O le togalaau

O totogo e totōina ma tausia i totonu o togalaau togafitiga

E tusa ma le 500 ituaiga laau ola i Europe, Asia, Aferika i Matu ma Amerika. E masani lava, pe a oʻo mai i le vineflower, e vave ona tupu mai se fuga lanumoana, e ui i le mea moni o loʻo lanu samasama, piniki, lanu violē ma isi. I le malo Rusia, e valaʻau i latou i igoa eseese - vavao, fuga vao, bobylnik, fulufulu anufe, fugalaau lanumoana.

Faamatalaga lautele

I le teuteuina o togalaau, o se aganuʻu le faʻaputuina o falalaʻau e tusa ai ma le tele o taʻiala. O le vaega muamua e vaevaeina sui o le ituaiga i tausaga ma tausaga.

O le tasi le tausaga, aemaise lava, o le lanu lanumoana lauiloa (o ia foi o se saito o le fanua, sela lanumoana, sana cornflower), lea na fausia ai le fegalegaleaiga o le sana ma le lanumoana i le tele o mea. I totonu o fualaʻau suamalie o lenei ituaiga, o loʻo maua ai foi togavao faʻasalalau.

Mai lea taimi i lea taimi, la latou fugalaau lanumoana, ua leiloloa i fualaau aina, e tosina mai ai le mafaufau o le au faifaatoaga, e oo lava i le amanaia o le mea moni, oi latou, o vao. O lo latou lalelei e pei ona faalauiloaina lea ua leva ona i ai i le senituri 16 senituri. I le siosiomaga masani, o le lanu o fugalaau e pei o ni fugalaau e manaia le lanumoana, ae i totonu o ituaiga e eseese lanu - lanu piniki, mumu ma isi.

E le gata i lea, o terry ma semi-terry cultivars, lea e eseese i le fuainumera o fugalaau lapopoa, na fafagaina. E iai foʻi le lautele lanu lanu o le Terry - e lanu moana lanu, lanu viole, lelalauliuliuliuli ma isi ituaiga o fugalaau. O fuālaʻau lanumoana e faʻaauau mai le amataga o le taumafanafana seia oʻo i le amataga o le kiona. O le laau e masani lava e le o faigata i le faauoga.

I totonu o ofisa o Peretania (ma o Peretania o ni tagata faʻapitoa i le faigofie ma le mafana vavalalata i mea uma e uiga i fugalaau), e mafai ona e filifilia toetoe o soo se ituaiga e fetaui ma manaʻoga ma manaʻoga. O fualaʻau lanumoana o se vaega o le paluga o fatu o le vao vao.

Ituaiga o kulupa

Musk Cornflower - sili atu i le tasi-, o nisi taimi e lua-tausaga le tuputupu aʻe i le Metitirani sasaʻe. Lala o launiu, faʻapipiʻi i ato masi samasama. O fugalaau e amata mai ia Iuni ia Setema.

Lasaina o suauu e faatatau i vaomatua. O ona lauʻau e matua faʻalauteleina. O le mea e sili ona fiafia i ai lenei ituaiga o meaola e le masani ona fugalaau, e pei o fuga vine, lanu - paʻepaʻe. Latou te faia ni ato laʻititi i pito o lala.

O fualaau suamalie lauiloa o loʻo faʻaalia e le leʻofaʻatasi ma toetoe lava o le faʻamausali atoatoa i faʻamaʻi. Ina ia malamalama i le auala sili e faʻaaoga ai i lau togalaau fugalaau, e tatau ona e iloa ua vaevaeina i ni vaega se lua:

Fugalaau o loʻo i ai se aʻa poʻo se pupuu. Latou te taumafai e fausia ni vao mafiafia ma tuputupu ae lemu.

  • E aofia ai cornflower russian (lanu samasama lanu samasama e iʻu i le 7 cm, vaitau o le vaitau - Iulai-Aokuso, e manaʻomia i ni fugalaau faʻafefiloi, o se elemene o le fuafuaga lona 2),

  • paʻu paʻepaʻe (o se tasi o sili ona lalelei, ma fugalaau lanu piniki matagofie ma laʻau matagofie, sa faʻaaogaina i Egelani mo le fatuina o mixborders),

  • moa vao (o lanu violē e lanu violē, e oo i le 4 cm le lautele, o saʻo laau, lalala, lilac, vaitau o le vaitau e amata mai i le ogatotonu o le taumafanafana i le tau malulu),

  • Fugatini pine (e fuga mai ia July i lanu violē-lanu piniki mo le tasi ma le afa masina),

  • gaosia kulimi (faatasi ai ma ato taʻitasi, lanu violē i luga o le pito, malamalama i le ogatotonu, e amata mai ia Iulai ia Aokuso ma avea ma le lua i le maea ai o le sulu lanumoana mo mea o le meli),

  • suauu Talieva (ituaiga lapoa o loo lisiina i le Tusi Ulaula ma e na o le vaega Europa o Rusia, o le paolo o fugalaau e manaia le lanu samasama, e tupu mai fugalaau i le ogatotonu o le taumafanafana).

