O le togalaau

Cherry mo le Region Moscow - o ituaiga sili ona lelei o le ogatotonu o mea taufaatoaga

I le teuteuga fiafia, o cherries mo le Moscow Region o le ituaiga sili ona lelei, o se avefeau o le amataga o le vevela o le vevela. O Southerner e leʻi mauaa i le ogatotonu o le laina mo se taimi umi - o fugalaau fugalaau matala ma lala talavou o le malulu. O taumafaiga faifaipea e fatuina ni fomu mausali e masani ona le manuia. I le ogatotonu o le seneturi mulimuli i ni vaega se tolu ma se tau malulu, e faavae i luga na maua muamua. I. V. Michurin, na mafai ona aumaia ni ituaiga eseese o le "Bird Cherry". O le mea lea na valaʻau i le itu i saute, lea na faʻaulu ai manu felelei. O se taunuuga o galuega umi a le au faifaatoʻaga, o ituaiga sili ona lelei o cherries mo le vaega o Moscou o Bryansk, Oryol ma Moscow na tupu mai.

Uiga o meaʻai o le fualaau aina

O le pele faapelepele o le aiga Pink. I le lalolagi e sili atu ma le 4,000 ituaiga eseese, ae latou te o ifo uma lava mai le "manulele manu". O kerupi vao e totoina i totonu o laufanua mafanafana, ma faia ai ni vao mafiafia i luga o mauga. O iina, o se laau e mafai ona tupu le 10 mita le maualuga, ma o lala e salalau lautele. E faʻatapulaʻaina atinaʻe i le 4 mita. E ala i le tipiina ma le faia o ni fatu laau, ua tuʻuina atu ia i latou se fusiua, meaola poʻo se fafie.

E totoina le lua tausaga le matua, e tatau ona faapipii. O le eleele mo se laau talavou e manaomia ai le malamalama, faʻamalolo ma e le o se mea e le mautonu. O le laau e tuʻu i le itu i saute poʻo sasaʻe, ma le puipuiga lelei mai matagi. E tatau ona loloto le vai i le eleele, ma o le mea e tatau ona faʻasusu ai e tatau ona masani, e sili ona lelei. O ituaiga e sili ona lelei o cherries e lafo mo le Moscow Region e mafai ona faʻatau i Moscow Nature Tester Nursery.

Faʻateleina le gaosiga o ituaiga fou o metotia o faʻamalositino ma mutagenesis. O le faifaatoaga o Evstratov na galue i luga o le totoina o meaola ma le gamma radiation, ma sa faʻaaogaina meaola e ola ai. O se taunuuga, o nisi o ituaiga fou i suega a le setete e tetee atu i le paʻu o le vevela -30 tikeri, mauaina vave le matua, ma le tetee atu i le pu. O le tuputupu ae malosi i le taumafanafana e vave lava ona toe faʻafoʻisia le pale pe a mavae le malulu malulu.

Ole ituaiga fou o meaola na muamua ona faia ma muamua atu mo le Moscow Region e leai ni mea lelei. E tasi le laau e mafai ona totoina mo ni mea teuteu. E tatau ona i ai ni paiga eseese. Ae i totonu o le vavave o tulaga, e mafai ona e totoina se palota i le palealii o le laau autu i luga o lala eseese i luga o le nofoaga.

E mafai ona tupu se fatu laau mai fatu peleni pele, ae pe a uma lena, tui. O le faʻavaeina o le vao e amata i le tausaga muamua o vao. Faʻatulagaga o faʻatoʻaga, pei o isi Pinks. Mafaufau i ituaiga sili ona lelei o cherries mo le totonugalemu o Rusia, o latou lelei.

O ituaiga sili ona lelei o cherries

O se ituaiga lelei o le vave o le taumafataga o le a tuʻuina atu ai le maroon pogisa, toetoe o le paʻu pe a ma le 6 kalama. O le pulupulu e manaia, valiina i le lanu uliuli, o le ponaivi e laiti. O le umi, e tusa ma le 4 mita le maualuga o le laau e tupu i le aso muamua o aso e sefulu o Me, o fua na amata i le ogatotonu o Iuni. O le vailaʻau o le malulu lea, faʻasaina ogaoga matuia o 1995-1997 i le eria o Bryansk. Fruiting is annual, moderate from the fifth year. O foliga o le laau o le pyramidal. O faʻamaʻi faʻamaʻi e le matautia mo Iput. O vaomatua e talia lelei le femalagaaʻi, faʻaaogaina e fai ai ni tusitusi. O se palota lelei a le tuaoi o le ituaiga Fatezh.

O se laʻau matagofie, faʻatapulaʻaina i le maroon, nai fusi vine ua faʻafefeteina o vine, e tuʻuina atu ai le seleselega, i le ogatotonu o Iulai. Le pele faapelepele Revna e faatatau i ituaiga tagata e aafia i le tagata lava ia, o fualaau aina e tele, taʻitasi tausaga. O vine e vevela, feololo, teuina i le taimi o femalagaaiga mo se taimi umi.

