O le togalaau

Fausiaina o le Astrania ma le tausiga o fualaʻau teuteu ma toe gaosia

O le genus Astrantia e aʻafia i le aiga o le Malalela ma o se laau laʻau olaola o lona nofoaga e masani lava o Europa.

O le Astrantia ei ai se mea saʻo saʻo, o ona lala e faʻalauteleina le faʻalautele, o le maualuga e faalagolago i ituaiga ma laina mai le 15 cm i le mita. O le laʻau o le pama, e mafai ona tuʻuina ma vavae ese. E i ai se laʻau umi. O se laʻau o le meli lea e faigofie ona faʻafefe le kiona ma le vevela. O le tele o taimi, e na o le 4 ituaiga e faʻaaoga i aganuu.

Eseese ma ituaiga

Astrezia e tele poʻo tele e tupu tele i Europa i Sasae. O se vaovao vao laititi e ola ae maualuga maualuga atu nai lo le afa mita. E iai se basal rosette o le petiolate lau. O fugalaau e faigofie, faia ni faamalu o le lanu piniki piniki.

E tele vailaʻau masani i le faʻatoʻaga:

  • Moulin Rouge,

  • Ruby Wedding,

  • Claret,

  • Prima donna,

  • Pink siva,

  • Venise,

  • Snow star.

Astrantia Maxim O le laʻau o le Caucasian ma se aʻa umi, e oʻo atu i le 70 cm. Ua vaevaeina le laʻau i ni vaega se tolu, o se faamaluga faigofie-faamalu e laiti, lanu mumu.

Laiti laiti fugalaau mai mauga o Europa i Sisifo. O le maualuga o le fana e tusa ma le 90 cm, o le laʻau e aoina i totonu o se rosette basal, e nofo i ni uumi uumi, e i ai ni mea laiti laiti nai lo o aiga.

Astrancia Carniol ituaiga o vao, o le maualuga o le vao lea e laʻititi i luga ifo o le afa mita. O le tele o taimi i totonu o togalaau e mafai ona e mauaina se ituaiga Rubra - o se laau faʻatasi ma fugalaau lanu piniki, o lona lanu lea e oʻo mai i le mumu i nisi taimi.

Astrania tulaʻi ma tausi

E tatau ona totō faʻamalosi i totonu o le togalaau pe a uma le taufaʻataʻu o le timu o le tautotogo, e sili atu ona lelei le faia o lenei mea i le faaiuga o le tautotogo. O lenei laau e mafai ona tupu uma i luga o se nofoaga susulu ma i luga o se paʻu paʻepaʻe. O le eleele e sili ona manaia, e leai, e leai ni manaoga faapitoa mo le tuufaatasiga.

Latou teli se pu ina ia nofo le laau pei o se ipu, o se fatuga. O fualaau e tuʻuina i se mamao pe a ma le 35 cm. A uma ona totōina, e manaʻomia ona e inu le fafie. Faamolemole ia maitauina o le tikeri e maua mai fatu o le a amata ona ola ae na o le 3 tausaga talu ona faʻamaʻi.

O le isi sui teuteu o le aiga Salamalu o le lanumoana, lea e le o se mea e fiafia i ai pe a toto ma tausi i le eleele. Fautuaga mo le tausiga ma le tausiga o lenei laau e mafai ona maua i lenei tusiga.

Faʻasaina Astrantia

E le faigata le faʻaleleia o le tusi i luga o avanoa. Afai e timu mai lea taimi i lea taimi mai lea taimi i lea taimi, o le faasusuina e le tatau ai, ma afai e vevela i luga o le auala, ole suʻega lea mo le 7 aso o le a lava, ae afai e te manaʻo e maua le faaluaina o lau fugalaau, ia mautinoa o le palapala e sina susu i le vaitau tuputupu aʻe.

A maeʻa le faʻamaua poʻo le timu, ia fautuaina e vaʻaia le palapala ma faʻaumatia vao mutia. E mafai ona e ufiufi le vaega i le mulch, lea o le a faʻaitiitia ai lou taimi mo nei taualumaga.

