Fale taumafanafana

DIY fale faga fale

Vaʻai i le ata o le fale moa, o le fausaga ma le masini o loʻo avanoa mo tagata uma e ona. O se fale faigofie mo le tausiga o le moa i le taumafanafana i totonu o le lua itula, pe a ua i ai le corydalis i le faitotoa. Mo le faʻaleleia o tausaga taʻitasi, o le fale o moa fale e sili atu ona faigata ma taugata.

O le fausiaina e amata ile poloketi

I totonu o le faatoaga e leai ni eria e le i atiaʻe. Ae, e tatau ona tuʻuina atu i ai moa se siosiomaga lelei e ola ai. I se nofoaga filemu, i tua o le paʻu o le pa i luga o le mauga, tatou te fatuina se fale-fai-oe-oe. E aofia ai se fale ma se nofoaga savali. I le taumafanafana, e manaʻomia se potu ufiufi mo le malologa e malolo ai manulele i luga o le perch ma le faʻaopoopoina o ni foga mo le tuʻuina o lens. O se tulaga savali e tatau ona puipuia le lafu mai moa moa, mai le vevela o le la, ma tuu atu le avanoa e mafanafana ai le eleele mama.

O le telē o se fale na muaʻi faia ma ou lava lima e faalagolago ile numera o moa. I tulaga faataatitia mo le 5 sini, e manaʻomia se sikuea sikuea o le nofoaga masani. Mo le 10 sini, o le 2x2 m moa moa e masani ona faʻapipiʻiina ma o se fale e aofia ai le 2x3 m. E faigofie le fausiaina o le vevela mai laupapa poʻo plywood o loʻo faʻapipiʻi i luga o se faʻavaa. Totonu, faʻapipiʻi ma nofoaga e faʻapipiʻi. E tatau ona faʻatulaga le avanoa e auauna atu ai i le moa moa. I se tulaga lautele, o se fale ua maeʻa e tatau ona aofia ai:

  • togi ma perches o le 20 cm mo le tagata lava ia;
  • pusa mo le faʻatutuina o fuamoa, 1 mo le 6 laulau;
  • se taualuga puipuia mai le timu ma le vevela i luga o se aso vevela;
  • savalivali faʻatasi ma se pupuni mai le la ma se moli puipui 1.8 mita le maualuga;
  • fafaga ma inu pusa faʻaofuofu o loʻo i luga o le upega.
  • apefai laupapa e faʻapipiʻi le moa moa ma le papa.

O se fale gaosi lelei, fausaga fuafua lelei, e pei o le ata, o le a teuteuina le teritori.

I totonu o sea fale, o le faʻaaogaina o galuega lima e itiiti. O le fagu fuamoa o loʻo agai i luma, e faigofie ona mama mai le pito i lalo le fola. Lava mo le tolu hens. Mo le tele o manufelelei o loʻo i ai isi filifiliga mo fausaga vaalele malulu. E taua le fatuina o se fale matagofie ina ia fetaui i le laufanua.

Ae o le fausiaina ma le faʻapipiʻiina o se fale moa e pei o lenei ata e manaʻomia ai tomai ma e tatau ona tuʻuina atu i tagata tomai faapitoa.

Fausiaina o fale moa ma potu malulu

O le fausiaina o le moa moa mo le tausia o le taumalulu o lafumanu e amata i le faatulagaga o le faavae. O le faavae mo le fale e faia i le amanaia o le tele o le potu ma le uta i luga o le fale. E mafai ona faʻapipiʻi le moa moa i luga o poloka poloka e faʻamalosia i tulimanu. O le vaega atoa o le avanoa e faʻatumu pe tuʻuina faʻatasi ma se mea piliki. O le pito i lalo, o le peʻa pito i lalo, e tatau ona taoto i luga o le faʻavae faavae, agai i luga.

O puipui e faia i laupapa poʻo puipui faʻalua e faʻataʻavale i luga o fagu ma se meaʻai i totonu o le faʻamalama. E mafai ona avea ma soʻo se mea faʻapipiʻi, e aofia ai le mafanafana. O pupuni i le fale malulu e laiti. E mafai ona e faia i le moli faʻamalama. O le maualuga o puipui e maualuga atu nai lo le maualuga o le tagata. O le fola e faaluaina laupapa. O le taualuga e ufiufi i se mea vevela mai luga, o le taualuga e gaogao, mo le faigofie o le kiona.

