Fale taumafanafana

Faʻavela afi mo fale mafanafana - tulafono filifilia

O le filifiliga o se mea vevela mo se fale o le malo o se fesili e masani ona fiafia i ai tagata nonofo i le taumafanafana. O le faʻaleleia lelei o le tino o le faʻavevelaina o le kesi, lea e tuʻuina atu i se lautele o le maketi.

O le fea e faʻavelaina le gas e filifili ai?

I le faagasologa o le filifilia o se mea vevela mo lou fale, e tatau ona e fuafuaina le taamilosaga o le potu (tulaga, nofoaga ma le vavao gafatia), nofoaga e faʻapipiʻi ai, faʻafefea ma pe o le a le mafuaaga e faʻaaoga ai.

O loʻo faʻamamaina le faʻamafanafanaina o le atunuu i le avea ma faʻamafanafana aupito sili ona lelei. E mafai ona latou tuʻuina le vevela i se avanoa tele. O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga telefoni e mafai ona faʻaaogaina i totonu ma fafo (arbors, terraces).

O nisi o faʻataʻitaʻiga tumau e mafai ona faʻafesoʻotaʻi ia auala e lua o le gaosiga o le gas: LPG ma le kesi tutotonu. I le toesea o se tasi o punavai - o loʻo i ai lava se taimi e le toe i ai. O se aoga tele lea o nei mea vevela gas.

Ina ia filifili po o le fea o mea e faʻaaluina le kesi e filifili ai mo se nofoaga o le taumafanafana, e mafai ona e faʻaogaina fautuaga nei:

  • Gaosiga o gaosiga. O lenei faailo e mafai ai e oe ona fuafua le filifiliga o se mea vevela e tusa ai ma vaega o le potu e manaʻomia ona vevela. Le tuʻuina o le vevela i potu laiti e oo i le 20 m2O le a lava le faʻatau o se mea vevela i se gaosiga o le gaosiga e oo atu i le 3 kW. Mo potu tetele, taʻitasi, pule i luga o le 3 kW o le a sili ona lelei.
  • Polokalama saogalemu. E tatau ona filifili ni faʻataʻitaʻiga i le i ai o faiga faʻavae saogalemu: faʻamalosia o le mumū o le afi, le puipuia o le kesi i le mea e tupu ai le vevela, o le faʻaititia o le okesene i totonu o le potu (pe a faʻaitiitia le okesene i le ea, e faʻafuasei lava ona alu ese mai le vevela ma taofi le gaosiga), ma le veveat.
  • Tauvaga. Ina ia faʻaitiitia le faʻalavelave ma i soʻo se faʻalavelave tupu faʻafuaseʻi e le tatau ona vevela, e tatau ona filifilia le faʻavelaina o le kesi ma se avanoa e filifili ai e faʻafesoʻotaʻi i se punavai gaosiga (laina eletise / laina tutotonu).
  • Malaga. O le faʻaaogaina o le vevela i totonu ma fafo atu o le fale ua mafua ai lona faʻamoemoe ma faʻaaogaina lautele ma sili atu ona faigofie.

Faatasi ai ma tulaga faatapulaa ma manaoga autu mo le filifilia o le vevela o le kesi, o loo i ai tulaga saogalemu mo nofoaga o loo latou faapipii ai. I le tausiaina o nei tulaga faatonuina, e mautinoa e le tagata le saogalemu o tagata o loʻo i totonu o se potu vevela.

E tatau ona mataitu:

  • Le faʻamausoga o le fesoʻotaʻiga o le kesi i luga o le paʻu ma luga o le vevela. I le mea e tupu ai le gaʻau, e tatau ona toe faʻafoʻisia le fufusi.
  • O le i ai o le ea i totonu o se potu e iai se vevela feaveai ma se tosina i totonu o le ea i luga ole auala e mafai ai.
  • Aua le faʻapipiʻi mea e flammable ma mea faʻapitoa i luma o le vevela vevela mai le mea vevela. E mafai ona mafua ai se afi.

Aotelega o vevela kesi mo fale o le taumafanafana

O le maketi mea e faʻaaluina ai le kesi e tuʻuina atu ai le tele o ituaiga mea gaosi afi ma mea vevela. O se toe iloiloga o le vevela o le kesi mo fale o le taumafanafana e talafeagai e fuafua ai mea e tatau ai ma mea totino, faapea foi ma le ituaiga mea vevela.

I aso nei, o loʻo i ai ituaiga o masini kesi mo le fale mafanafana:

  • Puʻu afi;
  • Tuʻu afi;
  • Faʻavevela faʻasa;
  • Paʻu vevela faʻasaina i le mea e faamumu ai afi;
  • Auala vevela;
  • Tuʻu faʻatasi ma se tamai kesi.