Ma suauu e fai ma aʻa poʻo ni rhizomes horizontal. Faʻaauau le tuputupu ae ma le fausia o pupuni ma vaomatua.

  • E aofia ai mauga suauu, e faʻaalia i le teuteuina o meaʻai i le gasologa o le vaitau ma le matagofie faʻalelei i le taimi o fuʻa mai ia Iuni ia Aokuso. I totonu o le 6-centimeter inflorescences, o ato e lanumoana, pe sili atu foi - lanu violē-lanu moana ma se paolo loloto. E pei o le polu, o lenei meaola ua leva ona faʻaaoga i aganuu (talu mai le ogatotonu o le 16 senituri).

Laʻau totō totoina ma tausi

O le kuluga i totonu o le siosiomaga masani e fiafia i avanoa tatala. E le fefe o ia i le malulu, ma e alofa tele i le malamalama, o le mea lea mo le tuputupu ae e te manaʻomia e filifili se nofoaga e malamalama lelei. E faʻaaoga lenei mea i le lanu moana lanumoana taʻitasi, ma le tele o le la i luga o le 'upega tafaʻi, o le lelei, ma le vevela malosi i lenei tulaga e sili atu ona talafeagai nai lo le paolo.

Muamua, e tele le malamalama e manaʻomia mo laʻau, lea e tatau ona maua i totonu o le voluma, ma o le mea lea, i se tuufaatasiga o se mea faʻafefiloi, e tatau ona tuʻuina i le pito i luma (seʻi manatu i eseesega eseese o le maualuga), ma faʻamaina aua o le tele o vaega e le talafeagai.

E le gata i lea, mo le atinaʻe lelei o nei laau totō e manaʻomia se avanoa e tusa ma le afa mita i le va o vailaʻau laʻititi ma maualuga. Faatasi ai ma se mamao faapena, o le vavalalata vavalalata ua toetoe lava a aveesea.

Mo le tele o vaega, o le kulupu vine e matuai puipuia lava i le lamala, e aofia ai, ioe, ituaiga lanu lanu lauiloa, lea e mafai ona tatalia ni vaitau umi i le eleele matutu.

Ae o lenei mea e faʻaaogaina i se mea e sili atu ona maualalo i le tele o kulupu tausaga taʻitasi (mo se faʻataʻitaʻiga, togafiti), e taua tele ai le eleele palapala.

Peitai, o Butyak o se sui o le aiga o Astrov ma o loʻo faʻamalolo mea totino. Ua tupu i le totoina ma le tausiga i le eleele e aunoa ma le tele o le afaina, ae tatau ona e faaeteete ona o se mutia vao. Fautuaga mo le tuputupu ae ma le aveeseina o lenei laau toto e mafai ona maua i lenei tusiga.

Laʻau mo fualaʻau

O le totogo ma le umi o le fuga o le vaitau e faʻamautinoa e ala i le totoina o le suka i le maualuga o le eleele, muaʻi faʻasaina ma meaʻai.

E tele ituaiga o fugalaau e sili ona tele e maua mai i le mea e manaia ai le eleele, e le o tumu i le humus, faʻafefe ma le le mautonu ile fua o fua. Lime pe eleele suamalie e le lelei mo le galueaina, e pei lava o le faʻapipiʻiina, vevela, gaogao, papa.

Mo lenei vaega o le tausiga, e tatau ona na o le eleele e tatau ona velaina ma faʻafefeteina faʻalelei pe a laʻititi le cornflower, ma o le mulching e le manaʻomia ai foi nei auala laiti.

Mafaʻi totoga totogo

O le toe gaosia o suauu manogi e faia i le vaitaimi mai Aokuso 10 i le 30. O le siama na filifilia mo lenei mea e tatau ona eliina, teuteuina le 10 cm le maualuga mai le aʻa, ma fufulu le aʻa i le vai.

Afai e tatau ona fevaevaeaʻi, vaevae i se naifi faʻamalosi i ni nai faʻamaʻi, e aofia ai le tele o fatugaʻo teine. Aʻo leʻi totoina, e faʻasaina le palapala i le faapalaga, faʻafefete faʻamaʻi ma se 5-senitimita.

Fuga mo le sana

I luga o eleele lafulemu, e le manaʻomia e fugalaʻau ona faʻafefeteina; e le gata i lea, e mafai ona latou aʻafia ai le atinaʻe pe a fai e sili atu. O faʻafefiloi o le mineral nutrients e faatoa faʻafeiloaia i le amataga o le fua o le fuga, ma naʻo totonu o se tamaitusi laʻititi e tutusa ma le afa o le fualaʻau na faʻaalia ile pusa.

