Laʻau

7 pito sili ona amata i totonu o le orchids

E le mafai lava e le kulupu ona alu ese. E ui o nei suavai taumafa matagofie e faatumauina le tulaga o laau faapitoa ma le maasiasi, i le taimi nei o loo maua i toetoe lava o totonu. E moni lava, e talafeagai le talanoa e uiga i la latou lautele lautele na o le ituaiga o meaola - phalaenopsis. Ae o le butterfly orchid, ma isi meaola ei ai le tulaga le lelei, e le faatapulaaina le tuufaatasiga o totonu o le fale. I faʻaaliga ma faleoloa fugalaau, e ui lava e le tele, o loʻo iai lava le matagofie o le matagofie o loʻo aʻafia ai laʻau ma le fuga.

Orchid Leptotes (Leptotes).

O le tele o mea sese ma tulaga taua o le "le o sea ituaiga" orchids

Po o le a lava le ituaiga o togi o loo talanoaina, o le tulaga o se fale e le masani ai, muamua e toetoe lava a le mafai ona mautinoa e fesootai ma o latou uiga mama. E le o se mea e tupu mai ai, o le phalaenopsis ma le Kamupani na avea ma lauiloa ma lautele na latou manumalo ai i le sili atu i le 90% o le "maketi". Fiafia - o lona uiga e talafeagai mo le tele. E tusa ma le 10% totoe o kulupu e mafai ona tupu e pei o ni fale, e le mafai ona fai atu e talafeagai lelei mo le amataina.

O uluai fagalaʻau e le o se mea e sili atu-faʻafefe poʻo le talafeagai mo na o mea e faʻaalia ai fugalaau poʻo florarium. Ae o le filifili e totoina nei ituaiga o orchids e naʻo latou o loʻo i ai le poto masani o le tuputupu ae o meaola "faigofie", faapea foi ma le masani muamua i nei laau toto, ia e faapitoa i itu uma.

E le o ni faʻasalalauga, manaoga faapitoa mo le faʻaleleia ma le tausiga o le toe taui pito sili lea o uluaʻi inisi. Ae le vave tusi i lalo ituaiga uma o faigata e tupu. E le mafai ona faamalieina i latou i le masani masani o le potu, ma mo le fufuluina e manaʻomia ona latou faia ni tulaga patino, ma o le auala masani o le a suia i le tausiga o le tagata lava ia.

Faatasi ai ma kulupu, e manatu e seasea ma e le masani ai, ei ai ituaiga meaola e ola i le palapala, ma epiphytes. Ae masani lava mo mafuaʻaga uma, e manaʻomia le maualuga o le timuga, o le taimi pito sili lea ona faigata i le faʻatoʻaga o se mea e le masani ai ma taua i totonu. Ae i le faatinoga, e sili atu ona foia - tuʻuina atu le eseesega o le vevela e tatau ai mo i latou i le po ma le ao, a aunoa ma lea o le a matua faigata lava ona ausia le fugalaau i soʻo se "le faʻapea" orchid.

Orchid Brassia (Brassia)

Ae o mea sese o se uiga masani lelei mo tagata uma e fiafia i le tosoina o le tosina ua faʻamalieina eo latou foliga vaaia. O taʻaloga e le masani ai e pei o teuteuga tāua, faʻasalaga o vevela i fafo, mea faʻamalosi matagofie. Latou te ofoina mai e faamemelo e le gata i auiliiliga o le fausaga, iloilo le tulaga e le o tulaga masani ma auiliiliga manaia. E ese mai i masani masani ma i latou e masani i tagata uma, o mamanu matagofie e mamanuina ina ia fiafia, ma faʻalogo i mafaufauga uma o tagata. Ma pe a latou fuga, e leai se leo sili atu mo totonu.

O le ituaiga eseese o fugalaau ma laulaau o nichi, lea o nisi taimi e le taua mo ituaiga tagata taʻitasi, ae mo ituaiga taʻitasi, e le tatau ona taufaasese: i totonu o la latou fausaga e tutusa uma lava. E tolu vavao ma tolu paluga o loʻo i luga aʻe o latou, o le ogatotonu e masani lava ona faia ai se laugutu (labellum) - o mea uma nei, e oʻo lava i le televave o orchids. Ma o le tele lava o mea e ofo ai, o la latou eseesega eseese ma fesuiaiga. Sei o tatou vavalalata vavalalata i le fitu o uluaʻi vavalo i totonu o le fale, e le tatau ona faʻalogo i ai nai lo phalaenopsis, dendrobiums ma slippers.

Mo se lisi o uluaʻi uluaʻi inisiua, tagaʻii le isi itulau.