Fugalaau

Tatou te filifilia le faʻamaoniga o lona uiga o le faʻaumatia lago i totonu o se fagu fugalaau

E oʻo lava i se tagata faʻaaloalogia faʻapitoa ma faʻapitoa i luga o fale i totonu o fagu fufulu e mafai ona maua ni lago. E faʻafefea ona faʻateʻa ese mai iniseti e leʻi faʻaalia e aunoa ma le faʻatali mo lo latou salalau atu i laau totō uma, ma pe o le a le mea e fai e puipuia ai le toe faʻamaʻiina - o nei mataupu e tatau ona foʻia vave ma faʻatauvaʻa. Ma o le togalaau fugalaau i le fale o le a toe faʻafiafiaina ai oe i aʻa malolosi malolosi.

O a lago e mafai ona maua i fagu fugalaau

Faatasi ai ma laufanua togalaau, o le tele o ituaiga meaola faalafua eseese e mafai ona ulu i totonu o fagu fugalaau. Ae o le tele lava o iniseti o meaola e tolu e amata ma maua i totonu:

  • Drosophila - fualaau aina po o fualaau aina, pei o foliga vaaia i lago laiti;
  • viarides - o meaola e taʻua o musele mashroom;
  • Paʻepaʻe - e foliga mai o lafu laiti ma ni apaʻau papaʻe e lua.

O le Drosophila i le natura e ogaoga, fafaga i laau toto, otaota otaota otaota. O fuʻa laʻau ei ai se siʻosiʻomaga puupuu o le olaga ma le faʻaleleia tele.

Scyarides e matua le malamalama lelei ma e aofia ai le 20,000 ituaiga. O le sili ona lauiloa o mushroom, cucumumba, pateta, greenhouse. I lenei ituaiga meaola, e le fafagaina e tagata matutua, ma e 'ai e le' aiʻai le mycelium, o aʻa o laau maualuga, ma le faaleagaina o fatu laau.

Whiteflies poʻo aleirodides e nonofo i lalo ifo o laulaau ma fafaga i luga o laau toto. O nisi o latou ituaiga o meaola matautia e puipuia mai ai.

E faapefea ona pauu i totonu o fagu fugalaau

O nei vaeluaga e mafai ona amata i se ulo i auala eseese:

  • ia i totonu o fanua faʻatau poʻo togalaau aina e le lelei le faʻamaʻiina;
  • lele i luga o se faamalama matala i le taumafanafana ma tuu fuamoa i le palapala susu o se fagu fugalaau;
  • faʻapotopoto faʻatasi ma fualaau 'aina po o fualaau aina ma faʻateleina, ona alu lea i fugalaau.

O le susulu o le palapala o le eleele e fesoasoani i le faʻalauteleina o vaeluagalemu i fagu fugalaau. I le mafanafana ma le susu, e vave ona oso ese mai i le fua o le lafoaʻi ma amata ona fafagaina lelei. E le pine ae mafai ona iloa e le foliga le lelei o se laʻau fale - e mamae, o le lau mago ma pa'ū, e ui lava i le mamafa o le sua.

I le taimi muamua, o le faʻamaʻi o le fale e faigata ona fuafua. E tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa - o le pito i luga o le eleele ma le pito i lalo o lau.

Afai e maitauina iniseti i laulaau, ma o laumei paʻepaʻe laititi e maua i le eleele, e tatau ona faia ni mea faʻanatinati seia oʻo ina faʻamautuina meaola faalafua i soo se mea.

Fualaau faʻapitoa e faʻafefe ai le muaʻi vaaiga

I le taimi muamua, e mafai ona e taumafai e faʻateʻaina totonugalemu i totonu o ipu e faʻaaoga ai metotia a tagata ma amata i se mea sili ona leaga mo le laau.

Muamua e tatau ona e faʻamago le eleele pe a ma le lua senetimita ma ia vaʻaia lona pito i luga. I ia tulaga, e faigata tele ona ola ola, aua latou te manaʻomia se siosiomaga mūmū. Ona pue ai lea o iniseti lele uma. Fai lenei mea i mailei kelu.

