Isi

Faʻateleina le ola o se teuga o tulip i totonu o se fagu

Taʻu mai ia te aʻu le auala e teu ai tulipi i totonu o se fagu umi? E i ai laʻu aofaʻiga atoa o ituaiga eseese i totonu o le atunuu, na ou aoina mo le tele o tausaga. Ou te fiafia tele i nei fugalaau, ma tuu i totonu o vases i le vaitau. Tasi le alofa - pe a mavae ni nai aso, e paʻu le fulafula ma le gaʻo. E i ai se mea faalilolilo pe faʻapefea ona faaumiumi o latou ola i sina mea itiiti?

O se faaputuga o tulip o lanu eseese, faigofie pe faalua, faatasi ai ma le matagofie o peti gaʻo o se meaalofa o le punavai ua leva ona faatalitali i ai o le a talisapaia e tamaitai uma. Pau lava le mea e faʻafefe ai, o lo latou matagofie e puupuu, ae aua le ita, aua e moni lava le faʻalauteleina. O le faʻaaogaina o togafitiga laiti, e mafai ona e puipuia le fou o le teuga mo le oʻo atu i le 1.5 vaiaso, lea e te iloa, e tele naua mo na laau maaleale e vave ona maeʻa pe a maeʻa.

O lea la, pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le tulip i totonu o se fagu? Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tali atu i nei manatu:

  • saunia fugalaau ua vaeluaina mo le "tu" i totonu o se fagu;
  • "faʻatumu" le vai faʻatasi ma vaega e mafai ona toe faʻafouina le umi, lea o le a faʻagesegeseina ai le faʻamamaina o fugalaau, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o vailaʻau faʻatasi ai ma meaʻai faaopoopo;
  • filifili se fagu ma tulip se nofoaga talafeagai i le fale.

Matou te tuu tulip i totonu o se fagu sao

A o leʻi faatofuina le fugalaau i totonu o se fagu, e tatau ona saunia lelei, e aofia ai:

  1. Vavae ese ma le faaeteete laulaau pito i lalo ona o na o petioles ma le pito i lalo o laulaau o totoe o loʻo i totonu o le vai, aua latou te faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o siama, ma o le a faʻaitiitia le vai ma amata ona "manogi".
  2. Faʻapipiʻi tulifi taitasi i totonu o se nusipepa ma faʻaalu mo le lua itula i totonu o se potu malulu (e le o le malulu). E mafai ona tuʻu i luga o le fata i lalo i le pusaaisa.
  3. A o le i tuʻuina i totonu o se fagu, ia tipi pito pito i luga o le auʻau (pe a saʻo le tipi, o le a malolo le 'au i le pito i lalo o le koneteina ma o le a le mafai ona "fafaga").

O ia mea na tutupu o le a fesoasoani i tulip e tumau pea le umi ma "faʻagesegese" le faagasologa o le uila.

Matou te saunia le "saʻo" vai

E talitutusa foi le taua mo le umi o le fuga o le maualuga lea o le vai. O le filifiliga aupito sili e faʻafefeteina le kiona, afai e le mafai, o vai ua uma ona faʻapipiʻiina e talafeagai. E tatau ona i ai se vai itiiti i totonu o le fagu (itiiti ifo i le afa), o le mea autu lava o loʻo i ai i totonu o le 'auʻau.

A filifilia se ipu, e tatau ona tuʻuina atu i le meaʻai ma le tele o laʻau. E le gata i lea, o vases i le pito mafiafia o pito e le talafeagai mo tulip - e mafai ona latou tosoina laulaau matala, lea o le a faatelevaveina ai le mumu o fugalaau.

O le puipuia o le atinaʻeina o siama faʻasamala ma le fafagaina o tulip ua vavae o le a fesoasoani i le faʻaopoopoga o na vaega i le vai (i le 1 l):

  • 1 le papatini o aspirin;
  • 1 papalama o gaʻo ua gaosia;
  • 1.5 tsp suka.

E tatau ona sui le vai i aso taitasi, aemaise lava pe a faaopoopo le suka, ma faʻavaveina i luga taimi o le aisa. I vai malulu, o le a ola umi fugalaau.

O fea e tuʻu ai se fagu i tulip?

Tulips, e pei o vave totogo totogo, e matua faigata tele i le vevela o mea o loʻo i ai. E le mafai e le natura ona maua le mafanafana, o lona uiga e le tatau ona tatou aveesea lenei mea. I le masani ai i le mafanafana, i totonu o se potu mafanafana latou te le "ola" mo se taimi umi, o lea e tatau ai ona e tuu le pusa i totonu o le potu pito sili ona lalelei, ese mai le pamu ma faamalama susulu.