Fugalaau

Tulafono mo le tausiga o dracaena i le fale i le ata ma i le vitio

O se laau i totonu o le suamalie suamalie ua taʻua o dracaena. Faʻaigoaina o se vao, e mafai ona ola i totonu o le tasi ogalaau malulu e oo i le 20 mita le maualuga. Faatasi ai ma le tele o ituaiga o meaola faaleaganuu i tulaga e le masani ai e faʻaaoga ai le tele. E pei ona mafai ona e vaʻai i le ata, mo le tausiga lelei i le fale, o le a faʻafetai le dracaena i le talimalo ma se pale matagofie.

Dracaena fugalaau, pe faapefea ona tausi ile fale

I le fausiaina o le fale, e tele ituaiga o laau e sili ona le lelei o laau toto e masani ona faʻaaogaina, lea e maua ai pe tusa ma le 40 ituaiga:

  1. O le dracaena manogi, e totogo le laau i tulaga lelei, e oo lava i le potu.
  2. O le Matagaluega a Dracaena State e lanu lanu lanu.
  3. Marginata dracaena, lea e lafoaʻi ma se mumu lanu mumu ma se uumi uumi.

O laau pama e nonofo i potu mafolafola ma tumutumu maualuga. O le mea sili ona lelei mo nei faamoemoega o le dracaena Marginata, lea e mafai ona oʻo atu ile tolu mita i le maualuga.

Tino teuteu Dracaena Sander. E mafai ona totōina i totonu o le pusa e tasi mo ni kopi ma fatu ai lalaga vali mai ogalaau.

Ae ui i lea, na o laau ola maloloina e fiafia i la latou lalelei. Afai e amata le vevela poʻo le faʻaogaina o laulaau, e tumu le fale i iniseti pe e le lava le tausiga, o se tulaga e ono le fiafia ai le mata. Ae e te leʻi faatauina mai le dracaena, e tatau ona e suʻesuʻeina tulaga o le tausiga. O le dracaena le lelei e mafai ona taʻua e fesoʻotaʻi ma isi laau vevela. Faatasi ai ma nisi o faʻafitauli o le anotusi, ua tuʻufaʻatasia, ae o loʻo i ai mea e tatau ona amanaia.

Auala e tausi ai dracaena

O masani masani mo le tausiga o soʻo se totonu ole fale e aofia ai manaʻoga:

  • tulaga vevela;
  • moli;
  • fafaga ma fafagaina tulafono;
  • faʻataʻitaʻiga;
  • vaaiga i le tausiga o dracaena.

E sili atu ona faigofie le fatuina o tulaga talafeagai mo le vevela mo se faʻavela. O le vevela o le taumafanafana o le 18-22 tikeri i totonu o se siosiomaga ua uma ona tapunia ua faia natura. O le tele o fale o le ofisa e maua ai le ea malulu, o le fatuina o le vevela lelei i le taumafanafana e faigofie. I le ala, i le taumafanafana, e mafai ona tuu dracaena i le matala matala o le loggia poʻo le faletusi.

O le tau vevela o le 15 ° C e sili ona lelei mo le tausiga. O le malosi o le dracaena o loʻo iai i le vevela o le 5-27 tikeri.

E faʻapefea ona tausia le dracaena i totonu o se fagu pe afai e le gafatia le susulu o le la, ae fiafia i le malamalama lelei. O le faamalama i saute o se tapu mo le faʻatulagaina o laau. O se tulaga faapitoa i se mamao o le tasi ma le afa mita mai le faamalama i luga o se aoauli vevela o le a puipuia ai laulaau mai ogaumu. O foliga o mumu e mafai ona iloa o ni togitogisa uliuli i luga o laulaʻau, tumau mo le umi e nofo ai le laula i luga o le ogalaau. E mafai ona e fesoasoani e maua le malamalama saʻo e ala i le faʻaaogaina o moli uila. E manaʻomia tele faʻamalama e le dracaena vailaʻau.

O le fatuina o se microclimate o le vailaau oona i totonu o le fugalaau o le a sili ona taua i le tausisia o mea teuteu. Metotia o le toe faʻaaogaina:

  • pulupulu o pepa dracaena;
  • nofoaga o vaalele;
  • fafaga.

O le maualuga o le vevela o le potu, o le sili atu foi ona manaomia e le laau. E mafai ona e faʻaleleia le maualalo o totonu o le potu e faʻaaoga ai le tele o mea vevela. E mafai ona avea ma sepekini i luga o faʻasalalau, se pusa tioata latalata ane, o se fata ma lapisi ma le galu e faʻaleleia, pe a faʻafefe malie le susu i le ea.

Ae ui i lea, o le faʻaleleia faifai pea o le fale ma le suavai malulu, faʻaleleia le vai e sili ona aoga. Vaitaimi, e tatau ona taʻele le fale.

O le taimi lava e maeʻa ai le pito i luga o le eleele i totonu o se ulo i le taimi mafanafana, e tatau ona faʻaleleia le tele o le laau. I le taumalulu, ia faʻatagaina le eleele e faʻagogo mo le vaiaso, talu mai le taumalulu o le taofiga e matautia mo le pala o le malulu, susu palapala.

