O le togalaau

Osteospermum: totoina ma ola mai fatu i le fale

Faatoaga fugalaau fugalaau fugalaau e afua mai i le aiga o aster. O se tasi e lauiloa i le vaomatua, o le laau e talitutusa lava ma laisies, asters ma daisies lauiloa. O lona atunuu o atunuu Aferika, o lona uiga o le igoa lona lua o le osteosperm o le "Chamomile Aferika". I le masina o Iuni, e aliali mai ata i luga o le fugalaau, lea e fuga ma fuga seia oʻo i le afu o timuga. O le tausia o lea mea e matua faigofie, ma e faigofie ona tupu le osteospermum mo lau togalaau togalaau mai fatu.

Osteospermum: ata, faʻamatalaga, ituaiga

O le chaamomile Aferika o se vaomatua tele o loʻo faʻatutuina, o faʻalaʻau faʻamafanafana, o loʻo taamilo i lau laau. O lona sikuea, o laʻau faʻamalosi e le masani ai, o loʻo i ai se foliga lelei ma e mafai ona i ai moli lanumeamata, lanu po o le motusia.

Terry poʻo le lua-faaluaina o le maualuga o le maualuga e oʻo i le 3-8 cm. E aofia ai fugalaʻau tutotonu tutotonu ma fuga fuga lau. E faʻatatau i le ituaiga ma le ituaiga, o fugalaau tutotonu e sili ona lanu po o le lanumoana. O fugalaau fugalaau e mafai ona eseese lanu mai le paʻepaʻe ma le paauli. Ese ese lanu moli, lanu samasama, lanu viole, piniki ma mumu mumu e seasea lava.

E le sili atu i le lima aso le ola o siama. Ae i lona tulaga e vave lava ona amata mai ni pu fou, e mafua ai ona ola pea le laau ma umi ai ona fuga. I le lelei o le tau, o le fugalaau e mafai ona toeitiiti lava a oʻo i le ogatotonu o le autumn

Fuʻu o fugalaau osteosperm tatala i le aso i se aso manino, ma i le po ma i le ao timu latou te tapunia ai. O lenei meatotino o le laau e puipuia ai le pollen o le fugalaau mai le oʻo i le po o le timu po o le timu.

Meaola ma ituaiga

O taʻavale o le osteosperm e mafai ona eseese ma maualuga, fugalaau ma fugalaau e tele ituaiga lanu. E faʻalagolago lava i ituaiga ma ituaiga, o le eseesega e lauiloa mo le chamomile Aferika. O nisi ituaiga o ituaiga o laau e iloga i se foliga e le masani ai o fuga fugalaau.

Osteospermum Eklon poʻo Carpathian Daisy o se laʻau faʻafefelaʻau vevelaO le mea lea, i itulagi ma malulu malulu, ua faʻatupulaia e pei o le tausaga. O le laau toto e oʻo i le tasi le mita le maualuga, ua faʻafesoʻotaʻi lelei laina saʻo ma teuteu teuteu. I luga o le faavae a le Carpathian daisy, ua fafagaina e faifaatoʻaga ituaiga eseese o ituaiga, e eseese uma i foliga ma lanu o petals ma le tele o vao.

E manino le osteospermum o se ituaiga fou o le chamomile Aferika. O lona uiga iloga o le lanu lanu o petals ao fuga mai fugalaau. I totonu o le pulupulu, e mafai ona sinasina, ma o se fugalaau fugalaau e mafai ona iai se lanu violē. I lenei tulaga, o le pito i luga o le petal e sili atu le mama nai lo le pito i lalo. Vaitaimi o le fugalaau taʻitasi mai le 10 i le 15 aso. A maeʻa lena, o le a toe susulu le lanu o manu, ma fuga le fugalaau. Osteospermum e maitauina, pe a faʻatusatusa atu ma le Carpathian daisy, i le faʻatoʻaga e sili atu ona faigata.

Osteospermum: faʻatoʻaga ma le tausiga

O le chamomile Aferika e fiafia tele i nofoaga malamalama ma eleele laulelei. O le mea lea, e tatau ai ia te ia ona filifili se laufanua manaia ma faʻamaoaigaina i se kulimi faʻafefiloi ao le i totoina. Mo lenei i vaega tutusa e te manaʻomia e faʻafefiloi:

  • pepa palapala;
  • turf land;
  • humus;
  • oneone.

Ua uma ona saunia le eleele paleni i le lua o le a totoina ai le laau.

Vaovao e vevela, ae e mafai ona faʻafeiloaʻi ile gutu. I le taumalulu, e mafai ai e nisi fai togalaau ona eli i luga laau o le laau ma teuina i le fale ina ia toe totoina ai i le togalaau totogo.

Faʻaiga ma fafaga

Ole Osteosparmum o se mea e le lelei le totoina o le lamala. O le a ia onosaia le vevela o le tau ma le le tumau o le fafagaina filemu. Po o le a lava le umi leai se susu e afaina ai fugalaaue leiloa a latou mea totino, teuteu ma avea ma mea laiti.

E le fiafia le Carpathian Daisy i le suavai, o le mea lea, pe a tausia, e tatau ona e mautinoa o le palapala i le va o vai e le mago ma le vai e le o iai.

O le ki i le manuia o le galueaina ma le tele o fuga o le osteosperm o lona fafagaina masani lea. Mo lenei mea, o mea faʻaaogaina ma minerale faʻasaina e faʻaaogaina. O lea la e le faʻalauteleina le vao vevela, ae o le paranesi, e masani ona fautuaina i latou e faʻapipiʻi.

