Laʻau

Tausiga tatau mo lanu i le fale

Matagofie faifaipea ea Kohler i le vaega o le laau e sili ona faatauvaa. O le matagofie o Colombiana e tosina atu i lona lalelei, umi ma le matagofie lona tupu.. Sei o tatou tilotilo totoa i lenei laau, o foliga o le tausiga o fale.

Faamatalaga ma uiga

Coleria e mai North Amerika. O se togavao puupuu e oo i le 50 cm le maualugalea o loʻo i ai se aʻa faʻamalosi. O le fugalaau ua teuteuina i laʻau, o laulaʻau lanumeamata lanulaʻau ma lau mafiafia ma fugalaau teuteu foliga tutusa e pei o logo faʻapitoa e foliga mai.

O nisi o ituaiga o Koleria e fuga mai i tausaga taʻitasi, faʻasaʻoina le tele ma le tele o faʻaletonu.

O le lanu o fugalaau e faalagolago ile ituaiga o aganuu. Uiga o ia mea lanu piniki, moli, fugalaau, mūmū mūmū ma le lanu mumu ma laʻau mumu o se paolo ese. O loʻo i luga o le togavao inflorescences. O lo latou lapoa e tusa ma le 4 cm le lautele.

E fuga mai ia Iulai ia Setema, ma i lalo o tulaga mafanafana, o le umi o le fufuluina e mafai ona matauina i le gasologa o le tausaga.

Metotia e faʻaleleia ai fugalaau i le fale i totonu o se ulo

O lenei aganuu faatauvaa e sili atu ona fetaui i se siosiomaga mafanafana, puipuia mai ata.

O le laau e faʻalauteleina i ni auala se tolu:

Fatu

O le luluina e tatau ona faia i le faaiuga o le taumalulu. Mo lenei salalau mea totō i luga o le eleelee aofia ai le tutusa o le oneone ma le peat.

O le totoina o fatu o Koleriya e amata i le ogatotonu - o le faaiuga o Ianuari

Totoina ni fatu moisten lelei ma ufiufi i le pepa alumini i le tausia o se tau fale o manu. Faʻasalaga e le aunoa e puipuia ai le faʻalelei. O fatu e ola pe a mavae vaiaso e lua. A maeʻa foliga mai o se laulaʻau lau, e manaʻomia ona totoina fualaau i totonu o ipu eseese ma togafitia i le avea ai ma tagata matua.

Laʻu vavae

I le tautotogo po o le mafanafana, e tatau ona e faʻaaogaina le mea na fai ma faʻasaʻo la latou vaega pito i lalo mai lau. Fatuina i latou i le eleele palapala e faavae i luga o peʻa ma oneone. Lua vaiaso mulimuli ane, o le a maua e le laau ia aʻa muamua, ma a maeʻa le masina ona latou faia lea o se aʻa atoatoa.

Rhizome division

E faia pe a tupu le laau. Faʻaaogāina o se meafaigaluega mataʻituina, vavaeese ma le faaeteete aʻa ma le palapala i luga o fasipepa ma totōina i ni ipu eseese.

O ituaiga eseese mo le ola i le fale

E tele faʻatoʻaga e taatele i totonu o le potu aganuu, e aofia ai mea nei:

Bogotskaya

Koleria Bogotskaya

O le aganuu e iloga i luga o le fausiaina o ogalaau e aunoa ma le totogo. Lea lanu lanu meamata, i le foliga o se oval. O le laulau laʻau e teuteuina i lauulu paʻepaʻe. Fugalaau fauina se fua tele-siʻitia i se tasi pe lua fasi vaega. O latou vaega pito i luga o loo valiina i le lanu mumu, ma o le ogatotonu o loo faamatalaina i se moli moli-lanu mumu-mumu ma le i ai o ni mea ma ni manuʻa.

Digitalis

Koleria numera

O loʻo i ai i le laau ni pu ma ni lau elliptic i petioles pupuu. Axillary inflorescence e 5 pe sili atu fugalaau. I fafo, o lo oi ai la latou lanu paʻepaʻe ma le i ai o pulu lanu viole, ma totonu o latou lanu vali lanumeamata ma lanu violē.

Faʻafiafia

Koleria Pleasant

O lenei ituaiga e iloga e laulaʻau lanumeamata ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. Laʻau laʻau, faʻafefiloi veins ma silver. Pink fugalaau e tosina atu le mafaufau.

Mamalu

Coleria Mamalu

O le e ona le paʻu ua lalaga ma se lauulu e sili ona paʻepaʻe. Laʻau lauusiusi lanu meamata susulu. O le au e teuteu i lauulu sinasina. Fugalaau lanu laiti lanu mumu-lanu mumu lanu paʻu.

Spikelet

Koleria Koloskovaya

O lenei meaola e laʻititi i le tele, o laulaʻau ua faʻaloʻo luga o luga o luga o luga o laau mama. O loʻo i luga o se uumi umi o inflorescences. Valivali o fugalaau lanumumu ma moli moli.

E faapefea ona toto se fugalaau i totonu o se ipu

E iai fautuaga faapitoa mo le totoina o lanu:

Filifiliga o mea e totoina

Pe a filifilia e tatau ona faʻalogo i le faʻaalia o le laau. E tatau ona fou, faʻaleleia i laʻau ola maloloina ma vine. E tatau foi ona suʻesuʻeina mo faailoga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Saunia o le fugalaau mo le totoina

E tatau ona faʻatino le faʻaleleia pe'ā uma ona tuʻuina se setete malolo. I le taimi e fuga ai, e sili atu le le faia lenei mea.E mafai ona e - Novema tuai, i le faaiuga o le faamagoina ma oti buds mulimuli.