O le tulafono auro mo fale uma o le fale - e sili atu le mama nai lo le sasaaina - e taua mo le dracaena.

E tatau ona pasia le vai e faʻafefe ai i totonu o se faʻamalo. I le avea ai ma se mea mulimuli, e mafai ona lafo le malala i totonu o le vai ao faʻapalapala. Fertilizers mo dracaena e mafai ona faʻaaogaina i le lautele, ae o mea e aofia ai foliga o fluorides e le taliaina. I le tau mafanafana, e fafagaina le fale i vaiaso uma, i le taumalulu - tasi i le masina.

O ata e leaga i le laau. E fiafia le dracaena fou fou. O le mea lea, o le ea e tatau ona faia i taimi uma, e aunoa ma ni fuga.

E tupu, i le maualalo o le malamalama, e faʻaogaina le laau e aunoa ma se tatau. Masalo o le ogalaau e leai, o mailei mai laulaau ua paʻu. E tupu lenei mea ona o suiga o laʻau e masani mo dracaena. Ina ia faapuupuu le laau ma ia avea ai ma lala, e tatau ona e tipi ese le palealii ma se pou e 10 -15 cm le umi. A uma lena, tuu le laau i se mea pogisa ma aua le vai seiloga e iai ni lau fou. O le a avea lenei mea o se fugalaau fugalaau fugalaau.

E mafai ona faʻaaogaina le vaega e tipi ese mo le faʻaleleia o dracaena. O laugutu avanoa e masani ona fufuluina i le malala mumu pe togafitia i ituaiga togalaau.

O le suia o se tagata matua i le tausiga o dracaena i le fale ua manatu o le tulaga autu lea mo le tausiga lelei. I lenei tulaga, o le tulaga mo le filifilia o le gafatia saʻo e matauina. Mo se 40 cm laau, o se ulo e manaʻomia se diamita 15 cm.

O laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi i le tautotogo. E maua le eleele e pei o le pama. E manaʻomia se faʻalavai faʻavaivai. Faʻasagaina o le laau pe a maeʻa le gaosiga, e mafai ona e faʻaaogaina aʻafiaga o aʻafiaga o le faʻamalosi.

Fugalaau o le dracaena i le fale

I lalo o aiaiga uma, o le dracaena e fuga mai. O le dracaena manogi e sili ona manogi. Fugalaau e atiina ae mo se taimi umi, e sili atu ma le tausaga i tua o laulaau, ae ona tumu ai lea o le potu i mea manogi. Ina ua mavae le 12 tausaga, e mafai e le dracaena fringed ona maua fugalaau samasama, faʻafeiloaʻi le manogi o le meli i totonu o le potu.

Fuga i le fale o se mea e seasea tutupu. O le tele o taimi e tatau ona e mafaufau loloto i lau matagofie o laʻau ola maloloina.

Dracaena faamai ma meaola faalafua

E faʻapefea ona tausia le dracaena i le fale pe afai e amata ona faʻagogo le lauulu o laʻau? O lenei faafitauli e muamua oʻo mai. O laulaau e le lelei, o le teuteuga o le fugalaau ua solia:

  1. O le ea malulu e tele lava ina mafua ai le faamamaina o pito o pepa.
  2. O le faʻavaʻiaina faʻamalolo e faʻafefe ai le magoina o laulaau laulaau.
  3. O faʻataʻitaʻiga ma le tausiga uumi i le ea o le ea o le itiiti ifo ma le 15 tikeri o le a taʻitaʻia ai i le tutusa lava o lona aafiaga.

O le vevela i le taumafanafana i le vevela o le tau o le a faʻaosofia ai le foliga mai o se miti vaʻaia. Laasaga samasama o punctures o loʻo i luga o lau, mulimuli ane latou fusia i le samasama. O se afifi laupepa e iloa i tua o le laau, lea e maua ai iniseti microscopic. E mafai ona e faʻapolopolo le fugalaau i le taimi muamua e ala i le fufuluina i le fagu, mulimuli ane - e ala i togafitiga faʻatasi ma Fitoverm faalua i le afa masina.

O Dracaena e alofa i le paʻu, lea e vave ona salalau i luga o le au ma laulaau, ma aumaia le laau i le oti. Afai e nofofua meaola faalafua, e mafai ona e aveesea i latou e ala i le fufuluina, faaopoopo vodka i le fofo solution. Afai e ogaoga le faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaaoga le Actellic.

Ua aveeseina le mealybug e ala i le fufuluina o le laau i se vaifofo mataga. Ae e tatau ona manatua o meaola faalafua e osofaia ai se laau vaivai. O le mea lea, o le aveeseina o iniseti e le lava, e tatau ona e suʻe le mafuaʻaga latou te manua ai. A uma ona faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi i luga o le laau, e tatau ona faʻatautaia le faamalama ma le vanu e latalata i le fugalaau. E mafai ona e aʻoaʻoina tulafono mo tausiga fale mo dracaena mai le vitio.