Meaai

Strawberry Jam - Summer Flavor Dessert

Faatasi ai ma le eseesega o le faasaoina o le suamalie, e taua le faailogaina o le fuselami - o se tasi o mea sili ona manogi. O na ituaiga o meaʻai e sili ona pele i tagata sili ona taua o le aiga. Ma e le o se mea le aoga, aua e le gata ina lelei le totō vine, ae o le soifua maloloina foi. O le mea moni, i le faagasologa o togafitiga vevela, o se vaega o le vitamini ua leiloa, ae o totoe o totoe e lava tele e toe faʻatumu ai le tino ma elemene talafeagai.

I lona tuufaatasiga, o le berry e mauoa i ia mea aoga e pei o le potassium, iron, pectin, magnesium ma le tele o isi. O togalaau e fautuaina mo le faʻaaogaina i le tulaga o le anemia, toto maualuga ma le atherosclerosis. E i ai sona aoga aoga i luga o metabolism, faʻaleleia le tulaga o toto toto, toe faʻaleleia le faʻaogaina o iodine. O le tagata suamalie suamalie o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi ma e faʻaaoga foi e faʻaitiitia ai tulaga masani i taimi o malulu.

Sauniuni o vine mo le faasaoina

O le tele o taumalulu taumalulu faʻatau vine i le maketi. I lenei tulaga, e mafai e se tasi ona faʻamoemoe mo le faʻatuatua lelei o le au faʻatau ma suʻesuʻe ma le totoa strawberries mo le amiosaʻo ma le i ai o vine vevela. O faʻataʻitaʻiga o faletua e fautuaina i latou o loʻo maua le avanoa fiafia e ola maloloina ai fualaʻau lelei mo na oi latou lava i le aoauli ma le vevela o le tau. Ona tafia ai lea o le sau i le taeao, ma o le a suamalie le strawberries, ae le o le vai.

Mo le fuālaʻau jam, e fautuaina e filifili ni fua tetele, talu ai e sili atu ona suamalie ma manogi. E le gata i lea, o le a tumau pea le lelei o le fugalaau i le taimi o kuka ma o le a le pa'ū.

O vine uma e tatau ona muaʻi faʻavasegaina, aveʻeseʻesega, ona fufulu lelei lea. I lenei tulaga, e le tatau ona e faʻaaogaina le vai tafe mai le tap, ae ia tuu i lalo i ni vaega laiti i totonu o se pesini vai. E tatau ona faataatia fualaau mama i fafo i luga o se laulau ina ia magoto ma susu ai le susu mai le ipu. O le laulau e ufiufi i se mama mama ma o le a totoe le sua mo le tele o itula.

O fualaau Strawberry jam e masani ona aofia ai le faʻaaogaina o fua fou, talu ai o strawberries, lea e ave mai le pusaaisa, e le manogi ma suamalie. Ae afai e faafuasei i le taumalulu e te manao e togafitia oe lava i se mea manaia, ma o loo i ai ni sapalai i le pusaaisa, e mafai foi ona e faia ni siamu mai fualaau malo.

I lenei tulaga, o le faʻatauga o loʻo i ai ona lava faʻaaliga. Talu ai o vine mai leisaisa ua leva ona saunia (fufulu ma faʻamago), o le taimi e manaʻomia e saunia ai le meaʻai e faʻaitiitia. Ae ui i lea, e aoga le mafaufau o le a sili atu le suavai nai lo le saunia mai vine fou.

Ua saunia le kulimi faʻasusu vavalaʻau e aunoa ma le faʻaumatia muamua o fua. E vave ona moe le vine mai le pusaaisa ma le suka, faʻafefiloi ma alu mo le 4 itula.

Tolu Strawberry Jam

Ina ia saunia ni mea lelei mo le taumalulu, o fua ma gaʻo e ave i le fua faatatau o le 1: 1. Tuu ni fualaau i totonu o se lapisi tele, sasaa le suka i luga ma tuu i luga mo le itiiti ifo ma le 5 itula ina ia maua ai le sua sua.

E leai se mea faigata i le faiga o le kuka. Ina ia faia lenei mea, aumai le masini i se vevela ile vevela vevela, aveese le pulufula ma faʻafefe mo le 5 minute. Alu ese le po i le malulu. O le aso e sosoo ai, toe fai le faʻaluaga lua taimi.

A maeʻa le lona tolu o le telefoni, tuʻu le faʻamaʻi e faʻaliliu sinamu mo le itula, ona tuʻu lea i totonu o le afa-lita ma tuʻu i luga.

E vave ona faʻamalosi le siaki, e mafai ona e faaopoopo le vailaʻau po o le sua o le tipolo i le mea faigaluega i le fua o le 1 tbsp. l i le kilokalama o vine.