Faʻataʻitū lelei le faitotoa, e manaʻomia se fale faʻapitoa i luma o le faitotoa ina ia aua le faʻamafanafana le moa moa i le ulufale i le taumalulu. O le tatalaina o le ventila e lua paipa ma pulou o loʻo i luga o puipui. E tatau ona tuʻuina atu mo le faʻavevelaina o le potu ma se mea faʻavevela poʻo le tuʻuina o se ogaumu gaosi, ae e le tatau ona avanoa i lauulu.

Manulele i le vevela i totonu o le coop i lalo ifo o le 150 C e te le faanatinati, faatasi ai ma ni mea e leai ni miti - kiona malulu. E tatau ona taofiofia le vevela ma le vevela e faʻaaoga ai paipa o le ea ma le vevela. Faatasi ai ma le tele o le maualalo o le vevela i le vevela, moa ma moa ma meaʻai e mafai ona amata.

O le mea na tupu i le faatulagaina o se faleoloa moa o le taumalulu na faʻaalia ai le tausiga o moa e tatau ona faia i le mita mai le fola. I le vaega pito i lalo, faatulaga se savaliga i aso taʻitasi ma vai taʻele mo le taʻele i se paluga oneone ma mo le faʻafefe o minerale ma le vao vao. O le potu mafanafana o loʻo i lalo e aoga mo le savali, ma se pu i le auala. I luga o le pito i luga, ua fausia ai paʻu ma paluga faʻalautele mo le faamama guano. E sasaa i luga o palu ma luga o le fola se laulau o le asdust. Mai le pito i fafo o le potumoe o loʻo i ai faʻamalosi faʻamalosi i luga o le umi atoa o le potu, ina ia mafai ai e tagata taʻitoʻatasi ona maua avanoa avanoa i fafaga ma vai. O faʻamoega e faʻapipiʻi i le pito i luga ma le pito i lalo i vavae ma pusa.

Perches e tatau ona faʻaogaina 50 cm mai le fola o le fola mo le faʻaaogaina saoloto. Mo moa taitasi, 20 cm o le uʻamea e manaʻomia. E tatau ona vavaeese tusi i le potu. E le mafai ona vavaeina Windows. O le a suia i latou i moli eletise. Ona o le leai o ni taʻaloga ma le faʻaleleia mai moa i totonu o le potu, ua faʻamautu ai le maualuga o le maualuga. O le a le fesuiaiga o le ea e tatau ona i totonu o le fale? E mafai ona e tatalaina le faitotoa o le ogaumu o le paluga, o le a vevela le ea i totonu o le fagu faatasi ai ma le susu. O le ea fou o le a ulufale atu i le faitotoa o le faitotoa ma le pipili.

I le tau vevela, moa na o latou lava e faʻaaluina le po i luga o se manhole, pe afai o se nofoaga savali e faʻapipiʻiina ma se faʻavaa mo fale ua faʻapipiʻi lata ane.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le fausiaina o se fale moa ma le fausiaina o se fale ma se fale i totonu o le poloka e tasi. O le potu e talafeagai mo le taʻamilosaga taʻitasi o le tausiga o le tuʻuina o laumei.

O le fale moa mo ulu e 10 e faia i luga o le fafie laupapa, faʻapipiʻiina laupapa i itu uma. O le taualuga e faia i laupapa, e ufiufi i vao. O le faavae o le kolin, e faia i pou laupapa e faʻaaogaina i le masini masini ma le resini. Faatasi ai ma le sasaa o le faavae, o se faavaa ua faapipiiina. Pa puipui faʻalua i le faʻamau faʻamau. O fafo, o puipuiga mai le felafoaʻi e faia e ala i le faʻaleleia o le pepa poʻo le faʻaoʻoina o le fale.

O se upega uʻamea o loʻo taatia i luga o le palapala palapala mai le ulu atu o toʻi i totonu o le moa moa.

O luga o le luga o le fola o le fola, o loʻo ufiufi i se papa mafiafia o seisi. O le taualuga ma le taualuga e faia i se malifa i le isi itu mai le savaliga. O loʻo i ai se faamalama faʻalua e 60x120 cm, eletise eletise i le mamanu mamanu. O loʻo i ai se pu mo le savali ma le paʻu. O le nofoaga faʻapipiʻi o loʻo i ai i le taimi e tasi o se nofoaga e teuina ai meaai. O le savaliga o loʻo faʻatulagaina i lalo o le potu tele ma e sii mai le polycarbonate mo le faʻaolaina o le malamalama. O puipui e puipuia mai le matagi, e leai se kiona i le pa, ea fou. O le manoa uʻamea e fausia ai se puipui puipui.

E le faigata le fausia o se moa moa pe afai o tulafono mo le tausia o lafumanu i le taumafanafana ma le taumalulu ua uma ona iloa.