Astrantia Teuteu

Ina ia fuga mo se taimi uumi, e pei foi o le astrantia e le tupu tele le totoina o le tagata lava ia, e tatau ona teuteu ai mea e le maua. A maeʻa muamua ona fuga, vavae ese uma laʻau - o le a fesoasoani lea i le toto e ola ile taimi lona lua i le tausaga.

Fertilizers mo astrantia

Afai ei ai lau palapala o le eleele, e tatau ona faʻamaʻaina le mataitusi i le tausaga, faʻalauiloaina le faʻaaogaina o le mineral fertilizer i le tautotogo.

Afai e le lelei le eleele, ona oʻo lea ia Iulai poʻo Aokuso, e tatau ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le faʻalaʻau ma le i ai o le paluka ma le maika.

Astronia totoina

Ae mo suiga, o lenei faiga o le a le mamafa ai ia te oe, talu ai e mafai e le astrantia ona ola i se tasi eria seia oo i le 10 tausaga, ae sili atu le lelei i le toe gaosi i le tasi i le 6 tausaga.

O nisi taimi, aemaise lava i le umi o le timuga o le timuga, e tatau ona nonoa i le lagolago.

O le aoina o fatu, filifili filifili sili ona telē. A amata ona latou malogo, afifi i latou i le kulimi ma faʻapala i totonu fatu. A maeʻa lena mea, ona faʻagogo lea o le mea ma faʻafefe i totonu o se pepa pepa.

Astrantia i le taumalulu

Aʻo oʻo mai le taumalulu, o le ogatotonu o le vaomatua o loʻo tipi i le maualuga ma le palapala ma mulch le vaega ma le humus. O laau laiti e tatau ona ufiufiina i lala lala.

Faʻailoaina o le Astrantia

E mafai ona faʻaleleia faʻasalalauga i le gaosiga - e ala i fatu ma laau - i le vaevaeina o le vao. O le mea lautele, o lenei aganuu lava e tupu mai i le totoina o le tagata lava ia, afai ua e aoina fatu, e mafai ona e luluina vave lava i le eleele i le nofoaga e te manaʻomia.

Afai e te manaʻo e maua ni laau totō, e tatau ona e faʻamalosi meaʻai i le pusaaisa mo ni nai masina. Lauina o fatu i totonu o se mea e ola maloloina, palamole, sina ufiufi i latou i se mea e sui.

Taofi fatu i lalo o le tioata i le vevela e latalata i le 22 ° C ma faʻasalalauina. A oʻo mai pula, ua aveese le fale. I le oʻo mai o le laau toto 2 laulaau moni, ua aʻafia i ni pusa eseese.

Lua vaiaso ao leʻi totoina i le eleele, e tatau ona amata ona faʻamalosi le mea. I le isi itu, ua totoina fualaau i le eleele mo le polokalame o loʻo faamatalaina i le vaega muamua. Ae ia maitauina e le mafai ona faʻasaoina fatuga eseese o le laau (sei vagana ua faʻatau mea i se faleoloa).

E mafai foi ona e toe gaosia i le vaeluaina o le rhizome. I le tautotogo, aʻo leʻi oʻo mai laulaau, eli e le vao ma vaevae ai aʻa. Ua totoina i totonu o lua ma le faaopoopo o le humus. O lenei metotia e masani lava ona faʻaogaina ina ia faʻasao ituaiga eseese.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi e le o se mea matautia ona o aoga ma faafitauli e mafua mai na o le tele o le susu. Afai ua susu le eleele, ona aliali mai ai lea o le rot.

Ina ia faʻaumatia ai, e masani lava ona tipiese ma togafitia e tagata gasegase vaega ma eleele ile fomaʻi. Ae afai o le faʻamaʻi pipisi, o le a sili atu ona lelei le susunuina o le laau ma faʻamalamalama le vaega.