Toa Mumu

O lenei metotia o le faʻasaoina o siamu e sili atu le saoasaoa nai lo le taimi talu ai, talu ai ua saunia i le tasi. O le taimi o le kuka e faʻatatau i le manaʻomia. O le mafiafia o le jam, e tatau ona umi le kuka.

Muamua fua o le strawberries e fuafua ai le aofaʻi o suka e manaʻomia. Mo kilokalama uma o le pi, 1.5 kilokalama o le sugar granulated o le a manaʻomia. Taʻu fua i totonu o se fagu poʻo se pani i luga o fata, sasaa taʻitasi taʻitasi ma le suka. Alu mo le 4 itula e faia ai le sua.

A tuʻuina atu e le strawberries ia le sua, tuʻu le mea faigaluega i luga o le afi ma aumai i se mea e vevela, ma faʻagata ese le aveesea o le pulu.

Ona faʻamalosi lea o le afi i se mea itiiti ma faʻafefete i le mea e manaʻomia i le taimi, lulu le pan mai lea taimi i lea taimi. Lili i luga.

E le tatau ona faʻasalalauina jam i luga o se ipu, ae faʻagese malie lemu.

Strawberry Jam - E lima minute

O le tele o le taimi e fai ai le saunia o vine, ma o le meaʻai lelei lava ia e vave ona faia, e ese mai i se fualaau suamalie atoa matagofie i totonu o se fagu.

O le mea lea, ia sauniuni le 2 lita o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga vave i fualaʻau atoa, e tatau ona e faʻafefete muamua le sipuni. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi i totonu o se pesini laitiiti:

  • 600 g o suka;
  • 400 ml o vai.

Tuu le siva i luga o le afi ma ia faʻafefete, faʻaosoosoina pea. A faʻamaʻaʻa atoa le suka, tape le mea mumu ma faʻavave le kulupu lelei.

Aʻo faʻamafanafana le syrup, ia saunia le seleselega: filifili uma, e le o faʻamaina ia vine, faʻamama, mago. Mo le aofaiga o le siva, 2 kilokalama o vine o le a manaomia.

Tuu fualaau i totonu o le sipuni mālū ma tuʻu le sua i le po e faʻavave ai.

I le taeao, aumai le mea faigaluega i se vevela, aveese le pulu, faʻafefete mo le 5 minute ma vave ona eʻavale i luga.

Strawberry Jelly Jam

Mo i latou e le mananaʻo pe le mafai ona faʻafefiloi ma le kukaina o le mea faigaluega, e mafai ona e taumafai e fai le fugalami kulini i le gelatin.

Laasaga i lea laasaga le kukaina:

  1. E suʻe ma fufulu le kilo kilokalama o strawberries. Ave le 750 g o vine mai le aofaiga atoa ma tatipi i totonu o se mea e gaosia.
  2. Somi le sua mai le lemoni e tasi.
  3. Faaopopo le sua o le lemoni, 1 le afifi o gelatin i le vaimasi puree ma tuu i le afi.
  4. Aʻo faʻamafanafana le puree, faʻafefiloi le 250 g o strawberries ma le 1 kilokalama o le suka.
  5. Tuu le suauu i le suka i totonu o paluga pateta ua kuka ma kuka uma mea uma mo le 5 minute.
  6. Faʻatulaga le vevela vevela i totonu o pusa tioata ma tapuni.

Nai lo o lemoni, e mafai ona e ave le acid citric (1 tsp), ae le o le gelatin - Confiture poʻo le Gelfix (1 fagu).

Lauina o le fasi fugalaau

Ina ia puipuia uma vitamini o loʻo i totonu o vine, latou te saunia le faʻasaga vine e aunoa ma le kuka. Mo se mea suamalie faapena, e te manaʻomia sina suka sili atu. O le mea lea, mo le 1 kilokalama o strawberries latou te ave pe tusa o le 1.6 kilokalama o le suka, ma afai o le sua o sina pulu fua, ona 2 kilokalama atoa lea.

O le faagasologa o le faia o siamu e faigofie lava:

  1. Fufuluina ma le mamago. Talu ai ona o le a leai se vevela togafitiga, e kukaina suamalie i vai inu e faʻamaʻi.
  2. Sasaa le suka ma faʻafefiloi ma fugalaau.
  3. Toto mea uma i se masini tutusa e faʻaaogaina se mea e faʻaleleia.
  4. Tuu le siaki ua maeʻa i totonu o fagu vailaʻau ma faʻapipiʻi faʻatasi ai ma ni pusa tila.

E taofiofia paʻu lapoa i totonu o le pusaaisa.

O le Strawberry jam o se "vaega o le taumafanafana" i totonu o le fagu, o lona manogi manogi e faamanatu atu ia te oe le mafanafana o le taumafanafana i le afiafi ma fesoasoani ia te oe ia e saogalemu mai le malulu malulu. Faʻanofo oe pele ia te oe i se meaʻai suamalie ma - fiafia i lau 'aiga!