Faʻamalosi le vaʻaia o le eleele, luga o le 1 mita o le 'upega tafaʻilagi, patch up 10 g Uurea poʻo le 12 g o le ammonium nitrate ma le 30 g o le superphosphate.

Lalagaina o vine i le taimi o le fugalaau

E faʻafefea ona fafaga fugalaau i le taimi o fua o fugalaau

Ina ia faʻaleleia le gaosiga o oloa, e aoga le fafagaina o fugalaau i le taimi o fugālaʻau ma le faʻamalositino vai:

  • Vaevae le 1 tioata o le superphosphate ma fafie ash i le 10 lita o vai,
  • faaopoopo le 3-4 sipuni tele ole urea,
  • fai toga i totonu o le vavae ma le vai.

Potassium masima fesoasoani e faʻamalosia ai fatuga o laau, faʻamalosia le fuaina o fualaau aina, faateleina le puipuiga ma le tetee i le malulu. Ua lava lea e faaopoopo ai le 40 g masima masima i le 1 mita fasi fanua i le taimi e tasi. E le tatau ona faʻaaogaina le chloride o le potassium e avea o se faʻamalo mo fugalaau.

O se isi mea i le masima masima o le a laupapa fafie. O loʻo aofia ai le tele o elemene aoga e faʻaleleia atili ai le tuputupu ae ma le fuaina o fugalaau. E mafai ona faʻagogo (1 tioata i le 1 mita) poʻo le faʻaaogaina o se pefu (i totonu o le 10 lita o le vai, faʻamafola ni nai tioata o le fafie, tuʻu mo aso e lua, ona togi lea ma sasaa le 1 lita i lalo o laau taʻitasi).

E faigofie ona fafaga faʻatasi ma mea faʻapitoa o minerale, aua o loʻo i ai uma elemene talafeagai ma e te le manaʻomia le faʻafefe i le fuaina o mea taua:

Azofoska talafeagai, Kemira. I le saunia o le fofo, faalagolago i faatonuga (mo se faataitaiga, Kemira o le a manaomia le 3 sipuni tele i le 10 lita o le vai, palu lelei ma sasaa le 1 lita o le tali i lalo o laau taitasi).

E fautuaina le fafagaina o vao tuai faatasi ai ma le faʻafefiloi o faʻamalaʻau ma minerale:

  • Mo le 1 mita o fanua, o le ae manaʻomia le 3 g o le superphosphate, urea ma le masima, ma le 1.5 kilokalama o le humus.
  • Matou te faʻamamaina faʻamaʻi faʻamalosi i totonu o le palapala, ma mulch ma mea faʻalaʻau.

E faʻafefea ona fafaga fualaau aina: togafitiga faʻatoʻa

E faʻafefea ona fafaga fugalaau i le taimi o fualaau taumafa ina ia suamalie ma e tele fualaau aina? O fugalaau e matua tali lelei lava i le faʻaofiina o organics. O le a avea ma se sui sili atu ona lelei mo fugalaʻau moli, aemaise lava pe afai e te le taliaina le saturation o le palapala i le "kemisi".

E faʻafefea ona fafaga fugalaau i le vao

E mafai ona e fafagaina le totoina o fugalaau ma le paluga. I le 10 lita o le vai, faʻafefe 1 lita o mullein ma tuʻu i se nofoaga mafanafana mo le faʻamagaina mo le 7 aso. Ona liligi lea o le 1 lita o le paluga i lalo o laau taʻitasi.

E faʻafefea ona fafaga fugalaau faʻatasi ma moa moa

O se mea e gaosia ai fualaʻau o le moa o le moa:

  • Fufuluina fualaʻau moa fou i le vai i le ratio e 1 i le 20 ma tuʻu le fuga mo le 5-10 aso. Faʻamamaina ma le faʻaeteete i lalo o aʻa, aloese mai le tuʻuina o laulaau, mo laau taʻitasi 1 lita o le ofuina pito i luga o le a manaʻomia.
  • E mafai ona e faʻamalosi le gaʻo: sasaa le pito i luga i le vai, faʻamalosi mo le vaiaso ma faʻaitiitia le 0.5 l o le concentrate i le 10 lita o le vai. Liligi le 1 lita o le tali i lalo o laau taʻitasi.

Fafagaina Faʻatoʻa Faʻatoʻa

O le faʻatoʻaga o lauʻau e tele foʻi le gaʻo. Faʻaaoga soʻo se lanu: laʻau, uila, vao mai le 'upega tafaʻilagi (na o le iniseti).

  • Faʻasalaina le mutia, faʻafefete i le vai i le fua o le 1 i le 3 ma tuʻu le fuga mo le vaiaso.
  • Ona faʻaalu lea i le vai i se fua faatatau ile 1 i le 10 ma sasaa ai vine.

E faʻafefea ona fafaga fugalaau pe afai e leai se meaʻai: fafagaina faʻatasi ma mea taumafa

E masani ona avea le faʻataunuʻuina o meaʻai e pei o se faʻalaulaʻau: fufuluina o fualaau faisua, faʻi paʻu, fuamoa, laʻau tila, ae aunoa ma le chlorine ma isi mea le mama o vailaʻau.