E leai se tulaga e tatau ona faʻaogaina nei taualumaga, tusa lava pe faʻatupulaʻia mo le tipi. E le mafai ona faʻaaogāina le laei e le faʻapipiʻiina i le tulaga o faafitauli i le fugalaau, faʻaalia i le faʻaitiitia o le numera o fugalaau poʻo le tuai i le galu lona lua.

Fugalaau o vine

O le tuʻuina atu o fatulaʻau ma mea faʻapitoa e oʻo mai i lalo e teuteu ai fugalaau paʻu. Afai e galo ia te oe, i le tausaga a sau, e le o se mea e sili ona manaia le teteʻe i le ituaiga o suauu e totogo i soo se mea, e tusa lava po o fea. Trimming ua faia i le mulimuli i se tasi o auala faataitai 2 - maualuga ma maualalo.

O le muamua e aofia ai le tipiina o laʻau i lalo ifo o inflorescences, ma le lona lua - o mea uma lava e totoe pe a ma le 10 cm. E sili atu le saogalemu o le vaʻaiga maualuga (maualuga) ma mafai ai e oe ona maua se vaʻaiga sili atu ma lelei,

Fua o le Cornflower Tuputupu Aʻe

O fualaau o loʻo faʻasalalau e ala i le lūlūina o fatu poʻo le tipi. Afai o le suauu e fagaloa pe manaia, o auala uma e lua e talafeagai, ae o le cornflower tausaga e mafai ona faʻasalalau na o fatu.

O le luluina o fatu o fuālaʻau taʻitasi i le amataga o le tautotogo, fatu o le vao i le tautoulu, mulimuli ane o le ai ai se taumalulu tele i lalo o le ufitia o le kiona. O aʻa / tosoina o foliga faʻapitoa e vaevaeina mai aso mulimuli o Aokuso i le aso muamua o Setema.

Maʻi ma meaʻai

E le osofaʻi faʻamaʻi manu ma e masani lava e le maʻi. I na tulaga e le masani ai pe a faasolo ina leaga le soifua maloloina, o le mafuaaga e tatau ona sailia i le tausiga (ma sili atu ona patino, e sili atu i le palapala o le eleele). I le maitauina o le faapogisaina o foliga o lanu i luga o le suauu lanumoana, e tatau ona faia ni auala e aveese ai le faamai ua lauiloa e pei fusarium.

Togafitiga ma le taofiofi, togafitiina o laau totő ma le povi paluga na faʻaaogaina mo le 3 aso (1: 1 i le vai), ma le fugaina o laulaau ma 'apa ma le pefu e fesoasoani e faʻaumatia ai. Togafitiga o ituaiga meaola e foliga ese - e vavaeina ma susunuina ia vaega ua afaina, ma puipuia ai le toe tulai mai o le faamai.

Malosiaga e faʻamalolo ai manu

O fugalaau faʻafefe o le sunflower e aofia ai glycosides, flavonoids, vitamini, suauu o le mineral, lanu ma isi mea faʻapipiʻi. O vailaau faafomai, lea e aofia ai suauʻu lanumoana, e faʻaaogaina e pei o le diaphoretic, antipyretic, diuretic ma antimicrobial agents.

O lona faʻataʻitaʻiga, faʻalalōlōina, faʻamaʻi-faʻamalolo ma faʻamalosiga o loʻo faʻaalia foi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua vaʻaia ai maso mumu o gaʻo i totonu, faʻaleleia le 'ai ma le nutimomoia lautele.

Fuga o le Cornflower

O se fusi e faia mai fugalaau, e afaina ai le afaina ma microbes i le togafitiga o le conjunctivitis, le tauaso o le po ma le pisipharitis. Ina ia kuka ai, e tatau ona e tago i le 1 sipuniti o fugalaau sana ma sasaa vai inu (200 ml).

A e leʻi amata faʻaaogaina, e tatau ona e faʻamavaeina mo le 1 le itula ma le aʻa. Ave i se voluma o le 50ml 3-4 taimi i le aso mo le 20 minute aʻo leʻi 'ai.

Tincture o le sana i vodka

Faʻatasi ai ma le hepatitis ma faʻamaʻi pipisi o le biliary, faʻaaogaina le fugalaau. Mo le 30 kalama o vaega pito i luga o se sana, o le a manaomia ai le 300 mililiters o vodka maualuga (o le ava malosi ua faʻamaonia).

O le taotoga e tatau ona i ai i le pogisa mo le itiiti ifo ma le 15 aso, ae manaʻomia ona luluina i aso uma. I le faaumaina o le fomaʻi, e 30 lekū ile meaʻai.

Afe o Cornflower

I mataupu o faafitauli o le urination e fesootaʻi ma le mumū i totonu o fatugaʻo, ua togafitia i latou i se teuteuga o petals petals.

Ua saunia e pei ona taua i lalo: e lua laulau sipuni o mea totino ua sasaa i totonu o le 250 ml o le vai na aumai i se vevela ma kuka mo le 10 minute. E mafai ona e aveina se sipuni siva i le 6 taimi i le aso.