O mea pito sili ona faigofie o se ituaiga o fuʻa mai se faʻamaufaʻailoga o le pepa mafiafia i luga o se nifo. O le pepa o loʻo ufiufiina i ni penisina poo ni tioata ma faʻamau i le eleele i totonu o lau. Olei e suia pe a manaʻomia. Faʻasalaina o le laau i le taimi atoa lenei e tatau ona matua lelei ina ia le susu ai le pito i luga. E sili atu lenei mea i le tuʻuina o le fagu i totonu o se fagu lapoa o vai. O le windowsill ma luga o le fogaeleele ua fufulu masini vai e aunoa ma se pulumu. E faigofie lava ona maua soʻo se iniseti lele.

A maeʻa le gasologa, e tatau ona lafoai le taga tuʻu, o le mea masani na gaogao i fafo atu o le fale ma faʻamaʻi faʻatasi ai ma dichlorvos.

A maeʻa le faʻaumatiaga o matua matutua i totonu o fagu totonu, e tatau ona taulimaina le fanua, o loʻo i ai pea le tele o vaega. Ua faʻamamaina le eleele vevela ma vaʻavaʻai ma se vaifofo o se tasi o suʻega faʻamaonia a tagata:

  1. Laʻau afu. E tasi le ulu o le kalakeke e nutimomoia ma sasaa i le 0.5 l vai. O le fausiaina e teuina mo le tele o itula, ona tele lea o le suavai, ua salalau uma le laau, ma o mea na totoe o le paluga keke ua fefiloi ma le pito i luga o le eleele.
  2. Faʻamatalaga o le Farani. O se vai malulu vaivai lanu e togafitia i le laau 1 taimi i le vaiaso.
  3. Soap solution. I totonu o le tasi lita o le vai mafanafana, 20 g o le soapkins 'ua faʻaumatia. O le mea e maua ai suavai faʻamalosia e faʻamalūlūina ma faʻavasegaina i luga o maʻi i vaiaso taʻitasi.
  4. Le fualaau mai i anufe mo fagafao. E fafagaina i se vailaau talafeagai mo le togafitia o pusi ma puppie ma faʻafeinu ai le laau ua afaina i vaiaso uma.

O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani i se vaivaiga vaivai o faʻamaʻi pipisi.

E faigofie foi ona aveese mai totonugalemu o fugalaau i totonu o ipu e faʻaaoga ai se pusa paʻu o se ituaiga lea e fetaui ma le laau atoa. E taua le faʻatulagaina o le afifi ina ia leai ni lala e maua. Dichlorvos e sosolo i lalo o le ato ma vave ona nonoa i se maea i le ogatotonu o le ulo. I totonu o se fale koli, o iniseti uma e mate i totonu o ni nai itula. E tatau ona aveese le pusa i totonu o se isi potu e leʻi tu ai fugalaau, ma i le nofoaga lava e tasi e faia ai se masini faamama ma faʻapipiʻi paipa. A mavae le lua vaiaso, o laau e togafitia ma dichlorvos ua toe foi i lo latou nofoaga.

Vailaʻau mo lago

Afai o togafitiga a le tagata e le fesoasoani i le aveeseina o lago i totonu o se fagu fugalaau, o le a le mafai ona tufatufa mea ua ausia o le kemisi o aso nei. E tatau ona suia atoa le eleele e matua leaga lava, faʻasao aʻa mai ai. Ona togafitia lea o le laau atoa, faatasi ai ma aʻa, ma se tasi o meaola ninii faapitoa. Mo le faʻaleagaina o meaola faalafua, Fitoverm, Aktellik, Bazudin, Aktara e talafeagai.

Mo le puipuia o le toe faʻaleleia, e tatau ona faʻaaogaina le eleele pe a leai se iniseti-e faʻamamaina le palapala ma e tatau ona mataʻituina le pulega o le vai, e aloese mai le sili atu o le faʻamamaina o le palapala i totonu o le ulo.