O le fana mo se taumafanafana

E i ai sona foliga faʻalanulaula ma se paʻu faʻamaufaʻailoga tutusa e faʻapipii i lalo. I totonu o le tulaga o le faʻatumu atoa lea o le faʻaaogaina o le kesi ma le saogalemu. O le mana o pu uila e mafai ai ona e faʻavevela potu e oo i le 30 m2 ma mai le 30 i le 500 m2.

O fana mafanafana e maua ai le ea vevela ma se afi eletise afi, lea e mafai ona gaosia le kesi i le vevela malosi. O ona meatotino e faʻatagaina saʻo (e le o le afi mumu) ma le faʻamafanafana faʻafuaseʻi o le potu. O loʻo i ai se masini tapunia o le faʻafefe. O le masini o le generator e mafai ai ona e tali atu i gaioiga o le kesi ma le le lava o le sao o le okesene i le siosiomaga.

Faʻamatalaga ma faʻagasologa o mea faʻavevela o le kesi i lenei ituaiga:

  • O le aoga o fanafana vevela o lo latou gaioiga. E mafai ona e faʻaaogaina e tusa lava pe i fafo i totonu o se faleie, pe i totonu o se va.
  • O le le lelei o le i ai o kesi mimita ma se uiga masani. E le o taʻua, ae e le fautuaina e faʻaaoga i totonu o le fale mo se taimi umi.

Tuʻu afi mo le togalaau

O le kesi e tuʻuina atu mo le tuʻuina atu o le taʻitaʻi i totonu o faʻavevela. I foliga vaaia, e toetoe lava a le ese mai se masini e faamama ai le vai. O nisi taimi e tuʻuina foi i lalo o le faamalama, e pei o se maa. O lona mamanu e mafai ai ona faʻaaoga uma ituaiga o fesoʻotaʻiga kesi (LPG ma le autu). Faʻaliliu faigofie le fesuiaʻiga i le va o modes feed.
O le gaioiga o le gaosiga o le kesi e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le ea mai le auala, lona vevela, ma le taʻavale i totonu o le potu. O oloa faʻamafanafana e otometi lava ona lafoina i fafo atu o le fale. O lenei taʻiala o le faʻatinoga e faʻatagaina oe e vave faʻavevela le ea i totonu o le potu ma otometi ona teuina. O le tau vevela e mai le 13 i le 38 tikeri le vevela.

Faʻavevela faʻasa

E galue e aunoa ma se afi, mea faʻamafanafana ma e aunoa ma se leo e le manaʻomia.

Gas ma suauu e mafai ona faʻaaogaina e avea ma fafie. O le elemene o le mafanafana o se vaega e aofia ai fiberglass ma platinum.

Mo fale o le taumafanafana - o se tasi o filifiliga sili. Latou te faatuatuaina, siosiomaga, ei ai le maualuga o le saogalemu o le afi ma le afaina o le saogalemu. Mo potu laiti e oo i le 20 m2 e leai se vevela e sili atu.

O le suauu afi e faʻapipiʻi le vevela

O le le sili atu ona tau vevela gas. I le tele o iloiloga o afi vevela mo fale o le taumafanafana, e le fautuaina e faʻaaogaina lautele i le olaga i aso faisoo, talu ai ona o le mataupu faavae o le susunuina o le mumu. Ae, faatasi ai ma lenei mea, latou te matua faatuatuaina, tamaoaiga, ma tumau.

O le mamanu e faʻatagaina ai oe e teu se mea vevela i luga o le taualuga, puipui, fola.

O le vevela i fafo mo le nofo i le taumafanafana


E i ai le foliga o se auala o le auala. E faigofie ona faʻafesoʻotaʻi.

E pei o le suauʻu, faʻaaoga le kesi i totonu o pusa paʻu.

Na te faia le galuega o le faʻamafanafana tumau mo le avanoa.

O se auala lelei e mafanafana ai pe a fai se taofi ma malolo i luga o le auala poʻo totonu o le gasebo.

Laititi le ogaumu gas cylinder


O lenei mea vevela e mafai ona eseese ma e tele ni suiga. E faʻaaogaina mo falemafanafana falemaʻi i le tafaoga poʻo le avanoa o le aloalo i totonu o le fanua. O le faʻamalositino faʻataʻitaʻiga o filifiliga faʻatulagaga ua fuafuaina e 1 kW i le 10 m2 nofoaga.

A filifilia se mea vevela i le kesi mo se nofoaga e nofo ai le mafanafana, e tatau ona amanaʻia lona lautele ma galuega autu. E sili atu ona lelei le tufatufaina atu i tagata gaosi oloa lauiloa.