E vave tele le fiafia o le pelery, e oo atu i le 3.5 mita, o se foliga o le pyramid, o lau oval. O Cherries e ulu atu i fualaau suamalie mo le 4 tausaga. Le pele faapeleʻa Revna e faʻasaga le kulimi, e le o se mea e afaina ai le pu ma isi faʻamaʻi o le pale. E faʻatupulaia le gaioiga pe a oʻo ina vavalalata se teineitiiti lata ane.

O Cherry Fatezh na vave ona suaina, ae na ia faaalia uiga aupito sili ona lelei i fua o le gaosiga ma le tofo o fualaau aina i totonu o ituaiga uma o le vaega pito i totonu. O le lanu lanumumu mumu lanu mumu e amata i le amataga o Iulai. O laumei samasama ua salalau i luga o le lanu mumu o le fua - o se meaalofa mai le ituaiga lanu samasama Leningradskaya. O le tofo o fualaau aina e fuaina i le pusa i le 4.7 points.

O le malosi sili ona malulu o le taumalulu na tuleia ai le peleni i matu. O le laau e i ai se pale paleni, e oʻo atu i le 4 mita, e sau i le lima tausaga. O le fugalaau Fatezh e amata i le ogatotonu o Mei. O le ituaiga o le tagata lava ia e manaomia ai se palota. Chermashnaya, Sinyavskaya poo cherry Crimean e totoina i se pagalua. O suʻega e faʻaalia ai fua o fua o se tagata matua mo le 4 tausaga i le 16 kg.

O le lelei o le ituaiga e aofia ai le tetee atu i faamaʻi, faapalepale ma le leai o se vaiinu. O le laau e tatau ona puipuia mai le matagi - e le gafatia.

O Cherry Tyutchevka e aofia ai i le tuai o fua. O se laau o le ola tuputupu ae, faatasi ai ma se pale paleni, o le taumalulu-malosi, e tetee i le lavelave o le lua. O le faʻaleleia o le tino o cherries ua manatu o se avanoa sili. Fruiting e tupu i le 5 tausaga talu ona totoina.

O vine e lapoa, e oʻo i le 7 kalama, taamilosaga, paʻu oona ma togitogi pisi. O le pulupulu ei ai lona manaia lelei, lanu mumu, o le maʻa o se mea faigofie, faigofie ona vavaeeseina.

O le maualuga o le seleselega faaletausaga o se tasi lea o vaega autu o le ituaiga Tyutchevka.

O le pele faapelepele o Bryanskaya Pink, o le lauiloa o Bryansk breeders Kanshina ma Astakhov, na filifilia i totonu o le folafolaga mo le vaega pito i luga e faavae i luga o manaoga malosi mo le tumau. Lanu piniki lanu e lelei. O le ituaiga e mafua mai i le tuai, e fuga i le ogatotonu o May, ua saunia mo le seleselega i le lua tausaga o Iulai. Fruiting is regular, o fua e tumau i le taimi o femalagaaiga, aua le sola. I timuga timuga, o fua o fualaau aina e le pala.

O le laau e faʻatusatusa, e ola i le 2.5 m, o le pale e vaʻaia, o laulaʻau e tele. O le lelei o le ituaiga o aʻafiaga o le malulu ma e puipuia mai le faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi.

O le peleni pelemole Crimean e leai ni ona uiga fua tele, ae o le palota sili ona lelei mo siama e leai ni mea. O fua e laʻititi, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o cherry bird, latou te faia se uaina lelei. O le vailaʻau o le taumalulu-malosi, vela ma tofotofoina i le Kursk, Tula Moscow. Aisea na latou taua ai Crimean - o se tala mai le tusitala.

Orlovskaya pink cherry sili atu nai lo ituaiga uma i le resisuga. Ina ua maea se suega o le kiona e 37.5 tikeri, sa faaauau pea ona fua mai le laau. O le ituaiga e vave, e maua ai le fua muamua i le lona fa tausaga talu ona totoina. O le piniki o Oolol e le lelei lona tino, e mafai ona avea ituaiga eletise ma ituaiga e fuga i le ogatotonu o Me - Rechitsa, Palani Palania. O le avega masani mai se laau e 10 kilokalama, o fua e tusa ma le 6 kalama.

O le vailaʻau e teteʻe ile pu poloka.

Saienisi le saienisi, suʻesuʻe pea ma suʻesuʻega. O loʻo faʻataʻitaʻiina ma maua ni faʻamoemoe sili atu mo ituaiga fou. E mafai ona e maua a latou laau toto i nofoaga o suʻega, ae o le ae manaomia le teuina o se faʻataʻitaʻiga o le atinaeina o laau e fesoasoani ai i saienitisi latou te mauaina le sili ona lelei ma le matagofie o cherries mo le itumalo Moscow.