I le ogatotonu o le taumafanafana, i le vevela vevela, e le mafai e le chamomile aferika ona taofia le faʻapipiʻiina o puaa fou ma le fuga. Ae o le a vave ona toe ola vave i le taimi lava e alu ai le vevela.

Pests ma faʻamaʻi

Osteospermum o se togalaau faʻasaina, lea e toetoe lava a le aʻafia i faʻamaʻi ma le osofaʻiga o meaola faalafua.

Ae peitai, afai o le togavao o le a tupu i le paolo, pe a susu le eleele i taimi uma, e mafai ona mafua ai le vaivai o le puipuiga. I lenei tulaga, atonu o le laau e faigofie ona maua i faʻamaʻi pipisi. O ona aʻa o le a amata ona pala, ma o le a pau le togavao. Osteospermum e mafai ona faʻaolaina e ala i le totoina i se nofoaga manaia, i le togafitia muamua o aʻa ma togafitiga faʻapolopolo faapitoa.

Laʻau faʻamaonia e le mafai ona faʻamaonia e mafai ona osofaia aphids. O le iniseti e faʻapipiʻi i laʻau ma fatuga, ma fafaga i luga o latou sua. O se taunuuga, o laulaau e lanu samasama ma paʻu, ma o le vao lava ia ua amata ona mou. E tatau ona faʻatautaia le iniseti e ala i le suʻeina o vailaau faʻasaina faapitoa.

Togi

Osteospermum e mafai ona ola manumalo i nofoaga matala i na o vaʻa malulu e le maualalo ifo i le -10 tikeri. Ae afai e te eli se togavao ma totoina i se malulu, ae o le potu susulu, ona oʻo lea i le tautotogo e toe totoina le laau i lona nofoaga i le togalaau. O le tausiga ole taumalulu o le a aofia ai na o le faasusu vai.

Faʻafouina o le osteosperm

Carpathian Daisy e mafai ona faʻaleleia i ni auala se lua:

  • e ala i fatu;
  • toso.

Fanauina o fatu

O fatu laau e totoina ia Mati poʻo Aperila. O fatu lago e lūlūina i fualaau oona pe o fualaau aina ma oneone oneone. E tele naua le faaseseina oi latou, aua o fatu o le osteoperum e tutusa ma fatu masani. Ae o lenei laau e le fiafia i le suavai, o lea i le lumanaʻi e mafai ona pala.

O fatu e taoto i le loloto e le sili atu ma le 0.5 cm. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se skeweru poʻo se nifo nifo, ma tulei i latou i le susu. Faʻapipiʻi i le tioata poʻo le polyethylene, o le pusa e tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma le vevela o le itiiti ifo i le 20 - + 22 tikeri. O fuā muamua e tatau ona aliali mai i le lima poʻo le fitu o aso talu ona totoina.

Togalaau Tausi osteoperma e faapenei:

  1. O le gaosiga o le totoina o loʻo tuʻuina i totonu o se nofoaga lelei, ae sili atu le malulu.
  2. O fualaau e masani ona faasūsūina, ae tatau ona faʻaeteete ina ia faʻamautinoa ai e le paʻu le vai ile palapala.
  3. A maeʻa ona faʻaalia le laʻau lua pe tolu, ona totoina lea o totō i ni atigi pusa. Afai latou te faʻalautele, ona mafai lea ona e punou lemu, ma tuu i totonu o le togavao ma faʻatumu i le eleele.
  4. E mafai ona e faʻagesegese le faʻaopoopoga ma faʻaosoosoina se vaʻaiga sili atu ona matagofie e ala i le faapipiiina o le meaʻai pe a uma ona piki.
  5. Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo o le tautotogo talu ai, o fatu laau i le fale e tatau ona amata ona faamaaa. I lenei tulaga, e faia i luga o se vaʻa matala pe tatala pupuni.

I le taufaaiuiuga o Me, e mafai ona totoina ni laau i se nofoaga tumau o le galueaiina. O le mamao i le va o vao laiti e tatau ona le itiiti ifo ma le 20-25 cm. I nai aso muamua, o le tausiga e aofia ai le faʻamalosia o laau i le taeao ma le afiafi.

Laʻau

O seleseleina e selesele mai ogalaau oseusperm ua eliina i le tautotogo ma faasaoina seia oʻo i le tautotogo. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, mai se tasi togavao e mafai ona e maua ai ni mea e le lelei, matagofie o vaitau faaletausaga.

Laʻau 5-7 cm le umi tipi i se naifi malosi. Ua aveʻese laulaau pito i lalo, ma ua faʻapipiʻi vaega i totonu o se atigipusa ma se mea susu. E mafai ona e faʻaaoga le vermiculite, perlite poʻo le moa ma le fulufulu.

O loʻo faʻafefiloi faʻamalosi ile polyethylene poʻo ni ipu vai ma faʻaalia i se mea lelei, malamalama mafana. O aso uma latou te manaʻomia ai le faʻaalia, ma o le palapala e masani ona suʻeina. O fea o aʻafiaga na maua aʻa e mafai ona vaaia i le tusa o le sefulu aso.

E le lelei le tausiga, matagofie ma le umi o fuga o le ostosparmums e lelei mo le mamanu o moega fugalaau ma tuaoi i totonu o le togalaau, teuteuga o faapaologa ma le tau, fugalaau i tafatafa o le faapaologa. Totoina i totonu o se laau faʻapipiʻi Carpathian daisy e mafai ona faʻatupulaia e oo lava i le fale.

Osteospermum matagofie