Lavelei sauniuni

E sili atu le lagona o Coleria i pusa lautele ma papaʻu

A filifilia se atigipusa, o le tele o aʻa e tatau ona amanaʻia. O le filifiliga pito sili ona lelei o le le sili atu lea e le o se loloto, ae lautele le ipu e tusa ma le 15 cm i le lautele o le kalama po o le palasitika. E mafai ona e tuʻuina i totonu o ipu omea, o le a faʻaitiitia lemu mai le susu mai ia mea, ma o le a le tele naua ni aʻa.

O se gafatia lapoa e mafai ona mafua ai le faʻaleleia o le eleele, ma o se mea itiiti e mafua ai le le lelei o le atinaʻeina o aʻa ona o le leai o se avanoa.

Faʻamasinoga

I le pito i lalo o le fagu o loʻo faʻamauina ai se alavai, lea e mafai ona avea o ni iliili, faʻalautele le palapala. Liligi sina siʻosiʻomaga o eleele ua saunia i luga o le alavai, lea e tatau ona aofia ai le oneone ma le laʻau lau, peʻa ma le oneone. E faapena foi fautuaina le liliu i le malala e puipuia ai le faaleagaina o aʻa. E mafai ona e faʻatau se mea e faʻapipiʻi ona faia mo le totoina o fua. Ona totoina ma le faaeteete le fugalaau i le ogatotonu, talu ai o ona aʻa e sili ona leaga. Faʻaopopo le lalolagi ma faʻapipiʻi faʻatusatusa.

A maeʻa ona vaʻaia le tausiga

O le a faafetai tele Koleria i le fugalaau pe afai e faʻasoa ia te ia le sao saʻo.

Faʻasaʻo Tulafono

E manaomia e le laau le suʻeina lelei. I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faʻafeinu vaiititi, e tasi i le vaiaso e lava. tausia lea o le vaega pito i luga o le substrate, lea e tatau ona faamamago i luma o le isi alavai. I le taimi o le tautoulu, fafagaina masani e tatau ona faaitiitia i le tasi taimi i aso uma e sefulu. Ma faatasi ai ma le amataga o le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le tele o le faʻavaivai i le tasi taimi i le masina, e pei o se pepa faʻapala i luga o le mea e sui ai.

Faʻaaogā naʻo le vai malulu, faʻapipiʻi mo ni nai aso ma i taimi uma i le vevela o le potu.

Malamalama talafeagai

A aunoa ma se faʻamalamalamaga lelei, o le eletise o Koleria e faʻalautele ma liua.

O le tuputupu aʻe e faʻalagolago i le tele ma le malosi o le malamalama na ia mauaina. Aganuʻu e fiafia i le malamalama, ae pe a faʻaalia i ave saʻo o le la, o le a leiloa lana mea teuteu ma vaʻaia fugalaau i luma o le taimi. O le mea lea, i luga o faʻamalama i saute, e manaʻomia ona faʻapipiʻi le paolo mo itula o le aoauli. O se filifiliga lelei o le tuu lea o se fugalaau i le itu i sisifo poʻo le itu i sasae.

O le leai o se malamalama e mafai ona mafua ai le faʻalauteleina o laʻau, lanu samasama ma fugalaau fufulu.

Fua o le suavai

O le laau e mafua mai i fua o le suamalie, o lea la o lona fausiaina i totonu o se potu e maua ai le maualalo maualalo o le a afaina ai le atinaʻeina o vao. Talu ai ona o le lanu ei ai sina faaputuga, o 'aua le fautuaina le pulupulu mai se pamu moli e faʻalautele ai le faʻamamafana. O le mea sili e sili ona lelei o le tuʻuina lea o le fagu i luga o se paʻu e tumu i le susu susu poʻo le tuʻuina o ipu i vai latalata ane. E le gata i lea, ia mautinoa le lelei o le faʻamamafana e fesoasoani i le faʻapalaina o le vai malulu i tafatafa o le laau.

I le taimi o le galueaiina, e tatau ona e pulea le susu e le pau i luga o le laau, ina ia aloese mai le pala.

Laʻei pito sili

O le mea lea e le manaomia e le laau meaʻai, o i le taimi o le faʻaleleia atili o le tuputupu ae ma i le fua o le fugalaau, e tatau ona e fafaga faʻaletoloa. Fertilizers e tatau ona faʻaaoga tasi i aso fitu, mai ia Aperila e oʻo atu i Setema. I le malolo, e le manaʻomia le fafagaina o le aganuu.

E talilelei Koleria i le faʻaofuina o le faʻaleleia o le suavai mo fualaau totō

E tatau ona faʻaaogaina se faʻalavelave faʻamalositino e faʻamoemoe mo le totoina laau.

Isi tausiga

O se mea taua na tupu e iloiloina pale palenie lagolagoina ai se tasi ituaiga ma faʻateleina le toe faʻafouina o vao.

O le taotoga e aofia ai mea nei:

  • pine faatupulaia ma momoe ai;
  • maualuga le aveese, lea e faʻaolaina ai le fafaguina o pulupulu axillary, faʻalaina ma le faʻavaeina o fou fou i luga o taalala;
  • teuteuina tagata mamaʻi uma, mama ma mama.
Afai e le o faʻatinoina le faʻavae, o lona uiga i le tele o ituaiga o gaʻo o loʻo taoto i lalo ma fai ai se numera laʻititi o peduncles.

O le tausiga o lau seleselega e faigofie e taua le mataituina o le tulaga o le laau ma i le taimi e faia ai ni tulaga mafanafana mo ia. I le fesuiaiga mo le tausiga ma le gauai atu, o le a fiafia le kolisi ia te oe i le alualu pea i luma ma tuuina atu le manava i totonu ma le atamai, faapea foi le fesoasoani e fausia ai le mafanafana mafanafana ma le mafanafana i le potu.