O pamu pateta ma peina o faʻi e tele le potassium e aoga mo fugalaau. Sasaa vai inu i luga ia i latou, malulu ma sasaa vao i le afifi na maua. O le pata o le patato e mafai ona mulumulu le eleele.

O le afaina o lapisi o le sipuni e le na o se ofu lelei, ae o le puipuiga foi mai meaola faalafua. Ina ia saunia, liligi le 50 g o meaʻai masani ma vai inu (10 lita) ma faʻaosooso mo se vaiaso, ona sasaa lea. O loʻo faʻapena foi ona saunia se atigi figota. O le a sili atu ona lelei le paʻu o le calcium.

E faʻafefea ona fafaga fugalaau i le fefete

O le siva pito i luga e fai o se tuputupu ae e faʻaleleia ai, e fesoasoani i le faʻavavevave o le faʻaaogāina o vailaau oona i le palapala. E fautuaina le faʻalauiloaina o laei pito i luga i le tautotogo o le tautotogo, pe a lelei le mafanafana o le eleele.

  • Mo le 10 lita o le vai matou te ave le 1 kilokalama o le fefete fou, faʻaopoopo 1 le sipunipuni o le suka, faʻaliliu lelei ma faʻamalosi mo le tele o itula (tuu i le po). Sauniuniga o le fofo o galuega: mo le 10 lita o le vai e te manaomia 0.5 lita o le faʻafefete, sasaa le vao i le masani masani.
  • E vave ona saunia le fefete o le fefete faʻamago: i le 10 lita o le vai tatou te faʻamaluina 10 kalama o le fefete ma le 5 teaspoons o le suka, tatou te faʻamalosi 2 itula. Mo le faʻaaoga, faʻamamafa i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 5.

E faʻafefea ona fafaga fugalaau i Aokuso ma Setema pe a uma ona teuteuina

I totonu o le natura natura, o fugalaau e ola i tafatafa ane o laau, o aʻa o le ogalaau e ufiufi i se laʻau laau ma le paʻu. E tusa ai ma le tele o faifaatoaga, pe a faʻaleleia, e tatau foi ona tausia le laʻau i lalo o le mulch, lea o le a puipuia ai le aʻa mai le malulu, ma o le a faasolosolo malie lava ona maua mai meaʻai i le taimi o le pala.

E faʻafefea ona fafaga fafie strawberries i le autumn

O le faaiuga o Aokuso poʻo le amataga o Setema o le taimi o le fafagaina mulimuli o le vaitau, lea e fesoasoani e faʻamalosi ai fugalaau. E faapefea ona fafaga fugalaau i le tautoulu?

E sili ona lelei le faʻaaogaina o faʻamalaʻau: superphosphate ma le masima masima, e faʻafefiloi i le 60 ma le 40 kalama i le isi itu ma ua faʻapipiʻi i le palapala i le malogo mo 1 sq. M.

Lafoaʻi ma le faaeteete le palapala, taumafai e aua le faʻaleagaina aʻa, tufatufaina atu meaʻai ma faʻasalaga i se fasi anufe palapala. Ona mulch lea o le togafiti ma le totoga - faʻaaoga le pala, ma le pulu ma le vaomago, e pei foi o le mulch.

O le anufe o le dung o se mea sili ona lelei o le mulumulu ma se tuufaatasiga tele o elemene e tatau ai, ae ia na o totonu lava o se tulaga leaga.

O le mulilua o manu o se auala foi lea e fafaga ai

E faʻafefea ona fafaga fugalaau mo le taumalulu, pe afai e te le manaʻo e faʻaaoga fualaʻau faʻamalaʻau? O le humus po o le faʻapalapala o se mea lelei ma mulimulitaʻi lea o le a avea ma se mea faʻapena lelei.

O le peʻa lava ia e leai, e fesoasoani e faʻaleleia le fausaga o le palapala. E mafai ona faʻaaogaina le eleele, faʻaopopo atili ai le pefu po o le lime laʻau.

Laʻau ma vaomago e masani ona faʻaaoga e pei o mulch. E vave ona pala, o lea i le vaitau tuputupu aʻe latou te manaomia e faaopoopo i lea taimi ma lea taimi.

E fetaui lelei mo le mulutūina o fafie: o le paʻu o laau coniferous, sawdust, twigs, boards rotten. Tipi uma lenei mea lelei ma fafasi le eria, i le lumanaʻi, ia mautinoa o le mulch e le o se keke, e masani ona ted.

O le mulch layer ua faafouina i le tautotogo, o lona mafiafia e tatau ona tusa ma le 10 cm. O a galuega a le mulch i le tautotogo? O le a tosina mai ai i luga o le 'eleʻele le palapala, lea o le a faʻamalo ai le palapala, faʻaleleia le lelei o le ea; O le a fesoasoani i le faatumauina o le tulaga sili ona maualuga o le susu, puipuia mai le vevela ma, ioe, o le a avea ma ofu sili.